Şimdi Ara

7700k ve diğer 4 çekirdekli işlemcilerin sonu. Sonun başlangıcı içeride (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
2
Favori
22.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 7700K kullanıcısıyım ama söyleyeceklerimin kendi kullandığım model yüzünden yanlış algılanacağı endişesi taşıyorum.

O yüzden kısaca şöyle diyeyim.

Oyunu 7700K'da test etmişler, eyvallah. Ama bir de Ryzen 1700 ve 1800 serilerindeki testlere bakalım. Ya orada 7700K'dan düşük performans verirse ? O zamanda 8-16 işlemcileri mi çöpe atalım ?

Karşılaştırma yapmadan yargıya varmamak gerekir. Gelsin muadil sayılan işlemcilerin testleri, sonrasını tartışırız zaten.
  • Ya beyler i7 950 bile gtx970 ile beraber bf1 ultrada oynattı hemde 2560x1440 gram kasmadan. Daha x58 in orta sınıf hatta orta alt sınıf işlemcisi yeni öldü. Bende birde i7 980x vardı(ikinci sistem) onuda elden çıkardım onun da ölmesine daha 1-2 yıl var 6 çekirdek süper işlemci hala. yazın tekrar toplamaya ryzen işlemcileri ve 2000 serisi nvidiaları bekliyorum piyasa karışsın. 5 sene üstü sistem kurucam arada sadece ssd ekledim ekran kartı değiştim olayı abartıyorsunuz. Kaşıntı yada sidik yarışına gerek yok. İşlemci kolay kolay ölmez ekran kartı ölür oda ultrada oynamak için ve dx sürümü için. Birde pci 4.0 gelicek kartlar öldü diyorlar da zaten 3.0 8x de bile gtx1080 ekran kartını full performans çalıştırıyor. Yani yazılan çizilenlerin çoğu galayan. Olay mantıklı sağlam sistem kurup uzun süre gitmekte. Yoksa 1-2 seneyi bırak adam rampage'in black edition ı çıkıyo yeni işlemcilerle aynı soket anakart işlemci değişiyo. Arada adam akıllı performans farkı dahi alamıyor paranıza yazık.( imkanın vardır kıyar yaparsın benimde çok şükür imkanım var "bana göre" çarçur)

Uzun süreli sistem = Anakartı kısmamamak (işlemci hafif zorlanmaya başlayınca o.c potansiyeli için) , f/p ekran kartlarıyla crossfire/sli sistem kurmak(mesela zamanında 6990 yerine 6950 cf yaptım), 6-8 çekirdek işlemci almak(artık şart). Olay bundan ibaret. Birde gerekenden yüksek watt gücü olan 80plus power almak ( zamanla güç kaybederler daha geç yenilemek için).

Okuyup katılmayan varsa düzgünce yazarsa saygu çerçevesinde tartışırız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pcgameshardware'ye bakarsanız 4/8 işlemcinin stutter yaptığı, kesinlikle hoş olmayan bir oyun deneyimi sunduğu lakin Ryzen 1700'ün en ufak bir takılma yaşatmadığı ve yağ gibi aktığı söyleniyor. Bu ubisoftun dandik yazılımıyla falan açıklanacak bir şey değil. Adamlar çatır çatır 16 threadi kullanan oyun yapmışlar. Bir oyun düşük donanımda(7700k) performans veremediği için optimizasyon özürlüsü olmaz. Kaldı ki yeni çıkan bir oyunun 7-8 senelik intel mimarisini verimli kullanamaması ihtimal dahilinde dahi değil. Boşuna kendinizi kandırmayın 4Ghz Ryzen 1700, birkaç sene içerisinde 5 ghz 7700K'nin çok feci içinden geçecek.
    Ryzen 7 5950X@4.6 Ghz (1.2v) - EVGA CLC 280 - Cooler Master Master Gel Maker - Asus Crosshair VI Hero X370 - 8*4 GB Gskill Trident Z RGB 3200 CL14@3733 CL14 - Sapphire Pulse RX 7900 GRE - Samsung EVO 970 500 GB NVME SSD - Samsung EVO 850 500GB SSD - EVGA Supernova G2 650W - Rampage Imposing Rainbow RGB Kasa
  • Bu kadar fps grafik takintisi olanlar anlamiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

Ya beyler i7 950 bile gtx970 ile beraber bf1 ultrada oynattı hemde 2560x1440 gram kasmadan. Daha x58 in orta sınıf hatta orta alt sınıf işlemcisi yeni öldü. Bende birde i7 980x vardı(ikinci sistem) onuda elden çıkardım onun da ölmesine daha 1-2 yıl var 6 çekirdek süper işlemci hala. yazın tekrar toplamaya ryzen işlemcileri ve 2000 serisi nvidiaları bekliyorum piyasa karışsın. 5 sene üstü sistem kurucam arada sadece ssd ekledim ekran kartı değiştim olayı abartıyorsunuz. Kaşıntı yada sidik yarışına gerek yok. İşlemci kolay kolay ölmez ekran kartı ölür oda ultrada oynamak için ve dx sürümü için. Birde pci 4.0 gelicek kartlar öldü diyorlar da zaten 3.0 8x de bile gtx1080 ekran kartını full performans çalıştırıyor. Yani yazılan çizilenlerin çoğu galayan. Olay mantıklı sağlam sistem kurup uzun süre gitmekte. Yoksa 1-2 seneyi bırak adam rampage'in black edition ı çıkıyo yeni işlemcilerle aynı soket anakart işlemci değişiyo. Arada adam akıllı performans farkı dahi alamıyor paranıza yazık.( imkanın vardır kıyar yaparsın benimde çok şükür imkanım var "bana göre" çarçur)

Uzun süreli sistem = Anakartı kısmamamak (işlemci hafif zorlanmaya başlayınca o.c potansiyeli için) , f/p ekran kartlarıyla crossfire/sli sistem kurmak(mesela zamanında 6990 yerine 6950 cf yaptım), 6-8 çekirdek işlemci almak(artık şart). Olay bundan ibaret. Birde gerekenden yüksek watt gücü olan 80plus power almak ( zamanla güç kaybederler daha geç yenilemek için).

Okuyup katılmayan varsa düzgünce yazarsa saygu çerçevesinde tartışırız.

karıştırdığınız konu şu. İntel size i7 oyuncu işlemcisi diye hiçbir zaman 6900k yı vermedi. Böyle bir sıçrayış olmadığı içinde siz bf1 de bile performans aldınız. BF1 6900k dikkate alınarak yapılan bir oyun olmadı. Eğer öyle olsaydı 128 kişi multiplayer olurdu ve bahsettiğiniz donanımlar yükün altından çıkamaz performans gösteremzdi. Bugüne kadar performans almanızı sağlayan inteldir. Çünkü 5 yıldır işlemci piyasının nerdeyse bir arpa boyu kadar ilerlemesini sağlamıştır. 16 izlekli işlemcilerin 1000$ ve üzeri olması oyun yapımcılarının bu işlemcilerle ilgilenmemsine sebebiyet verdi. Şimdi AMD tarafında 300 dolar. Bu sebeple 7800x modeli hızlıca törpülenerek 8700k olarak karşımızda duruyor. Seneyede 7820x törpülenip amd r7 serisine ve zen2 mimarisine gerçek rakip olacak. Şu an 300 dolar civarında bir rakibi yok amd r7 serisinin. intel 6900k modelini 1000$ civarından bir anda 300 dolara düşüremediğinden araya 8700k yı soktu. Önümüzdeki sene 6900k-7820x kırması bir oyuncu i7 modeli 300 dolar civarına gelecektir. Stock halde 7820x modelinin 7700k modelinden neredeyse 2 kat fazla güçlü olduğunu düşünürsek 7700k veya 4 core 8 threadli işlemciler yeni çıkacak oyunlarda giriş orta seviye işlemci sınıfına düşeceğini görmek hayalcilikte öte gerçeğin ta kendisi olmaktadır.

ne 1000$ fiyatlı titanxp için ne de 1000$ 6900k(1800x) için oyun yapılmıştır. Bu iki üründe şu anki oyun piyasası için fazla gelmektedir. ekran kartı bu gücünden dolayı nerdeyse her oyunu 150-200 fps oynatırken 6900k modelide hiçbir oyun altında %50 yüke bile ulaşmamaktadır. Bunlar hep bugünün değil geleceğin donanımları olduğu içindir. Bugün çıkan oyunların basitliğinden kaynaklanmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 28 Ekim 2017; 2:11:42 >

• Henüz 1700-1700X vs 7700K testi yok ama yavaş yavaş incelemeler gelmeye başlamış.

OC'li R5 1600 ile standart 7700K karşılaştırması yapılmış. 1080p ve 1440p testlerinde yaklaşık 5-10 FPS farkla 7700K önde gelmiş. Ama bu zaten beklenen bir şeydi. Asıl olay 1700 ve 1700X serisi ile 7700K'nın karşılaştırılması. Yine denk gelirsem atarım videoyu.

Kullanılan grafik kartı GTX 1080Ti.

Bu arada unutmadan, hem Steam'de hem Uplay'da şikayet yağıyor oyuna. Buglar, optimizasyon sorunlar vs vs. Aslında tek oyun özelinde karşılaştırma yapmak zaten doğru değil ama şimdilik bu oyun özelinde karşılaştırma yapmak komple hata gibi. Biraz daha beklenmesinde ilk hafta gelecek fix-patchlerden sonra bu karşılaştırmanın yapılması daha yararlı olur sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 28 Ekim 2017; 2:20:34 >

• AC ile işlemciyi referans göstermek.

Dostum kusura bakma ama konu baştan aşağı fiyasko. Ubisoftun optimize etme konusundaki sakarlıkları ayyuka çıkmışken böyle bir çıkış çok talihsiz olmuş.

Ha bu arada önümüzdeki en az 3 sene boyunca i7 4 ve sonrası için "artık sistemi yenileme vakti geldi" sözü konuşulmayacak. Sebebine gelirsek artık performans savaşları kart vs monitör arasında yaşanıyor. 4K tam manasıyla standartlaştığı vakit 1. nesil i7 ler bile hız aşırtma ile orta segment kartları karşılayabilecekler. Kural şu, "ne kadar az kare/saniye o kadar az işlemci yükü". FPSler, çözünürlük ve grafik gelişimleri ile aşağıya çekildikçe işlemcilerin limitleme tehditi minimuma inmekte.

Yakın zamana kadar G4560 ile 4K çözünürlükte i7 arasındaki fark ciddiye alınmayacak kadar azdı(her ne kadar fazla hypelanmış olsa da)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppordle -- 28 Ekim 2017; 2:23:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Victini

AC ile işlemciyi referans göstermek.

Dostum kusura bakma ama konu baştan aşağı fiyasko. Ubisoftun optimize etme konusundaki sakarlıkları ayyuka çıkmışken böyle bir çıkış çok talihsiz olmuş.

Ha bu arada önümüzdeki en az 3 sene boyunca i7 4 ve sonrası için "artık sistemi yenileme vakti geldi" sözü konuşulmayacak. Sebebine gelirsek artık performans savaşları kart vs monitör arasında yaşanıyor. 4K tam manasıyla standartlaştığı vakit 1. nesil i7 ler bile hız aşırtma ile orta segment kartları karşılayabilecekler. Kural şu, "ne kadar az kare/saniye o kadar az işlemci yükü". FPSler, çözünürlük ve grafik gelişimleri ile aşağıya çekildikçe işlemcilerin limitleme tehditi minimuma inmekte.

Yakın zamana kadar G4560 ile 4K çözünürlükte i7 arasındaki fark ciddiye alınmayacak kadar azdı(her ne kadar fazla hypelanmış olsa da)

kural o mu? senin dünyadan haberin yok herhalde. Sen battlefield oyununu 128 kişi multiplayer yap bakayım 7700k 60 fps yi zar zor verebiliyrr mu veremiyor mu? Forum kimlere kalmış. Kimlere ne laf anlatıyoruz şurada.

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

quote:

Orijinalden alıntı: Victini

AC ile işlemciyi referans göstermek.

kural o mu? senin dünyadan haberin yok herhalde. Sen battlefield oyununu 128 kişi multiplayer yap bakayım 7700k 60 fps yi zar zor verebiliyrr mu veremiyor mu? Forum kimlere kalmış. Kimlere ne laf anlatıyoruz şurada.

Anlatma bana laf o zaman, senden açıklama beklediğimi hatırlamıyorum.

• Kardeş iyi güzel de kaç saattir bir ona sallıyorsun bir buna sallıyorsun. Sinirine hakim olup tane tane yazarsan belki güzel bir bilgi paylaşımı olur. Burda seviyeli bir ortam olmazsa işin tadı kaçar. Yoksa AMD'si de Intel'i de cehennemin dibine girsin. Babamın oğlu sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamer Apartment -- 28 Ekim 2017; 2:39:1 >

Why so serious ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamer Apartment

Kardeş iyi güzel de kaç saattir bir ona sallıyorsun bir buna sallıyorsun. Sinirine hakim olup tane tane yazarsan belki güzel bir bilgi paylaşımı olur. Burda seviyeli bir ortam olmazsa işin tadı kaçar. Yoksa AMD'si de Intel'i de cehennemin dibine girsin. Babamın oğlu sanki.

Ben yazacaklarımı yazıyorum zaten arada kaynıyor. Her seferinde aynı paragrafı yazamam ya. 5 mesaj yukarıda arkadaşa açıkladım. Okumayıpta saçmasapan g4560 yazanlarada böyle yorumlar yazıyorum. Normal yani :) Bu arada g4560 30-40 fps anca veriyor bu oyunda. bir ara ryzen 1600 den iyi oyund eneyimi sunduğunu iddaa edenler vardı :D r7 1700 ile kıyaslayanıda gördü bu gözler :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Siannis

Henüz 1700-1700X vs 7700K testi yok ama yavaş yavaş incelemeler gelmeye başlamış.

OC'li R5 1600 ile standart 7700K karşılaştırması yapılmış. 1080p ve 1440p testlerinde yaklaşık 5-10 FPS farkla 7700K önde gelmiş. Ama bu zaten beklenen bir şeydi. Asıl olay 1700 ve 1700X serisi ile 7700K'nın karşılaştırılması. Yine denk gelirsem atarım videoyu.

Kullanılan grafik kartı GTX 1080Ti.

Bu arada unutmadan, hem Steam'de hem Uplay'da şikayet yağıyor oyuna. Buglar, optimizasyon sorunlar vs vs. Aslında tek oyun özelinde karşılaştırma yapmak zaten doğru değil ama şimdilik bu oyun özelinde karşılaştırma yapmak komple hata gibi. Biraz daha beklenmesinde ilk hafta gelecek fix-patchlerden sonra bu karşılaştırmanın yapılması daha yararlı olur sanki.

İşlemcilerin saat hızları belirtilmemiş. Yine bir denge kurmuşlardır tahminimce. Bu iki işlemci arasında 600 TL olduğunu da hatırlatmakta fayda var. İncelemeler gelsin dediğin gibi 2 haftaya iyi kötü oturur patchlerle

edit: overclock ryzen 1600 stock 7700k denmiş. Bu stock 4.3 mü 4.5 turbo mu? ryzen nereye kadar overclock? Belirsiz olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 28 Ekim 2017; 2:43:47 >

• G4560 131 FPS
    8700K 137 FPS
    O grafiğe göre G4560, 8700K' yı da öldürmüş.
    O zaman artık 8700K almaya gerek yok. 1080 Ti ve Full HD 240 Hz monitör ikilisi için G4560 yeterli.
    Ya da ironi yaptıysanız bilemem. :)

Orijinalden alıntı: Celonfix

quote:

Orijinalden alıntı: --Destroyer--

7700K uzun yıllar kullanılır kimse merak etmesin.
    7700K, 4.0 Ghz Ryzen 1800X' den daha iyi oyun performansı sergiliyor.
    1080 Ti ya da 1080 Ti SLI kullanacaklar 7700K alıp geçiyordu. (Şimdi 8700K alacaklar o ayrı.)
    Steam' den oyuncuların istatistiklerine bakılırsa, 2 ve 4 çekirdek kullananların sayısı neredeyse %95' e geliyor.
    Daha uzun yıllar 7700K ayarında işlemciler piyasayı idare edecektir.
    Sanki kullanıcıların %90' ı 6 ve 8 çekirdek işlemci almış da, 7700K bitecekmiş, sonun başlangıcıymış diye konu açıyorlar. :D

NOT: RYZEN 1600 kullanıyorum. INTEL FAN BOYU yazmayın sonra. :)

Steam kullanıcılarını tanımlayayım size: Eskiden g3258+750ti, şimdi g4560+1050ti'le birlikte Cs go ve önceki nesil valve oyunlarını (half-life,left 4 dead 2) 1000,2000 saat oynayan kitle.Sanki oyun dünyası steam platformundan ibaretmiş gibi her konu altına bu yazılıyor. Origin ve uplay kullanıcılarının istatistiklerini bulup paylaşırsanız durumu görebilirsiniz. Ayrıca dünyada 6. ve 7.nesil işlemcilerini satıp 8.nesil 6 çekirdekli i5,i7lere,6-8 çekirdekli ryzenlere geçen onlarca insan varken,konsollar 8 çekirdekliyken; 4 çekirdekli işlemciler daha uzun yıllar gitmeyecek tarihe gömülecekler. Battlefield 1 ,star wars battlefront 2, far cry, ac origins gibi yeni nesil oyunlara bakarsanız 4 çekirdekli i5lerin ne halde olduğunu görebilirsiniz.

Origin hardware survey, Uplay hardware survey yazınca bulamadım bir şey.
    Bununla birlikte Steam kullanıcılarını CS:GO' cu kitleye indirgemek için de argüman lazım. Kaynağınız var mı?
    2 ve 4 çekirdekli 6. ve 7. nesil Intel işlemciler, en güçlü ekran kartlarına ve bunların SLI kurulumlarına kadar tüm sistemleri rahat rahat besliyor. Daha uzun yıllar 2 ve 4 çekirdeği göreceğiz.
    Intel' in 6 çekirdek atağıyla birlikte piyasa yavaş yavaş 4 ve 6 çekirdeğe evrilecek.
    Ama bu da en az 4-5 seneyi alır.
    Oyun üreticileri her şeyden önce ticari firmalardır. Yani parayı düşünürler. Sadece 6 çekirdek işlemciyle çalışan oyun üretirlerse para kazanamazlar. Herkes rahat olsun yani. Daha uzun yıllar sorun çıkmaz. :)

• 7700k + 11 gb nvdia gtx 1080ti var bende. Yarın deneyeceğim 4k da rapor veririm bakalım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: vamp

quote:

Orijinalden alıntı: serhdemir

Amd işlemcilerde cpu kullanımı düşük olması daha iyi işlemci olduğu anlamına gelmiyor. Fx serisinde de hatta eski phenom x6 serisinde bile yine işlemci kullanımı düşük gözükür. Buna karşın gpu kullanımında intel daha verimli oluyor buda sonuç olarak intel işlemcilerde daha yüksek fps olarak karşımıza çıkıyor. Cpu kullanımının yüksek olması oyunun kastığı lag yaptığı anlamına gelmez.Bu tamamen amd ile intelin mimari farkından kaynaklı. Siz sonuca bakın. Sebeplerde boğulmayın. Bize pratikte lazım olan oyun akıcılığının göstergesi yüksek fpsdir.

.

ya hala bu kfalar var mı ya. briide kalkıp beğenmiş. Abicim kaç ay daha anlatacağız. 6900k yı da koy buraya işlemci kullanımı düşük çıkıyor. 1800x-1700x6900k aynı ghz de aynı güce sahipler. 7700k modeli 6900k dan veya 7820x ten daha mı iyi? Anlamadığınız konulara fx modelini karıştırarak insanların aklını karıştırmayın. Fx nedir ya? Fx nere ryzen nere?

6900k=1800x-1700x

Buna bu forumda itirazı olan varsa gelsin beni alıntılasın. Eğerki 7700k bu 3 lüden herhangi birinden daha iyidir daha güçlüdür diyorsanız bırakın bu yorum işlerini.

İşlemci kıyaslamadaki mantık hatanıza örnek verdim. Elbette ryzen ile fx aynı performansta değil. Ama siz intel ile ryzen kıyaslarken cpu kullanımını baz alıyorsunuz ve buna istinaden ryzen daha iyi diyorsunuz. Ben de diyorum ki cpu kullanımı oyunlarda işlemcide bir üstünlük göstergesi değil , 1080 ti'ye fx işlemci taksan onda da cpu kullanımı düşük gözükecek.İşlemci kullanımını baz almayın diyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhdemir -- 28 Ekim 2017; 5:7:20 >

• Zaten 2000 3000 saat assasin creed oynucaktık sanki bizde :D Zaten oynamıcam :D

Ama şuna katılıyorum: Daha çok çekirdek mümkünken az çekirdeği almak saçmalıktır

O zama 2500k yerine fx8350 alsaydınız ya malum gerçek 8 çkirdek

Yani siz zamanında "saçmalamışsınız" zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu üye AMD fanboylarına karşı İntel fanboyu takliti yapmaktadır.
  • Beyler neyin sidik yarışını yapıyosunuz ya benim hayalim x4 950 gtx 1050 siz uzaya çıkmışsınız bi yavaşlayın aman diyeyim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.