Şimdi Ara

7700k Stok Voltaj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 7700k işlemci aldım ve her zaman olduğum gibi, anakart core voltage olarak auto ayarlamış. Fakat bu da voltage'ın sürekli değişmesine ve doğal olarak anlık sıcaklık değişiklerine neden oluyor. Acaba 7700k'yı ne kadarlık voltajda çalıştırmalıyım? (turbo aktif) Şuan için 1.200v'a ayarladım ve her şey düzgün görünüyor. Fakat şimdilik sentetik yada oyun testi yapmamın imkanı yok, o yüzden fps kaybı yaşar mıyım emin olamadım.

• turbo açıkken sistem işlemciyi 800 mhz ile 4500 mhz arası ihtiyaca göre çalıştırıyor dahada üste çıkman gerektiğini sanmıyorum ama sen bilirsin iş soğutmanda bitiyor
  • Voltajı 1.2 yapmadan önce sizde de anlık yükselişler oluyor muydu? Sürekli artış ve düşüş oluyor mu yani?
    Ondan sonra düzeldi mi peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Voltajı 1.2 yapmadan önce sizde de anlık yükselişler oluyor muydu? Sürekli artış ve düşüş oluyor mu yani?

Voltaj ayarlamadan önce anlık yükseliş ve düşüşler oluyordu. Voltajı manuel ayarladıktan sonra sıcaklıklar düştü ve daha stabil hale geldi. Büyük ihtimalle 7700k'da temperature spike diye bahsedilen problem, anakartın fazla voltaj vermesinden kaynaklı bir hadise. Çok büyük bir sorun mu? Değil. Belki ileride auto kullanmaya geri dönebilirim, voltajı 1.2 ayarlamanın performans kaybı yaşatıp yaşatmadığını test etmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Londrakan

quote:

Voltajı 1.2 yapmadan önce sizde de anlık yükselişler oluyor muydu? Sürekli artış ve düşüş oluyor mu yani?

Voltaj ayarlamadan önce anlık yükseliş ve düşüşler oluyordu. Voltajı manuel ayarladıktan sonra sıcaklıklar düştü ve daha stabil hale geldi. Büyük ihtimalle 7700k'da temperature spike diye bahsedilen problem, anakartın fazla voltaj vermesinden kaynaklı bir hadise. Çok büyük bir sorun mu? Değil. Belki ileride auto kullanmaya geri dönebilirim, voltajı 1.2 ayarlamanın performans kaybı yaşatıp yaşatmadığını test etmedim.

Voltaj bende 1.3 görmüyor anlık yükselişlerde. Ama nedense rahatsız edici düzeyde fan sesi alıyorum.
    Oyunları bile rix mod ile 1000 rpm sabit şekilde ile oynuyorum. Oto olsa belirlediğim fan sınırının da üstüne çıkıp soğutmaya başlıyor.
    Şu sorunu inşallah kısa zamanda çözerler.
    Anakartınız ne?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Londrakan

quote:

Voltaj bende 1.3 görmüyor anlık yükselişlerde. Ama nedense rahatsız edici düzeyde fan sesi alıyorum.
    Oyunları bile rix mod ile 1000 rpm sabit şekilde ile oynuyorum. Oto olsa belirlediğim fan sınırının da üstüne çıkıp soğutmaya başlıyor.
    Şu sorunu inşallah kısa zamanda çözerler.
    Anakartınız ne?

Asus Maximus VIII Hero kullaniyorum. Sizin sorununuz daha cok anakart ile ilgili geldi bana. Ama fan sesini kesmek icin fan devir dusurucu kablo takabilir, harici bir fan kontrolcusu alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arayüzü benimkiyle aynıdır heralde, ben de bi voltaj düşürüp denemek istiyorum da yardım edebilir misiniz?
    Fan sesi radyatörden geliyor, rpm fix yapmadan önce çok daha yüksek değerlere çıkıyordu.
    Belki voltaj ile şimdiki problem de kesilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Ryzen 2600+Stok Fan
    4 ay önce açıldı
    I7 920 + Stok fan
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• quote:

Arayüzü benimkiyle aynıdır heralde, ben de bi voltaj düşürüp denemek istiyorum da yardım edebilir misiniz?
    Fan sesi radyatörden geliyor, rpm fix yapmadan önce çok daha yüksek değerlere çıkıyordu.
    Belki voltaj ile şimdiki problem de kesilir.

Bios'unuzda "Core Voltage" ayarını arayın. Bulursanız, Auto'dan Manual'a çekin ve altında çıkan kutucuğa atamak istediğiniz core voltage'ı yazın.
  • nerdeburda kullanıcısına yanıt
    noctua nh d15 is yaparmi hocam ? bu sicaklik sorunu icin
  • Voltajın oynamaması için load line calibration ayarı yapmalısnız.
  • Sağolun arkadaşlar sakin kafayla araştırıp yapmaya çalışırım.

• Merhaba arkadaslar. Maximus viii hero ve 7700k kullaniyorum. Turboyu kapatmama ragmen 800 mhz ile 4200 mhz arasinda degerler degisiyor. Stabil 4200 yapamadim bir turlu. Yapabilen varsa ve biosta neyin buna direkt etki ettigini biliyorsaniz paylasirmisiniz. Sogutucu olarak cift fanli evo212 kullaniyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.