< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
750bin dolar için çalışıyorum.

-
-
İki şeyin değerini bilirsen 750 bin dolarının olmasından daha zenginsindir.
- Zaman
- Sağlık.
-
Bunlar olup üstüne 750 olsa harika olur.
750 olmayınca ne sağlık ne zaman kalıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu soruyu hastalığında şifa arayan birine sorsaydın 750 bin doları reddedir.
Bunları olup da huzuru olmayan da çok. Olduğunu sanıp da olmayan da çok.
En büyük zenginlik insanın iyi ve ahlaklı bir insan olmasıdır. Sağlığında, hastalığında şükretmesini ve yetinmesini bilmesidir. Daha da ötesi inançlı ve itaatkar olmasıdır. İyi ya da kötü bir gün misafir olup geldiğimiz bu hayattan göçüp gideceğiz.
Bunu kendini avutma yöntemine başvuran biri olarak söylemiyorum. Bunlar gerçekler. Aslında yolumuzu aydınlatanların yolundan gidersek ve o büyük insanların dost edinirsek ışığın kaynağını buluruz. İslam alimlerinden bahsediyorum. Nefislerini yenmiş insanlar...
-
Sağlık çok önemli ama para olmadıktan sonra anlamı kalmıyor. Bunları ömür boyu ilaç kullanmak zorunda olan kronik hasta bir birey olarak yazıyorum...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Umarım ulaşırsın hocam benim hedef de 500k dolar bir kısmıyla ev araba ve arsa alıp alıp kalanıyla balık işine gireceğim
Balık işi iyi güzel ama masrafı fazla olur, yemi dalgıç, bakım ekibi vs.
Balıkların kaçma riski de var
Geçmiş olsun dostum.
Soruya gelince para, günümüz dünyasında, elinizde olmadığında sizi süründürecek bir şeydir.
Mutluluk geçici bir histir, 7/24 mutlu olmak veya huzurlu hissetmek imkansızdır.
Para sizin mutlu olmaya çalışmaya ayıracağınız zamanı sağlamaya yarar...
Eğer paranız varsa mutluluğunuza, sağlığınıza, mental iyiliğinize odaklanmanız çok daha olasıdır.
Eğer paranız yoksa işte o zaman zamanınızın %80 e yakını parayı düşünerek geçer.
Ben de şu an deli gibi çalışıyorum, çalışmadığım zaman bile kafam hep ne olacak ne yapacağız modunda çalışıyor. Ve sağlığımı çok göz ardı ediyorum bunun da farkındayım. Günde 2 paket sigara içiyorum en büyük sıkıntım bu şahsen. Peki bunu çözmek için ne yapıyorum? Her içmemeye çalıştığımda işle ilgili bir şeye başlamaya çalışınca beynim yamuluyor.. 3 senedir günde 2 paket sigara içerek bilgisayar başında geçirdim ve kurduğum şirketi kapattım yakın zamanda. Olmadı, daha sonra yeniden deneyeceğim ama şimdi başka bir yerde çalışan olarak varım ve bir nebze rahatlamaya başladım, umuyorum ki bu sigara olayını çözerim. Bunun dışında zamanımı çalışmaya harcamaya devam edeceğim.
Yeniden özetleyeyim, hayatlığınızı* yapmadan bu mental olarak tamam abi ben şimdi kendimi daha mutlu nasıl yapabilirim, neler deneyimlemek istiyorum diyemiyorsunuz.
Önemli*:Bu demek değildir ki herşeyinizi işe verin ve bu olana kadar hiçbişey yapmayın. İkisini de yapmanın yolunu bulmalıyız. Ben de yeni farkına varıyorum.
Ben artık bu çalışma temposuna rağmen yine dönem dönem tatil, haftada en az X kere Y eylemini yapacağım gibi hedefler uygulayacağım. Öbür türlü yaşıyoruz ama benim 3 senem yok aslında mesela :)
-
Yetmez. 1.5m dolar olur.
Araştırırım abd de güneş paneli tarlası yatırımı yapar vatandaşlık alırım. Ev alırım gerisi gelir.
Abd cennettir özgürlüktür 1 yatır 10 alırsın.
750bin dolarım olsa farklı maceralar aramam. Haftalık geziler olabilir ama para olduktan sonra tr dışında farklı ülke istemezdim.
Norveçe istisna geçebilirim
Çok haklısınız hocam, yazınız için de teşekkür ederim.
Çok büyük hedefler koyup peşinde kaptırınca ne yasantının ne de başarının anlamı kalıyor.
Küçük hedefler ve anın keyfi ile her şey daha güzel oluyor gibi :)
750k dolar isteyeceğime 50k dolarlık araba + 100k dolarlık ev + aylık 1k dolar düzenli gelir isterdim
-
50k dolarlık araba 20bin dolarlık motor 100bin dolarlık ev aylık düzenli 1.2k dolar maaş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bu soruyu hastalığında şifa arayan birine sorsaydın 750 bin doları reddedir. Bunları olup da huzuru olmayan da çok. Olduğunu sanıp da olmayan da çok. En büyük zenginlik insanın iyi ve ahlaklı bir insan olmasıdır. Sağlığında, hastalığında şükretmesini ve yetinmesini bilmesidir. Daha da ötesi inançlı ve itaatkar olmasıdır. İyi ya da kötü bir gün misafir olup geldiğimiz bu hayattan göçüp gideceğiz. Bunu kendini avutma yöntemine başvuran biri olarak söylemiyorum. Bunlar gerçekler. Aslında yolumuzu aydınlatanların yolundan gidersek ve o büyük insanların dost edinirsek ışığın kaynağını buluruz. İslam alimlerinden bahsediyorum. Nefislerini yenmiş insanlar... |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X