Şimdi Ara

720p&1080p filmlerde görüntüdeki toz ve siyah yerlerdeki karelenmelerin çözümü nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Arşivimdeki filmler en düşüğü 4.37gb lık 720p filmlerden başlayarak karışık olarak 720p&1080p olan filmler.

Lakin gelin görünkü hemen hemen tüm player kurulu sistemimde(bs,km,gom,vlc,daumpot,splash ex,) ancak hiçbirinden tam istediğim neticeyi alamıyorum.Şöyle ki görüntüde sanki bir toz serpiştirilmiş gibi duruyor..Özellikle karanlık sahnelerde çok daha belirgin.Yine başka bir sıkıntı karanlık yerlerde görüntüde sanki doku bozulması gibi bir durum oluyor hatta bazen karelenme oluyor sanki..

Yukarıdaki playerlardan sadece 1 tanesinde bu durum minimum seviyede hatta yok denecek kadar o da bsplayer..Ancak bs playerda ki sorunda renkler soluk gibi.Diğerleri kadar canlı değil yani.Splash öneriyor herkes ama onda da renkler fazla canlı ve bu bahsettiğim toz mevzusu ile karelenme oluyor yine bazı sahnelerde.

Şimdi sizlerden ricam ben bu sorunları nasıl aşabilirim o konuda tecrübelerinizi paylaşırmısınız?Yani player lar ile ilgili bir ince ayar vs. söz konusumudur yoksa başka birşeymi yapmalıyım? Bs player daki renkleri biraz canlandırmayı başarabilsem sorun olmayacak ama nasıl olacağını bilmiyorum.

Ek olarak k-lite codec pack kurulu.Ancak sanırım bazı programlar kendi codeclerini kullanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCe -- 8 Aralık 2011; 17:01:14 >

• takip
  • Arkadaşlar ben bu takip olayını pek anlayamadım doğrusu ikinci el bölümüne mi konu açtım yanlışlıkla nedir Bende sizi takip ediyorum bakalım ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc.kork

Haber bekliyorum hala senden

Dostum filmlere tr altyazıları eklenecek ve eksiklerim var onları tamamlıyorum.Açıkçası benim pek yerim de kalmadı şu anda birde öyle sıkıntı var.Hdd ayarlamam gerekecek gibi görünüyor bakalım..
  • daha yüksek bitrate oranına sahip filmler indirerek.. bu seferde boyut artacaktır...8 gb yakın boyuttaki 720p filmleri indir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

daha yüksek bitrate oranına sahip filmler indirerek.. bu seferde boyut artacaktır...8 gb yakın boyuttaki 720p filmleri indir...

Ya hocam bir arkadaş söyledikten sonra aklıma geldi..Benim filmlerde sıkıntı yok aslında..Yani ben laptoptan izliyorum ve görüş mesafesi çok kısa,dibindeyim resmen..E öyle olunca hali ile en ufak ayrıntı göze ilişiyor..Yakın zamanda tv alıcam kısmetse o zaman izleme mesafesini artırınca sorun çözülür diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCe -- 23 Aralık 2011; 1:04:47 >
  • Başka bir forumda daha konu açmıştım linki ekleyeyim oradaki yorumları da okumuş olursunuz;

Tıkla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Büyük ihtimal indirdiginiz sunumla alakası bazı kalitesiz scene gruplarında bende denk geliyorum.Filmin adını yazarsanız arşivimdekine bakarım bende. Diger forumda eklediginiz resimlerdeki sorun kaynaktan kaynaklı kumlanma(noise vs grain) diye geçiyor.Kalıcı olarak ripleyen kişi filter(RemoveDirtMC Special Edition )gibi kullanırsa ortadan kalkar onun dışında programların modları sayesinde renk vs oynuyarak azaltılabilir.Her filmi cam gibi beklemeyin bu olay yönetmenin tercihidir genelde dizilerde cam gibi görüntü olur olayın içine çekmek içinde hissettirmek için.Bakın güncel dizilere hd çözünürlükte bu durum pek söz konusu degildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 23 Aralık 2011; 1:27:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: £mre

Büyük ihtimal indirdiginiz sunumla alakası bazı kalitesiz scene gruplarında bende denk geliyorum.Filmin adını yazarsanız arşivimdekine bakarım bende. Diger forumda eklediginiz resimlerdeki sorun kaynaktan kaynaklı kumlanma(noise vs grain) diye geçiyor.Kalıcı olarak ripleyen kişi filter(RemoveDirtMC Special Edition )gibi kullanırsa ortadan kalkar onun dışında programların modları sayesinde renk vs oynuyarak azaltılabilir.Her filmi cam gibi beklemeyin bu olay yönetmenin tercihidir genelde dizilerde cam gibi görüntü olur olayın içine çekmek içinde hissettirmek için.Bakın güncel dizilere hd çözünürlükte bu durum pek söz konusu degildir.

Sunumla alakalı durumlar da oluyordur illaki ama dediğiniz gibi belkide biz mükemmel cam gibi bir görüntü beklediğimiz için bu işi dert ediyoruz.Ben birkaç yerde daha okudum bu dediklerinizi.Yani Direk kaynakla alakalı bile olabiliyormuş..

@mc.kork

Dediğin gibi insan bir defa fark edince sürekli gözüne ilişir oluyor çok gıcık bir durum Hele biraz mükemmelliyetçi olunca her alanda olduğu gibi bu alanda da iş çığrından çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

daha yüksek bitrate oranına sahip filmler indirerek.. bu seferde boyut artacaktır...8 gb yakın boyuttaki 720p filmleri indir...

Ya hocam bir arkadaş söyledikten sonra aklıma geldi..Benim filmlerde sıkıntı yok aslında..Yani ben laptoptan izliyorum ve görüş mesafesi çok kısa,dibindeyim resmen..E öyle olunca hali ile en ufak ayrıntı göze ilişiyor..Yakın zamanda tv alıcam kısmetse o zaman izleme mesafesini artırınca sorun çözülür diye tahmin ediyorum.

yakından izlediğiniz için gözünüze çarpıyor 1080P filmde izlerken tvde biraz yakınlaşınca tozlanma olayını farkediyorsunuz

• Takip
  • ne indirsek **** sonuçta rip işde ne olcak 720p de indirsen aynı 1080p de realese den realeseye değişiyor ama karanlık sahnelerde filmlerin bazı yerlerinde hemen hemen hepsinde aynı sorunlar bendede var hd olayı işi bozdu yaa dvd copy ne güzeldi boyut derdi yok görüntü sorunu yok ama malesef artık hd ye çok alıştık upscaling bile işe yaramıyor ama bu hd den nasıl çözecez bu sorunları bende bulamadım kaliteyi istedilce boyutda artıyor haliyle ozamanda hdd ihtiyacı doğuyor hdd lerinde şu anki fiyatları malum zor işimiz zor... şu blu lar dısc olarak almaya başladığımız pc de copy yaptığımız günler bi gelse....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.