Şimdi Ara

720p/1080p filmler için Plazma mı / Lcd mi / Led mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, daha önce benzer bir topic açmıştım, ancak kimse yardımcı olmadı. Umarım bu seferde aynı durum söz konusu olmaz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_44608893/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44608893

    Başlıktan anlaşılacağı üzere, PC den HDMI bağlantı ile 4-5 metre mesafeden 720p ve 1080p film izlemek için 42 inch veya üzeri bir TV almak istiyorum. Şimdilik SD veya HD yayın izlemeyeceğim. Sadece PC ye bağlayıp film izlemek istiyorum Yani TV özelliğini kullanmayacağım. Bütçem 2500 TL. Kalite düşkünü biriyimdir. Almışken en iyisini alıp, uzun süre kullanma derdindeyim ancak kafam çok karıştı ve bir türlü karar veremedim.

    Plazmaları incelediğim kadarıyla fiyatları biraz daha uygun, daha doğal renkler verebiliyorlar ve 600 HZ gibi çok yüksek yenileme hızlarına sahipler. Tepkime süreleride yok gibi. Bu haraketli görüntülerde çok büyük avantaj sağlayacak bir durum, ancak beni düşündüren konu; PC ye bağlarsam herhangi bir sorun yaşarmıyım? Elektrik tüketimi LCD lere göre daha yüksek ancak bu benim için sorun teşkil etmiyor. Plazma tercih edersem ne gibi avantajları ve dezavantajları olur ?

    Bahsettiğim şekilde pc ye bağlayıp 720p/1080p film izlemek için en kaliteli görüntüyü Plazma mı lcd mi yoksa led de mi alırım ? Konuyla ilgili, bilgili ve tecrübeli arkadaşlardan lütfen yardım rica ediyorum. Şimdiden değerli vaktini harcayıp yorumda bulunacak arkadaşlara çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihk34 -- 22 Kasım 2010; 0:40:22 >







  • Pc bağlantısında film için en iyi sonucu plazmalar verir sevgili dostum.İlk 200 saat civarı alt ve üst bantlar konusunda dikkatli olduktan sonra sorun da yaşamazsın,ürün olarak şu anda panasonic ''V'' ve ''G'' serisi ön plana çıkıyor.

    Yalnız mesajınızda birşey belirtmişsiniz,4-5 metre mesafeden 42 ınc ve üzeri diye,film için o mesafeden 42 çok çok küçük gelecektir,hatta 46 nın bile sizi keseceğini sanmıyorum,50 ınc olan ürünlere bakabilirsiniz.
    Eğer istanbulda iseniz teknomarketlerde hemen hemen her ürünün gösterimi var,bir loptop vasıtası ile istediğiniz denemeleri yapabilirsiniz.

    Kolay gelsin.
  • Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Plazmalarda yaşanan burn in problemi halen devam ediyor sanırım. Genelde filmlerde çözünürlük itibariyle alt ve üst kısımda boşluk oluyor, ilk 200 saat dikkat ettikten sonra, bu konuda sıkıntı yaşar mıyım ? Bu arada ilk 200 saat ne gibi önlemler almam gerekiyor ? Bir diğer soru ise plazmalar lcd ye göre gözü daha mı çok yorar ? Bir radyasyon muhabbeti almış başını gidiyor. Ekrana uzun süre aralıksız bakan birisiyim, bir güne aralıksız 5-6 tane film sığdırdığım oluyor. Dolayısı ile göz sağlığı benim için çok önemli bir konu. Ayrıca plazmalarda genel olarak çözünürlük ile pc sinyal algılama çözünürlüğü farklı, iki sinyalinde 1920x1080 olduğu bir ürün tercih edersem, pc ye bağlantı noktasında görüntü kalitesinde sorun yaşar mıyım ? Çok soru sorduğumun farkındayım ama kafamda ki bir soru işaretide plazmalarda ALT ALAN TARAMA FREKANSI 600 Hz iken RESİM GÖSTERİM HIZI 100Hz olarak belirtiliyor. Burda ALT ALAN TARAMA FREKANSI nasıl bir rol oynuyor ? Hangisini baz alarak değerlendirmek daha doğru olur ?

    Kafam da ki soru işaretlerini giderme adına yardımcı olacak tüm arkadaşlara minnettar olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihk34 -- 22 Kasım 2010; 14:15:00 >




  • benim arşivim 720p ve 1080p filmlerden oluşuyor. mali açıdan bir kısıtım olmamasına rağmen ne plazma ne de led alırım ( kaldı ki gerçek led değil zaten ) . Lcd alacağım çünkü gayet iyi bir çözüm sunuyor.
  • Sırası ile sorularınıza cevap vermeye çalışayım bilgim dahilinde,

    Burn-in olayı maalesef tamamen bitmiş değil,son çıkan plazma panellerde birçok sorun giderilmiş olsada kesinlikle burn olayı yaşanmaz diyemiyor kimse ancak eskiye nazaran bu tip şikayetler çok çok az,v serisi bir panel ile ilk 200 saatlik safhayı temiz atlatılırsa kolay kolay olacağını sanmıyorum.

    İlk 200 saat için neler yapılması gerektiği hususunu panasonic kısmında birçok defa etraflıca konuştuk, son sayfalara göz gezdirirseniz aradığınız bütün cevaplar orada var.

    Radyasyon konusu hakkında bilgim pek yok yanlış birşeyler söylemek istemem ama neticede hepsinde biraz da olsa mutlaka vardır diye düşünüyorum hangi elektronik alette yokki?

    Pc sinyal algılama genelde 1080p dir, eski modellerde veyahut giriş seiyesi modellerde ancak 1080p olmaması ihtimali üzerinde duruyorum.Zaten amacınız pc den film izlemek olduğu için sinyal algılama 1080p olmalı alacağınız üründe.Ayrıca bazı satış sitelerinde ürün ile ilgili yanlış doneler olabiliyor, özelliklere resmi sitesinden bakmakta fayda var.

    Alt alan tarama olayı plazmalarda var diye biliyorum,piksellerin yanıp sönme hızı olarak, tabiki bunu insan gözü algılayamıyor.

    Şahsi kanaatim ilk mesajımda da yazdığım gibi film izlemek için plazma almanız yönünde ki zaten dediğim gibi panasonic kısmında gerekli tüm bilgiler var(kullanım ayarları ,farklı modellerin yorumları incelemeleri vs.).

    Neden sürekli panasonic diyorum diye de sorarsanız, şu an için en kaliteli plazma panalleri panasonic üretmekte, özellikle v serisi panaller siyah gösterimi konusunda oldukça iddaalı.




  • Panasonic Plazmaları gayet güzeldir bende öneririm renk doygunluğu,netlik vb. konularda çok başarılı bir panel bence.
  • _AMADEUS_ yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Galiba Panasonic plazma tercih edeceğim, plazmanın gözü lcd ye göre daha çok yorduğu ve daha az yorduğu şeklinde söylentiler var. Tabi bilen de yazıyor bilmeyende, doğru bilgiyi iyi ayırt etmek lazım. Bizim insanımızda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığı var. Göz yorma konusunda hangisi doğrudur ? Bu konuda tecrübeniz var mı veya varsayım yapabilir misiniz ?

    quote:

    Orijinalden alıntı: güllaççı

    benim arşivim 720p ve 1080p filmlerden oluşuyor. mali açıdan bir kısıtım olmamasına rağmen ne plazma ne de led alırım ( kaldı ki gerçek led değil zaten ) . Lcd alacağım çünkü gayet iyi bir çözüm sunuyor.



    Peki lcd yi tercih etmenizin altında yatan sunduğu iyi çözümler nelerdir plazma ile kıyasalama yaparsak ? Lütfen açıklar mısınız ?




  • Göz yorma aslında bütün görüntü cihazlarında oluyor, arasıra yatak odamdaki tüplü tv ye de uzun süre bakınca gözüm ağrıyor.Bana kalırsa bu göz yorulma meselesi tamamen tv nin ayarları ile ilgili.Şöyleki , dinamik mode da yani full kontras vs. açık olursa ki tekno marketlerde bir blueray disk koyup tv leri bu modda gazlarlar insanlara, işte bu dinamik modlarda uzun sure izlendiği vakit gözde her tv nin ağrı yapacağını düşünüyorum.

    Örneğin pana v serisinde sinema veya thx modunda film izlemek çok keyifli ve hiç goz yormuyor, tamen doğal renkler ve aydınlatma var.
    Daha önce de belirttiğim gibi lütfen bir teknomarkete gidiniz ürünleri yerinde görüp karar veriniz.

    Paranın bu kadar zor kazanıldığı şu dönemlerde kimsenin boşu boşuna memnun kalmayacağı bir ürün almasını ve ciddi maddi külfete katlanmasını istemeyiz değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 22 Kasım 2010; 23:48:12 >




  • walla ben bile bazı konularda aydınlandım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

    Pc bağlantısında film için en iyi sonucu plazmalar verir sevgili dostum.İlk 200 saat civarı alt ve üst bantlar konusunda dikkatli olduktan sonra sorun da yaşamazsın,ürün olarak şu anda panasonic ''V'' ve ''G'' serisi ön plana çıkıyor.

    Yalnız mesajınızda birşey belirtmişsiniz,4-5 metre mesafeden 42 ınc ve üzeri diye,film için o mesafeden 42 çok çok küçük gelecektir,hatta 46 nın bile sizi keseceğini sanmıyorum,50 ınc olan ürünlere bakabilirsiniz.
    Eğer istanbulda iseniz teknomarketlerde hemen hemen her ürünün gösterimi var,bir loptop vasıtası ile istediğiniz denemeleri yapabilirsiniz.

    Kolay gelsin.



    boyut olarak tavsiyede amadeus üstada katılmakla birlikte boyut büyüdüğünde keskinlik ihtiyacı arttığından sadece plasma ya odaklanma diyorum. lcd daha keskin görüntü sunar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.