Şimdi Ara

7200rpm diskler ve dizüstü performansı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dizüstü bilgisayarımı hızını arttırmak istiyorum. Geçenlerde 2*256MB olan toplam belleği 1GB RAM takviyesi ile ~1.2GB yaptım. Birkaç arkadaşımdan 7200rpm'lik sabit disklerin dizüstü bilgisayarların hızını önemli ölçüde arttırdığını duydum. Bu doğru mu? Sizce 5400rpm ile 7200rpm dönüş hızlı sabit diskler arasındaki fark hissedilebilir mi?

Özellikler
    Pentium M 1.6GHz
    1280MB DDR 333MHz RAM
    60GB Toshiba 5400rpm HDD
    Ekran kartı paylaşımlı

Teşekkürler

• Yanlış yere mi sordum?
  • Hayır doğru yerde. Evet 7200 rpm disk dizüstü bilgisayarınızın performansını olumlu yönde pil süresini ise olumsuz yönde etkileyecektir. Pil süresi sizin için fazla önem teşkil etmiyorsa 7200 rpm bir disk almanız performansı arttırıcaktır. Dizüstü bilgisayarınız için bir tavsiye yapayım rami 2 GB yaparsanız çok iyi olur ben bile şu an 1.5 gb ram harcıyorum oyun oynamadan oyuna geçersem 2 gbı geçiyor... harddiskten önce (eğer acil kapasite sıkıntınız yok ise) 1 gb lık daha ram almanızı tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIYPWZQP -- 1 Mart 2008; 14:30:52 >
  • Cevabın için teşekkürler

GNU/Linux'un Ubuntu dağıtımını kullanıyorum. Normal şartlarda hiçbir yazılım açık değilken yaklaşık 200MB bellek harcıyor. Sanal makine üzerinde 512MB bellek kapasiteli Windows XP çalıştırıyorum o zamanda yaklaşık 900MB RAM kullanılıyor. Şimdilik RAM çok sorun oluşturmuyor ama yakın zamanda 512MB ya da 1GB almayı düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Notebook SSD ve Ram tavsiyesi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.