arkadaşlar ben bu cd lere 720mb civarında olan filmleri yukleyebiliyorum. 732mb yi kaldırırmı acaba? deneyen varmı?
Sorununsadece 12 mb mı arkadaşım. Biliyorsun ki aksiyon türü filmlerde macaranınen hızlı ve en hareketli bölümü sonlardadır. Bu bölümü sıkıştırman görüntü kalitesini etkileyecek ve görüntüde atlamalar olacaktır. Naçizane tavsiyem bir dvd sürücü alman ve film gibi medyaları da dvd ye yazman. Böylece bir filmi tek dvd ye yazabileceğin gibi iyi bir görüntü ve ses kalitesine kavuşursun...
Nero da filmleri yazarken sağ alt köşede bir seçenek var. "Aşağıdaki hedefe sığdır" gibisinden 750 mb. a kadar sığdırıyor. Yani 750 mb. lık bir filmi 700 mb. a kadar sığdırabilirsin ...
Totem kardeşim olmaz demedikki. Ama bu sıkıştırma filmin görüntü ve ses kalitesini düşürür. Görüntülerde atlamalara yol açar dedik...
Huysuzihtiyar o sanal bir sıkıştırmadır yani real değil. Sen diske onu 700 mb olarak tanıtıyor ama 750 mb yazıyorsun yani diski kandırıyorsun bir anlamda, sıkıştırma ise dosyadaki code satırlarını biribirine sokarak yapılır. Örneğin 10 mb boyutunda bir html sayfasını 1 mb boyutuna indirmek sıkıştırmadır code satırlarını birbirine sokar ve boyutu küçültür. Kalite düşmez sen kafanı yorma ...
Ne diyeyim sevgili ToTeM. Yanarım o zaman attığım cd lerime...
Yanlız test ettin başarılı oldu diye düşünüyorsun ama böyle zorlama yazdırılan cdleri her okuyucu da okumaz bilesin.Yani arkadaşına gittin film seyretçeniz, ama arkadaşının bilgisayarı senin film cdsini okumuyo..sonra niye okumuyo diye kara kara düşünme diye söylüyorum
quote:
Orjinalden alıntı: icaktan
Yanlız test ettin başarılı oldu diye düşünüyorsun ama böyle zorlama yazdırılan cdleri her okuyucu da okumaz bilesin.Yani arkadaşına gittin film seyretçeniz, ama arkadaşının bilgisayarı senin film cdsini okumuyo..sonra niye okumuyo diye kara kara düşünme diye söylüyorum
Sağol dostum. Benim de anlatmaya çalıştığım şey buydu. Ne diyelim testten geçmiş...
quote:
Orjinalden alıntı: icaktan
kardeş bu dediğim olayda 40 yılda bir olur cinsten . genellikle 715mb civarında filmleri indiriyorum tabii. arada bir 732mb oluyo. o kadarcıkda olsun. dvd ye bende geçeyim dedim ama çevreme baktımki dvd teknolojisini kullanan pek yok . o yuzden biraz daha beklemekte yarar var.
cevaplarınız için tşk.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme