Şimdi Ara

7000 lirayı nasıl değerlendirebilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
6
Favori
7.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazır düşmüşken Etherium al. Sene sonu 80 dolar at fava bekle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2- Ethereum veya Ethereum Classic minela (yaklaşık 8000 tlye 6 tane rx 470 li bir sistem toplayıp ayda 300-350 dolar kazanabilirsin hatta o 7000tlye dokunmadan taksitle alırsan kendi taksidini bile öder ^^)
    3- Ethereum veya Ethereum Classic minelama direk Etheruem/Ethereum Classic satın al, fiyatı artınca satarsın ^^.
    4- Lisk Coin/Ripple/Dash Coin/ZCash/LTC/Monero seç beğen al bu coinlerden birine yatırım yapabilirsin spekülasyon yaparsak bu coinlerin zamanla değerleniceği ve market caplerinin büyüyeceğine işarette.

Kripto para birimleriyle ilgili mining işinden tut özel bir coin hakkında bilgiye kadar her türlü sorunu, yatırım danışmanlığını bana sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 8 Nisan 2017; 22:42:6 >

İkinizde etherum dediniz bak ilgimi çekti yazdım google'a pek bişe anlamadım nedir tam olarak bu . Ona göre hemen alıyım değerlenecekse.

Orijinalden alıntı: Mikuru Asahina

1- Bitcoin Al
    2- Ethereum veya Ethereum Classic minela (yaklaşık 8000 tlye 6 tane rx 470 li bir sistem toplayıp ayda 300-350 dolar kazanabilirsin hatta o 7000tlye dokunmadan taksitle alırsan kendi taksidini bile öder ^^)
    3- Ethereum veya Ethereum Classic minelama direk Etheruem/Ethereum Classic satın al, fiyatı artınca satarsın ^^.
    4- Lisk Coin/Ripple/Dash Coin/ZCash/LTC/Monero seç beğen al bu coinlerden birine yatırım yapabilirsin spekülasyon yaparsak bu coinlerin zamanla değerleniceği ve market caplerinin büyüyeceğine işarette.

Kripto para birimleriyle ilgili mining işinden tut özel bir coin hakkında bilgiye kadar her türlü sorunu, yatırım danışmanlığını bana sorabilirsin.

2.seçenek elektrik olayı filan gereksiz buluyorum. diğer ethereum duyduğuma göre düşmüş baya alım fırsatı filan diyorlar. bitcoin yine erkenden almadık artık uçuşta .

ethereum kaça çıkacağı söyleniyor yada nerede alım satım yapıyoruz ? btc turk bitcoin için galiba. ve bu güvenlik işlemleri nasıl oluyor cüzdan harddisk bir şey oldumu kötü olur. yok mu adam akıllı sistem uğraşmadan

• quote:

Orijinalden alıntı: AMD Athlon 840 Kaveri

Çok sağolun bitcoin cepte onu iyice araştırcam şuan o konuda cahilim . Ya da mikuru asahina hocam pm'den detaylı konuşuruz bitcoin'i .

İkinizde etherum dediniz bak ilgimi çekti yazdım google'a pek bişe anlamadım nedir tam olarak bu . Ona göre hemen alıyım değerlenecekse.

Şimdi bir Bitcoin diye paşa reyiz kral var Altın gibi düşünebilirsiniz Bitcoini birde onun altında altcoin dediğimiz diğer coin kategorisine giren coin yani para birimleri var şu an en büyük 2. coin piyasa Ethereum bundan önce Litecoin vardı o biraz çöküşe geçti şimdi yavaş yavaş toparlanıyor yeniden ama konumuz LTC değil Ethereum, Ethereumuda piyasada gümüş olarak görebilirsiniz Bitcoinden sonraki en büyük 2. coin Altından sonra gelen Gümüş yani, eğer bilgisayarlarla aranız iyiyse, donanımdan vs anlıyorsanız tavsiyem 6 tane rx 470 alıp bunlarla Ethereum madenlemeniz, madenlemek ne oluyor dersenizhttps://www.youtube.com/watch?v=sY7ZyiXeX5U şu videodan temel bir fikir elde edebilirsiniz basit olarak bilgisayar açık dururken ekran kartları %100 yük altına giriyor ve matematik soruları çözüyor ve ağa yollanıyor bu cevaplar (hash deniliyor) ve çözdüğünüz soru sayısı kadar(hash) Ethereum veriliyor size yani para kazanıyorsunuz hem Ethereum geçmiş oluyor elinize hemde Ethereum değerleniceği için o cüzdanınza gelen kazandığınız Ether'ler Ethereumun değeri arttıkça onlarında değeri artıyor direk satmaz tutarsanız. Yani direk Ether satın almak yerine kendiniz yavaş yavaş üretiyorsunuz.

Ethereum ile ilgili bilmeniz gereken en büyük şeyler.
    1-) Ethereum şu an proof of work denilen bir sistemde çalışıyor (altcoinlerin %95i bu sistemde) bu sistem ne derseniz ağı minerlar ayakta tutuyor, parayı onlar üretiyor, blokları onlar kırıyor, ödemeleri onlar onaylıyor herşeyi onlar yapıyor. Ancak Ethereum asla bir para birimi olmak istemedi bir platform olmak istedi diğer altcoinler için (Golem vs gibi şu an Ethereum platformu altında çalışan bir altcoin mesela Golem) Ethereum çıktığından beri yol haritasında Casper denilen bir algoritma var yani proof of work yerine proof of stake denilen bir sistem bu sistemde Etherleriniz banka faizi gibi para kazanıyor eğer kilitlerseniz (mevduat hesabı gibi) zamanla ve bu sistemde minerlara yer yok daha güvenli ve daha hızlı çalışıyor ancak miner sayısı o kadar fazlaki komunist bir rejimdeki gibi şu an resmen izin vermiyorlar sistem geçişine çünkü kar ediyorlarhttps://ethstats.net/ burdanda görebileceğin gibi 3 buçuk milyonuncu bloğu kırmayı başardık Ethereumun başından beri ve Ethereumun kodlarının içinde yazılı bir zorluk bombası var 3.5m bloğa gelince block time 15 saniyeden 25 saniyeye 1 ay sonra 3.6m blokta 35 saniyeye çıkması ve böyle böyle zamanla pratikte imkansız olan sürelere, kar ettirmeyen sürelere ulaşıcak bu sayede Casper sistemine geçişe minerlar kızamıyacak. Ama siz mining rig topluyorsunuz 6 tane rx 470 alıcaksınız sistem kurucaksınız minelıyacaksınız sistem değişirse ne olucak? Çok basit o zamana kadar rahat bir 6-7 ay var zaten o zamana kadar sistem kendi parasını çıkarmış olucak çıkarmasa bile 2. el fiyatından geri satıp + Ether kazançlarınızını toplarsanız her türlü kardasınız ama bunu yapmanıza gerek yok çünkü Ethereumun başlarında Ethereum hacklenmişti ve 100m Ethereum çalınmıştı koddaki bir açık yüzünden ve Ethereum de hard fork denilen birşey yaptı kodu değiştirdi o blokları ve çalınan Etherleri geçersiz saydı ve teknik olarak yeni bir coin oluşturmuş oldu şu anki Ethereum başta çıkan orjinal Ethereum değil mesela onun adı Ethereum Classic evet böyle bir coin daha var ve bu coini yaratanlarda orjinal Ethereumcular "code is law" dır diyerek hareket ediyorlar ve hep proof of work kalıcaklarını söylüyoylar yani proof of stake sistemine bir geçiş yada yönelim yok yani Ethereum minelayamaz olduğunuzda Ethereum Classic minelayabilirsiniz baktınız oda batmış ölmüş, ZCash odamı olmadı, Monero tabi karınız şu anki Ethereum mine karınızdan yaklaşık bi %30 falan daha az olucaktır tahmini ancak yine yüksek miktarda kar ediceksiniz bedava para kazanıcaksınız tek gideriniz elektrik parası olucak onuda rahat rahat karşılıyacak ve her zaman minelıyacak birşey olucaktır.

2-) Ethereumun yaratıcısı Vitalik Buterin bir dahi ve Ethereumun geleceği için olan planlarına baktım, konuşmalarını dinledim ekonomiden ve global piyasalardan anlayan, gençde olsa tecrübeli bir arkadaş ve Ethereumun reddit subredditinden tutun bitcointalk, forum.ethereum.org gibi sitelerinde çok dolaştım takıldım Ethereumun geleceği açık Bitcoini bile devirebilir diyenler var ve olmaması için hiçbir sebep yok.

Şimdi çok fazla yazıyorum dahada yazarım ancak size tavsiyem şu an bir bitcoin mining rig kurmanız evinize bu sistemde küçük bir harddisk + 4gb ram + çöp bir işlemci + 6 tane rx 470 yada 480 (en iyi ethereum minelayan fiyatına göre kartlar bu ve elektrik az çekiyorlar 100 wattdan az her kart başına) + cooler master v1200 | evga p1200 gibi güçlü sağlam bir psu lazım daha lazım olan şeyler var isterseniz full liste ve link atarım alıcağınız şeyler hakkında toplam 8000tlye falan geliyordu yanlış hatırlamıyorsam rx 5xx serisi çıkınca ve referandum sonrası dolar düşünce(düşerse) fiyat ucuzlar ama baya. Eğer ben sistem alıp kurmam, uğraşamam, zamanım yok yada başka sebeplerden dolayı yapmıyacaksanız direk Ether alabilirsiniz borsa/hisse/varlık almış gibi şu an 44 dolar mesela 1 ether 50 dolar olduğunda satsanız bile yine iyi kar ediyorsunuz. Çünkü dediğim gibi Ethereumun geleceği açık boş bir yatırım olmaz yani.

EDIT = 1 isimli bir kullanıcı bu konuda özel mesaj atmış geri mesaj attım ancak profiline özel mesajları engellemiş geri dönemiyorum belki burdan görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 8 Nisan 2017; 23:8:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

quote:

1- Bitcoin Al

2.seçenek elektrik olayı filan gereksiz buluyorum. diğer ethereum duyduğuma göre düşmüş baya alım fırsatı filan diyorlar. bitcoin yine erkenden almadık artık uçuşta .

ethereum kaça çıkacağı söyleniyor yada nerede alım satım yapıyoruz ? btc turk bitcoin için galiba. ve bu güvenlik işlemleri nasıl oluyor cüzdan harddisk bir şey oldumu kötü olur. yok mu adam akıllı sistem uğraşmadan

Eğer fiziksel olarak cüzdan tutmak istemiyorsanız online sitelerde (coinbase.com vs gibi) sitelerde cüzdanınızı ve Etherlerinizi saklayabilirsiniz. shapeshift.iodan Etherleri BTCye çevirip btcturk, koinim gibi sitelerden banka hesabına çekiyorum. Ethereumun kaça çıkacağını kimse bilemez belkide iner ancak geleceği açık ve yükseliceği yönde düşünüyor herkes.

Elektrik olayı falan gereksiz buluyorum diyorsunuzda 7000 lirayı nasıl değerlendirebilirim? Etherin fiyatını 50 dolar olarak alırsam ve elektrik kullanımınıda katarsam elektrik parası çıktıktan sonra üstüne 347 dolar ayda kar ediyorsunuz bunun nesi gereksiz bende şu an minelıyorumda ondan soruyorum sebebiniz nedir bu yöndeki düşüncenizin.

• Mikuru Asahina kullanıcısına yanıt
    elektrik ne kadar geliyor senin :) bir aralar arkadaş yapıyordu oradan biliyorum baya elektrik harcıyor.

ek olarak

http://mininghwcomparison.com/page.php?id=300226&hash=%3Cb%3E112Mh/s%3C/b%3E

mesela benim ekran kartı bu dakika gün ay filan kazançlar doğru mu

elektrik ne kadar geliyor senin :) bir aralar arkadaş yapıyordu oradan biliyorum baya elektrik harcıyor.

ek olarak
    http://mininghwcomparison.com/page.php?id=300226&hash=%3Cb%3E112Mh/s%3C/b%3E

mesela benim ekran kartı bu dakika gün ay filan kazançlar doğru mu

Arkadaşın yaptığı zamanlarda yanlış bir coini yanlış bir şekilde yapıyordur bilemiyeceğim çoğu coin kazanç sağlamıyor onu geçtim ekran kartı ile minelanabilen zaten 7 tane falan coin var diğerlerini işlemci/ekran kartı vs yine minelayabilirsin ama gerçek anlamda 0 tl kazanırsın imkansız bu noktadan sonra 2013 de işlemci 2014de ekran kartı mining devri kapandı çoğu coin için özellikle Bitcoin

Bu arada attığınız linkteki kazançlar 3 tane r9 290 ve 1 tane r9 380x takılı sistemin kazanç getirisidir. tek bir kartın değil. hesaplama yapmak isterseniz tek 1 tane rx 470 28mh/s sağlıyor kartta yaklaşık 900 tl

EDIT= Elektriğimi sormuşsun ayda yaklaşık 360-370 tl civarı geliyor. Ailemle yaşıyorum bütün genel evin elektrik fiyatı bu, mining sisteminin yanında kendi kullandığım sistemde var üstüne, şu an ondan yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 8 Nisan 2017; 23:22:38 >

Eyvallah bende forex ile ilgileniyorum kazanç tabi az ama riskte az yani dolar 3.80 den alıyorsam 2 saat sonra 3.75 oluyorsa bozmuyorum bekletiyorum nasılda dolar yükselir bankada güvenli duruyor.

btc yada Ethereum almayı düşünüyorum biraz araştırma yapacam 50-60 tane başlangıç için Ethereum alırım belki. ne olacağı belli olmuyor. zamanında bitcoin alsak şu an zengindik.

Eyvallah bende forex ile ilgileniyorum kazanç tabi az ama riskte az yani dolar 3.80 den alıyorsam 2 saat sonra 3.75 oluyorsa bozmuyorum bekletiyorum nasılda dolar yükselir bankada güvenli duruyor.

btc yada Ethereum almayı düşünüyorum biraz araştırma yapacam 50-60 tane başlangıç için Ethereum alırım belki. ne olacağı belli olmuyor. zamanında bitcoin alsak şu an zengindik.

Tavsiyem size 50-60 tane Ether alın ona karşı çıkmam ama fiyatları 0.0001 kuruşlardan giden coinler var onlardan 1000 coin alsanız onların fiyatından 1 0 gitse kaç kat kar etmiş oluyorsunuz ve her gün genelde çok küçük bir coin 1000 kat fiyat artışı yaşıyor. 1000 tane 1 kuruşluk coininiz olsa 10 kuruşa çıksa 10 kat paranız artıyor ve bu artış aslında çok küçük bir miktar olduğundan olması o kadar zor birşey değil çoğu zaman bir coin 1 dolardan 10 dolara çıkmasıyla 1 kuruştan 10 kuruşa çıkması aynı seviye olmuyor doğal olarak.

• _____________________________
  • quote:

quote:

Tavsiyem size 50-60 tane Ether alın ona karşı çıkmam ama fiyatları 0.0001 kuruşlardan giden coinler var onlardan 1000 coin alsanız onların fiyatından 1 0 gitse kaç kat kar etmiş oluyorsunuz ve her gün genelde çok küçük bir coin 1000 kat fiyat artışı yaşıyor. 1000 tane 1 kuruşluk coininiz olsa 10 kuruşa çıksa 10 kat paranız artıyor ve bu artış aslında çok küçük bir miktar olduğundan olması o kadar zor birşey değil çoğu zaman bir coin 1 dolardan 10 dolara çıkmasıyla 1 kuruştan 10 kuruşa çıkması aynı seviye olmuyor doğal olarak.

zaten eth fiyata baktım 10 dolardan 45 dolara çıkmış şans işi bunlar. 1 ay sonra diyecez bugün 45 dolardı simdi 120 dolar dolaşıyor. şans işi yani yinede dediğin gibi 1 dolarlık güzel şeyler bulmak lazım

• quote:

quote:

quote:

zaten eth fiyata baktım 10 dolardan 45 dolara çıkmış şans işi bunlar. 1 ay sonra diyecez bugün 45 dolardı simdi 120 dolar dolaşıyor. şans işi yani yinede dediğin gibi 1 dolarlık güzel şeyler bulmak lazım

https://coinmarketcap.com/currencies/lisk/

Tavsiye ederim bu coin yükselmezse ben bu konuda birşey bilmiyorum demektir.

eyvallah araştıracam
    Sisteme bak ağzım açık kaldı . Ekran kartı olayına çok şaşırdım ya . Çok teşekkür ederim bilgiler için . Bu ekran kartı ile madenleme olayına girmeden döviz alır gibi ether alıyım diyorum ilk . Sonradan o işe girerim . Siz bana sistem için neler kurmam gerektiğini ve birde nereden ether alabileceğimi link olarak atabilir misiniz.
  • quote:

Sisteme bak ağzım açık kaldı . Ekran kartı olayına çok şaşırdım ya . Çok teşekkür ederim bilgiler için . Bu ekran kartı ile madenleme olayına girmeden döviz alır gibi ether alıyım diyorum ilk . Sonradan o işe girerim . Siz bana sistem için neler kurmam gerektiğini ve birde nereden ether alabileceğimi link olarak atabilir misiniz.

Türkiyede o alım işi biraz sıkıntılı çünkü bu işleri yapan en büyük satış siteleri coinbase.com gibi siteler TR'de alım/satışa açılmadı daha ama bu demek değildirki satan hiçbir site yok var elbet ancak Ether satmıyorlar Bitcoin satıyorlar sizinde yapıcağınız şey bu olucak Bitcoin alıcaksınız sonra o Bitcoininiz ile Ether yada başka ne altcoin isterseniz onlardan alıcaksınız bu işlem kolay merak etmeyin bir yol mesela shapeshift.io sitesine girip direk anında bir coini diğerine çevirebiliyorsunuz bunun gibi bir sürü yol var sıkıntılı kısım o değil sıkıntılı kısım Bitcoini almak ama tabi sıkıntı size değil bana 18 yaşında olmadığım için BTC satan siteler kimlik fotosu vs istediklerinde reddediliyorum yaşımdan dolayı bende gidip virwox.comdan almak zorunda kalıyorum Bitcoinimi buda kötü niye 20 dolar veriyorsun bütün işlemler sonunda elinde 14-15 dolarlık BTC kalmış oluyor gerek kuru fazla alması gerek kesinti, vergi sonra siteden BTcyi çekerken 0.0003 BTC daha alması falan heryerden sokuyorlar ama başka alternatifim yok şu anlık. BTC almak için BTC al yazın yada inglizce buy diyin site farketmez girin satın alın baştada biraz araştırma daha yapın bu kripto para birimleri nedir ne değildir vs gibi olayı anlarsınız.

6 Ekran kartlı ideal bir mining sistemi için alıcağınız parçalar
    https://gpushack.com/collections/gpushack/products/mobo-cpu-ram-ssd-bundle-w-6-gpu-support
    +https://www.amazon.com/6-Pack-Powered-Riser-Adapter-Extension/dp/B01GU94QSQ
    + 6 Tane ekran kartı
    + Güç kaynağı olucaktır.

• quote:

Birde site olayı nasıldır hocam . Mesela nesine var bilyoner var tek tek kuruluş bunlar. Bu da onun gibi bir sürü coin sitesi mi var . Yoksa sayıları az mı ? En iyisi hangisi ?

Coin sitesinden kastını anlamadım ancak demek istediğin galiba birsürü farklı coin ismi görüyorum birsürü farklı coin var niye bu kadar var ne ayak hepsi ne farkı var diyorsan evet doğru birsürü farklı coin var en büyükleri Bitcoinden başlıyor aşağıya doğru iniyor Shitcoin bile var bok ikonlu isteyen herkes kendi coinini kurabilir evet
    https://www.cryptocoincharts.info/coins/info/1001
    burdan küçük bir listeye ulaşabilirsiniz bazı coinlerin bu coin dediğimiz şey aslında bir yazılım kodu var açık kaynaklı herkes bakıp okuyabilir hepsi farklı çalışma mantığı ve algoritmayla oluşmuş oluyor genellikle ve güvenilirlikten, hız, mine algoritması gibi birsürü faktör coinin değerini belirliyor o biraz daha çok ekonomi konularına kayıyor 2-3 cümlede anlatmam zor olur zaten derinden bu konuya dalarsanız bu konuyu meslek edinmiş gibi olmanız gerekir çok dinamik, değişken bir dünya yeni coinler doğuyor bazıları ölüyor bazıları büyüyor, küçülüyor bir anda 1000 kat değer kazanan en az 100 coin olmuştur son 5 senede pumplanmış oluyor çoğu genelde mesela milyoner bir iş adamısınız 1 milyon total değeri olan bir coinden 50 milyon değerinde coin satın alıyorsunuz total değeri 51 milyon oluyor coin 1 kuruşken 50 kuruş oluyor sonra satın alan insan direk satıyor 50 kat kar etmiş oluyor 1 saniyede oturduğu yerden 10000 tane memurun hayat boyu kazanamıyacağı parayı kazanıyor belkide.

• Hocam evi kaça sattınız 7bine mi yanlış mı anladım yoksa?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.