Şimdi Ara

700 TL- 800 TL Kasa Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selam
    Uzun yıllar kullanabileceğim sağlam yapıda, soğutması başarılı bir kasa almak istiyorum. Rgb olması önemli değil. CM lite 5'den memnun kalmadım onun yerine tavsiyeleriniz ne olur ? Şimdiden herkese teşekkürler.



  • Peşinen objektif yaklaşmayacağımı belirteyim de sonra birileri her yere aynı kasayı yazıp duruyorsun demesin

    Thermaltake kasaları incelemeni tavsiye ederim. Core serisi özellikle iç hacim ve hava akışı performansı açısından mükemmel kasalar. Ön ızgara arkasındaki tüm raflar sökülebiliyor. Yakın zamanda özel tasarım (tabiri caizse custom) sıvı soğutmaların ucuzlayıp yaygınlaşacağını öngördüğüm için iç hacmi büyük kasaların tekrar önem kazanacağını düşünüyorum.

    İlk aldığım Thermaltake Xaser V model kasayı epey hor kullanmama rağmen 10-10,5 sene süresince dayandı. Hala da iş görürdü ama sıkıldığım için bir okula hibe ettim. Uçak kargosu falan gördü ve çok kez taşındı orada burada. Son 4-4,5 yıldır da Thermaltake Core V51 kullanıyorum. Kasanın tek olumsuz gördüğüm özelliği kablo düzenlemesi için arka panele açılan ufak deliklerdeki lastik parçacıkların bazılarının kopması oldu ama en az 10 defa farklı kablo düzenlemesine geçtim (ekli fotoğraftaki sağda, kabloların çıktığı yer). Onun dışında malzeme kalitesi son derece iyidir. Ayrıca hem öne hem de üste 3 adet 140mm fan ve alta 2 adet 120mm fan takabiliyorsun. Arkaya da 140mm fan takılabiliyor (120mm montaj yuvalı).

    Başka detay sorun olursa seve seve cevaplayabilirim.

    700 TL- 800 TL Kasa Önerisi




  • Corsair 500r
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bilgilendirici cevabınız için teşekkür ederim. Kasa Psu ile birlikte satılıyor ancak benim ihtiyacım yok.Psu olmadan satan, sizin bildiğiniz bir site var mı ? Core V 41 modeli tercih edilebilir mi?
    Son olarak corsair obsidian 500d kasa hakkında bir bilginiz var mı ? Kusura bakmayın biraz fazla soru sordum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogo57 -- 19 Haziran 2018; 18:6:55 >
  • S340 Elite
  • gogo57 kullanıcısına yanıt
    Estafurullah hocam istediğin kadar sor.

    Öncelikle V51'i PSU'suz satan yerler var lakin ellerine çok nadiren stok geliyor. Elinde stok olanlar da şu saçma çimen yeşili renkli model olabiliyor. Bir de tavsiyem bulabilirsen temperlenmiş camlı modeli alman. İlk mesajda yazmayı atlamışım sanırım; içeriden suluboya fırçasıyla siliyorum desen çiziliyor (dışarıdan kolay kolay çizilmiyor). Amazon.de üzerinde stok var ama fiyat 780TL gibi (https://www.amazon.de/Thermaltake-Core-V51-Gehäuse-schwarz/dp/B00NIJKMEE/). Türkiye'den PSU ile satılan modellerden birini alırsan üzerinden 750W gücünde modüler olmayan 80+ Bronze PSU çıkıyor. 250TL civarına alıcı bulabilirsin sıfır haline diye tahmin ediyorum. Zaten kapalı kutu içerisine konmuş şekilde çıktı bana.

    Core V41'i bizzat dokunup incelemedim ama V31 malzeme kalitesi olarak V51 veya V71 modellerinden belirgin şekilde aşağıda. V51 ya da V71 bulup inceleyebilirsen V41 ile kıyas yapma şansın olur. Özellikle Vatan'ın elinde V71 bir çok mağazasında teşhirde hala görüyorum. V serisinden öte X serisine de bakabilirsin. X31 boyut olarak V41 ayarında ama kalite olarak V51 kalitesinde malzemeye sahip. Yine her yanı ızgara tasarım olduğu için hava akışı muazzam. Ayrıca PSU üzerinde basit de olsa bir kapak var ve daha güzel duruyor. Üstelik fiyatı 600TL civarında geziyor epeydir. Hatta ölücü modunu açıp şunu diyeyim N11'de WorldPuan kampanyası var 50TL puan alırsın

    500D'yi hiç kullanan tanıdığım yok. Hatta belirttiğim gibi 20 küsür yıllık PC geçmişimin son 15 senesini 2 adet Thermaltake kasa ile götürüyorum. Bu nedenle malzeme ve performans olarak net yorum yaparsam yanlış olur. İncelemelerinden görebildiğim üzere çok daha şık bir tasarımı olduğu. Kasanın altından hava girişi V51 ve X31'e göre daha az. Ayrıca önünün de camla kapalı olması yine soğutma performansını kötü yönde etkiler diye düşünüyorum. Öte yandan bu durum kasanın daha sessiz olmasını sağlayacaktır. İç hacmi X31 ile çok benzer gibi. Kablo yönetimi açısından daha gizli durabilir kablolar PSU üzerindeki kapak ve önündeki kapanabilir alan ile ama bu kasa tabanına fan koyma olayını iptal (gerçi altı da kapalı zaten koysan ne olacak da). Tom's Hardware kasanın soğutma performansını beğenmemiş bu arada.

    https://www.tomshardware.com/reviews/corsair-obsidian-500d-mid-tower-case,5463-3.html
    https://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/Obsidian_500D/6.html




  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Sizin tavsiyeniz sonrasında v 51'in amazonda tamperli cam modelini gördüm ve çok hoşuma gitti.Biraz önce de ürünün siparişini verdim Buradan almadım çünkü psu(pleksi yan kapak) ile birlikte satılan fiyatla amazondaki tamperli cam fiyatı aynı.

    Thermaltake ve Corsair arasında kalmıştım. Bir çok yerde thermaltake'in soğutma performansının övülmesi sizin uzun süreli kullanıcı deneyiminizle birleşince aklımda soru işareti kalmadı. Tekrar değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Artık en az 10 yıl kasa düşünmek istemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogo57 -- 19 Haziran 2018; 22:14:20 >
  • QP Bilişimde Enthoo Evolv 700₺. Ayrıca amazondan aldığınız kasanın kargosunu sildirirseniz iyi edersiniz. 200$ kargo çıktığını gördüm. Buradan bilgilendirirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 19 Haziran 2018; 22:15:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam o kasaya da bakmıştım ancak önü kapalı olduğu için yeteri kadar hava akımı olmaz diye düşündüm. Hatta sonrasında kasanın ön tarafını modifiye ettirip havlandırma delikleri açanı gördükten sonra tamamen aklımdan çıkardım. Gerçi bu düşüncem kapalı tüm mid tower kasalar için geçerli. Cm lite'nin ön kapağını açıp kullanmaktan bıktım artık. Resmen kasa fobisi yaptı bende
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ein ausländer

    QP Bilişimde Enthoo Evolv 700₺. Ayrıca amazondan aldığınız kasanın kargosunu sildirirseniz iyi edersiniz. 200$ kargo çıktığını gördüm. Buradan bilgilendirirseniz sevinirim.
    amazon.de üzerinden aldım. Kargo yaklaşık 60 euro
  • gogo57 kullanıcısına yanıt
    Görüntü olarak güzel bir kasa ama evet dediğiniz gibi hava akışı sorunu var. Hatta caseking.de sitesinde flow edition modeli çıkmış. Amazondan aldığınız kasa için dediğim gibi kargoyu sildirmeniz lazım. Size çok pahalıya patlar. Buradan bilgilendirirseniz çok sevinirim. Duruma göre bende Enthoo Pro M alabilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Canlı sohbete bağlanıp kargo indirimi için görüşecektim ancak konuşmalar sadece almanca yapılır yazdığı için vazgeçtim. Başka bir yolu varsa bildiğiniz deneyebilirim
  • gogo57 kullanıcısına yanıt
    Google çeviriden çevirin hocam :). 330₺ kargo az para değil. O paraya bir kasa daha alınıyor. Ayrıca, o kasa yerine benimde düşündüğüm Enthoo Pro M SE öneririm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam canlı chat'e bağlandım ve Türkçe görüşme yaptık ancak herhangi bir kargo indirimi yapmadılar bilgin olsun.
  • gogo57 kullanıcısına yanıt
    İlk siparişte bir kereliğine mahsus isteyin bir de. Ama çok itiraz etmeyin. Hesabı silebilirler. Adınıza üzüldüm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Piyasada güzel kasa yok bence, corsair Crystal 570X ve cooler master h500p güzel gibi ama pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gogo57 kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun öncelikle ama Amazon'da satışta olan 3 model vardı hatırladığım ve hiçbirinde PSU yoktu. Biri pleksi yan panelli, diğeri pleksi yan panel ve psu kapakli, diğeri ise temperli cam ama psu kapaksızdı.



    Diğer arkadaşların da dediği gibi kargo çok ciddi bir masraf. Bence de sildirme yoluna gidin yoksa herhangi bir fiyat avantajı kalmayacak.



    Ben alışverişi Amazon'a yönlendirmiş olmak istemem daha uygun bir alternatif var ise. Kasaya kefil olurum ama soğutma performansı olarak. Son olarak sipariş vermiş olmana rağmen X31 ciddi bir alternatif tekrar hatırlatmak isterim; kafa karıştırmak gibi olacak ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.