Şimdi Ara

70 derece aştımı sorun oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 5 yıllık bir bilgisayarım var. ekran kartı ati hd4850 , bu planetside 2 yi düşük ayarlarda gayet rahat oynuyorum. Ama ekran kartı ısısı 70 dereceye ulastımı grafikler bozuluyor ve oyun kapanmaya zorlanıyor. Ekran kartına sogutma mı taktırmam lazım ne yapmam lazım ? ne önerirsiniz ürün olarak

• 70 derece ekran kartları için yüksek bi değer değil zaten 5 yıllık pcymiş ekran kartını değiştirmenin vakti geldi
  • peki kasanın içini kontrol eettin mi ? yani uzun zamandır kasa içini temizlemiyorsan eğer fanlar tozlanmış olabilir ve tam performansla çalışmıyorlardır
  • Ayni ekran kartina daha 2 gun once battle axe taktim 30 derecelere geldi kart. tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .LioN.

70 derece ekran kartları için yüksek bi değer değil zaten 5 yıllık pcymiş ekran kartını değiştirmenin vakti geldi

hocam takip ediyorum tam 70 i geçtimi oyun kapanıyor 60 lara inince tekrar açabiliyorum . kartı değişirsem sisteme komple girmem gerekecek ana kartım da çok iyi degil o yüzden günlük sorunları çözüyorum şimdilik
  • quote:

Orijinalden alıntı: abuzer120

peki kasanın içini kontrol eettin mi ? yani uzun zamandır kasa içini temizlemiyorsan eğer fanlar tozlanmış olabilir ve tam performansla çalışmıyorlardır

daha bugün temizledim tekrar denedim oyun biraz üst düzey minimum gereksinimlerde geç,yor benim kartım o derece :) yine oyun sırasında 70 lere çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Ayni ekran kartina daha 2 gun once battle axe taktim 30 derecelere geldi kart. tavsiye ederim.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-battle-axe-vd964-battle-axe-vd964-nvidia-88009600-&-ati-487048503870-vga-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46103

bu mudur hocam ? ekran kartının fanı sökülüp bu mu monte ediliyor karta çok teknik bilgim yok da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet normalde olan fan sokulup bu veya buna benzer ekran karti sogutucusu takmak oldukca etkili. ben 8800gt yi neredeyse 6 yil kullandim ama son limitlerinde gezdirdim karti ama uzerinde ac nvidia silencer vardi mesela.. stok sogutucular zamanla performanstan dusebiliyor sizin ki 5 yilda dusmus gene iyi.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700178

mesela etkisi ne olur bilmemde etkili bir sogutma olarak biliyorum... Bu ara sizin kartin bir resmini alsak acaba referans kart mi yoksa ozel uretim mi gormus oluruz boylece.
  • 5 yil ekran karti icin uzun sure hele de oyun oynayan biri icin sogutucu fan vs alirsanda kurtarmayabilir seni benim de tavsiyem ekran kartini yenilemen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am jack

5 yil ekran karti icin uzun sure hele de oyun oynayan biri icin sogutucu fan vs alirsanda kurtarmayabilir seni benim de tavsiyem ekran kartini yenilemen

zamanında oynadım diyelim :) su an yeni çıkmıs oyun biraz oynayayım dedim ekran kartı benden geçmiş dedi onu sogutmaya çalısıyorum su an derdim biraz sogutmak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: niger21

quote:

5 yil ekran karti icin uzun sure hele de oyun oynayan biri icin sogutucu fan vs alirsanda kurtarmayabilir seni benim de tavsiyem ekran kartini yenilemen

zamanında oynadım diyelim :) su an yeni çıkmıs oyun biraz oynayayım dedim ekran kartı benden geçmiş dedi onu sogutmaya çalısıyorum su an derdim biraz sogutmak :)

O zaman fanin yerine ekran karti sogutucu takman iyi olur bence vatan bilgisayarin sitesinden bak fazla fiyati abartmadan bir tane takmak ayarlamak zor birsey degil zaten

• quote:

Evet normalde olan fan sokulup bu veya buna benzer ekran karti sogutucusu takmak oldukca etkili. ben 8800gt yi neredeyse 6 yil kullandim ama son limitlerinde gezdirdim karti ama uzerinde ac nvidia silencer vardi mesela.. stok sogutucular zamanla performanstan dusebiliyor sizin ki 5 yilda dusmus gene iyi.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700178

mesela etkisi ne olur bilmemde etkili bir sogutma olarak biliyorum... Bu ara sizin kartin bir resmini alsak acaba referans kart mi yoksa ozel uretim mi gormus oluruz boylece.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-bifrost-vd1065-bifrost-nvidia-gtx-26028028588009600-&-ati-4850487038503870-vga-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45703

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-battle-axe-vd964-battle-axe-vd964-nvidia-88009600-&-ati-487048503870-vga-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46103

hocam son bir soru soracam sizi yakalamışken ikisi arasında anlamlı bir fark var mıdır almışken iyisini alalım mantıgıyla soruyorum :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: niger21

quote:

O zaman fanin yerine ekran karti sogutucu takman iyi olur bence vatan bilgisayarin sitesinden bak fazla fiyati abartmadan bir tane takmak ayarlamak zor birsey degil zaten

öyle bir şey arıyorum 2 tane buldum hangisi idealse öyle bir işe girecem ilginize teşekkürler

• Dikkat etmedigin tek bir nokta var.... ikiside stokta yok bu yuzden ben firebal dan tavsiye ettim..
  • quote:

Dikkat etmedigin tek bir nokta var.... ikiside stokta yok bu yuzden ben firebal dan tavsiye ettim..

altta da özellikler kısmında stokta bulundugu magazaların isimlerini sıralamış enteresan su vatanbilgisayar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_dr -- 25 Şubat 2013; 0:56:14 >
  • Exeterin yazdigini gormemistim biraz kopyala yapistir gibi olmus yazdiklarim utandim kusura bakmayin iyi geceler

• Oralarda olabilir ama oradan gelmesi acilmis olabilecegi anlamina gelir. Internet stoklarini %95 oranla 0 oluyor. Cok nadir ellerinde bitmis urunu baska depodan cekebiliyorlar. acilmis olma riskine karsin en saglami firebal dan acilmamis kutu almak diye dusunuyorum. zaten ayni para...
  • quote:

Oralarda olabilir ama oradan gelmesi acilmis olabilecegi anlamina gelir. Internet stoklarini %95 oranla 0 oluyor. Cok nadir ellerinde bitmis urunu baska depodan cekebiliyorlar. acilmis olma riskine karsin en saglami firebal dan acilmamis kutu almak diye dusunuyorum. zaten ayni para...

hocam tamamen bilmedigimden soruyorum bu vatanda verdigim linklerdeki fanlar hep çift halde , sizin verdiginiz link tekli fan devri mi yüksek normal bizde ekran kartına takılı olan fanlardan
  • onemli olan tdp degeri. 3 tane fan takipta tdp si 90w olsa tek fanli olup 150w tdpsi olsa hangisi daha fazla isi ceker. 150w olan. fana cok takilmayin onemli olan kartinizin tdp degeri ve sogutucunun tdp degeri. sizin ekran kartinizin hala goruntusunu bekliyoruz bu arada...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.