Şimdi Ara

7 Tane TÜRKÇE SÖZCÜK TÜRLERİ SORUSU YARDIMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     7 Tane TÜRKÇE SÖZCÜK TÜRLERİ SORUSU YARDIMM 7 Tane TÜRKÇE SÖZCÜK TÜRLERİ SORUSU YARDIMM 7 Tane TÜRKÇE SÖZCÜK TÜRLERİ SORUSU YARDIMM 7 Tane TÜRKÇE SÖZCÜK TÜRLERİ SORUSU YARDIMM 7 Tane TÜRKÇE SÖZCÜK TÜRLERİ SORUSU YARDIMM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musaalperen -- 20 Temmuz 2014; 23:40:32 >

• neye yardım edelim?
  • yuzdebirsarj Y kullanıcısına yanıt
    sorulara
  • 1) serbest ''şiiri'' nitelediği için sıfat
    2) denenmiş ''bileşimi'' nitelediği için sıfat (sıfat fiil)
    3)şiir isim
    4) halka isim
    5)bir ''bileşimi'' nitelediği için sıfat
    o yüzden cevap ııı-ıv
  • 3. soru:
    senin gibi sabırlısını hiç görmedim
    orada senin gibi sabırlısını derken sabırlı insanı,sabırlı kızı,sabırlı çocuğu v.b demek yerine adlaşmış sıfat kullanılmış
  • diğer kalemi dersen;
    nasıl kalem? - diğer kalem (nitelediği için niteleme sıfatı olur )

macera romanı - beirtisiz isim tamlamasıdır.
  • Sırasıyla ,

1-) III,IV ikisi de "isim" dedim

2-) Adlaşmış Sıfat : Hangi Çılgın derken orada "Çılgın insan" demek istiyor "insan" düşmüş

3-)Adlaşmış Sıfat : Senin gibi sabırlısını görmedim : Burada "sabırlı insan" yine "insan" düşmüş.

4-) "Kaç gün" ; "Nasıl roman" ; "Kaçıncı Kat" ; "Bu kalem,diğer kalem " bunlar hep "soru sıfatı" ama "E" öyle değil

5) İşaretlediğin "edat" sorusu , "kaçıncı sorunun?" derken orada sıfat var dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oi Va Voi -- 21 Temmuz 2014; 0:05:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Senin gibi sabırlı insanı da hiç görmedim." sıfat tamlaması var. Sabırlısı dediğin zaman adlaşmış sıfata dönüşür.
  • simitçi, çocuğa.... virgülü kaldırırsak simitçi çocuğa olur ki buda niteleme sıfatı olur.
    diğer şıklardaki virgülleri kaldırırsak belirtisiz isim tamlaması olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musaalperen

Arkadaşlar yardım edin
     7 Tane TÜRKÇE SÖZCÜK TÜRLERİ SORUSU YARDIMM 7 Tane TÜRKÇE SÖZCÜK TÜRLERİ SORUSU YARDIMM 7 Tane TÜRKÇE SÖZCÜK TÜRLERİ SORUSU YARDIMM 7 Tane TÜRKÇE SÖZCÜK TÜRLERİ SORUSU YARDIMM 7 Tane TÜRKÇE SÖZCÜK TÜRLERİ SORUSU YARDIMM

Dur la 6.soru biraz daha karmaşıkmış. Hah tamam galiba şöyle: İlk durumda altı çizililerin hepsi isim. Virgülü kaldırınca a b c ve d şıklarındaki altı çizililer hala isim olmaya devam ederken simitçi isim olmaktan çıkıp sıfat oluyor. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Westen -- 21 Temmuz 2014; 0:13:25 >

• a)işçi virgüllü haliye isimdir. virgülü kaldırırsak ''işçi elbiseleri'' olur ki bu da belirtisiz isim tamlamasıdır. yani işçi isimdi gene isim oldu
    b)çocuk virgüllü haliyle isimdir. çocuk ayakkabıları denırse belirtisiz isim olur. değişmedi.
    c)marangoz isimdir. marongoz aletleri b.siz isim tamlaması. değişmedi
    d)kasap isim. kasap bıçağı b.siz isim tamlaması. değişmedi
    e)simitçi isim ama simirçii çocuk niteleme sıfatı. yani değişti. cevap e o yüzden
  • Oi Va Voi kullanıcısına yanıt
    5i anlamadım
  • quote:

Arkadaşlar yardım edin

6.sorunun cevabını çizdim bide

http://sketchtoy.com/62265716

• 5)
    kaç kişilik (5 kişilik,7 kişilik ) kaç=sıfat
    hangi şarkı (o şarkı,bu şarkı ) hangi=sıfat
    nasıl biri olduğunu biliyor musun (burda nasıl biri değildir soru biiyor musundur) o yüzden cevap C
    ne kadar para (çok para, az para) ne kadar=sıfat
    kaçıncı soru (5. soru,5. soru) kaçıncı=sıfat
  • quote:

5i anlamadım

5. sorunun mantığı şu:

A şıkkı: Otobüste yedi kişilik boş yer kaldı. Kaç kişilik boş yer kaldı? Cevap: 7= sayı sıfatı

B şıkkı: Şu şarkı liste başı oldu. Hangi şarkı liste başı oldu? Cevap: Şu= işaret sıfatı

C şıkkı: Evet nasıl biri oldugunu biliyorum. Nasıl biri oldugunu biliyor musun? Cevap: cümledir zaten sıfat değil.

D şıkkı: Kazanana 1 milyon tl verdiler. Kazanana ne kadar verdiler? Cevap: 1milyon tl= sıfat

E şıkkı: 5 inci sorunun cevabı yanlışmış. Kaçıncı sorunun cevabı yanlışmış? Cevap: 5. sorunun= sıralama sıfatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Westen -- 21 Temmuz 2014; 0:41:36 >
  • herkesten Allah razı olsun çok teşekkürler
  • Eyvallah. Allah senden de razı olsun kardeş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.