Şimdi Ara

-7'nin akıbeti donan kapılar ve sonrası :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün gece müthiş bir soğuk vardı bende sabah kapılar kesin donmustur diye ellemedim arabayı öğlen dedim çözünmüştür. gittim arabaya kapılar donuk kolonya ile falan kapıyı açtım sonra arabaya bindim derece -7 gösteriyordu. ve arabada ki su ve koku donmustu :) bunu neden paylastım bende bilmiyorum maksat muhabbet olsun :)

• Sabah -2 dereceydi ve silecek suyum donmuştu.
  • Şimdi birisi çıkıp sabah çişim geldi aracı sağa çektim çiş yaparken çişim donmuştu dermi? der Hele Doğuş efendigibi bir de foto paylaşır

• Kışlık bakımları yapılmayan araçlarda çok normal bir durum. Kışlık bakım denince çoğu sürücünün aklına sadece antifiriz koymak gelir. Fakat fitillere vazelin sürmek, kilitlere WD40 sıkmak gibi yapılabilecek kış bakımları var.

Donan su ve koku, durumu gayet net açıklıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah -2 dereceydi ve tam dolmuşa ramak kalmışken kayıp düştüm.

Bunu neden paylaştım bende bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Sabah -2 dereceydi ve tam dolmuşa ramak kalmışken kayıp düştüm.

_
    -2 olduğunu nerden bildin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Sabah -2 dereceydi ve tam dolmuşa ramak kalmışken kayıp düştüm.

_
    -2 olduğunu nerden bildin ?

Düşünce hissettim

İnternette -2 yazıyordu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kavunlu koku
  • izmirde bile -7 gördük... havalar bu sıralar gerçekten soğuk.
  • -23 dereceye rağmen hiç bir yeri donmayan sacade bazı plastik aksamları sertleşen araçlar da var...

""Orijinalden alıntı: hun_estergon

Herkese selamlar. Bugün arabamı garaja koymadım dışarıya koydum. sırf buğu ve buzlanma sorunu yaşayan arkadaşları anlamak için. bugün de afyonun en soğuk günlerinden hava -23 derece. araca bindiğimde buz dolabına girmiş gibi oldum ağzımdan sigara dumanı gibi buhar çıkıyodu.

-23 derecenin arabaya etkisi:

1) fanı açtığımda fan bir yere sürtüyo gibi ses geliyordu. (1 dakka sürdü sonra geçti)
    2) vitesgeçişleri daha sert.
    3) dijital gösterge, saati falan gösteren kısım. kendinden geçmiş yansammı yanmasammı göstersemmi göstermesemmi diye çabalayarak gösteriyordu.
    4) bütün tuşar (yol bilgisayarı tuşu, teyp tuşu, 4lülerin tuşu) zor basıyor sertleşmiş.
    5) camlarda içerden buzlanma hiç yok. dışardan buzlu. """

resimler burda....http://forum.donanimhaber.com/m_33997890/mpage_129//tm.htm#56801641

• Ankarada son 3 gecedir - 16 yı görüyoruz.kapı fitillerine bol bol vazelin sür.kesinlikle donma olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Kışlık bakımları yapılmayan araçlarda çok normal bir durum. Kışlık bakım denince çoğu sürücünün aklına sadece antifiriz koymak gelir. Fakat fitillere vazelin sürmek, kilitlere WD40 sıkmak gibi yapılabilecek kış bakımları var.

Donan su ve koku, durumu gayet net açıklıyor.

Bende yapayım dostum.2 haftadan beri araca binmedim gerçi ne durumdadır bilmiyorum.Otoparkta yatıyor

Fitilleri komple vazelinleyim , kilitleride WD40 la iyi bir yağlayım.Bir arkadaşta pudra demişti sanki kullandınmı hiç acaba?
  • pudrada donmaya karşı etkili.hatta antirfiriz kullanan bile var.ama fitillere zarar verebilirmi onu bilmiyorum.en garantisi bol vazelin
  • Bizim burda bugüne kadar daha hiç bişey donmadı şanslıyım..
  • Pudrada olur ama aracı uncu dükkanına çevirmeye gerek yok

En güzeli vazelin, antifiriz vs. hiçbir şey bulamazsan motor yağı

Bende şimdi apartmanın su sayaçları donmuş onları açmaya uğraşıyorum

Silahımı çektim saldırdım tesisata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *President* -- 20 Ocak 2012; 19:38:02 >

• wd40 tesadüf tüm kilitlere sıkmıştım gecenlerde ..
    iyikide yapmişim .
  • Afyoda geçen gece -27 dün gece -29 gördük araçlar çalışmadı sabahları -2 bize sıcak geliyor artık
  • Dun garajin kapasi acik kalmis. Sabah kalktigimda hava -15 derece idi. Kapiyi acarken catirti geldi sanimim fitiller donup yapismisti.
    Sonra arabyi calistirinca baya net duyulan bir surtme sesi geldi. Sanirim trigr zincirinden.

Bir hafta sonra garajsiz eve geciyorum. Burda yazilanlari deniycem ben de bu konu iyi olmus hakkaten.

Bu arada soguk havada arabanin ic aydinlatmasi kendi kendine yanip sonuyor:)
  • vay arkadaş güneyde yaşamak ne güzelmiş . Dün ilk defa don oldu hatayda heralde oda kamyonetimin kasasında biriken suyun donmasıydı . bunu görünce yüzümde yeni donmuş su görmenin şaşkınlığı vardı ama burayı okuyunca çok şanslı olduğumu anladım . -27 , -29
  • Aynı göstergenin 48'i görmüşünü verelim biz size

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.