Şimdi Ara

7.nesil AMD A12 ve A10 hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
18.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A12 piyasaya ciktimi özlellikle laptoplarda bide tr de sadece hp nin laptopunda a10 var. Ebaydan baktim ibm ve asuslar var a10 na sahip. Hp de almak istemiyorum A12 islemcili bi laptop link varsa..?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A12 ve FX si beklemek gerek...
  • Açıkcasi fx 9830p bekleyen birisi olarak hp tavsiye etmem,çünkü geçen sene aldiğim hp a10lu ve r7 m360lı notebookda hem yazılımsal hemde soğutma sorunları vardi lol gibi bir oyunda bile işlemci ve grafik kartını soğutamadığı için işlemci kendini gösteremedi.İade kaçınılmaz oldu anlayacağiniz.Bu konuda önerim asus gerçekten çıksarttıkları yanliş hatirlamiyorsam x550zeli notebookları hem iyi bir performans sagladi hemde amddeye göre sıcaklık değerleri gayet iyidi. Açıkcası r9 m470lı ve fx 9830p bir asus laptopu almak isterim.Düşünsenize fx9830p ve saglam bir ekran kartının crossfireni

usa fiyatı 550usd fiyatıda çok uygun.. Bunlar niye getirilmiyor ülkemize.

http://store.hp.com/us/en/pdp/Laptops/hp-envy-x360---15z-touch%C2%A0laptop-t5y05av-1
    Bu modeli internette görmüştüm ama bildiğim kadarı ile içinde harici bir ekran kartı yok. Hemde ramleri 2133 mhz ve apular dahili grafik birimlerinin gücünü ramden alıyor buda mhz hızını çok önemli kılar. Şahsen asusun alfa bir model çıkartmasından yanayım. Ayrıyetten fx 9830pnin test sonuçlarını merakla bekliyorum.

• .i. . kullanıcısına yanıt
    Aslında ben biraz derine indim ve 9830p, 9730p ve 9630p'nin daha hiçbir notebookda kullanılmadiğini gördüm malesef.Hatta asus daha 7. nesil apulu bir model bile çıkartmadi.
  • Forumda daha ne kadar yeni olsamda bu konu benim için önemliydi ve bu yüzden fazlaca araştırma yaptım,ama malesef pek olumlu konuşmıyacağim.İlk olarak bu crossfire yapmak için grereken bir zorunluluktan bahsetmek istiyorum.Eğer crossfire yapmak istiyorsanız gpunuzun mimarisi yapcağiniz gpu ile ayni olmalı.Örnek vermek gerekirse polaris mimarisini kullanan rx480 ile crossfire r9 390 yapamazsınız.Edindiğim bilgilerer göreki aldiğim siteler güvenilir fx 9830p en fazla r7 m445 ile crossfire yapabilir.R7 m445 de gt 940m ile denk bile deil, tabiki crossfire ile ne olur bilinmez yani gtx950m performansına erişmesi zor gözüküyor.Ayriyetten fx9830pli bir modelli bir notebook dünya piyasada yok.Buda demek oluyorki daha usa gibi ülkelerde çıkmasını bekleyip türkiyeye getirilmesini beklememiz lazim.Olumlu konuşmak gerekirse çok performans istemeyen 360 derece dönen bir notebook verya ultrabook için gayet uygun işlemciler.Ben bu serinin alinmasini önermiyorum çünkü sadece bir önceki serinin iyileştirilmiş versionu gibi bunun yerine 8.serili mobil apularin mimarisi tamamen deyişirlip performans patlaması yaşanacak gibi geliyor ama bu en az 1 yıl sonra olur.Edindiğim bilgiler bu yönde gönül isterdiki amd güçlü bir mobil geri dönüşü yapsin ve biraz daha hesaplı notebooklar alalım.Unutmadan crossfire olayında bahsettiğim gibi çok az sansla daha üst model harici gpularla crossfire yapabilir ama zenndemem.gönül isterdiki fx 9830p işlem gücü olarak i5 6300hq ile çarpışabilsin.Ama malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayRote -- 13 Eylül 2016; 1:15:47 >

• o değilde konuyu açan arkadaşın nicki
    Linkte 15 watt'lık Bristol ridge'li notebook incelenmiş. İşlemci TDP'si 15 watt olduğu için birkaç dakika içinde performansı yarıya düşürüyor. Eğer Amd'li notebook alınacaksa 35 w tdp'li 9830p gibi işlemci alınmalı.
    http://www.notebookcheck.net/Bristol-Ridge-in-Review-AMDs-A10-9600P-Against-the-Competition.168477.0.html

Oyun dizüstüsü alacaklar kaçırmasın, GTA5 bile normal ayarlarda 30-50fps oynanır.
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?&uid=151537
    xepfkli...
  • .i. . kullanıcısına yanıt
    Arttırmak ne işe yarayacak sanki satabilcekler.

xepfkli...
  • Hergün bakıyorum yeni birşey yazan varmı diye yada Amd A serisi ile yeni bi bilgi. Türkiye ye gelirmi bilmem ama bu bilgisayar hakkinda arti ve eksileri https://www.amazon.co.uk/Asus-X555QG-XX007T-Notebook-Matt-Silver/dp/B01LZSVSPH

Orijinalden alıntı: narkozcu009

Hergün bakıyorum yeni birşey yazan varmı diye yada Amd A serisi ile yeni bi bilgi. Türkiye ye gelirmi bilmem ama bu bilgisayar hakkinda arti ve eksileri https://www.amazon.co.uk/Asus-X555QG-XX007T-Notebook-Matt-Silver/dp/B01LZSVSPH

35 w'lık değil işlemcisi, ulv tipi yani biraz ısınmaya başlayınca hem cpu hem de gpu frekansı yarıya düşüyor. İntel'in işlemcileri 14 nm olduğu için frekansları pek düşmüyor. Ayrıca ulv tipi işlemciler gereksiz yere pahalıdır. Amd'de şu sıralar intel'in fiyat stratejisini uyguluyor. Merak ettiniz mi bilmem 4 çekirdekli intel i5 6300hq, çift çekirdekli i5 6200u'dan 31$ daha ucuz. Amd a12 9700p ulv tipi işlemcidir, hiçbir dizüstünde olmayan a12 9730p ise normal bir dizüstü işlemcisidir. Ama daha performanslıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 27 Ekim 2016; 10:37:32 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.