Şimdi Ara

7.nesil AMD A12 ve A10 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
1
Favori
18.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD zen mimariyi hala piaysaya çıkarmadı, AMD 7.nesilde özellikle ekrankartı avantajı varken doğru düzgün fiyatlarla piyasaya sokmadılar.

7th Generation AMD A-Series Processors and FX Processors ​ ​ ​ ​ ​ ​
    Model Radeon™ Brand TDP CPU Cores CPU Frequency (Max/Base) L2 Cache
    FX™ 9830P R7 25W-45W 4 3.7 / 3.0 GHz 2MB
    FX™ 9800P R7 12W-15W 4 3.6 / 2.7 GHz 2MB
    A12-9730P R7 25W-45W 4 3.5 / 2.8 GHz 2MB
    A12-9700P R7 12W-15W 4 3.4 / 2.5 GHz 2MB
    ​A10-9630P ​R5 ​25W-45W ​4 ​3.3 / 2.6 GHz ​2MB
    ​A10-9600P ​R5 ​12W-15W ​4 ​3.3 / 2.4 GHz ​2MB
    ​A9-9410 ​R5 ​10-25W ​2 ​3.5 / 2.9GHz ​1MB
    ​A6-9210 ​R4 ​10-15W ​2 ​2.8 / 2.4GHz ​1MB
    ​E2-9010 ​R2 ​10-15W ​2 ​2.2 / 2.0GHz ​1MB

Aynı fiyata alınan işlemcilerde AMD oyun ve multimediada hep öndeydi, windows ortamındaki programlarda ise intele göre biraz yavaş kalıyordu, Fakat AMD 7. nesil ile bunun değişeceğini söylüyor, artık windows ortamında da inteli geçiyormuş. AMD intele fark atmış, Intel'in Skylake i7 serisi ile karşılaştırıldığında ise %53 daha hızlı grafik performansı ve %51 daha çok işlem performansı gerçekleştirebiliyor. İntel 10yıllık uzun bir süreden sonra windows ortamında AMDnin gerisinde artık. 7.nesil işlemcileri tercih eden markalar Dell, HP, Lenovo ve Asus. Önümüzdeki dönemlerde çok daha fazla marka tarafından işlemcinin tercih edilmesi bekleniyor.

TR de SATILMAYA BAŞLANDI
    7.nesil AMD A12 ve A10 hakkında

AMD A10 9600p işlemcili dizüstüler çok uygun fiyattan TRye giriş yaptı, OYUN için fiyat/performansta rakibi yok diyebilirim. Donanımı çok güçlü, 15inç OYUN pcsi düşünenler kaçırmasın

Fiyat 2400TLden girdi TRye
    Hepsiburada ve marketlere 1900TL satılıyo
    Bimeks 1619TLye düşürdü. 13.06.2016 (Kısa süreli idi, fiyatı arttırmışlar.)

(8gB DDR4 ramli + 2.ekran kartının kendi 4gB rami var. Normal kullanımda 9saat PİL ÖMRÜ)
    http://www.vatanbilgisayar.com/hp-15-ba010nt-amd-a10-9600p-2-4ghz-8gb-1tb-hdd-15-6-4gb-w10-notebook.html
    http://www.bimeks.com.tr/urun/151537/hp-15-ba010nt-a10-w10-w7t00ea.aspx
    http://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-15-aw004nt-amd-a10-9600p-2-4ghz-3-3ghz-12gb-1tb-8gb-ssd-15-6-tasinabilir-bilgisayar-x7g84ea-pm-bdx7g84ea

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 13 Kasım 2016; 21:13:48 >

• 11inç -13inç gibi ufak olarak ama film izlemek ve en yeni oyunları normal ayarlarda oynamak isteyenlerede en uygun fiyatlı AMD E2-9010 işlemcili ikisi birarada (notebook, tablet, 360 derece ekran) dizüstü almalarını tavsiye ederim. Bununla AUTOCAD gibi çizim programlarını sorunsuzca kullanabilirsiniz. Her işinizi rahatça görecek orta düzey bir dizüstüdür.
  • gtx 1080 ini bile tokatlıyor ekran kartı polarıs 480
  • Sana 17inç gider, büyük ekran seviyon galiba.
  • 9830p güzel duruyor.2000 civarına 3cm den ince 9800 yada 9830 lu Laptop çıkarsa almayı düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi ORTALIK KARIŞMAYA başlıyor, çok az kaldı. AMD A12 işlemcili 13inç ve AMD FX 15inç olarak iki adet dizüstü direkt alıcam.

AMD, rakiplerini kıskandıracak hızdaki yeni işlemcilerini ve fazlasını ortaya çıkardı! İntel işi bitti.
    http://www.chip.com.tr/haber/amdden-7-nesil-laptop-islemcileri_63179.html

AMD'nin 7. Nesil İşlemcisi İ7'ye Fark Attı!
    http://www.veteknoloji.net/haber/amd-nin-7--nesil-islemcisi-i7-ye-fark-atti-81853.html

• AMD oyunda hep öndeydi kısmından sonra bile okumaya devam ettim ama herhangi bir mantık bulamadım. 2mb cacheli işlemci i7 6700hq'yu nasıl ne şekilde geçiyor? İtibar etmeyiniz efenim. Engelle geç. Şu an öyle yapıyorum mesela.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teoride iş bitmiyor asıl pratikte ne olacak testleri görmek lazım. zamanında bulldozerler de teoride sandy bridgeden daha iyi görünüyordu şimdi ilk nesil bulldozerlerin adını anan yok ama sandy bridge alanlar hala kullanıyorlar. o yüzden testleri görmeden şu tokatlar bu şöyle yapar demenin bir anlamı yok
  • Tanıtım fuarında birebir testleri yapıldı. Tabi son kullanıcı olarak bende çıkacak dizüstülerdeki testleri merak ediyorum. Satışlardan sonra göreceğiz.
  • Umarım bir gün aynı düzeyde biri intel biri AMD olan iki dizüstüye aynı oyunu kurarak, karşılaştırma yapmayı öğrenirsin. Bu karşılaştırma sonucunu buraya aktarmanı dileriz. Karşılaştırmayı yapabileceğine inanıyoruz, farkları görebileceğini ve bizleri bilgilendirebileceğini inanıyoruz. Sende yapabilirsin, sadece just do it.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuko08

AMD oyunda hep öndeydi kısmından sonra bile okumaya devam ettim ama herhangi bir mantık bulamadım. 2mb cacheli işlemci i7 6700hq'yu nasıl ne şekilde geçiyor? İtibar etmeyiniz efenim. Engelle geç. Şu an öyle yapıyorum mesela.

Tersini destekle oyun kısmında. DDR 4 ram olmayanları koy ama şartlar eşitken yani. Koyamazsan itinayla bloklayacağım.
  • şu amd ile ilgili konuları açanlar kasıtlı olarak trollüyorlar sanırım. yahu i7'yi geçti demişsinde neye göre ? i7 denince benim aklıma işlemci geliyor içindeki dahili gpu değil. şimdi i7'yi geçmiş diye bir cümle kurarsan millet kıçıyla güler doğal olarak. İşlemci gücü olarak i5'leri bile elindekiler ile geçemez amd. he apu dizüstüler intelin dahili gpulularından grafik olarak iyi olabilir ama harici gpuya sahip dizüstü inteller tüm amd cpu/gpularını tokatlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xigmatekci1453

amd yine saçmalamış
    amd kendi kendini bitirecek demişlerdide inanmazdım
    11-13 inç ekranı olan laptoplardan ne beklenir ki. bunu yapmayı birtek amd başarabilir.
    amd herşeyin gerisinden gidiyor hep ufak oynuyor. biz iri yarı insanlarız 11-13 inç kime yetecekki. biz çinli değiliz ki küçük olalım.
    siz gidin intelin çıkarttığı 105 ekranlı 4K laptoplara bakın, biraz feyz alın.

((( bana inanmayan beni şu şekilde anlar, gidin tarih kitapları okuyun osmanlı zamanında yeniçeriler 195 cm yada 215 cm boyundaymış bir oturuşta 10 kilo 20 kilo et yerlermiş. )))
    amd ye yakışmadı bu sefer.
    neredeyse bir hükümdarlığı yok sayıyor.
    ayrıca mason lobisi zevklenmiş durmadan gülüyordur şimdi

yine mi sen?

• Vay AMD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal intele fark atması igpuda yıllardır böyleydi zaten,ayrıca amdnin driverlarında bir sürü ek özellik var freesyncti,fps sabitlemeydi vs.
    Birde masaüstünde görebilsek şu apularıda am4 anakartlarla beraber,bakalım nasıl performans artmış.
  • Haydi amd atak bekliyoruz özledik valla amd intel kapışmalarını, fx serisi ilk çıktığında nasıl şendi işlemci bölümü her gün full aksiyon vardı
  • COMPUTEX fuarında karşılaştırmışlar zaten. GPU olarak odaklanmadılar, GPUda intel hiç bir zaman öne geçemedi zaten. Fuarda işlemci özellikleri olarak inteli geçiyor.
  • Bu işlemcilere sahip laptoplar ülkemizde ne zaman piyasaya çıkacak acaba bir tarih var mı ?
  • 15 seneden aşkın bir süredir bilgisayar dünyası ile iç içeyim bu 15 senenin son 10 senesinde AMD bu tarz aksiyonlara giriyor fakat değişmeyen tek şey INTEL WIN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FyCum

15 seneden aşkın bir süredir bilgisayar dünyası ile iç içeyim bu 15 senenin son 10 senesinde AMD bu tarz aksiyonlara giriyor fakat değişmeyen tek şey INTEL WIN.

Neye göre intel. Bence 10yıldır karşılaştırmayı yanlış yapmışsın. Bir AMD dizüstü kullanmanı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.