Şimdi Ara

7 koltuklu Peugeot 5008 SUV Eylülde Satışta

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yedi koltuklu Yeni SUV Peugeot 5008 SUV segmentine tamamen yeni bir soluk getiriyor. Peugeot Türkiye, Yeni SUV 5008 modeliyle her geçen gün daha da büyüyen SUV pazarında üç temel hedefe odaklanmış durumda :
    • Markanın sınıf atlama stratejisini sürdürmek
    • SUV segmentinde referans bir marka olmak
    • SUV segmentinde podyumda yer almak
    Üst düzey verimlilik sunan, hem dizel hem de benzinli motorlarla donatılan Yeni SUV Peugeot 5008, 153.900TL’den başlayan fiyatlarla Eylül ayı itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak..............

motobilim.com
    7 kişilik Peugeot 5008 SUV Eylülde Satışta
    http://www.motobilim.com/2017/08/yeni-peugeot-5008-suv-dunyasna-yeni-bir.html

• Arabanın reklamları TV'de. Ama asıl konusu hala yok mu?
  • Aracı test ettim. İçi çok güzel ancak konsoldaki ve kapılardaki kumaş döşeme uzun vadede sıkıntı yaratabilir. Yolda hafif motor sesi geliyor. Benzinli araç sessizliği yok araçta ama dizel bir araca göre iyi. Bagaj çok geniş ve derin olduğu için oldukça kullanışlı. Ama 7 koltuk mekanizmasını çok sevmedim. Bagaj halısı katlanarak yerine yerleştiriliyor. Pratiklik için yapılmış olsa da deforme olmaya çok müsait. 1.80 boyundayım ve 2. sıra koltulta kafam neredeyse tavana değiyordu. 3008 e de bindim onda çok daha fazla mesafe vardı. Bu duruma açıkçası şaşırdım. Daha büyük araçta tavan daha basık. 1.80 in üzerindekiler rahat oturamaz 2. sıra koltuklarda. 3. sırada bile daha fazla baş mesafesi vardı. Alacak kişiler dikkat etmeli.

Başka bir showroomdaki 5008 de sürücü koltuğunun döşemesi koltuktan ayrılmıştı. Bunu ST ne sorduğumda çok biniliyor dedi. Ben de alınca hergün bineceğiz dedim. Muhtemelen üretim hatasıdır deyip geçtim.

Allure elegance sordum ve fiyat aldım. Ancak fiyat bence ülkemizdeki vergilendirme sistemi ve Peugeot nun fiyatlandırması nedeniyle yüksek. Peugeot algısı ve 190.000 tl yi aşan fiyat kafada soru işaretleri oluşturmuyor değil. Bu fiyattan 3000 4000 indirim teklif edilebiliyor.

Bunlar dışında dışarıdan ve içeriden okdukça şık, albenisi olan ve dizel motor gürültüsü az olan bir araç. Alacak olanlara hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: skykhan07

Aracı test ettim. İçi çok güzel ancak konsoldaki ve kapılardaki kumaş döşeme uzun vadede sıkıntı yaratabilir. Yolda hafif motor sesi geliyor. Benzinli araç sessizliği yok araçta ama dizel bir araca göre iyi. Bagaj çok geniş ve derin olduğu için oldukça kullanışlı. Ama 7 koltuk mekanizmasını çok sevmedim. Bagaj halısı katlanarak yerine yerleştiriliyor. Pratiklik için yapılmış olsa da deforme olmaya çok müsait. 1.80 boyundayım ve 2. sıra koltulta kafam neredeyse tavana değiyordu. 3008 e de bindim onda çok daha fazla mesafe vardı. Bu duruma açıkçası şaşırdım. Daha büyük araçta tavan daha basık. 1.80 in üzerindekiler rahat oturamaz 2. sıra koltuklarda. 3. sırada bile daha fazla baş mesafesi vardı. Alacak kişiler dikkat etmeli.

Başka bir showroomdaki 5008 de sürücü koltuğunun döşemesi koltuktan ayrılmıştı. Bunu ST ne sorduğumda çok biniliyor dedi. Ben de alınca hergün bineceğiz dedim. Muhtemelen üretim hatasıdır deyip geçtim.

Allure elegance sordum ve fiyat aldım. Ancak fiyat bence ülkemizdeki vergilendirme sistemi ve Peugeot nun fiyatlandırması nedeniyle yüksek. Peugeot algısı ve 190.000 tl yi aşan fiyat kafada soru işaretleri oluşturmuyor değil. Bu fiyattan 3000 4000 indirim teklif edilebiliyor.

Bunlar dışında dışarıdan ve içeriden okdukça şık, albenisi olan ve dizel motor gürültüsü az olan bir araç. Alacak olanlara hayırlı olsun.

selam ,

bende az önce denedim :D

tavan basık. 1.87 oldugum için kafam direk degdi, fakat temsilci arkadaşın uyarısı uzerine koltugu 2 kademe geri yatırınca eser kalmadı.

ön koltuktada aynı sorun var. en alta indirince dert kalmadı.

gt line a baktım. normalini test ettim.

+ ları

arac inanılmaz pratik. shaft olmadıgından arka tarafı fena geniş. arka klima ayrı ayarlanıyor. navigasyonu kadrana atabilmeleri iyi.motor sessiz. cam tavan cok buyuk. bagaj inanılmaz 780 lt denmekte.telefon yerinden malzeme koyacak gozlere kadar hersey cok geniş. direksiyon baya ufak.

- leri

sanki 120 hp 300 tork az gelmiş gibi . tavan basıklıgından sanki biraz boguk gibi duruyor. dediğin gibi 3008 e binince daha rahat olduk. kesinlikle indirim yok şimdilik.

bunun dısında xtail de denedim crv yede baktım.

xtrail deki motor 130 hp 320 nm daha iyi gitmekte. hızlanması olsun atikliği olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 17 Eylül 2017; 15:32:16 >

• 5008 SUV deneyen arkadaşlar, özellikle 3. sıra koltuklardaki yaşam alanı ile ilgili biraz daha bilgi verebilir mi?

Benim merakım, 1.si isofix var mı bu sırada? 2.si diğer rakipleri X-Trail ve Kodiaq ile kıyaslayınca hangisi daha iyi, iç hacim ve kullanışlılık olarak?

Teşekkürler...

Hicbirinde isofix yok diye biliyorum. 5008 in 2. Sirasinda 3 ayri koltukta da isofix var.

Kodiaq 7 koltuklu versiyon deneme sansim olmadi. Ama videolardan gordugum kadari ile 5008 ile başabaş... Kodiaq in 2. Sira koltuklari 12 cm 5008 in 14 cm ileri geri kayabiliyor.

Ama sunu soylemeliyim, kodiaq in 3. Sira acikken bagaj hacmi 5008 e gore cok daha iyi 270 lt ye 150 lt gibi... Bunu sebebi 3. Koltuklardan ziyade arac uzunluklarindan kaynaklaniyor. Kodiaq 5008 den 5-6 cm daha uzun.

5008 in 3. Sirasina yetiskinler oturabilir, uzun yolculuk dahi yapilabilir diye dusunuyorum.

Seat Alhambra var komşuda. Sanırım en arka 2 koltuğa da isofix takılıyor. Koltuklar tamamı yetişkinler için yeterli alan sunuyor ve iç hacmi gerçekten devasa ama gel gelelim tasarım ve estetiğe, orada da sınıfta kalıyor.

Karar veremedik hala araştırmaya devam...

Orijinalden alıntı: dreadknight

Teşekkür ederim. Suv olarak satılan bu araçlar ne tam suv gibi ne de tam mpv gibi olmadığı için kafa karışıyor biraz.

Seat Alhambra var komşuda. Sanırım en arka 2 koltuğa da isofix takılıyor. Koltuklar tamamı yetişkinler için yeterli alan sunuyor ve iç hacmi gerçekten devasa ama gel gelelim tasarım ve estetiğe, orada da sınıfta kalıyor.

Karar veremedik hala araştırmaya devam...

selam,

birazönce bir arkadaşa yazdıgımı yapıstırıyorum buraya. şayet istanbuldaysanız şile yolu uzerinde madenlerdeki pejo da test aracı var. showroomdada gt line bulunmakta.

"
    quote:

affınıza sıgınarak biraz konuyu açayım,

haftasonu crv - xtrail ve 5008 baktım.

crv deki bahsedilen 4x4 malesef bilinene 4x4 değil biraz çakma. normal yol şartlarında araç önden çekiş ne zaman 4 ceker ihtiyacı duruyor o zaman 25-30 km kadar bir hızla arka aktarıma atıyor.
    bu açıklamayı satış görevlisi söylemekte. tam 4x4 u acaba hayatımızda kaç kere kullanacagız ?

bunun dısında 160 beygir olması + olmakta fakat deneme fırsatı bulamadım.

konsol standart japon teknolojisi. aracın boyutları 5008 veya xtrail e yakın olmasına karsın iç hacmi bana daha az geldi.

7 koltuklu gelse daha aracı uzatmazlar ise cok daha dar olur içerisi. çamurluklarının konundan dolayı iç hacim sıkıntı.

5008 deki olay ise

+ olarak adamlar modulerliğin dibine vurmuşlar.
    7 koltugun 6 sı katlanabiliyor ve sacma sapan bagaj hacimleri elde ediliyor :) . 3 koltuk ileri geri hareket ediyor. sırt kısmı yatıyor. ortada şaft olmayınca çok iyi . arkaya acacagın 6 ve 7. koltuklar için orta sırayı one çekerek mesafe açabiliyorsun.
    780 bagaj inanılmaz.
    tepedeki cam tavan komple guzel gozukuyor.
    oturdugunda tokluk hissi güzel.
    konsollardaki boşluklar kullanım alanları baya büyük.
    orta ekranı surucu ekranına yansıtması ve surucu ekranın kişiselleştirmesi çok yararlı.
    kontrollerin %90 ı elektronik. android işletim sistemli dokunmatik ekran ile çok kolay bir ulaşım var.
    arka bagaj yükleme alanı aşağıda oldugunda yuklenmeside kolay. xtrail e gore motor ses yalıtımı çok daha iyi.
    yakıt ekonomisi fabrika verilerine göre gaet iyi 5.1 şehir içi

bu kadar + yeter şimdi - leri :)

arac 120 hp 300 nm olmasına karsı nuhtemelen kullanılan sanzumandan dolayı aktarımı xtrailden daha kotu. xtrail 130 hp ve 320 nm dür ve 5008 den daha atiktir.
    gobeklerdeki sert dönüşte arac hemen esp yi devreye soktu.
    on konsoldaki piyano tusu açıkcası bana biraz değişik geldi.
    araç 1380 kg olması beni biraz düşündürdü açıkcası muadilleri 1500-1600 kg. ilerki zamanlardaki yalıtım ve hatta güvenlik zaafları olması muhtemel ihss veya ncap beklenmeli.
    arac xtrail e gore biraz daha aşağı konumda daha dogrusu koltukla tavan arası daha kısa. arkaya oturanlar için biraz basıklık havası yaratıyor
    direksiyon simidi küçük. iyi mi kötü mü bilemedim. yanlız yükseklik ayarı uzun boylular için alçak kalabiliyor.
    akıllı joystick ünitesi yapmamışlar. devamlı aksiyon halindesin (3.20 var ortadaki joystick kol neredeyse tüm ayar yükünü kaldırıyor)
    uzun boylular için surucu koltugu konumlandırması birazcık yuksek. en alta alınca eh işte diye rahat edebiliyorsun (1.87 ve 125 kg yum)
    fiyat konusundan kıl aldırmıyorlar.
    kampanya kredisi 1.24 cok geldi.

sonuc olarak alınabilirliği olan bir arac fakat fiyatlandırması yeni. arac pahalı sene sonuna dogru indirim ve ikinci elinin oluşması sonrası düşünülebilir :)

son olarak grand picasso kullanıyorum demişiniz öncelikle helal olsun diyorum :) (herkez kullanamaz) dönüş yolunda onada bakalım dedim fakat renkler ve zevkler konusu giriyor bu noktoda bence picasso olmamıs duruyor. daha dogrusu cok fazla boşluk var. araç sizi sarmıyor hissi var. vitesin konumu bile çok ters yerde çok sırıtıyor.

dediğiniz gibi belki suv olayına geçildiği için bu şekilde yapılmıstır.

saglıcakla kalın efendim :)"

• kasım sonunda satışa çıkacakmış dogru mu arkadaşlar?

Detaylı bilgiler için çok teşekkürler.

İlk fırsatta gidip inceleyeceğim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.