Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (844. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: smart1978 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.877
Cevap
71
Favori
551.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
15. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 840841842843844
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bi psikoloğa görünmen lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suçları meşrulaştırma ya da önemsizleştirmek için tarih ya da din üzerinden tartışma açmak da, propaganda sayfalarının uydurma haberlerine sarılmak da gerçeği gizlemekten başka işe yaramaz. Esas odaklanılması gereken şey, israil’in gazze’de uluslararası hukuk ve insan hakları açısından işlediği eylemlerdir. Bugün birçok uluslararası kurum ve insan hakları örgütü bu eylemleri açıkça savaş suçu olarak tanımlıyor.

Bu yüzden israil-filistin meselesini tarihsel veya dini referanslara sıkıştırmak hatalıdır. Böyle yapıldığında mesele kimlik kavgasına dönüşür, kısır döngüye girer ve güncel gerçeklik gözden kaçar. Oysa tartışmanın zemini tarihsel anlatılar değil, 21. Yüzyılın evrensel hukuk ilkeleri olmalı. çünkü bir devletin eylemini değerlendirirken ölçü, bin yıl önceki mitler ya da yüz yıl önceki çekişmeler değil, bugün tüm dünyanın üzerinde uzlaştığı hukuk normlarıdır.

Dolayısıyla konuyu oraya buraya saptırmanın anlamı yok.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Üzüldüğünü söylüyorsun, ah yazık vah yazık diyorsun ama lafın arasında İsrail'i aklamayı da unutmuyorsun! Neymiş efendim Hamas Filistinlilerin çıkmasına izin vermiyormuş, İsrail zamanında herkese haber vermiş, çıkın gidin demiş... İsrail insanlık etti demeye mi çalışıyorsun alttan alttan?! Haneye tecavüz eden Yahudileri görmedin galiba. Filistinli adamın evine girip buzdolabını, osunu, busunu her şeyini alıyor bir Yahudi, dalga geçer gibi de eline bir bidon süt veriyor. Bunu sana lütfettik der gibi.

Hala Hamas'a saydırma, küçük düşürme peşindesin. Hamas mı, İsrail mi daha fena?

Birde kılıfının adına ülke şerefi, insanlık şerefi koyma.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Yazdıkların gerçekten inanılmaz. Her lafın birbirinden fiyasko. Tam anlamıyla konuştukça batmışsın.

Ben neden gidecekmişim? Sen bu ülkeyi seviyor musun? Bence sen git.

Sizdeki virüs bu işte: bananecilik. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasındasın. Arap düşmanısın zaten. Peygamberin hadisleri hakkında ileri geri konuşmandan da belli. Ayrıca sende insaf, vicdan olması önemli. O insanlar Müslüman olmasa da hangi çocuğun ölmeye hakkı var, hangi bebeğin ölmeye hakkı var, hangi hamile kadının ölmeye hakkı var? Ben Ukrayna'yı da desteklerim ayrıca. Çünkü ben bir insanım. Nerede zulüm varsa mazlumun yanında olmalısın her zaman. Bu isterse Yunan olsun. İnsan mı, çocuk mu, kadın mı? Bunlar ölüyor mu? Can düşmanın bile olsa, eğer zulüm varsa bir duracaksın. Mazlumun ahını almayacaksın. Alırsan bilirsin ki, çıkar aheste aheste...

Peygamber senin benim gibi basit bir insan mıydı? Görevi tamamlansa bile, bize onun izinden gitmek düşer. Onun tebliğ görevi hepimizin üstüne vazife olmuştur. Biz emri bil maruf nehyi anil münkerle(iyiliği emredip kötülükten nehyetmekle) görevliyiz. İşine gelen bir insan olsa ölümsüz dersin, kalbimizde yaşıyor dersin. Söz konusu peygamber olunca niye değişiyorsun? Zaten çoğu mezhep hikaye. 4 hak mezhep var, bunlarda peygamberin sünnetine inanarak kurulan mezheplerdir. Peygamberin ümmeti 72 fırkaya ayrılacak ve bunlardan biri hak olacak diye biliyorum. O da ehli sünnet vel cemaat yoludur. Mezheplerde ufak ayrılıklar yaşanabilir, onu da şöyle anlatayım: Mesela Hanefi mezhebinde kan yerinden çıkarsa abdest bozulur. Şafii mezhebinde ise çizme dolusu kan çıksa abdest bozulmaz, erkekle kadının eli birbirine değse abdest bozulur. Bu ayrılıkta şu hadiseden gelir:
    Bir gün Peygamberin bir yeri kanıyor. Alnı olabilir ama tam hatırlamıyorum. Hz. Ayşe kanayan yeri siliyor ve Peygamberimiz gidip abdestini tazeliyor. Hanefiler diyor ki: Peygamberimiz vücuttan kan çıktığı için abdest aldı. Şafiiler de diyor ki: Peygamberimiz hanımının, Hz Ayşe'nin eli değdiğinden abdest tazeledi. Yani kadın eli değdiğinden. İşin özünde iki görüşte doğrudur. Yorumlaması farklıdır fakat iki hükümde doğrudur. Hükümlerde ayrılık varsa işte o da böyle sebeplerden kaynaklıdır.

Yine kendi klasik hareketini yapmış ve İsrail'i övmüş, yüceltmişsin. "Gazze'yi haşat etti." deme üslubundan belli. Ayrıca arzı mevud benim davam değil, siyonistlerin davası. Sence onlar o kadar toprağın hayalini kurarken, kendi çaplarını düşünüyorlar mı? O kadar toprağı alıp, kıyamet kopsun istiyorlar. Mesele çok derin, hedefleri çok sinsice. Bunu anlamamak içim saf olmak lazım.

Çocuk propagandası falan diyemezsin insanların yaptığına, insaftır, vicdandır. İslam ülkelerinin umurunda değil evet ve bu da hep yakındığımız bir sorun. Türkiye'de Orta Doğu'nun en güçlü ülkesi diyebiliriz. Bunu da anlamamak için saf olmak lazım.

Hepinizin ağzında aynı hikaye. Türkle, Türkçülükle, Osmanlıyla zerre alakanız yok, burada en baba Türk sizmiş gibi, Mete Han gibi falan konuşuyorsunuz. Ülkeni de sevsen neyse. Eline fırsat geçse hemen topuk. Orada insanlar ölürken hala "İyi oldu." diyorsun, oradaki insanlara Türk düşmanı muamelesi yapıyorsun. Bu insafsızlıkla, bu kafayla hiçbir yere varamazsın.

• Bilerek bekliyorum cevaplar hazırdı ve halen de niceleri var.

Hamas ve ona hizmet eden direk ve dolaylı hatta Batılı bazıları da ortaya serdim . Esasında yıllardır seriyorum da ...

Aramızda ısrarla kabul etmeyip meseleyi kişiler üzerinden ele alınması da aymazlığın acizliğin şok oluşun bilinçaltından çığlıklarıdır cebelleşiyorsunuz ve bunu böyle tezahür ettiriyorsunuz.

Hakikatler böyle ...

İnkar edilemez.

Komplo Teorileri ilenle bile açıklanamaz kurtarılamaz ...

• 2 sene oldu. Hamasa ben de kızdım, boyundan büyük işlere kalkıştı, halkını ateşe attı, israile bahane verdi...
    Köprünün altindan çok sular aktı, mesele artık insanlık meselesi oldu. Resmen bir toplum yok ediliyor. Artık bu işin dini, ırkı, tarihi hesaplaşması bir kenara bırakılmalı.

• Navi kullanıcısına yanıt
    İsrailli bahanesi hep vardı. Bayrağına bakınca anlaşılıyor ztn

• Kıtlık ve Soykırım ilişkisi

quote:

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze'de son 24 saatte 11 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti. Gazze'de 7 Ekim 2023'ten beri açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 117'si çocuk olmak üzere 300'e çıktı.

birgun.net
    Gazze'de son 24 saatte 2'si çocuk 11 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti
    https://www.birgun.net/haber/gazze-de-son-24-saatte-2-si-cocuk-11-kisi-daha-acliktan-hayatini-kaybetti-648334

Soykırım:

quote:

1948'de Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Engellenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'nde (SSECS) hukuksal bir tanımı bulunmaktadır.

Sözleşmenin 2. maddesi, soykırımı şu şekilde tanımlamaktadır:

Ulusal, etnik, ırksal ve dinsel bir grubun bütününün ya da bir bölümünün yok edilmesi niyetiyle girişilen şu hareketlerden herhangi biridir:

* Topluluğun üyelerinin öldürülmesi,

* Topluluğun üyelerine ciddi bedensel ya da zihinsel hasar verilmesi,

* Topluluğun yaşam koşullarının topluluğun bütününe ya da bir kısmına getireceği fiziksel yıkım hesaplanarak kasıtlı olarak bozulması,

* Topluluk içinde yeni doğumları engelleyecek yöntemlerin uygulanması,

* Topluluktaki çocukların zorla bir gruptan alınıp bir diğerine verilmesi.

tr.m.wikipedia.org
    Soykırım - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Soyk%C4%B1r%C4%B1m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 25 Ağustos 2025; 12:47:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konudaki siyonistlere bisey anlatmaya calismayin bloklayip gecin.Onlarin kalpleri kör olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Epirus

Bu haberi gören bizdeki yöneticiler ve onların sürekli destekçileri; zerre kadar bile utanır mı?

Hayır!

https://www.diken.com.tr/hollanda-disisleri-bakani-israile-yaptirimlar-artirilmadigi-icin-istifa-etti/

Güncelleme: Partinin diğer bakanları da Hükümetten çekilmiş.

quote:

Hollanda'daki geçici koalisyon hükümetinde aşırı sağcı Yeni Sosyal Sözleşme Partisi'nden (NSC) Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp, kabinedeki diğer partilerin ve bakanların İsrail’e yönelik daha fazla yaptırım uygulanmasına karşı çıkması nedeniyle görevine devam edemeyeceğini açıkladı. Kabineden NSC'li 9 bakan istifa

birgun.net
    Hollanda'da İsrail krizi: Yaptırımlar artırılmayınca 9 bakan istifa etti
    https://www.birgun.net/haber/yaptirimlar-artirilmayinca-hollandada-bakanlar-gorevden-ayrildi-647951

Bu vahşette tüm müslüman ülkerin parmağı var.

Kimse kusura bakmasın lütfen. Gavur (!) dediğimiz adamlar istifa ediyor. Bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Müslüman ülkeri ise sadece kınıyor. Bizim devlet büyükleri öğle yemeğinde Norveç somunu yiyor. Akşam yemeğinde dana etinin en güzel yerini yiyor. Ertesi gün mecliste yalandan katil israili kınıyor.

Harekete geçilmediği sürece şiddeti dua ederek durduramazsınız” Malcolm X.

Çünkü bizde o ağız yok. Bizim kalplerimiz kötü.

Bedir savaşında gerçek müslümanlar dua ediyordu. Allah dualarını kabul ediyordu.

Müslüman devletleri harekete geçmediği sürece samimi olmayan duaları işe yarayacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 25 Ağustos 2025; 13:16:30 >

• Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

(Daha önce yine olmuştu. Forum yazılımında hata var gibi.)

Mini sürüm kullanıyorum. Mesajınızda benden alıntı yapılmamış görünüyor ve bildirim gelmedi.

Mobil sürümde alıntı yapılmış görünüyor ama altta etiket yok.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Asıl komplo teorisi ne biliyor musun? Dünyanın en gelişmiş istihbarat ve askeri teknolojisine sahip bir devletin, etrafını tamamen kuşattığı küçücük bir kara parçasındaki bir grubun karnını doyurmasını yaklaşık 2 yıldır engelleyemediğine inanmamızı istemesidir. Buna kargalar bile güler ama sen niyese inanmışın, yazık. Madem hamas karnını doyurup çatışmaya devam ediyor o zaman git o çadır kentleri güvenli bölge ilan edip kontrolün altına al, niye almıyorsun? 

Israel bunu niye yapmıyor? Pallewood mu neydi veya sen bunu niye eleştirmiyorsunuz?

• www.ntv.com.tr
    İsrail Nasır Hastanesi'ni vurdu! 4'ü gazeteci 15 kişi hayatını kaybetti!
    https://www.ntv.com.tr/dunya/israil-nasir-hastanesini-vurdu-reuters-muhabiri-dahil-8-kisi-oldu,4o0ZQlHef0i19szuy6IYzw

• Hamas rehinelerin tamamını vermek istemiyor İran da Hamas ı destekleyerek yeni güncel füzeleri kullanacaklarını ifade ettiler. Gizlice Çin den veya Rusya dan alıp dışını değiştirip kullanacaklar mı?

Her şey beklenir.

• 
Sayfa: önceki 840841842843844
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.