Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (681. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
13.870
Cevap
72
Favori
458.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
93. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 679680681682683
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İsrail Savunma bakanı Gallant, İsrail'in 19 sene önce kapattığı Batı Şeria'daki yerleşim bölgelerini tekrar yerleşimcilere açtı. İsrail 19 sene önce Gazze şeridine çok yakın olduğu sebebiyle bu yerleşim birimlerini kapatmıştı. Kapatılan yerleşim birimleri Jabaliye ve Cenin mülteci kampına çok yakın olan Ganim, Kadim ve Sa-nur yerleşim birimleri. Savunma Bakanı Gallant bahsi geçen yerleşim birimlerine askeri kuvvet desteği göndereceklerini açıkladı. Kararın 3 AB ülkesinin teröristlere destek vermesinden sonra gelmesi dikkat çekici.


    Israil Gazze'ye doğru genişlemeye devam ediyor


    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]



    Gallant lifts order barring access to evacuated settlements in northern West Bank | The Times of Israel




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 22 Mayıs 2024; 20:41:55 >




  • Almanyada Norvece katilarak Uluslararasi Ceza Mahkemesinin Netanyahu hakkinda tutuklama emri cikarmasi durumunda, Netanyahuyu Almanyaya ayak bastiginda tutuklayacaklarini bildirdi.

    https://x.com/mylordbebo/status/1793296905759244646?s=46

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Domino etkisi..


    Almanya'da İsrail'e Gazze konusunda desteğini kesiyorsa İsrail istediği kadar kendisine tavır alan avrupa ülkeleriyle diplomatik ilişkileri keserse kessin sadece kendilerine zarar verirler. Avrupa şimdiden Netenyahu sonrası Filistin'de oluşacak yeni siyasi konjoktüre kendilerini hazırlıyor. Tablo bu. 7 aydır 365 km2 lik bir alanı ilhak edemeyen Netenyahu yönetimi ise savaş sonrası sırf İsrail'in imajı düzelsin, dünyadan İsrail izole olmasın diyerek insan hakları üzerinden ömür boyu hapis cezaları verilecek bunlara. Filistin'de 1967 anlaşmaları çerçevesinde avrupa tarafındanda tanınan bir devlet olacak.


    İsrail ise Gazze'yi 1 ayda ilhak edebilseydi tüm dünya buna ses çıkarmayacak ve İsrail'in kontrolündeki topraklar olarak kabul edeceklerdi ancak İsrail'in yaptığı soykırımlar ve katiliamların yankıları tüm dünyaya yayıldığı için avrupa kendi savundukları insan hakları ve demokrasi anlayışınada ters düştüklerinden kendi halklarınında büyük protestolarına maruz kaldılar. Bu durum otomatikman avrupa ülkelerinin iç siyaset dinamiklerinide olumsuz etkiledi. Birde Ukrayna savaşındaki gelişmeler avrupa için endişe verici. 2.5 yıldır süren savaş sebebiyle avrupa ekonomisi gerilemeye girdi. şimdide Gazze işgali ve yarattığı etkiler artık avrupa devletlerininde yeni pozsiyon almasını zorlamaya başladı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 22 Mayıs 2024; 20:58:18 >




  • Yani demiştim Hamas kaçırdığı kadınlara kızlara tecavüz ediyor diye de birileri ülkelerini korumak için savaştıklarını iddia ediyordu. İsrail de Filistinli kadınlara tecavüz ediyor hatta ileri gidip telegrama koyanları falan var. Özgürlük savaşçıları 1 Yahudiye tecavüz ediyorsa İsrail 5 Filistinli kadına tecavüz ediyor. Kendi kadınlarını korumak yerine baskasının kadınlarına göz diken emevi tohumları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Ozelliklede Almanyanin bunu soyleyebilmesi Netanyahunun Avrupa icin butunuyle bittiginin bir ozetidir. Almanya ABD den sonra Israil hukumetini sartsiz destekleyen bir ulkedir. Almanyanin bu aciklamayi yapmis olmasi bile Israil hukumetine karsi bakis acisinin cok değiştiğini göstermektedir.

    Netanyahuya karsi hem ic, hemde dis baskilar giderek artmakta ve cember giderek daraliyor. Bugun Netanyahu Filistini devlet olarak taniyan ulkeler ve ICC icin Teror destekcisi ithaminda bulunuyordu. Gorunen oki Netanyahu ve destekcileri bu katliama karsi duran herkesi ezberden terorist olarak nitelendirecekler! Onlarin bu nitelendirmesi elbette hicbirsey ifade etmiyor.


    Yapilan katliama karsi durmak bir insanlik gorevidir ve Israill tarihine Netanyahu hukumetinin daha buyuk bir karaleke surmekten onlari alikoyabilir. Netanyahu ve onun destekcileriyle yasadisi yerlesimciler icin cevrelerinde onlara gore terorist olmayan hic kimse kalmayacak. Belkide buyukelcilerini geri cagirmadiklari tek yer ABD kalacak, kimbilir belki ABD ilede ters dusup ayni nitelendirmeyi onlara karsida yapacaklar. Almanya olayindan sonra artik hersey mumkundur.

    Siyasi arenada bu savas Israile cok sey kaybettirdi. Netanyahunun hatalarinin bedelini tum Israil halki oduyor. Akliselim Israillilerin bir an once ulkelerini bu yasa tanimaz iktidardan kurtarmasi gerekir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Uluslararasi Ceza Mahkemesi (ICC) Cuma günü, Israilli liderler Netanyahu ve Yoav Gallant ve Hamasli Liderler aleyhine talep edilen tutuklama emri hakkindaki kararini aciklayacak.

  • Almanya icc kararına uyma kararı aldı iddiaları var

  • - ABD başkanı Biden:



    "Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni artık tanımıyoruz.."

  • UzmanAga kullanıcısına yanıt
    Şu olay tek başına "ortadoğuda bataklığı" kavramını destekliyor.

    Otmanlı'nın berbat yönetilip oralardan atılması onlar için felaket oldu. Amerika gibi bir ülkeye dönüşebilseydi dünya çok farklı bir yer olurdu ama din izin vermedi. Bilime, eğitime önem veren bir devlet olmadı acısını hepimiz çektik.

    Şimdi yine akıllanmıyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 🔴İsrail Ordusu:

    Gazze'deki çatışmalarda yaralanan 259 subay ve askerin tedavileri devam ediyor; bunlardan 29'unun durumu ise ağır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    İki tarafıda suçlu ilan etmiş. Dünyadaki en tarafsız kurumuz demek istemişer


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt
    Karar ciktimi?

    Simdi baktim karar bu aksam saat 16.00 da aciklanacakmis. Büyük ihtimal tutuklama karari cikacak, cikmasa bile böyle bir talepte bulunulmasi bile baslibasina bir hukuk devleti Basbakani icin utanc vericidir. Hamasli Liderler zaten dünyanin bircok yerinde Terörist olarak nitelendiriliyorlar. Son olarak Almanya, Netanyahuya karsi tutuklama karari cikmasi durumunda bu karara uyacaklarini aciklamisti. Hamasli Liderler adinada böyle bir karar cikarsa Türkiyeninde bu karara uymasi gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 24 Mayıs 2024; 12:40:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 🔴SONDAKİKA Uluslararası Adalet Divanı:

    İsrail, Filistinlilerin kısmen dahi yok olmasına yol açabilecek askeri saldırılarını ve tüm eylemleri derhal durdurmalıdır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 🔴Kolombiya Cumhurbaşkanı:

    Gazze'deki vahşeti kınamaya ve küresel adaletsizliğe karşı mücadelede öncülük etmeye devam edeceğiz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu savaş batı şeria ve lübnana taşar. Belki şam ve ürdünü bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa ülkelerinin 'göstermelik' İsrail tepkilerini fazla ciddiye alanlar var.Arkadaşlar hayallerinizi yıkmak istemem ama güvendiğiniz o Avrupa ülkeleri Gazze'de İsrail soykırımını tamamladıktan kısa bir süre sonra İsrail ile ilişkileri normalleştirecektir..Bu hep böyle oldu.İsrail aylardır Dünya'nın önünde bu soykırımı yapıyorken Dünya hiçbir şey yapmıyorsa bundan sonrada yapmayacak demektir...Hatta birkaç seneye kalmaz Netflix gibi platformlarda Hamas'ın 7 Ekim'de ki saldırısını konu edinip İsrail'in aylardır yaptığı soykırımı bile meşrulaştırmaya başlayacaklardır...Birkaç on yıl içerisinde ise Gazze'de yaşanılanlar tamamen unutulacaktır.İsrail ve Netanyahu bunu bildiği için bu kadar rahatlar..Hatta ben size söyleyeyim 20 yıl sonra Netanyahu'ya 'Dünya barış nobeli'ni verirlerse şaşırmayın...


    Filistin'i ancak bölgedeki Arap ülkeleri özellikle petrol zengini Arap ülkeleri kurtarabilir-di...Bugün Avrupa'da ya da ABD'de İsrail'e yönelik tepkiler tamamen 'El elin eşeğini türkü çağırarak arar' atasözüne uyan tepkilerdir.Bunuda tamamen kendi iç kamuoylarının gazını almak için yaptıkları çok belli..Bizim K.Suriye'de tamamen YPG hedeflerine yönelik yaptığımız askeri operasyonlarda ayağa kalkan ABD ve Avrupa ülkelerinin teki bile aylardır süren bu soykırım karşısında aynı şekilde ayağa kalkmadıysa bu iş bitti demektir.Gerçek bu...


    Kısacası İsrail'i savaş suçlusu ilan edilmesi,Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkartılması,Filistini tanıyan devletlerin olması vs tamamen 'dostlar alışverişte görsün' işlerinden başka birşey değil...Kendimizi avutmayalım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 26 Mayıs 2024; 15:11:32 >




  • İsrail eski Savunma Bakanı Moşe Yaalon:

    Netanyahu’nun Hükümeti bizim sonumuzu getirecek. Biz varoluşsal tehditle karşı karşıyayız.



    🔴İsrail askerlerinden yeni rehinelerin olduğu duyuruldu. Tünele çekilen İsrail askerleriyle girilen çatışmada ölü yaralı ve esir olmak üzere tümünün ele geçirildiği ve askerlerin ellerindeki askeri mühimmata da el konulduğu açıklandı.

    🔴 İsrail, Hamas'la esir takası ve ateşkes görüşmelerinin gelecek hafta yeniden başlayacağını açıkladı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 🔴 Hamas, Gazzeden Tel Aviv'e ve İsrail'in merkezine roket saldırısı başlattı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • israil savaş uçakları Refah'ta BM'ye ait çadır kampını vurdu.


    Ölü sayısının 200'e yaklaştığı öğrenildi.

    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]
    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]x (formerly twitter)
    🎙 Muhbir (@ajans_muhbir) on X
    https://x.com/ajans_muhbir/status/1794834301592424887
  • IDF Refah’taki terörist hedeflere nokta atışı yapmış. 1 milyonun üzerinde sivil Filistinli zaten Refah’tan çıkarıldı. Geriye az sayıda sivil kaldı, diğerleri zaten terörist. Hamas’ın burada 4 tabur askeri var. Filistin tarafının iddia ettiği ‘’ sivil ölümleri ‘’ zaten Hamas’ın kendi bakanlığının verileri. Savaş başından beri ‘’ şu kadar Filistinli ‘’ öldü demeleri gibi. Ölenlerin kaçı sivil kaçı terörist bilinmiyor. Gerçi sivillerin olduğu yere Hamas neden karargah yapmış o da meçhul (meçhul değil aslında, Hamas tarafı Filistinlilerin ölmesini radikal Yahudilerden daha çok istiyor)


    Filistin’de BM, UNRWA, Hamas zaten iç içe girmişler. Hamas teröristleri BM, UNRWA’ya ait binaları karargah olarak kullanıyorlar. BM’nin arabalarına biniyorlar. İsrail parlamentosu bu hafta büyük ihtimalle UNRWA’yı terör listesine alacak. Yani İsrail BM ile köprüleri tamamen atmaya hazırlanıyor.


    İsrail’in vurduğu terörist karargahı. Ayrıca bu saldırıda üst düzey teröristleri öldürmüşler. Ölü sayısı da tecavüzcü Hamas katillerinin dediği gibi 200 falan değil 30 civarında. Günlerce haftalarca Refah’ta soykırım olacak diye bağırıyorlardı, İsrail’in refah nüfusunun çoğunluğunu bölgeden başarıyla uzaklaştırması hepsini dumur etti. Bu başarılı operasyon daha önce ‘’ Refah’a girme ‘’ diyen ABD’yi bile sürprize uğrattı.


    Ölenlerin hepsi Hamas teröristi. Bir de hava saldırısından dolayı bölgede yangın çıkmış, o yangından dolayı da ölenler olmuş. Hamas teröristlerinin sivilleri umursamadığının açık kanıtı. Neyse ki yakın zamanda Katar’dan şutlanacaklar, Ürdün de zaten daha baştan kapıyı kapattı. Bu katil tecavüzcü ceset hırsızı yaratıkların temizlenmesi dünyanın iyiliğine olacak.


    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 27 Mayıs 2024; 1:9:17 >




  • 
Sayfa: önceki 679680681682683
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.