Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (267. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.895
Cevap
71
Favori
552.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hamad Alnajjar 🇵🇸🇹🇷 on Xtwitter
    Son Dakika Batı Şeria'nin Tul Karim kentine baskın düzenleyen işgalci İsrail askerleri pusuya düştü. Olayda biri ağır 10 işgalci askerinin yaralandığı bildirildi.
    https://twitter.com/i/status/1715008207628705999
  • demircibu kullanıcısına yanıt

    Biz zaten saldiramayiz biz kim Israile saldirmak kim? Hayatimizi karartirlar. Suriyede es kaza saglik ocagı bassak, sivil.oldursek 7 gun 7 gece batida bizi asip kesiyorlar. Hele hele Israile saldirsak, sittin sene doğrulamayiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürdün kralı amerika ve ingilterenin piyonu.

    bütün arap kraliyetleri gibi tek derdi tahtını korumak.

    israile fasulyeden savaş ilan eder ama hiç bir şey yapamaz.

    mısır zaten kendi halkını zor doyuruyor.bir savaşa girmez.

    tek sorun lübnan daki iran yanlısı milisler.yani hezbollah




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19D99BF51 -- 20 Ekim 2023; 2:13:32 >
  • Dilerim Rabbimden taş üstünde taş baş üstünde baş kalmaz benim yaşayamadığım bu dünyada kimse yaşayamasin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demircibu kullanıcısına yanıt

    Doğru ancak Ürdün'de 3.5 milyon Filistinli göçmen var ve ülkenin yarısı filistinli..


    Ürdün kralı ortada kalmış durumda zira her ne kadar ABD ve İngiliz piyonu olsada içerden Filistinliler ayaklanma çıkarması çok muhtemel kara harekatı başlayınca. Ürdün ordusuda ayaklanan Filistinlileri öldürmez, Kralı indirirler orada..


    Bu arada Gazze'deki Refah kapısı yine açılmayacakmış. Bu durum kara harekatının başlamasına dair bir algı oluşturuyor.

  • Muhtemelen Biden ulusa sesleniş konuşmasından İsrail'e her ne yapılırsa yapılsın destek olacaklarını söylerek ABD halkını motive etmeye çalışacak. Böylece İsrail'e ABD halkı desteğide sunulmuş olacak.


    Yani ABD'nin İsrail'e "gidin,vurun" gibi bir mesajı vermez. Savaşacaksa İsrail destek oluruz, savaşmayacaksanızda desteğimiz var diyecek büyük ihtimal Biden..

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Bu da bir kere daha ülkeye alınan milyonlarca sığınmacının gelecekte o devlet için tehdit olabileceğini gösteriyor.


    Ayrıca Filistinliler ayaklanırsa Kral'ı falan indiremezler.Onu 1970'de denediler ve Ürdün ordusu Krallarının yanında yer aldı.Tekrar böyle birşeye yeltenirlerse Ürdü ordusu yine Krallarının yanında yer alır.Hatta Ürdün Kralına S.Arabistan bile destek gönderir.Bir kralın halk ayaklanmasıyla yıkılabildiği ortadoğuda görülürse diğer Krallarında,emirlerinde suyu ısınmaya başlamış demektir.Buna izin vermezler diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 20 Ekim 2023; 2:58:18 >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Ülkenin yarısı filistinli, hemen hemen hepside silahlı..Milenyum çağındayız ve şartlar çok farklı. 1970lerdeki arap birlikteliğide yok, herkes herkesden nefret ediyor..


    Kral Abdullah bu dengesizlik içinde iç karışıklarla karşı karşıya kalmaktansa İsrail'e savaş açmayı tercih eder. En diken üstündeki ülke şuan Ürdün..

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Urdunun savas ilani, bir fitili ateşler mi? Suriye, Hizbullah gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biden rusya ukrayna meselesi ile başladı sonu nasıl bitecek bakalım

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Arap birlikteliğinden değil monarşi çıkarlarından bahsediyorum.Ürdünde filistinlilerin ayaklanması sonucunda Kral Abdullah tahttından olursa bu bölgedeki diğer monarşiler için bir tehdit olur düşüncesindeydim.Bölgede bir Kralın halk ayaklanması ile yıkılabileceği gerçeği diğer monarşi ile yönetilen ülkelerin halklarına örnek olabilir.Bu nedenle de bölgedeki arap monarşileri isteselerde istemeselerde Ürdün kralının yanında yer alabilir.Ürdün ordusuda 'milli' ordudan ziyade 'Kralın' ordusu olduğu için Krallarının yanında yer alır.Ürdünde Kralın devrilmesi ülkede devrim yaşanması anlamına gelir ki buna ne Ürdün yönetim kadrosu ne de ordu tarafı yanaşmaz.Özellikle bu devrim Filistinliler tarafından yapılacaksa hiç destek vermezler diye düşünmekteyim.

  • - ABD Başkanı Biden:



    "Hamas saldırılarında 32 ABD vatandaşı öldürüldü ve esir alınanlar oldu. Hamas daha önce görülmemiş bir kötülüğü başlattılar.."


    "Mahmut Abbas ile konuştum ve Filistinlilere hak ettikleri hayatı vereceğime dair söz verdim."


    "Masum Filistinlilerin yaşadıklarını yok göremeyiz."


    "Hamas'ın varlık sebebi İsrail'i yok etmek. Hamas Filistini temsil etmiyor."


    "Gazze'de ilaç ve suya ihtiyaç var ve bu konuda İsrail ile konuştum. Hamas bu insani ihtiyaçlara ulaşamayacak."


    "Geçtiğimiz hafta İslamifobi yine hortatıldı. Korku ve şiddet iyi şeyler değil. ABD'deki yahudiler tehtid edildi. 11 eylül saldısı sonrası bu psikoloji yeniden başladı. Buna sessiz kalamayız ve İslamifobiyi yok etmeliyiz. Hepiniz amerikasınız."


    "Biz 11 eylül sonrası çok hiddetlendik ve sonrasında hatalar yaptık. İsrail'i de bu yaşadıklarımızla uyardık."


    "Ukrayna konusu ABD'nin güvenlik meselesidir. Ukrayna kaybederse terör dünyada yükselişe geçer. Ukrayna'nın Rusları çıkarmak için yardıma ihtiyacı var."


    "İran hem Ukrayna'yı hem Hamas'ı destekliyor. Putin ve Hamas komşu ülkelere tehtitler..Demokrasiyi yok etmek istiyorlar.."


    "ABD'nin kurduğu ittifaklar değerli. İsrail ve Ukrayna ABD için çok değerli."


    "Yarın kongrede İsrail ve Ukrayna adına mali destek için başvuruda bulanacağım."


    "ABD dünyaya hala bir ışık..Dünyanın heryerindeki insanlara umut sağlıyoruz ancak zaman çok önemli. Biliyorumki kendi içimizdede ayrılıklar var ancak biz ABD'yiz ve bunların üstesinden gelmek zorundayız."





  • Biden patladığını itiraf etmiş gibi oldu...

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Ürdün ordusu içinde çok İran şia mensubu var. Fetövari oluşumlar sadece Türkiye'ye özgü değil.

    İran'nında şahı vardı indirdiler ne oldu? herkes kendi toprağına bakar..Halkını kontrol edemeyen her krallık zaten çökmeye mahkum.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    S.Arabistan ve İran kanlı bıçaklı değil mi?Ürdün ordusu içindeki İran mensupları ayaklanıp Ürdün yönetimini ele geçirmeye kalksalar S.Arabistan bunu seyreder mi?İran'da Şah'ın devrilmesi ile diğer arap monarşileri arasında bir bağ göremiyorum.Ortadoğudaki arap monarşileri hep İran'a mesafeli oldular ama kendi içlerinde özellikle halktan gelecek ve İran-şia mensuplu bir devrime razı olacaklarını sanmıyorum.

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Ürdün kendi içindeki sosyolojik yapısından kaynaklı İran ile eskisi gibi keskin düşmanlığı yok. şiilik arttı Irak savaşı sonrası göçlerle orada. Ürdün'de Haşdi şabi kolu dahi var. Bunlar hücresel yapılar. Ürdün'de halkın 3te 1 kadarı şiiliğe geçmiş durumda ama Kral Abdullah'a sorsan %99 sünniyiz diyor.


    Kral Abdullah'da sırtını ABD ve ingiltereye dayadığı için bana bişey olmaz diyor. Zamanında İran şahıda öyle diyordu. Örnek vermem o açıdandı.

  • - İsrail ordusu, ABD başkanı Biden'ın konuşması sonrasında savaşın başladığı günden bu yana en şiddetli hava saldırısını başlattı...

  • Youtube da hamasın sivil katliam videoları dolaşıyor. Biz tek taraflı galeyana geliyoruz ama dünya kamuoyu öyle değil. Almanyada israil protestosu için milletin arabalarını yakmışlar. Filistin için gidiş hiç de iyi yöne değil. Mazlum ve mağdur olma özelliklerini kaybediyorlar kamuoyunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olan masum çocuklara oluyor ve olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.