< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (26. sayfa)






-
-
İsrail yarın başlayacak operasyonlar ile binlerce Filistinliyi öldürürse hiçbir Arap ülkesinin sandığınız kadar soğukkanlı kalabileceğine inanmıyorum. Evet yönetimlerin pek umrunda değil ancak halk galeyana gelecektir ve bir noktadan sonra Arap ülkeleri müdahil olmazsa halkın gözünde meşruluklarını kaybederler. aşırı uçtaki örgütler hiç olmadığı kadar güçlenir böyle bir ortamda.
Öyle veya böyle tepki göstermek durumunda kalacaklardır İsrail'in tepkisinin büyüklüğü ve yıkıcılığının boyutuna göre.
-
bu işte başka iş var.
bu iş öyle basit iş değil. ben sanmıyorum bu derece bir saldırının önceden bilinemeyeceğine. bu yüzden mevzu başka yerlere doğru evrilir diye düşünüyorum.
çünkü hep bahane arıyorlar ve özellikle dünya insanları üzerinde kamu oyu/algı oluşturuyorlar. sonra istediklerini yapıyorlar.
-
Ağa sen İsrail'i bizim ülke gibi mi sandın zamanında bir askeri için 200 tane Filistinli militanı serbest bıraktı onlar için askerleri ve sivil insanlar çok önemli neden bilerek isteyerek kendi insanlarına bunun yapılmasına müsade etsin.
Bas baya İran destekli işte
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya şu çocukları silahların önüne atan, kullananlar kimler.
İsrailliler mi, yoksa others mı.
Hadi bakalım cevaplayın.
Her şeyi biliyorsunuz. Bunuda bilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 7 Ekim 2023; 22:55:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Onu Araplar yapar genelde yıllardır sivilleri kalkan olarak kullanıyorlar. Sebebi şehit kavramı üzerine sığınıyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bölgeye tecrübeli Türk askerlerini göndereceksin, Israille ortak bir harekatta, destekle GAzzeyi alacak. Kore savasindaki Nato destegi gibi. Libyaya yapilan Hafter karşiti mudahalede oldugu gibi.
Türkiyeyi daha kimse tutamaz bu cografyada, PKK bile biter. Ermeni projesi çoker. Israille dost olmak ayni zamanda batidaki tüm bize karsi karşit sesleri de susturmak demek. Biraz yuvarlak konusuyor gibi duruyorum ama öyle.
Abd parlementosunun en buyuk lobisi Israil lobisi, Avrupadaki bircok devlet adaminin soyu sopu, yahudilikle uzaktan yakindan ilişkili, Israille fiziki bir bağ Turk tarihinde yeniden doğuş olarak tarihe geçer. Başimizdaki karar bulutlarin dagilacagina inaniyorum ama böyle tarihi firsatlari biz asla degerlendiremeyiz. Hep saçma ic siyasete yonelik hareketlerde bulunuruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 7 Ekim 2023; 22:15:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olayların iç yüzü farklı. Siyasi çok olay var.
İran Azerbaycan ın büyümesini ve gelişmesini istemiyor. Bölgenin en güçlüsü olmak istiyor. O yüzden Azerbaycan a ağır yaptırımlar ve bölgesel ve siyasi hamleler yaparak zarar vermeye çalışıyor.
İsrail ise İran ı bitirmeye çalışıyor ve İran in düşmanlarına destek veriyor. Azerbaycan, İran düşmanı olduğu için İsrail Azerbaycan la iyi geçiniyor.
İran ise Hamas oluşumunu kurarak sözde Filistin oluşumu gibi gösterip kendi ülkesi etkilenmeden Filistin üzerinden İsrail e saldırıyor. Hamas ın o kadar füzeyi temin etmesi İran sayesinde. Filistin halkı bile İsrail ile savaş ve çatışma istemiyor. Tamamen İran kışkırtması oluşumlardan ve İsrail in güç dengesi politikası yüzünden masum sivil halk zarar görüyor.
Türkiye tarafsız kalmak zorunda. Türk hükümeti için, Filistini, Hamas ı ya da İsrail i destekliyorum demek Azerbaycan, İran, İsrail ilişkilerine kadar varan olumsuzluklar yaşamak demektir. En iyi strateji arabulucu olmak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Turk devleti israili destekliyorum dedigi an hiçbir zarar görmez aksine, Abd, Avrupa ve israil ve batidan, yiğinla olumlu dönuş alır. Hele fiziki, askeri, muhimmata yonelik bir destekle bircok sorunu mevcut olan cozulebilir bile başta suriye meselesi. Filistin gibi hicbir halta yaramayan bir ülkeye destek bize ne katacak komple zarar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Azerilerin tutumu düşmanımın düşmanı dostumdur kafası politik israile bayıldığından değil.
İşler iyice çığrından çıkarsa iyice din savaşına dönecek ırk değil ay ırkınıza artık yani, türkiye, iran,ırak,arabistan, azeriler körfez ülkeleri %99.5 filistin safında olucak.
Kudüsü yedirmezler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Ekim 2023; 22:29:49 > -
israil olu askerlerin bedenlerini geri almak icin bile filistinli mahkumlari serberst birakan bir olusum.
fazla bahane aradiklari yok, genellikle ilk saldiran hep hamas oluyor zaten
-
Türkiye'nin bütün çıkarları İsrail ile uyuşur. İsrail ile dost olmak Türkiye'ye büyük fayda sağlar her alanda ancak halkın tepkisi ve duygusal hezeyanları nedeniyle asla çıkıp İsrail'i destekliyorum tarzı bir açıklama yapamaz.
Türkiye'nin aklı İsrail ile olmasını kalbi ise Filistin'in yanında durmasını söyler. Nitekim Filistin'i desteklemek Türkiye'nin bütün çıkarlarına zarar verir tüm coğrafyada etkinliğini azaltır , ekonomik ve jeopolitik gücünü düşürür ancak duygusal tepkilerde mantık aranmaz.
Bugünkü Türkiye'nin çöküşünde ve geldiğimiz zayıf durumda İsrail ile köprüleri atmanın büyük payı vardır. Domino taşı gibi pekçok alanda bize büyük zararı olmuştur bu adımın.
-
Türkiye öyle bir potaya kendini sokmaz. Zaten şuan tüm enerji Suriye ve Irak bölgesine yönlenmiş durumda. Türkiye şuan en doğru adımları atıyor ve herhangi bir tarafı övecek bir konumda durmuyor. Halen süren TSK operasyonları devam ederken Yahudi-Arap çakışması ortasında Türkiye artık kalmak istemez. Tutunki asker yollamak, Gazze'ye girmek vs gibi ütopik fikirler zaten mantıklı düşüncelerde değil.
İsrail bu konuda kendi göbeğini kendisi kesecek yada Filistinliler onları kesecek. Onca teknoloji,silah vs gibi güç gösterisinin ardından bugünkü saldırılar ve kayıplar İsrail'in ortadoğudaki güç simgesi imajını çok zedeledi.
-
Bu ulkede Erdogan etkisi var. Israile destek verse, reis vardir bildigi der gecilir hele hele, gercekten destek sonrasi, basimizdaki siyasi, ekonomik ambargolar kalkmaya basladiginda halkin refahina yansidiginda kimse filistini anmaz. Medya bunun inanin bir kilifini da bulur. Tvde kivirmaktan iyi meslegi olanlar yok zaten.
Halk dediginiz her halta kaniyoe zaten yedirmekten kolayi yok.
Bugun israilin yaninda durmamiz hele hele fiziki bir destek bizim kurtulusumuz olur. Buna net inaniyorum. Ne Ermeniler gik cikarir, Ne suriyede bizim uzerimizden cakallik cukallik döner. Suriyeli sorunumuz bile cozulur. Israilliler onlara tarih boyunca el kucak acanlari hicbir zaman unutmamislardir. Bugun Abd bunun meyvesini yiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu zaman gösterecek.
Bana göre israil, filistini yerle bir etse bile Araplar ses çıkarmayacaktır. Yalandan sosyal medya ve bir kaç kişilik grup meydanlarda zulume hayır diyebilir. Bu heryerde olan şey. Onun dışında kimse ses çıkarmaz.
İsrail şu an bölgede istediği herşeyi yapabilir. İran da karşılık verecektir. Olayın Filistin ile alakası yok. Sadece onlar boşu boşuna ölüyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olaya İran (Hamas) vs İsrail olarak bak. Filistin kukla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
amerikan tapar solcu liberal ve amerikan-arap tapar akplilerin olaylara bakış açısını temsilen
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X