Şimdi Ara

7 dil bilmek mümkün mü ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    mesela ingilizceyi bilsen almanca felan da rahat öğrenebilirsin
    rusca bilsen slav dillerini az cok ckarabilirsin
    çince bilsen uzak doğu dillerini cikarabilirsin

önemli olan ana dil iyi bilmek onun dişinda yan dilleri cok rahat çikartilabiliyor diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anthologia

quote:

Orijinalden alıntı: rockme.baby

Bir insanın 7 dil bilmesi mümkün olabilir mi ? O kadar dili sürekli pratik yapabilmesi imkansız . Sizin var mı 3 dilden fazla bilen tanıdığınız ?

rusça, ingilizce, türkçe, japonca.
    ingilizceyi kendim öğrendim.
    japonca kendim sözlükten ve internetten araştırarak öğrendim.
    yazı yazmada sıkıntı yaşıyorum okumada aynı şekilde ana okulu gibi
    ama konuşulan şeyleri anlıyabiliyorum %50 lik bir şekilde.

Kanji bilmiyorsan Japonca'yi ogrenmis sayilmazsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bm sekreteri mi ne vardı araştır onu
  • İngilizceyi söksem gerisi gelecek inanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorpseParty

quote:

quote:

Bir insanın 7 dil bilmesi mümkün olabilir mi ? O kadar dili sürekli pratik yapabilmesi imkansız . Sizin var mı 3 dilden fazla bilen tanıdığınız ?

sorma ya lanet birşey ama hiragana ve katakana da bile zorluk çekiyorum. birde 6 aydır elimi bile sürmedim japoncaya
    hiraganayı tam ezberlemiştim, katakana da %70 falandı tam ezberliyememiştim ama kanji lanet birşey yeminlen lanet baktıkca usandırıyor
    ama pek kullanılmıyor kanji hani o kadar fazla önem arz etmiyor. en önemlisi katakana ve hiragana.

• johan vandewalle baya bi dil biliyodu ;)

• 7 dil bilinebilir fakat hepsini aynı seviyede veya ana dilin seviyesinde konuşamassın kimilerinde telaffuz'da kimilerinde kelime de sıkıntın vardır bunlar böyledir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sorma ya lanet birşey ama hiragana ve katakana da bile zorluk çekiyorum. birde 6 aydır elimi bile sürmedim japoncaya
    hiraganayı tam ezberlemiştim, katakana da %70 falandı tam ezberliyememiştim ama kanji lanet birşey yeminlen lanet baktıkca usandırıyor
    ama pek kullanılmıyor kanji hani o kadar fazla önem arz etmiyor. en önemlisi katakana ve hiragana.

Aynen hocam. Bende hiragana ve katakana biliyorum. Hatta gecen gunde kanji ve gramerini ogrenmeye basladim. Her gun en az 2-3 kanji ogrensek sokeriz aslinda japoncayi. 5000 kanji ogrenmek sart oldu..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen hocam. Bende hiragana ve katakana biliyorum. Hatta gecen gunde kanji ve gramerini ogrenmeye basladim. Her gun en az 2-3 kanji ogrensek sokeriz aslinda japoncayi. 5000 kanji ogrenmek sart oldu..

o değilde japonca aksanı ve konuşmayı animelerden öğrendim. o kadar izleye izleye girdi kafaya
    hani şöyle diyorum ders anlatan animeler olsa zevkli bir şekilde yeminlen profesör bile olurum. o derece

• Konuşulanı az çok anlayacak kadar italyancam. karışık harfleri latin alfabesi şeklinde yazacak kadar çincem var fakat anlamıyorum. İngilizceyi söylemiyorum zaten.
    7 dile gelirsek imkansız değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jarnsida -- 17 Ekim 2014; 19:13:07 >
  • Anime Japoncası çok tehlikeli yav, Sultanahmet'te falan Japon gördüğümüzde resmi dille konuşmak lazım, Tokyo ahalisi farklı Osaka farklı vs. vs. alayı farklı takılar-sözcükler kullanıyorlar. Birinde sen anlamına gelen ötekinde ş*refsiz anlamına geliyor. bkz: Temee, Omae, Kisama, Kimi, Anta, Onore bu kelimelerin hepsi "sen" anlamına geliyor ama biri kibar kullanım biri resmi biri kaba ve bunlar malesef yörelere göre değişiyor. Ona dikkat etmek lazım yoksa kötü olabilir Bu arada Hiragana Katakana şimdilik yeterlidir, Kanji'yi zamana yaymak gerek ortalama bir Japon bile 6000 civarı Kanji biliyor.

•  7 dil bilmek mümkün mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathDoctor

Anime Japoncası çok tehlikeli yav, Sultanahmet'te falan Japon gördüğümüzde resmi dille konuşmak lazım, Tokyo ahalisi farklı Osaka farklı vs. vs. alayı farklı takılar-sözcükler kullanıyorlar. Birinde sen anlamına gelen ötekinde ş*refsiz anlamına geliyor. bkz: Temee, Omae, Kisama, Kimi, Anta, Onore bu kelimelerin hepsi "sen" anlamına geliyor ama biri kibar kullanım biri resmi biri kaba ve bunlar malesef yörelere göre değişiyor. Ona dikkat etmek lazım yoksa kötü olabilir Bu arada Hiragana Katakana şimdilik yeterlidir, Kanji'yi zamana yaymak gerek ortalama bir Japon bile 6000 civarı Kanji biliyor.

Temee=lan
    omae şey gibi kullanılıyor şaşırma yada oha senmisin, senmiydin? tarzındaydı yanlış hatırlamıyorsam
    kisama=alakası yok sen ile
    kimi= bir ek gibi örnek olarak kimi wa dokoda sen nerdeydin.
    anta=sen tamamiyle normal resmi genel japoncada da aynı şekilde tek anlamı sen
    onore=bunun anlamını net hatırlamıyorum ne yazık ki.

• William James Sidis araştır derim.
  • Polyglot mu ne vardi arastir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DeathDoctor

Anime Japoncası çok tehlikeli yav, Sultanahmet'te falan Japon gördüğümüzde resmi dille konuşmak lazım, Tokyo ahalisi farklı Osaka farklı vs. vs. alayı farklı takılar-sözcükler kullanıyorlar. Birinde sen anlamına gelen ötekinde ş*refsiz anlamına geliyor. bkz: Temee, Omae, Kisama, Kimi, Anta, Onore bu kelimelerin hepsi "sen" anlamına geliyor ama biri kibar kullanım biri resmi biri kaba ve bunlar malesef yörelere göre değişiyor. Ona dikkat etmek lazım yoksa kötü olabilir Bu arada Hiragana Katakana şimdilik yeterlidir, Kanji'yi zamana yaymak gerek ortalama bir Japon bile 6000 civarı Kanji biliyor.

Temee=lan
    omae şey gibi kullanılıyor şaşırma yada oha senmisin, senmiydin? tarzındaydı yanlış hatırlamıyorsam
    kisama=alakası yok sen ile
    kimi= bir ek gibi örnek olarak kimi wa dokoda sen nerdeydin.
    anta=sen tamamiyle normal resmi genel japoncada da aynı şekilde tek anlamı sen
    onore=bunun anlamını net hatırlamıyorum ne yazık ki.

O kelimelerin hepsi sen anlamına geliyor ama kullanım yerleri farklı. Patronuna Temee, Kisama falan demezsin mesela. Hepsi sen yerine kullanılabilir ama farklı tepkiler alınır karşılık olarak. Yani kimi argo kullanım, kimi normal kullanım.

• fatih sultan mehmet 7 dil biliyordu diye biliyorum
  • İki yabancı dil biliyorum anadille birlikte etti mi sana 3 bir tane daha dil öğrendim mi olur bu iş
  • 7'den fazla bilen bir sürü insan var.

• Lisedeyken macaristandan bir cocuk gelmis kiss sure bizle okumustu 7 dil biliyordu. Turkce fransizca da aralarinda vardi ama diger diller arnavutca macarca falandi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.