Şimdi Ara

6V ŞARJ DEVRESİ İÇİN YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar gerçekten haerkes çok ilgili bütün emeklere saygı diyorum öncelikle.Sorunlarıma bu kadar hızlı cevap beklemiyordum açıkçası.

Bu sefer ki sorum bir şarj devresiyle ilgili olacak. aşağıda görülen devreyi çoğumuz görmüşüzdür. ihtiyaç duyduğum bir devre olduğundan hemen yapmaya koyuldum ancak bitirdikten sonra çıkışları ölçtüm ve çok düşük geldi ölçtüğüm değerler resim üzerinde var. elimdeki ölçü aletinin amper sigortası yandığından çıkış amperini ölçemedim. sizce sorun nerede olabilir???

• Bu arada şunu da belirtiyim; Deneme için devrenin girişine 12V (300mA) uygulama işlemini aşağıdaki adaptör ile yaptım.sorun burda olabilir mi??? yani ben devreden 500mA almayı hedeflerken 300mA kadar giriş vermişim.

• 1,2 ohm olacak 1,2k değil.
  • son olarak eğer bu devre olursa kullanım sırasında akü dolduktan sonra şarj işlemini kesermi acaba???
  • Batarya voltajıyla şarjör voltajı birbirine eşitlenecek ve şarj akımı duracaktır merak etme. Bu stand-by charge denilen şarj türü. Ama şarj geriliminin 7.00 voltu aşmaması gerekir. Daha fazlası bu türlü bir şarj için uygun olmaz. Bataryanın üstünde bu bilginin yazılmış yazması lazım.
  • Liu Kang arkadaşım paylaştığın bilgiler için teşekkür ediyorum. direnç konusunda haklısın birim hatasına düşmüşüm.direnci değiştirdikten sonra da şarj gerilimini kontrol ederim artık.
  • arkadaslar bu devreyı 12 voltla besleyebilirim degıl mı... 6 volt 4 amperlik akuyu sarj edecegim. birde sarj bittiğinde sarjı keser mi???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet bence 12V sorun olmaz zaten devrede 9....30V giriş aaralığı verilmiş.Ancak giriş için minimum amper ne olmalıdır bilemem.
  • Bir de.. Standart 4000 mAh batarya kullanıyorsan 500 mA olarak belirlediğin sınırı 1000'e çıkarmanı tavsiye ederim. Adaptörü de değiştirmelisin. Dediğimi yapacaksan 1500 mA'lik bir adaptör bul. 500 olarak kalacaksa 700-800 mA iyidir.
  • selamlar banada bir şarj devresi lazım. Motosikletimin aküsü 12V 5ah elimde 12 v 500ma bir adaptör var genel kanı şarj akımının akü kapasitesinin 10 da biri olması. Elimde ki bu adaptörle şarj işlemi 10 saat civarı sürecek. Adaptörün çıkış gerilimi 12 V fakat bazı yerlerde 13-14V gibi değerlerle şarj yapıldığını okudum. Benim adaptörüm yeterli midir? yoksa otomatik şarjı kesen Pwm ile çalışan bir devre mi yapmalıyım saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Bir de.. Standart 4000 mAh batarya kullanıyorsan 500 mA olarak belirlediğin sınırı 1000'e çıkarmanı tavsiye ederim. Adaptörü de değiştirmelisin. Dediğimi yapacaksan 1500 mA'lik bir adaptör bul. 500 olarak kalacaksa 700-800 mA iyidir.

Peki 6V/4Ah tipinde bir akü için 1000mA'lik şarj akımı fazla olmazmı??? yani bildiğim kadarıyla akü amperajının 1/10 kadarı tavsiye ediliyor.
  • 1/10 meselesini bilmiyorum. Ama bu nikel pillerdeki sabit akımla şarj değil ki.. Bu ilk çekeceği akım. Bataryanın üstünde yazar, benimkinde "1,2 A max initial current" yazıyor mesela.
  • quote:

1/10 meselesini bilmiyorum. Ama bu nikel pillerdeki sabit akımla şarj değil ki.. Bu ilk çekeceği akım. Bataryanın üstünde yazar, benimkinde "1,2 A max initial current" yazıyor mesela.

Tamam dostum teşekkür ettim bilgilerin için
  • motorsiklet aküsü için
    13.8-14 volt ile beslemelisiniz.....bu şekildeortalama 8-10 saatte sarj olacaktır 500 ma de...
  • Peki şöyle şöyle sorsam;
    bizim buralarda rüzgardan dolayı elektrik sürekli kesiliyor.biliyorsunuz ki telsiz telefonlar da adaptörle dolayısıyla elektrikle çalışıyor.benim düşüncem şu, bu devreyi yeterli bir adaptörle besleyip 6V/4Ah aküyü şarj etsem ve bu aküye telsiz cihazını direk bağlasam (telsiz cihazının adaptör çıkışı:6V/300mA) sağlıklı çalışır mı acaba??? yada başka fikri olan devresiyle beraber anlatabilirmi???
  • Çalışır, ama artı eksiye dikkat
  • quote:

Çalışır, ama artı eksiye dikkat

Eyvallah kardeşim sağolasın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.