Şimdi Ara

6Bin Bütçe // Mühendislik Öğrencisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

"Notebook mu masaüstü mü?" sorusuyla karşı karşıyaydım ve çok da gönülden olmasa da notebook almaya karar verdim.

Limit şimdilik 6 bin TL. 7 bin TL yapmaya çalışıyorum ama çok zor duruyor. Sizlerden de notebook tavsiyesi almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler

----------
    1) Makine mühendisliği öğrencisiyim. Solidworks, Catia ve AutoCAD gibi programlarla içli dışlı olacağım.
    2)Hobi olarak Arduino ile uğraşmaktayım. Daldan dala atlamayı severim (sonuçta hobi, işim değil.). Unity3D ile de uğraşacağım web tasarımla da photoshop & illustrator ile de.
    3)Oyun oynamayı severim, professional gamer olmasak da LoL, CS:GO dan tutun da Witcher 3 ve Battlefield 1 diye uzayan bir oynanacaklar listem var
    4)Isınma muhabbeti benim için aslında en mühim konu. Bilgisayarı kapatmayı fazla sevmem, 2.monitör bağlayacağım ve belki de taşınabilir monitör de alacağım (ileriki plan). Gerek render alırken gerek simulatorda ısınma ve kasma problemi yaşamak istemez kimse

Biliyorum, bahsettiğim şeyler çok daha üst bir bütçe ister fakat elden gelen bu ve mümkün olan en iyi f/p ürününü almak istiyorum. Önerinize açığım.

Dipnot: Sene içinden beri Monster'ın 1060lı serisini takip ediyordum. Default olanı yani en boşu alacaktım. İlerleyen zamanlarda kendi bütçem ile hdd ve ram takviyesi yaptıracaktım. Bu tür işlemleri yaptırabilmem ve Türk markası olması beni cezbediyor. En azından Kadıköye gidip yüzyüze irtibatı kurabilirim araya başka servis girmeden.

Küçük bir ihtimal Ağustos ayında İstanbula gideceğim. Şubede deneyip alma imkanım olabilir.

Teşekkürler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• SlideToUnlock kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

Bütçeyi 1060 6GB için zorlayacağım. Umarım başarabilirim

Doğru biliyorsam 3d render ve simülasyon için gb yi yüksek tutmam avantaj sağlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: _manatho_

Teşekkürler

Bütçeyi 1060 6GB için zorlayacağım. Umarım başarabilirim

Doğru biliyorsam 3d render ve simülasyon için gb yi yüksek tutmam avantaj sağlar?

Önce işlemci, sonra ekran kartı diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
  • Bunu hepsiburada.comda da gördüm hocam ortalama aynı fiyat fakat 14" olması düşündürüyor :(

• quote:

Orijinalden alıntı: _manatho_

Bunu hepsiburada.comda da gördüm hocam ortalama aynı fiyat fakat 14" olması düşündürüyor :(

Ona dikkat etmemişim pardon. Bir yerlerden kısıyorlar işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amazon'dan Asus GL702VM modelini almanı öneririm.
    Hatta o kadar para vermeyeyim bir miktar da bana kalsın dersen Acer Helios 300.

* 10 yıllık -oyun sever- bir makina mühendisi önerisi. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende mimarlık öğrencisiyim bende aynı durumdayım benim aklımdaki laptoplarda sunlar istersen bi bak en sağdakini almayı düşünüyorum kdv indirimiyle 6 küsürlere iniyor

http://www.vatanbilgisayar.com/urun_kiyaslama.aspx?uKods=25066,24443,24816&lang=tr-TR&ozs=333&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• mühendislik de mac ler 1 numara. Laptop istiyorsan macbook pro, masaüstü istiyorsan imac öneririm.Windows tabanlı bilgisayar, sana ilerleyen zamanlarda sıkıntı çıkaracaktır.Uzun süreli istiyorsan mac almalısın
  • Macbook o ekran kartıyla CS:GOya zor dayanıyor, windows kurup solid kurunca zorluk yaşarım. Youtubeda videoları var. Yoksa macOS ve tasarımıyla göz bebeğimdir. Kısa süre iMac kullanma fırsatım oldu ve hasta oldum. Ama ii gereği alamam...

• Hocam makine çok güzele benziyor. Stok yok gözüküyor. Umaeım şu k.d.v indirimi kaçmadan alabilirim

Yoksa +7k üstü imkansız gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: _XaNDeR_

Amazon'dan Asus GL702VM modelini almanı öneririm.
    Hatta o kadar para vermeyeyim bir miktar da bana kalsın dersen Acer Helios 300.

* 10 yıllık -oyun sever- bir makina mühendisi önerisi. :)

Hocam iki makinede güzel özellikle asus çok hoşuma gitti fakat fiyat olarak el yakan cinstenler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde şuan elimin altında Lenovo Z560 var. Baya eski bir model.

Şehirdışına çıktığımda aslında kullanmam, belki götürmem bile ama memlekete gittiğimde gerekecek çünkü en az 2 hafta oluyor. Ve bilgisayarı kasa alırsam memlekette alırım, onu da kargolamam imkansız. Kitap siparişlerimin ne halde geldiği belli, bilgisayara naparlar Allah bilir

Ve 2 sene içinde yurtdışı mevzusu var, belki gidebilirim 6 ay - 1 yıl gibi bir süre. Normalde oradan macbook alıp gelmek isterim üstüne fakat bütçem el vermez

Yoksa gönlüm de masaüstü yanında. Isınma sıkıntım olmaz, upgrade şansı, ek monitörler vs vs vs

• Bu kadar bütçen var ve TR'den mi almayı düşünüyorsun hocam? Amazon'a saldır, sana en uygun ürünleri 5500TL'den alıp keyfine bakarsın. Burada en uygunu zaten 7000'den başlıyor, kara geçersin.
    Yapacağın en son şey TR'den almak olsun bu tür elektronik cihazları. Geçiriyorlar çok fena.

Buyrun efem, Her şey dahil 5002TL (1274€)
    Dolar ile alırsan da 5200TL (1482$) olarak sana geliyor evine kadar.

Yapabileceğin iki şey var, biri RAM yükseltmesi, öbürü de Türkçe layout için klavye stickerı almak. Hayırlı olsun.

***Eğer evinde oyun oynayacaksan da soğutucu almanı tavsiye ederim. Soğutucusuz laptop mu olur ya?

Asus ROG G702VMK-GC284T Gaming Laptop 17 "Full HD Metal Gray (Intel Core i7, 8GB RAM, 1TB Hard Drive + SSD 128GB, NVIDIA GTX 1060 3G, Windows 10, 2 Year Warranty)

Asus G702VMK-GC284T

17.3' Full HD IPS G-SYNC Ekran
    i7-7700HQ 2.6 up to 3.5 ghz işlemci
    GTX 1060 3gb GDDR5 Ekran kartı (Masaüstü 6gb GTX 1060 lar ile eşit shader sayısına sahiptir)
    8 gb DDR4 2400mhz ram
    1TB 7200rpm HDD + 128 gb SSD
    Windows 10
    USB 3.1 tip2 gen2 (Type-C)
    Slim dizayn

6Bin Bütçe // Mühendislik Öğrencisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neurtal -- 19 Haziran 2017; 15:58:33 >

• Neurtal kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam da malum para benim elimde olmadığı için yapabileceğim birşey yok, şansımı denerim.

Peki bu garanti mevzusu nasıl oluyor? Garanti var mı? Varsa da yurtdışına mı gönderiyorum yoksa buradaki ASUS teknik servisi mi ilgileniyor?

• _manatho_ kullanıcısına yanıt
    Uluslararası 1 yıl garanti oluyor. Türkiye'de bulunan ASUS servisine yolluyorsun. Senden büyük ihtimal en kötü Amazon faturanı ister, sen de Amazon'a mail atıp faturanı talep edersin onlar da mail üzerinden yollar. Basit işler yani.

Eğer taksit vb. düşünülüyorsa Amazon'u elersin. Sahibinden üzerinden bol bol GTX1060'lı laptoplar satılıyor 5000-6000TL arasında. Onları da inceleyebilirsin. Arayıp görüşebilirsin.

Bkz: MSI GE62VR 7RF i7-7700HQ 16GB DDR4 128SSD+1TB GTX1060

Bkz: MSI GP72VR 6RF i7-6700HQ 16G128GBSSD+1TB W10 17.3"120HZ GTX1060

Bkz: msi ge62vr i7-7700hq gtx 1060 SIFIR

Bkz: MSI GE72VR 6RF i7 32GB RAM GTX 1060

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neurtal -- 19 Haziran 2017; 16:32:49 >

Hocam bende paylaştığınız laptoplara baktimda ben ikinci ele biraz mesafeliyim. Bide 1060 kartin 3gb vs 6gb benchmark kiyaslamalarinada baktim linkini birakayim burayada al diyen var alma diyen var 3gbda render vs.

almada sıkıntı yasar miyiz acaba?

http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2604-gtx-1060-3gb-vs-6gb-benchmark-review?showall=1

İkinci el çok zor gibi hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.