Şimdi Ara

6870 Crossfire yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

i5 2500k + asus maximus v gene z77 + xilence 800w gaming edition + kasa zalman z11

His 6870 ekran kartı kullanıyorum ve başka bir 6870 alarak crossfire yapmak istiyorum. Ama bazı şüphelerim var.

* İşlemci 4.4-4.5 Ghz'e overclock edilmiş olsa bile darboğaz yaratır mı?

* Bildiğiniz gibi anakartım micro atx. Sizce yer sıkıntısı yaşar mıyım? Yada aşırı ısınma meydana gelir mi? Kasa Zalman Z11

* Güç kaynağı yeterli mi?

* İki tane 6870 bana bu anakart ile beklediğim crossfire performansını verir mi yoksa yapmaya bile değmez mi?

Anakartın PCI band yolları şu şekilde; 2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8, red) *2

Yani tek takarsam x16 ; crossfire yaparsam x8 oluyor.

Şİmdiden teşekkürler;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xylene -- 23 Ocak 2013; 10:24:12 >

• yapılmasına yapılırda anakartınızın slotları buna pek müsait durumda değil pastırma gibi olur kartlar doğal olarakta üstteki kart can çekişir elinizdeki kartı elden çıkarıp daha iyi bir karta terfi edebilirsiniz performans olarakta daha iyi sonuç alırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

yapılmasına yapılırda anakartınızın slotları buna pek müsait durumda değil pastırma gibi olur kartlar doğal olarakta üstteki kart can çekişir elinizdeki kartı elden çıkarıp daha iyi bir karta terfi edebilirsiniz performans olarakta daha iyi sonuç alırsınız

Elimdeki kart ikinci el satın almıştım güzel bi fiyata. Şimdi bir tane daha uygun fiyata alıp crossfire yapmak istiyorum. Yani toplamda 400 liraya crossfire ile güzel bir ekran kartı performansı yakalamak istiyorum. Ve ikinci el piyasasını takip ettiğim kadarıyla 400 lira civarına tek başına6870 crossfire geçecek bir ekran kartı yok gibi. Varsa denk gelmedi sanırım.

Belki 450 liraya GTX570 alınabilir; ama 6870 crossfire performansını geçer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xylene -- 23 Ocak 2013; 10:33:17 >
  • Yapmana engel bisi goremiyorum ama kasadaki 7fan yerinide doldurman lazim ve tel gibi bisi kullanarak iki kartin arasina hava atacak bir fan sabitleyebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcinin darboğaz yaratacagini sanmam. Psu'nuzda yeterli olur. Fakat m.atx anakartta cf veya sli kurulumunda kart sicakliklari yani özellikle üstteki kartin sicaklığı baya bi artar. Tabi kasa içi hava sirkülasyonunuz nasıl ona da bakmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: omercicek43

tel gibi bisi kullanarak iki kartin arasina hava atacak bir fan sabitleyebilirsin.

Tam anlayamadım şu kısmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: xylene

Elimdeki kart ikinci el satın almıştım güzel bi fiyata. Şimdi bir tane daha uygun fiyata alıp crossfire yapmak istiyorum. Yani toplamda 400 liraya crossfire ile güzel bir ekran kartı performansı yakalamak istiyorum. Ve ikinci el piyasasını takip ettiğim kadarıyla 400 lira civarına tek başına6870 crossfire geçecek bir ekran kartı yok gibi. Varsa denk gelmedi sanırım.

Belki 450 liraya GTX570 alınabilir; ama 6870 crossfire performansını geçer mi?

tabiki şuan o fiyatlara o performansı verecek kart bulunmaz ama amd 6*** serisine gerektiği kadar driver desteği vermiyor anakartınız cf kurulumuna müsait bir yapıda değil her oyuna cf desteği gelmeyebiliyor ve kartlar 1gb lik bunlar ileride sıkıntı yaratır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 650Tİ Boost Alınır mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guns 'N Roses

İşlemcinin darboğaz yaratacagini sanmam. Psu'nuzda yeterli olur. Fakat m.atx anakartta cf veya sli kurulumunda kart sicakliklari yani özellikle üstteki kartin sicaklığı baya bi artar. Tabi kasa içi hava sirkülasyonunuz nasıl ona da bakmak lazım.

Kasa tam olarak aşağıdaki gibi. Sarı ok ile gösterdiğim yerlerde fan var. (Eksoz fan hariç)

İşlemcinin üzerinde soğutucu bloğun çift tarafına fan takılı olmak üzere xigmatek red scorpion var .

Evet analizleri alalım

6870 Crossfire yapılır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

anakartınız cf kurulumuna müsait bir yapıda değil her oyuna cf desteği gelmeyebiliyor

battlefield 3'te vardı sanırım
  • Yan kapakta kartlara dogru üfleyen bir fan yok sanırım ? Onun haricinde tavandaki fanlar havayı dışarımı atıyor ?

• quote:

Yan kapakta kartlara dogru üfleyen bir fan yok sanırım ? Onun haricinde tavandaki fanlar havayı dışarımı atıyor ?

Iki yan kapakta da fan var usttekiler egzos fanmiydi onu bilmiyorum bi bakmam lazim

• ms diyorum ve kaçıyorum.
  • quote:

quote:

Yan kapakta kartlara dogru üfleyen bir fan yok sanırım ? Onun haricinde tavandaki fanlar havayı dışarımı atıyor ?

Iki yan kapakta da fan var usttekiler egzos fanmiydi onu bilmiyorum bi bakmam lazim

Tavan fanlarin egzost fan ise onlari ters cevirip iceriye hava verecek sekilde degistirebilirsin. Kartlarin karsisindaki yani kapaktaki fani ise egzost fan olarak ayarlayabilirsin. Tabandaki fani da yine kartlara hava verecek sekilde yapabilirsin. Boylece ekran kartlarina hem soguk hava gitmis olur hemde kartlarin cf halinde yayacaklari sicak havayi ortada tutmus ve yan kapak araciligiyla kasadan disari atmis olursun. Sakın isinan hava yukselir diye yorum yazmayin. Bende oyle dusunuyordum fakat bu anlattigim sekilde fan konumlarini degistrince daha serin sicaklik degerlerine ulastim.

• büyük bi engel yok yapabilirsiniz
  • 6850 cf kullaniyorum gtx580 ayarinda.phenomII 1090 cpu ile kullaniyorum bende darbogaz yapmiyorsa sende hic yapmaz.benim kasa full tower o konuda yorum yapamayacagim isinir mi konusunda ama olmadi kapagi acar kullanirsin takilma sicaklik mevzusuna.ben 6850'yi ilk aldigimda fanin onunde ses karti varmis sifir hic hava alamiyormus onden.bir parmak bosluk kalsa yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

6850 cf kullaniyorum gtx580 ayarinda.phenomII 1090 cpu ile kullaniyorum bende darbogaz yapmiyorsa sende hic yapmaz.benim kasa full tower o konuda yorum yapamayacagim isinir mi konusunda ama olmadi kapagi acar kullanirsin takilma sicaklik mevzusuna.ben 6850'yi ilk aldigimda fanin onunde ses karti varmis sifir hic hava alamiyormus onden.bir parmak bosluk kalsa yeter.

Hocam pci veri yollarinizin ikisi de x16 mi yoksa x8 mi ? Ayrica crossfire yaptigimizda bellek 1+1 dan 2gb mi oluyor?

• ikisi de x16 cunku 790fx anakart.1+1 olmuyor yine 1 oluyor.
  • Anakartınız elverişli değil, ısı problemleri yaşarsınız demedi demeyin,yaparsanız da kartların arasına molex cf köprüsü vb. sıkıştırıp arlarında boşluk olmasını sağlayın aksi halde üstteki kart hava alamaz ve aşırı ısınır.
  • quote:

ikisi de x16 cunku 790fx anakart.1+1 olmuyor yine 1 oluyor.

Iki tane x8 den bagladigimizda fark ne olur ustad

• quote:

quote:

ikisi de x16 cunku 790fx anakart.1+1 olmuyor yine 1 oluyor.

Iki tane x8 den bagladigimizda fark ne olur ustad

Kartlardan alacağınız performanslarda hiç de kafaya takılmayacak kadar bir fark oluşur x16 ile x8 arasında. Max. 2 fps kare o da..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.