Şimdi Ara

650 Tl Civarı ikinci el DSLR Önerilerinizi Bekliyorum k-x, d3100, 550d vs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Birkaç yıldır aklımda profesyonel makine alma fikri vardi. Artık bunu gerçekleştirmek istiyorum. Bu konuda pek bilgim yok.
    Bütçem 600-650 TL civarı.
    Aradığım özellikler
    En az 720p video çekebilsin.
    Sağlam olsun.
    Düşük ışıkta olabildiğince iyi performans versin.

    Başlangıçta makineyi kurcalayip iyice öğrendikten sonra ileride lenste almayı düşünüyorum.

    Birkaç haftadır arastırıyorum.
    Pentax k-x, nikon 3100, canon 500d ve 550d bunları bulabildim. Diğerleri ya fiyat olarak pahali veya da video çekme özellikleri yok.
    Sizce hangisini seçmeliyim veya farklı önerileriniz varsa bekliyorum.

    Bir sorum daha olucak. Body de af motoru varsa, eski veya yeni manüel lens takılıyken otomatik odaklama yapar mi?
    Pentax k-x te af motoru var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • fatal mistake F kullanıcısına yanıt
    pentax k-x benim eski makinelerimdendir, ama ben sana canon 550d almanı öneriyorum.
  • sebebini öğrenebilir miyim?

    karşılaştırmada k-x daha yüksek puan alıyor.
    http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_550D-vs-Pentax_K-x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal mistake -- 10 Mayıs 2015; 22:45:02 >
  • fatal mistake F kullanıcısına yanıt
    pentax k-x pentax ın ilk video çekebilen DSLR makinesi, ilk olduğu için video konusunda pek başarılı değil.
    canon 550d ise canon 500d den sonra çıktı. yani canon 500d deki video çekimi konusundaki kusurları 550d de kapatmıştır.
    illa pentax alacaksan pentax k-x ten sonra çıkan pentax k-r makineyi al. k-r modeli de ucuz fiyattan satılmakta 600-700tl ye bulabilirsin.
  • 550d alınabilir.
  •  650 Tl Civarı ikinci el DSLR Önerilerinizi Bekliyorum k-x, d3100, 550d vs

    D3200 almaya bak. 800 TL den bulunabiliniyor. Düşündüklerinle arasında ciddi fotoğraf kalitesi ve düşük ışık performansı farkı var.
  • 550D hatta denk getirebilirsen 600D almaya bak. Lens konusunda çok fazla aceleci davranma. Acele etmez biraz da ciddi bir araştırma yaparsan çok uygun fiyatlara makineler düşüyor.

    Tercihini pek nikondan yana kullanmanı tavsiye etmem. Öyle Canon - Nikon fanı da değilim ama 50mm bir lens alayım desen yanına af li olan model ile olmayan model arasında 300 TL fark oluyor. Her zaman sanatsal diyebileceğim ölçerek biçerek deneyerek aynı kareyi 50 sefer tekrar ederek fotoğraf çekilemiyor. Bu yüzden Canon giriş seviyesinde bu özelliği ile bence bir tık önde.

    Elbette ben bu işi iyi biliyorum, makinelere hakimim, kullanmakta sorunum yoktur diyorsan bu avantaj olmaktan artık çıkıyor. Hangisini tercih etmek istersen rahatlıkla edebilirsin.
  • 50mm'nin kullanım amacı göz açısına en yakın olan lens olmasıdır. FX makinelerde bu yüzden çok popülerdir. Fakat DX de crop çarpan nedeniyle 75mm olur. Sokak fotoğrafçılığı içinde oldukça dar bir açı yaratır. Zaten kendisi portre lenside değil. Nikon FX lensi 50mm'nin DX için 35mm f/1.8 G'yi yaptı. 50mm f/1.8D ye göre de çok üst düzeyde teknoloji ve fotoğraf kalitesi sunuyor. DX lensler aldığınız sürecede her hangi bir sorunda yaşamacaksınızdır.
  • Değerli yorumlariniz için hepinize teşekkür ediyorum.
    D3200 ve pentax k-r bütçemi biraz zorluyor. Uygun bir canon 550d ilanı bulunca almayı düşünüyorum.

    Aklima takilan şey snapsort.com da makineleri karşılaştirirken canonun image quality puani diğerlerine oranla düşük. Sizce bu çok önemli mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatal mistake F kullanıcısına yanıt
    Canon'un sensörleri Nikon, Pentax, Sony den %10 daha küçük olduğu için daha az ışık alıyor. Bu yüzdende fotoğraf kalitesi ve düşük ışıkta iso performansı daha düşük. Bu nedenle daha donanımsal özelliklere ve videoya ağırlık veriyorlar. Açılır kapak, wifi, gps, dokunmatik ekran gibi özelliklere bakıyorsan ise Canon bu özellikleri daha ucuza sağlıyor. Fotoğraf kalitesi olarak bakıyor isen Nikon fiyat performans olarka daha iyi. Pentax'ın Türkiye disbiratörü Nar elektronik geli oluşum içine girdiğini söylüyor. Eğer doğru ise önümüzdeki senelerde fiyatları düşer ise çok güzel olacak. Ama şu anad ciddi olarak çok pahalılar. Sony cephesinde yeni mount değişikliği var. A-mountların geleceği ne olacak E-mountlar'ın fiyat aralıkları nasıl olacak zaman gösterecek.
  • D3100 kullanıyorum ve çok memnunum. 650D kullanan arkadaşım da yaptığımız karşılaştırmalara göre d3100'ün görüntü kalitesini 650D'den daha çok beğendi, özellikle düşük ışıkta yüksek isolarda.

    Lens konusuna gelirsek; Sigma, Tamron gibi 3. parti üreticilerde aynı lensin Nikon ve Canon uyumlu fiyatları aynı oluyor genelde. Eğer makinen ile aynı marka lens alacaksan fiyat olarak Canon'un düşük seviyede daha çok ürünü var. Kalite olarak ise Nikon'un lensleri genelde daha kaliteli. D3100 alırsan ona takacağın lenste otofokus motoru bulunmalı, yoksa sadece manuel odaklayabilirsin. 3. parti üreticilerde yine sorun yok çünkü genelde Nikon için af motorlu üretiyorlar. Nikon'un kendi lensleri de çoğunlukla af motoruna sahip ama olmayanlar da var. Mesela 50mm 1.8D 350tl civarındayken af motorlu 50m 1.8G 700 civarında. Tabi sırf motordan kaynaklı bir fark değil bu. "Bak motorlu versiyonunu 2 katına satıyor" gibi bir algı var ama 1.8G daha sonra çıkan bir model olduğu için haliyle fiyatı daha fazla ve aralarında kalite farkı da var. Tabi Canon alırsan 250tlye 50mm alıp kullanabiliyorsun.

    Gördüğün gibi birbirlerine üstünlükleri var. Fiyat dersen Canon kalite dersen Nikon (özellikle düşük ışıkta). Tabi bu cihazlar ve fiyat seviyeleri için konuşuyorum. Şunu da söyleyeyim; son yıllarda çıkmış Dslr tarzındaki makinelerin görüntü kaliteleri birbirine çok yakın. Yani bir makine 1000tl diğeri ise 2000tl ise aralarında dağlar kadar fark yok. Aynı sensör boyutuna sahip cihazlar sonuçta. Üç aşağı beş yukarı aynı görüntü kalitesindeler. Asıl farklar çekimi kolaylaştırıcı özelliklerde yatıyor. Ve iyi fotoğraf çekmek için lens makineden daha önemli. Ayrıca klişe ama fotoğrafçı olarak senin rolün makineninkinden çok daha fazla. O yüzden içine, bütçene ne yatıyorsa onu alabilirsin fakat düşük ışık performansı çok önemlyse Nikonlar biraz daha başarılı.

    Ayrıca Nikonlar biraz daha uzun batarya ömrü sunuyor ve kasaları daha kaliteli geliyor, gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 13 Mayıs 2015; 4:21:52 >




  • fatal mistake F kullanıcısına yanıt
    K-X kullanıyorum ve fikirlerimi beyan edeyim.
    Video konusunda kesinlikle başarısız bir cihaz video kaydında otomatik odak yok, harici mikrofon girişi yok, uzunsüre çekimde ve bol ışıklı mekanda sensör çabuk ısınıyor, pozlama beyaz ayarı yapılamıyor, 720p 24fps kayıt biraz yetersiz kalıyor. Bunların dışında birkaç okul ödevi için video çekimi yaptım dışardan başka cihazla ses kaydı alarak manuel lensten odaklayarak az da olsa iş görecek işler ortaya çıkmıştı.

    Cihazın sensörü iso konusunda başarılı ama çözünürlük olarak günümüz şartlarında vasat. Gövde hafif ve kibar ama bazen kücük ve hafif olması elde çekimde titreşime neden olabiliyor ele daha iyi oturan bir gövde daha hoş olabilirdi.

    Cihaz üzerinde sensör kaydırma(SR) var ve bu sayede eski lensleri bile SR aktif olarak kullanılabiliyor, az da olsa elden kaynaklanan titreşimleri gideriyor. Yine cihaz üzerinde AF motoru var bu sayede yeni lenslerin maliyetini düşürüyor. Not: eski manuel lenslerde AF yoksa ve makinada af motoru olsa dahi AF çalışmaz/çalışamaz.

    Eski lensleri daha ucuza temin edebiliyorsunuz misal 50mm f1.4 auto revuenon lensi 100TL'ye aldım. Aynı zamanda eski lenslerde bile titreşim engelle özelliği olmuş oluyor.

    Vizör karanlık ve küçük manuel odaklamak bazen can sıkıcı hal alabiliyor ama bu seviyeeki makinalar hemen hepsi aynı.

    Vizörde AF noktaları görünmüyor LCD üzerinden ayarlayabiliyorsunuz.

    Pil göstergesi biraz sıkıntılı birkaç kare çekince pil az görünüyor ama yaklaşık 200 kadar daha çekiyor.(kronik)

    Piller 4 adet AA ile çalışıyor bu konuda ben şarjlı pillerden memnunum ama bazıları lion pil tercih etmek isteyebilir.

    Menü anlaşılır kullanımı kolay ve rahat Gövde sağlam.

    Ben şuan alacak olsam bu fiyata aynasız dijital vizörlü(çözünürlüğü düşük olsada) Alpha A3000 alırdım ama onun haricinde K-X tercih ederdim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.