Şimdi Ara

64 Bit Vista Nasıl Kurulur??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelerde de bu konuyu açmıştım ama istediğim cevabı alamadım yine açıyorum vista ultimate 64 bit indirdim neroyla dvd ye çektim ama 32 bit olduğu için kuramadım ve başlangışta da görmüyo ve birsürü yöntem denedim ama hiçbiri olmadı 7-8 dvd boşa gitti bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım etsin kesin çözüm var mı??

yardımlarınızı bekliyorum

iyigeceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet mundar -- 6 Eylül 2008; 22:19:28 >

• 64 bit indirip 32 bit olduğu için kuramamak ne anlama geliyor daha açıklayıcı olur musunuz?
  • Dostum dvd yi mi boot edemiyon ?

Bende aynı sorunu yaşadım da acaba neroda mı sorun var dedim.Ama iso programı ile yazdırım gene olmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

64 bit indirip 32 bit olduğu için kuramamak ne anlama geliyor daha açıklayıcı olur musunuz?

yani ben internetten vista ultimate 64 bit indirdim ama benim işletim sistemim 32 bit vista ultimate olduğu için setup a basınca hata veriyor
  • DVD ile boot ettiğinizde kurulum başlamıyor mu?
  • quote:

DVD ile boot ettiğinizde kurulum başlamıyor mu?

İşte boot nası yapcaz sen bana onu ayrıntılı olarak anlatır mısın?
  • Hazırladığın Vista DVD'si bootable olmalı yani eğer bootable değilse başlangıçta çalışmaz... Bios'tan ilk boot cihazı olarak DVDROM'u seçip kaydettikten sonra çık...DVD'yi DVDROM'a yerleştirip bilgisayarı yeniden başlat...Bilgisayar DVD'den başlıyacaktır ve kurulum ekranı gelecektir...Oradan çıkan yönergelere göre devam edeceksin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmet mundar

quote:

64 bit indirip 32 bit olduğu için kuramamak ne anlama geliyor daha açıklayıcı olur musunuz?

yani ben internetten vista ultimate 64 bit indirdim ama benim işletim sistemim 32 bit vista ultimate olduğu için setup a basınca hata veriyor

dvd'yi taktığında karşına kurulum ekranı geliyorsa bootable bir dvd yapmışsın sorun yok. ama sorun şurada, işletim sistemini normal bir program kurar gibi cd/dvd'yi takıp kuramazsın. dvdyi takıp yeniden başlarsın. eğer pc'nin setup'ında açılış sırası dvd ile başlıyorsa vista kurulum ekranı gelecektir sysedit arkadaşımızın dediği gibi.

• Arkadaşlar biostan first boot: dvd yi seçtim tamam deyip çıktım ama yine de açılırken görmedi başka bi çözümü yok mu?
  • arkadaşlar lütfen yardımcı olun
  • bilgisayarı yeniden başlat bios ekranında F12' ye birkaç kez bas bir pencere çıkacak ve sana Pc'yi harddisktenmi dvd'denmi diskettenmi başlaması için seçenekler çıkacak sen dvd'yi seç eğer dvd'in sağlamsa yükleme için bir tuşa basın yazısı çıkar dvd'in bozuksa direk geçer bilgisayar açılır normal olarak

NOT:benim pc'de F12'yle çıkıyor bu pencere ama bazı pc'lerde F11'de olabilir
  • Arkadaşım sende olan vista 64 bit iso dosyası halindedir büyük olasılıkla...sen bunu dvd ye yakarken ya sürükleyip attın yada iso yu açtın içindekileri dvd ye attın..böyle yapmışsan ne yaparsan yap bios filan o dvd yi boot edemezsin..yani biostan sen cd ile başlatsanda iso dosyasını biosun göremez...bunun için indirdiğin isoyu kalıp şeklinde dvd ye yakman lazım...neronun 8.3.6.0 sürümü işini görür...mümkünse türkçe olsun...nese...neroyu güzelce kur...nero burning romu aç sonra..karşına çıkan yerde etikete dvd ye adını ver ve yeni de...yukarda kayıt aygıtına gel orda kalıp yazdır görücen ona tıkla...vistanın iso dosyasını bul tıkla..sonra yazdır...veya bunla uraşmak istemiyorsan rom açıldığında hemen sağ tarafındaki tarayıcı kısmından iso yu bul tıkla..aynı işlem ikiside nese...sol tarafta çıkcak zaten..sonra bas dvd ye yazdır...bu şekilde dvd ye iso yu yazdırırsan %100 olasılıkla vista yı kurcan...hadi hayırlı olsun

• vista ultimate iso yu açtım dvdye kopyaladım ve isoyu da silmiştim önceden bu kopyaladığım dvdyle boot nasıl edebilirim??
  • bi siteden yaptım açılrıken çıkıyo bir tuşa basın diyo bastıktan sonra windows dosyaları kopyalıyor diyo ve bittikten sonra (vista dolma çubuğu çıkıyo xp deki gibi) ve orda donup kalıyo neden olabilir bi el atın şu olaya yaw
  • Iso kalıbını yanlış yazdırmışsın diske. Nero'da İmajı diske kaydet gibi bir seçenek olacak, oradan yapmalıydın. Sanırım dosyaların birinde hata oldu o yüzden kuramıyorsun. Bir bilen yakınından yardım istesen daha kolay olur. Çünkü buradan anlatmak zor olacak.
  • Arkadaşlar vista 64bit ultimate i kurdum ama ilk olarak xp 64bit indirdim ve önyükleme yaptım daha sonra vistayı xp açıkken kurdum
  • arkadaşlar anlattığınız şekilde nero dan iso yu yazdırdım dvd ye. 3.dvd bu ve hala bilgisayar açılırken dvd yi donduruyo imleç yanıp sonuyo ama hiçbişi olmuyo ne onyukleme yapıyo ne de başka bir şey. sorun ne olabilir sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bfaskiplar

arkadaşlar anlattığınız şekilde nero dan iso yu yazdırdım dvd ye. 3.dvd bu ve hala bilgisayar açılırken dvd yi donduruyo imleç yanıp sonuyo ama hiçbişi olmuyo ne onyukleme yapıyo ne de başka bir şey. sorun ne olabilir sizce?

dostum o kadar uğraşcana git bir bilgisayarcıya bana 64 bit vista lazım de 10 ytl ver al kur
  • saolasın eftim

arkadaşlar bi fikri olan yok mu? iso dosyasından bootable disk yaratamıyorum sanırımç bunu nasıl yapabilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bfaskiplar

saolasın eftim

arkadaşlar bi fikri olan yok mu? iso dosyasından bootable disk yaratamıyorum sanırımç bunu nasıl yapabilirim?

http://nlite.tcshosting.net/vlite/vLite-1.2.installer.exe linkinde Vlite isimli programı indirin ve bilgisayarınıza kurun. Elinizde bulunan iso dosyasının içeriğini Daemon Tools gibi bir programla bir klasöre çıkarın. Daha sonra;

1. Vlite kurduktan sonra karşınıza İngilizce olarak çıkacaktır.

2. Üst çubukta yer alan "Language"a tıkladığınız da listelenen diller arasında "Turkish" tıklayın ve program artık Türkçe oldu.

3. "Gözat" a tıklayarak vista yükleme dosyalarının olduğu yeri [isoyu nereye çıkarmışsanız] seçiniz.

4. Sonra karşınıza Kalıplar başlığı altında gösterdiğiniz vista sürümünü seçmeniz için tüm vista sürümlerinin olduğu bir pencere gelicek.

5. Vista sürümümüzü seçtikten sonra görevler penceresine gidicek ve burada Açılabilir iso kısmına bir tik koyun sadece. Sonra Devam tuşuna basın.

6. İSO bölümündee mod seçeneğinde image mi oluşturacaksınız yoksa direk dvd ye mi yazacaksınız seçin. Etiket ten iso dosyasına vereceğiniz adı yazın ve "İSO OLUŞTUR " a tıklayın ve iso yu kaydedeceğiniz yeri seçin ve kaydete basın.

Bir sorunla karşılaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım. Çekinmeden sorabilirsiniz.

Not : vLite çalıştırabilmeniz için sisteminizde NET Framework 2.0 yüklü olması gerekiyor.

* .NET Framework 2.0 32bit | 22MB
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5&DisplayLang=en

* .NET Framework 2.0 64bit | 45MB
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=b44a0000-acf8-4fa1-affb-40e78d788b00&DisplayLang=en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_hzl -- 2 Ekim 2008; 19:30:09 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.