Şimdi Ara

64 bit vista 32 bit programları çalışrırımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 64 bit vista aynı zamanda 32 bit vistanın yaptığı işi yaparmı

• çoğunluğunu çalıştırıyor 32 bit programlar için ayrı bir program files açıyor.bazı oyunlarda özellikle rip oyunları çalıştırmıyor.tabiiki 64 bit seçeneği olan programları tercih etmeniz 64bitten fayda almanızı sağlayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whamx -- 5 Şubat 2009; 18:52:53 >
  • yani 64 bit olunca 32 bit in tüm özelliklerinide kullanmış oluyosun
  • söz ettiğiniz vistanın özellikleri ise sürüm (home ,ultimate vb)aynıysa tabiiki aynı özellikler mevcuttur.sisteminiz 64bit destekliyorsa daha iyi bir performans alırsınız fark budur
  • x64'ün içinde 2 adet program files vardır x86'lı olan program files 32 bit tabanlıdır bu dosyaya kurduğun yazılımlar x32 yazlılımların tümünü çalıştırır
  • eski oyun ve programlar çalışmıyor daha doğrusu setup dosyaları hata veriyor, ancak bu tarz çalışmayan oyun ve programları 32 bit bir işletim sistemli bilgisayarda kurup yüklediği kısmı direk kopyalayınca 64 bit lik işletim sistemli bilgisayara o zaman çalışabiliyor, ama yakın zamanlı programlar böyle bir sorun yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan Kılıç

eski oyun ve programlar çalışmıyor daha doğrusu setup dosyaları hata veriyor, ancak bu tarz çalışmayan oyun ve programları 32 bit bir işletim sistemli bilgisayarda kurup yüklediği kısmı direk kopyalayınca 64 bit lik işletim sistemli bilgisayara o zaman çalışabiliyor, ama yakın zamanlı programlar böyle bir sorun yok

Bu tarz hatalarda setup dosyasının yada exe dosyasının uyumluluğunu (compatibility) Windows XP yapıp yeniden denerseniz büyük ölçüde herhangi bir problem çıkmıyor. Ama arkadaşın dediği gibi eski programlarda, oyunlarda sorun çıkartabiliyor. Oda x64'e uyumluluğundan değil, Vista'ya uyumsuzluğundan dolayıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: OziiX

quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan Kılıç

eski oyun ve programlar çalışmıyor daha doğrusu setup dosyaları hata veriyor, ancak bu tarz çalışmayan oyun ve programları 32 bit bir işletim sistemli bilgisayarda kurup yüklediği kısmı direk kopyalayınca 64 bit lik işletim sistemli bilgisayara o zaman çalışabiliyor, ama yakın zamanlı programlar böyle bir sorun yok

Bu tarz hatalarda setup dosyasının yada exe dosyasının uyumluluğunu (compatibility) Windows XP yapıp yeniden denerseniz büyük ölçüde herhangi bir problem çıkmıyor. Ama arkadaşın dediği gibi eski programlarda, oyunlarda sorun çıkartabiliyor. Oda x64'e uyumluluğundan değil, Vista'ya uyumsuzluğundan dolayıdır.

yok ben zaten 64 bit xp kullanıyorum, sorun vista xp uyumsuzluğundan değil de setup dosyası sadece 32 bit işletim sistemi altında çalışabileceğine dair uyarı veriyor

• quote:

Orjinalden alıntı: y@$!n

x64'ün içinde 2 adet program files vardır x86'lı olan program files 32 bit tabanlıdır bu dosyaya kurduğun yazılımlar x32 yazlılımların tümünü çalıştırır

Yanlış. Misal: Spyware Doctor çalışmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasan_hzl

quote:

Orjinalden alıntı: y@$!n

x64'ün içinde 2 adet program files vardır x86'lı olan program files 32 bit tabanlıdır bu dosyaya kurduğun yazılımlar x32 yazlılımların tümünü çalıştırır

Yanlış. Misal: Spyware Doctor çalışmıyor.

+spysweeper
  • quote:

Yanlış. Misal: Spyware Doctor çalışmıyor

Arkadaşım ben X64 Vista sp1 den bahsediyorum x32'ye göre X64XP kullanmadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.