Şimdi Ara

64 bit işlemciye sahip pc ye 32 bit işletim sistemi yüklenirse ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hp Compaq CQ50 marka düzüstü aldım. Dizüstünün kutusunun yanında şöyle bir şey yazıyor;

-"Hp Compaq CQ50'de 64 bit işlemci kullanıldığından, bilgisayardan tam performans alabilmek için 64 bit'lik bir işletim sistemi yüklemelisiniz."

Ama bilgisayarda kurulu gelen işletim sistemi orijinal lisanslı Vista 32 bit !

Bu ne yaman çelişki anlayamadım ben. "Hp" kendi söylediğine kendi uymuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilish_ -- 13 Aralık 2008; 18:54:13 >

• Piyasadaki tum 64 bit Intel ve AMD islemciler 32 bit isletim sistemi ve programlari sorunsuz sekilde calistirir.
    Kutuda yazan pazarlama hikayesi, bilgisayar aleminde boyle cook fasofiso var.

64 bite gecis pratikte 32 bitteki 3.5GB ram siniri rahatsiz etmeye basladikca olacak diye dusunuyorum.
    Intel core i7 islemci alanlarin da triple channel memory kullanmak ve 1+1+1 = 3GB yerine 2+2+2 = 6GB'a, dolayisiyla da 64 bite yonelecegini saniyorum.
    1-2 yil icinde 64 bit normal, 32 bit "eski" olacaktir, ama henuz degil.
  • Teşekkürler. Ram sınırı dışında bariz bir farkı yok anladığım kadarıyla. 32 bit'le devam edeceğim o halde.
  • aslında ram dışında çok büyük hız farkı var. 64 bit normal masaüstü kullanıma göre 32 bitten daha hızlıdır.
  • xp 64 bit kullandım çok kısa bir süre ama 32 bit e göre bir hız farkı göremedim hatta 32 bit xp çok daha verimli ve hızlıydı, bu neden olabilir peki bilen var mı? mantık olarak 64 bit işletim sisteminin genel olarak 64 bit programlarla beraber çok daha hızlı çalışması gerekir bildiğim kadarıyla
  • Garip birsey yok 64-bit 32-bit'ten sihirli sekilde daha hizli degil. Bazi alanlarda avantajlari var sadece ve henuz desktop'a yansiyan pek bir sey yok.
  • Elektronik mağazalarının sitelerinden bilgisayarların özelliklerine bakıyorum fakat neredeyse hiçbirinde sistemin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğu yazmıyor.
    İş yerinde 32 bit ile çalışan muhasebe programı Eta için 32 bit ile çalışan 15-17 inc arası çok pahalı olmayan (700-1000 arası ) bir notebook ihtiyacım var. tavsiye verebilicek var mı ?

Bir de bilgisayar özelliklerinden sistemin kaç bit ile çalıştığını anlamak için bir yol mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben Pentium 4, 2.5 GB bellekli sisteme hem 32 hem 64 yükledim, gözle görülecek fark olmadı. Photosop'ta biraz fark oluyor gibi, 32'de program kasıyor kendini: 64'te ise rahat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu 32bit 64bit filan bunların özelliği ne ne işe yarıyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.