Şimdi Ara

64 Bit işlemciler ve işletim sistemleri....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda Microsoft'un 64 bitlik işlemciler için yapmış olduğu bir işletim sistemi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 28 Haziran 2006; 3:46:05 >

• Yazılım Forumunda "İşletim sistemleri" bölümüne açman daha mantıklıydı.Cevaba gelince ; XP nin 64 Bit versiyonu aylardır piyasada ama ingilizce.Bu arada ona uygun donanımıda bulmak mesele.
  • evet var.win xp nin 64 bitlik sürümleri var ama çoğu sürücünün 64 bit destekliyeni yok.yani işletim sistemini yüklsesn dahi 64bit uyumlu sürücülersiz çalışamaz,

vista nın 64bitlik srümleride var
  • vistayı önerir misiniz?
  • Vista 2007 de çıkacak.şu an internette deneme sürümleri var yani gerçek vista değil daha çok görsel olarak hazırlanmış vistalar.
  • eğer deneme amaçlı, daha doğrusu fantezi olsun diye yüklemeyeceksen "daha fazla performans alayım" bilgisayarımdan diyorsan hiç uğraşma 64bit sistem yüklemeye.. daha doğru dürüst 64bitlik sürücüler ve programlar yok ortada amarok3'ün de belirttiği gibi...

eğer 64bit nasıl birşeymiş diye merak edip sadece görmek istiyorsan linux'un 64bitliklerini öneririm...
  • sizce bu 64bit teknolojisi ne zaman rayına oturur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • win xp 64 bit ingilizce kurulup bakılmaya değer.sürücüler ve programlarda kendi sitelerinden 64 bit için uygun olanları yüklersen bir sorun kalmaz.Tabi çok bariz bir fark beklememelisin.programların 64 bit için uyumlu sürümü yoksa onlarıda kendi içinde 32 bitlik proglar içine kuruyor yani kendi içinde 32 bit proglar ve 64 bit proglar diye ayırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_atalay -- 28 Haziran 2006; 19:51:39 >
  • Benim çift işlemcime 64 bit sistem kurmuştum. Uzun uğraşlardan sonra driver'larınıda buldum. Printer'in driver'ı (HP) yoktu.
    Varsın o da olmasın dedim. 32 bit'lik programlarımı kurdum sorunsuz çalıştı. Fakat 64 bit'le uyumlu tam kafama göre bir internet
    security ve antivirüs bulamadım. (avast hariç) Ama her an sorun çıkabiliyor ve çözmeniz gerekmekte. bu da bir zaman sonra
    "hadi ya boşver" e getiriyor adamı. İşin tuaf tarafı çift işlemciler bu kadar yaygınlaşmışken peynir ekmek gibi satarken.
    program yada sarf malzeme üreten firmaların umursamaz tavırları ve microsoft'un da 64 bit'i geliştirmek için uğraşmayışı
    beni vista için endişelendiriyor. Vista çıkarkenden tüm firmalar driverları yayınlayacaklar mı??!! öyle olsa beta bile olsa
    şu an çalışmaları nerede??
  • gerçektende 64bit bu kadar yaygınlaşmışken neden yazılımlar çıkmadı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: qtq

gerçektende 64bit bu kadar yaygınlaşmışken neden yazılımlar çıkmadı?

artık bütün işlemciler 64 bit iken 64 bitler kaç seneden beri var şu işe el atan çıkmadı.tabi millete bedava performans verilirse işleri kötüye gider tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.