Şimdi Ara

60 Hz ----> 50 Hz Konvertör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

220V 60 Hz akımın olduğu bir ortamda 220V 50 Hz olan bir cihaz çalıştırmak istiyoruz. Bunu sağlayacak bir konvertör var mıdır? Varsa nereden buluruz?

Veya farklı bir çözüm önerisi olan var mıdır?

Selamlar & Teşekkürler.

• Sıkıntı olmaz,konvertore gerek yok.

50hz'de çalışan cihaz 60 hz'de de çalışır.

Cihazların uzerinde genelde

230v
    50-60hz
    300w

Yazar mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Sıkıntı olmaz,konvertore gerek yok.

50hz'de çalışan cihaz 60 hz'de de çalışır.

Cihazların uzerinde genelde

230v
    50-60hz
    300w

Yazar mesela.

Dostum doğrudur ancak bu konu aslında şöyle. Biz yabancı bir müşterimize verdiğimiz ürün 220V 50 hz, ancak müşterinin elektriği 220V 60 Hz imiş ve bize bunu önceden söylemedi. Ürün etiketinde de senin dediğin gibi 50-60 Hz yazmıyor, sadece 50 Hz yazıyor. Müşteri şimdi diyor ki motor aşırı ısınıyor (70 °C) ve duruyor, ayrıca motordan garip sesler geliyor. Dolayısı ile böyle bir konvertör olur mu diye düşündük. Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemodory -- 29 Eylül 2016; 14:27:29 >
  • Motorun ısınması gayet doğal..Çünkü örneğin;50 Hz.de 3000 dv/dk. dönen bir AS motor,60 Hz.de 3600 devir hızında döner.Yani kendi orjinal devirinden % 20 daha fazla hızla döner.Bu da ısınmaya yol açar.
    O motorun o ülkede ideal çalışması için 50 Hz. akım illa gerekir.Çaresi;uygun güçte inverter(motor sürücü) kullanmak olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 29 Eylül 2016; 22:27:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Motorun ısınması gayet doğal..Çünkü örneğin;50 Hz.de 3000 dv/dk. dönen bir AS motor,60 Hz.de 3600 devir hızında döner.Yani kendi orjinal devirinden % 20 daha fazla hızla döner.Bu da ısınmaya yol açar.
    O motorun o ülkede ideal çalışması için 50 Hz. akım illa gerekir.Çaresi;uygun güçte inverter(motor sürücü) kullanmak olacaktır.

Çok teşekkürler, araştıracağım
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    Hocam hala forumdaysanız cevap verebilir misiziz ?

Öncelikle iyi günler dilerim.

Sorum şu şekilde;

Voltaj regülatörü ile inverter arasındaki fark nedir ?

Voltaj regülatörü diye piyasada satılan küçük cihazlar pilden gelen voltajı nasıl düşürür veya yükseltirler ? Elektriğin frekansını mı değiştirirler ?

Atıyorum ben bir DC motoru bir voltaj regülatörüne onu da 9V pile bağladım diyelim,
    Bu motorun devrini kontrol etmek için voltaj regülatörünün ayarını yükselttiğimde yani voltajı yükselttiğimde motorun devri nasıl artıyor ? Voltajı yükseltmek demek frekansı yükseltmek mi demek ?

Elektronikle veya elektrikle alakalı bir mesleğim yok, sadece ilgiliyim ama bu sorularımın cevabını bulamadım bir türlü, yardımcı olursanız teşekkür ederim..
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    DC ile AC gerilim farklıdır.DC motorun devrini kontrol etmek için gerilimi alçaltıp yükseltmek yeterli iken,

AC gerilimde işler karışır.Sürücü dediğimiz driver lar hem voltajı hem frekansı kontrol ederek hız ayarı yaparlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.