Şimdi Ara

6 yıldan sonra taksim’in hali. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
183
Cevap
3
Favori
48.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Savaştan kacan aileler için sınıra büyük bir kamp kuracaktik, orada temel ihtiyaclarini karsilayacaktik. Zaten şimdiye çoktan çoğu evine dönmüştü, bu mesele de kapanmıştı...

milyonlari alıp ülkeye entegre etmek başka niyetler içeriyor... gelecekte büyük sıkıntı olacak ama birkesimin umrunda değil..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu herifler 3 değil 30 milyon herhalde. İstanbul'un her yeri işgal altında. Bizden çok daha hızlı artıyorlar hem de.

• Bugün istiklaldeydim. Dediğiniz gibi ara sokaklarda arapça tabelalar, arapça bilen eleman arayan iş ilanları, bi enstrümanla saatlerce bağırmaktan başka bir şey yapmayan suriyeliler (ki en çok bunların başına toplanıyorlar gören de yetenekli bir sanatçı çalıyor sanacak), her geldiğimde biraz daha soğuyorum buradan toplum yapısı çok değişmiş birkaç yıl önceki halini bile özledim. Birkaç yıl sonra kadıköy de böyle olacak bu gidişle.
  • geçen hafta arkadaşın yanına gittim.Dolaştım bi taksimde,inan sinirden gözlerim doldu,türk telekom arapça reklam falan asmış,sokak müzisyenleri arapça şarkı söylüyor.
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Ahahah anti faşist takılıyor ama ecdad diyor. Neyse suriyelilerle iyi eğlenceler

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bu mültecilerin yaşadıklarını ben yaşıyorsam, sen benden daha kötü durumda olacaksın demektir.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kanka sen nerede yaşıyorsun da bu laflari ediyorsun? Istanbulda yasamadigin ve Suriyelileri görmeden bu laflari ettigin belli.!..

• scienceandart kullanıcısına yanıt
    Kadikoyde yasiyorum ve burada dediğinin gerceklesmesi en azindan kisa ve orta vadede imkansiz gibi duruyor hocam. Burada onları barindirmazlar. Araplarin en yogun oldugu bolge goztepe emaar tarafi orada da elit olan zengin kesim takiliyor.

• hengame duruyomu hengame

• Valla denilenler dogru. Hic oyle savas magduru gibi bi halleri yok. Gayet hallerinden memnunlar. Orda irzlari namuslari cignenen bunlar degilmis gibiler.

Sizlere orda tecavuzler edildi. İskenceler gordunuz tamam kolay seyler degil lakin bu kadar rahat olunmaz. İlk basta konustuklarim abi silah yok yanliziz falan diyorlardi. E simdi peki? Tsk ile oso ortak hareket etti bi muddet. Silahsa silah lojistikse lojistik erzaksa erzak. Git savas onurun serefin namusun icin. Neden hala burdasin?

Daha bugun florya sahilindeydim. Yeminle soyluyorum Türkten cok suriyeli var. Kendilerini o kadar belli ediyorlar ki sacma sapan hareketler bagirismalar cagirsmalar yuksesle konusmalar. Ulan yabanci yerdesiniz bi bakin oranin yerlileri nasil yasiyor onlara ayak uydur. Hani bilmedigin bi yolda radar var mi yokmu bilmezsin semtie bagli araclar o yolda nasil gidiyorsa sende oyle gidersin o misal ama bunlarda oyle bir sey yok.

Amerikayi israili lanetleriz mallarini kullanmamaya calisiriz magazalarina gitmeyiz(kendi acimdan konusuyorum) starbucks mcdonalds coca cola pepsi vs urunlerini kullanmamaya calisirim. Ama bunlar kolasinida alir restaurontinda hamburgerinide yer.

Ulan diyorum salak ben miyim? Amerika ve israilin dogrudan zarar verdigi insanlar bile hala onlarin malini kullaniyor bi ben ciktim dimi Fatih'in fedaisi gibi. He ben gene boykottayim gene kullanmayacagim ama bunlarin bu kadar duyarsiz olmadi koyuyor bana.

Bu zamana kadar suriyelilere laf etmezdim ama artik bende istemiyorum onlari butrda. Bugun kendi ulkesini vatanini topragini birakip kacan, birakip kactiranlara hizmet eden adamlar bizi bile bi hic ugruna satarlar.

Rte tarafindan esed gibi dikdator bi rejim bu sekilde ic savas cikarip insanlari bombalasa ilk kaxacak olan gene bunlar.

Turkiyede boyle bi ic savas olmaz bu ulkenin %90 i ulkesinde savaair vurur vurulur ölür öldürür gebne kendini uguruna savastigi topragin koynuna birakir. Siginti gibi yasamaz bu millet. Hakir gostermez kendisini. Klasini her zaman korur.

Bugun iyice ayar oldum suriyelilere.

Ekleme: bu topraklarda yillardan beri afrikali siyahiler var. Bir kere bile ne dilendiklerini gordum ne huzursuzluk cikkartiklarini gordum. Toplu tasimada yuksek sesle konusmazlar. Kendi islerinde guclerindeler. Turk halki adam ayirmaZ irkcilik yapmaz yapsaydik zaten afrikalilara yapardik suriyelilerden evvel vardi onlar. 15 temmuzda bile sokaktalardi. 15 temmuzda sokakta suriyeli goren var mi?
    Ben gordum markette kilo kilo alis veris yapiyorlardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 200ugececekaga -- 24 Ağustos 2018; 3:38:44 >

• Taksimin eski tarihi dokusu değiştiğinden beri bir daha adam olmaz
  • quote:

Beşiktaşta oturuyorum, aksaray taraflarında da çalışıyorum bir hastanede. Algı oluştu şimdilerde her arap tipliye suriyeli pis kaka damgası yapıştırılıyor ona uyuz oluyorum. İstisnalar var her millette. Çevremde görmedim birine zarar verdiklerini vs. Adam bela okumuş, komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Savaştan kaçanları geri çevirip gidin ölün mü deseydik ? Kim alabilir bu vebali ? Zenginleri de var fakirleri de sokakta yatanlarını gördüm dükkanı olanlarını da. Ben yaftalamaya karşıyım.

Taksim zaten merkezi turistik bir yer her telden insan olur. Ben taksimdeki turist kitlesinden çok bizim serseri diye tabir ettiğimiz sabahlara kadar içip içip ara sokaklarda iş gören tayfadan daha çok rahatsız oluyorum onu da söyleyeyim.

Alıntıları Göster
    Sana okkalı bi söylenirdimde. neyseki insanımız akıllı senle aynı düşüncede olan 1 tane adam yok. Savaşdan kaçanı alırsın toplama kampına işler yoluna gidince gönderirsin ülkeyi satmak vatandaşlık vermek neyin nesi kardeş ?. Vatanı satmaya nediyor peygamberimiz peki ?

Kaçınız hayatınızda 1 milyarlık supplement aldınız ben alan suriyeli gördüm. Heriflerin alayı spor yapıyo bir tane kara kuru çelimsiz suriyeli gördünüz mü çevrenizde ? elinde nargile ile sahilleri işgal etmiş durumdalar. Dünya uzerinde savaştan kaçıpda Kaçtığı ülkenin insanından iyi yaşayan tek topluluk bu adamlar. Aksaray denen yerde ben 91'liyim kendimi bildim bileli orada zenciler saat satardı şimdi onlarda kalmadı. Yıllar boyu o zencilere bir kişinin çıkıp ne laf ettiğini gördüm ne birşey melek gibi insanlardı. Onları bile kaçırmışlar ordan.

Daha geçenlerde sırf annem 1 lira para vermedi diye karının elindeki döneri çekiştirip arapça küfür savurmuş anneme vallahi orda olsam yaşı cocukluğu beni ilglendirmez kulağından tutuğum gibi haliç sahiline atardım. Dünya üzerinde bi halk'a hatta % 99'a genelleme yaparım onlarda araplar 100 kişiden belki 1 tane istisna düzgün adam çıkabilir.

Göz göre göre bu vatanı ellerinizle hediye ettiniz kardeş, Koskoca bi ulu önderin bi ulusun canı kanı ile aldığı vatanı sattınız. bi 20 yıl elinize koz geçti bunu yaptınız ama hepinizin sonu geliyo taş patlasa bi 10 yılınız kaldı ondan sonra gider irandamı yaşarsınız suriyedemi ona artık siz karar verirsiniz.

• Öyle büyük bir hata ki işin içinden çıkılamaz artık.Bu adamları geri de gönderemezsin.

• Gitmezler artık, asimlede olmazlar. Ama biz asimile oluruz, müsatiz çünkü öteden beri bir arap seviciliğimiz var.
  • Afedersiniz ama

Oralı buralı diye ayrımcılık yaparakta kaybediyoruz farkındamısınız. Bilmiyorum.

Örmek.

Suriyeliler kötü, afrikalılar cici

Bilmem kaç bin km ötelerden gelip
    Benim toprağıma suyuma ortak olamaz hiç kimse

Hatırlatayım.

Bu topraklar fransa, belçika toprakları değil.

Son olarak. herkes kendi çöplüğüne.
    Yallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 24 Ağustos 2018; 7:29:16 >
  • Toplumun büyük bir kesmi Suriyelilerden şikayetçi ama kimse birşey yapmıyor . Eğer bu ülkede yaşayıp bu durumdan rahatsız olan Türk , Kürt , Boşnak vs örgütlenip Suriyelilere karşı toplumsal tahakküm kurmaz ise yakında sokakta rahat dolaşamayacak bu halk

• 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Kendi vatanını umursamayan insanlar haybeden elde ettikleri toprakları mı önemser hocam? Kendi vatanına hayrı olmayan insanın benim vatanıma ne gibi bir hayrı dokunabilir?

• ee nolacaktı ki,vekillerin yaşadığı semtlere bakın bi,Suriyeli sinek bile göremezsiniz oralarda,onlar için sıkıntı yok.yine halk çekiyor çileyi.. neyse ne desek boş zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 24 Ağustos 2018; 8:47:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsteği ile geri dönen aileler var. İnşallah kene takımı ilk gönderilenler olur.

• lextor L kullanıcısına yanıt
    Alt ya da üst katinda suriyeli oturmuyor galiba.. yaşamadığın icin bilemezsin tabi..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.