Şimdi Ara

6. vites

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sormak istediğim

bu 6. vitesi nerede kullanacağız?
    6. vites te iken 90-100km hızla gidebilecekmiyiz?
    araç 6. viteste iken hız 100 iken devir kaçta oluyor?

ewet astra sahipleri cevaplarınızı bekliyorum

• Golf FSI kullandım 6 ileri vitesli.. arac 6. viteste bayılıyo 90-100 km/h civarı gidersen, 5. viteste devir gayet hızlı bir şekilde yükselebiliyor..

5'in görevini 6'ya yüklemişler gibi geldi bana rahatlatma vitesi yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Golf FSI kullandım 6 ileri vitesli.. arac 6. viteste bayılıyo 90-100 km/h civarı gidersen, 5. viteste devir gayet hızlı bir şekilde yükselebiliyor..

90-100 civarında devir kaç oluyor?
  • astra 1.3 CDTi da 90km de devir 2000 devirin az biraz üzerinde ...!!!

golf FSI da ise 2400 devirde...!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Golf FSI kullandım 6 ileri vitesli.. arac 6. viteste bayılıyo 90-100 km/h civarı gidersen, 5. viteste devir gayet hızlı bir şekilde yükselebiliyor..

90-100 civarında devir kaç oluyor?

fazla dikkat etmedim ama 3000 devirin altında olduğuna eminim..

@infinite'nin söylediği rakamda olması muhtemel

• quote:

Orjinalden alıntı: infinite

astra 1.3 CDTi da 90km de devir 2000 devirin az biraz üzerinde ...!!!

teşekkürler
    iide ben bu işten bişey anlamadım

benim idea ve dobloda 90km hızda iken devir 2000 in biraz altında oluyor

yani 5. vitesle hemen hemen aynı oranlar

pek bir faydası olmayacağından yanayım
  • ya şimdi şöle 6 vites olayı tamamen ekonomi amaçlı kullandığım birçok 6.vites araçta 6.vites arabaya büyük bir rahatlık getirmiyor ama yaklaşık olarak 500-600 devir aşaa çekiyor sürüşlerde aracı ee bu da tabiki ekonomi demek bir yerde...faydası yokmu çokmuyu mühendisler bizden önce düşünüyorlar ve koyuyorlar...bence kafanızı karıştırmayın faydasız olsa o 6.vitesi o araca koymazlar hepsinin bir dişli oranı var ve otomobile göre kombine edilmiş durumda...
  • quote:

astra 1.3 CDTi da 90km de devir 2000 devirin az biraz üzerinde ...!!!

verdiğin veriler gercekmi?
    bende 1.6 focus TDCi var 5 vitesli olmasina rağmen 90km de devir 2000 de tam...
    bence astra 6 vitesi ile daha azbir devirde olmasi lazim 90km de...
  • Almanya otobanlarında ford focus ile giderken 6. vitese atıyor ve hızınızı 180 den 210 a çıkartıyorsunuz. Yada 180 de sabitleyip güzel güzel gidiyorsunuz. Yani ben öyle yaptım

Sanırım 6. vites için yol lazım, o da bizde yok
  • quote:

ya şimdi şöle 6 vites olayı tamamen ekonomi amaçlı kullandığım birçok 6.vites araçta 6.vites arabaya büyük bir rahatlık getirmiyor ama yaklaşık olarak 500-600 devir aşaa çekiyor sürüşlerde aracı ee bu da tabiki ekonomi demek bir yerde...faydası yokmu çokmuyu mühendisler bizden önce düşünüyorlar ve koyuyorlar...bence kafanızı karıştırmayın faydasız olsa o 6.vitesi o araca koymazlar hepsinin bir dişli oranı var ve otomobile göre kombine edilmiş durumda...

zannedersem 6 vitesli araçta ilk 5 vites daha ekonomik sürüş sağlıyor (5 vitesliye göre)
  • quote:

Orjinalden alıntı: nasiyani

Almanya otobanlarında ford focus ile giderken 6. vitese atıyor ve hızınızı 180 den 210 a çıkartıyorsunuz. Yada 180 de sabitleyip güzel güzel gidiyorsunuz. Yani ben öyle yaptım

Sanırım 6. vites için yol lazım, o da bizde yok

focusun 6 vites seçeneği varmı almanyada?
  • arkadaşlar 6. vites genel cevaplarda ekonomik amaçlı olarak tanımlanıyor iyi güzel de madem ekonomik amaçlı neden astra gsi yada golf fsi gibi güçlü motoru olan ve performansı yüksek olan araçlarda kullanılıyor. madem ekonomi için kullanılıyorsa neden peki dizel motorlarda kullanılmıyo?
  • quote:

Orjinalden alıntı: trakyali34

arkadaşlar 6. vites genel cevaplarda ekonomik amaçlı olarak tanımlanıyor iyi güzel de madem ekonomik amaçlı neden astra gsi yada golf fsi gibi güçlü motoru olan ve performansı yüksek olan araçlarda kullanılıyor. madem ekonomi için kullanılıyorsa neden peki dizel motorlarda kullanılmıyo?

golf fsi mi yüksek performanslı yapma gözünü seviyim o-100 11 sn son hız 190

grande punto 1.3 multijet 90 hp 6 ileri

astra 1.3 cdti 90 hp 6 ileri

zaten aynı motor

1.9-2.0 dizellerin de çoğu 6 ileri
  • quote:

Orjinalden alıntı: trakyali34

arkadaşlar 6. vites genel cevaplarda ekonomik amaçlı olarak tanımlanıyor iyi güzel de madem ekonomik amaçlı neden astra gsi yada golf fsi gibi güçlü motoru olan ve performansı yüksek olan araçlarda kullanılıyor. madem ekonomi için kullanılıyorsa neden peki dizel motorlarda kullanılmıyo?

diesel motorlarda da kullanılıyor
    ör: yeni astra cdti ve grande punto mj
  • pardon kusura bakmayın astra deyince ilk aklıma gelen gsi oldu özür dilerim. Dediğinize göre tamamen ekonomik amaçlı olduğu anlaşılıyo.
  • 6. vites tamamen arabayı rahatlatmak için hızlanmaya bir etkisini göremedim ben
  • Konuyu hortlatayim Yil 2006 tabi o zamanlar 6. Vites yeni cikmis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atarsın 6 ya devir düşer ekonomi yaparsın.
  • 6.vites 1500 devir.90 km/h hız.
  • 6. vitesin şehir içinde etkisini göremezsiniz ancak şehirler arası yolda aracı rahatlatır yakıt sarfiyatını düşünür 120 km de 5. viteste 3000 devir yerine 2500 de gidersiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.