Bildirim
6 Tane Mat1 Sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
2.soru:Paydaların okekinin alıp,bütün depoya 280x dedim kolaylık olsun diye.280x'in 4/5'i doluymuş yani 224x'i.Bunun 2/7'si kullanılırsa 160x yakıt kalır.Bununda 1/8'i kullanılırsa 140x yakıt kalır.Bütün depo 280x kalan yakıt 140x yani son durumda deponun %50'si doludur.Cevap A.
3.soru:8a4b sayısını 12'ye tam bölünebilen en büyük sayı yapmamız gerekiyo.Buda 8940 oluyo.12'ye bölünce 745.Cevap E.
5.soru:Hakan bir işi x günde yapıyorsa,bir günde 1/x iş yapar.Serkan bir işi y günde yaparsa,bir günde 1/y iş yapar.İkisi beraber bu işi (1/x+1/y)T=1 (T:zaman).Burdan T=0,5 çıkıyor.
Doğrudur inşallahKolay gelsin hocam.
-
umarım anlarsın -
sadece sonuncuya bakabildim
sinif mevcudunu 100 kabul ediyoruz
erkek ogrenci sayisi 5x kiz sayisida 100-5x olsun erkeklerin %20 yani x kadari basarili kizlarda basarili sayisi 22-x oldu simdi
%30 22-x ise %100 100-5x oldu icler dislardan x=16 yani sinif 80 erkek 20 kiz cikti 20 100 ise 60 da 300 olur dedik ama yanlis cikmaz insallah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosyomuhendis -- 21 Eylül 2012; 16:24:07 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.Soru Cevabını 190 buldum , bir yerde düşünmediğim bir eksik nokta olabilir.
3a+1=5b+3=7c-5 denklemini kurdum , 3a+6=7c ve 3a-2=5b denklerimlerini oluşturdum.5'in çarpımı daha kolay olduğu için ortak bölünebilen bir sayı seçtim ve b'yi 11 buldum. a bu sayede 19 çıktı. Normalde bu rakamların toplamı yani , kalem sayısı 63 oluyor. Fakat 500'den fazla dediği için heryeri 10'la çarptım. Bu sayede a 190 çıktı. -
Çok tesekkurler arkadaşlar. 3 soruda sonuna kadar gelip birakmisim bu sınavı pek takmadigimdan herhalde -
quote:
Orijinalden alıntı: Thug Life Baby
Çok tesekkurler arkadaşlar. 3 soruda sonuna kadar gelip birakmisim bu sınavı pek takmadigimdan herhalde
1.soru 190 mı? -
Soruda 8a4b nin 12 bölümünden sonucun en büyük olması durumunu soruyor.
Sayının tam bölüne bilmesi için 3 ve 4 e tam bölümnesi lazım.
4 e bölünmesi için son iki rakamının 4 ve dördün katı olması gerekir bu durumda b nin alabileceği değerler 0,4,8 dir.
3 e bölünmesi için de sayıların toplamının 3 ve üçünkatı olması lazım. o zaman b=8 iken a=7 olur, b=4 iken a=8 olur, b=0 iken a=9 olur. Sayının en büyük olması istendiği için a=9 ve b=0 alınmalıdır. O halde sayı 8940 olur. 8940/12 işlemini yaptığımızda da sonuç 745 çıkar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: YGA
quote:
Orijinalden alıntı: Thug Life Baby
Çok tesekkurler arkadaşlar. 3 soruda sonuna kadar gelip birakmisim bu sınavı pek takmadigimdan herhalde
1.soru 190 mı?
Cevaplari yok seviye tespitti cevap anahtarı vermediler. -
var mı çözülmedik soru?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X