Şimdi Ara

6'NCI MOT. P. A. K.LIĞI İSTANBUL HASDAL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
50.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar mrb. Cepten yaziyorum, imla hatalari icin kusura bakmayin. Siz bizim biletimizsiniz :) hasdaldayim. Okudugum kadariyla aranizda bizim bolugumuze ve de hemen alt kogustaki boluklere dusenler olmus. Ben 3. Tabur, karargah bolugundenim. Bizimde acemilik manisaydi. Kisacasi gececeginiz yollari son gecmis kisi oluyorum. 100 gun sonra yasayacaklarinizi bugun yasiyorum. Bizi bilgilendiren yoktu, hem acemilik, hemde ustalik hakkinda sorularinizi tek tek sorun, firsat buldukca da yanitlayayim. Dileyen ozelime dustugu yer ile birlikte face adresini yazarsa ekleyebilirim. Oradan daha rahat iletisim kurabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WayneCorp

23'ÜNCÜ MOT.P.TÜM.6'NCI MOT.P.A. KH. VE KH.HİZ.BL./İSTANBUL EYÜP bu kadar yazıyor ustalığa:D konuyu acemilik için açacaklar forumda isim topluyorlar da hasdal için bekliyorum biraz daha

Simdiden aramiza hosgeldin. Benim bolugumde, bizim kogustasin. Meslek nedir? Memleket neresi?

Gelirken biletini atma, yaninda getir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 351kdhasdal

quote:

23'ÜNCÜ MOT.P.TÜM.6'NCI MOT.P.A. KH. VE KH.HİZ.BL./İSTANBUL EYÜP bu kadar yazıyor ustalığa:D konuyu acemilik için açacaklar forumda isim topluyorlar da hasdal için bekliyorum biraz daha

Simdiden aramiza hosgeldin. Benim bolugumde, bizim kogustasin. Meslek nedir? Memleket neresi?

hosbulduk hocam:)balikesir memleket elektronik haberlesme muhendisiyim:) nasil orada ortam hocam nette birkac yerde surgun yeri diyor benim bi arkadasla konustum hasdalda yapan temizlendi diyor hapcisi falan sen diyorsun:) yalniz bilet muhabbetini anlamadim ben:D

edit: ust mesaji gormemisim mobildeyim anladim bilet muhabbetini:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WayneCorp -- 28 Temmuz 2013; 0:05:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngrms

Sen ustalıkta hizmet bölüğüne düşmüşsün. Ne farkı var diye sorma bilmiyorum açıkçası. :) Nerede isim topluyorlar ben bir konu gördüm orada da isim toplanmadan herkes yazmış diye bende yazdım.

Hizmet bolugu tabura hizmet eder. Taburun berberhanesi, kazancisi, banyocusu, camasirhanecisi, kantincisi, yazicilari kisacasi hemen her gorev yeri hizmet bolugune verilir. Avantajlari ve dezavantajlari vardir.

Avantaji tum tabur askerlerinin sana isi duser. İyi davranirlar. Kendine ait bir mekanin olur. Genellikle bu mekanlar aksam 5 den sonra rahat vakit gecirebileceginiz, telefon sarz edebileceginiz, cay kahve icip sivil esyalarinizi koyabileceginiz yerlerdir. Zaman hizli gecer.

Dezavantaji ise sorumluluklariniz vardir. Cogu asker yatisdayken siz yardirirsiniz. Kimsenin olmadigi kadar askerle ve komutanla muhattap olmak zorunda kalirsiniz. Bolukte adam azsa ustune nobette tutarsiniz. (Suan bizim tuttugumuz gibi) ustunuze bircok zimmet alirsiniz.

Suan arkadasin gelecegi bolukte yani bizim bolugumuzde adam sayisi az. Biraz yorulacak.

Senin gidecegin bolukse bol bol nobet tutar. Oranin sikintisi ise biraz problemli bir boluk olusu. Her bolukte madde kullanan ve jiletci tabir edilen 'sizce' problemli adamlar var ama o bolukte daha fazla. Ayrica devrecilik de yine o bolukte hatri sayilir olcude mevcut.

Her halukarda ilk bir-iki ay sikinti ceker sonra alt devreler geldikce rahata erersiniz.

Acemiliginiz bot vurmasi, su sikintisi, uzun yemek kuyruklari gibi problemlere ragmen cok guzel gececek. Askerlik bumuymus diyeceksiniz. Usta birligi sizde ilk bi kac gun sok etkisi yaratsa da zamanla alisacaksiniz.

• quote:

quote:

quote:

hosbulduk hocam:)balikesir memleket elektronik haberlesme muhendisiyim:) nasil orada ortam hocam nette birkac yerde surgun yeri diyor benim bi arkadasla konustum hasdalda yapan temizlendi diyor hapcisi falan sen diyorsun:) yalniz bilet muhabbetini anlamadim ben:D

edit: ust mesaji gormemisim mobildeyim anladim bilet muhabbetini:)

Maalesef surgun yeri. Memleketin bir cok yerinde vukuat isleyen adami buraya gonderiyorlar. Ama telaslanmayin, cunku siz birine terbiyesizlik yapmadiginiz, sivrilmediginiz surece kimse gelip size birsey yapmaz. Bu arada senin gelecegin boluguk biraz farkli. Son 2-3 donemdir cok az uzun donem geliyor. En son biz 14 kisa donem geldik. Sizde kalabalik geleceksiniz. Bunun bir iyi birde kotu yani var. İyi yani acemiligi beraber yaptiginiz bir cok arkadasinla ayni boluge dusecek, kafa dengi daha cok adamla muhabbet edebileceksin. Kotu tarafi kogus yikama gibi bir takim alt devre islerini de alt devre gelmedigi icin kisa donemler yapmak zorunda kalacak. Yeri gelecek hem gorev yerinle ugrasacak, hem bolukle birlikle ot yolma, kogus yikama islerine katilacak, hemde nobet tutacaksin. Kulaga hos gelmeyebilir ama askerlik de boyle birsey :)

• 351kdhasdal 3 kullanıcısına yanıt
    Genel olarak hizmettekiler daha şanslı o zaman.

Bir arkadaş geçen sene orada yapan birinden Hasdal'ın eskisine göre temizlendiğine dair duyum almış inşallah doğrudur, maddeci ve jiletçiden ziyade hırsızlardan çekiniyorum...

Benim gibi mülayim adamı niye problemli bölüğe atarlar bu askeriyede harbiden mantık aramayacaksın. :)

Su sıkıntısı derken banyo-tuvalet olarak mı diyorsun içecek suyumuz temiz olsa bari?

Son zamanlarda askerlikle ilgili o kadar kötü/ilginç yorumlar okudumki artık ne görürsem göreyim şok olmam herhalde. :) Ama tabi okumakla birebir yaşamak arasında fark olacağı kesin.
  • Eklemeyi unuttum, boluk cavusumuz hemserin, iyi bi insan :) santrale dusme olasiligin ise cok yuksek. Sanslisin, rahat yerdir :) Santralde bizim bolukte. Yine unutmadan boluk komutanimiz kisa donemleri cok yorsa da askerini tutan, koruyan iyi biridir.

• hocam ilgin icin cok tesekkur ediyorum pcye gecince facebook adresimi yollayacagim sana istersen eklersin:) ben isten kacmam hocam bos kalmayi sevmiyorum cunku tek korkum madde kullanan insanlardi acikcasi asla kucumsemiyorum kimseyi ama madde kafasi degisik oluyormus bilindigi uzere.

• quote:

Bir arkadaş geçen sene orada yapan birinden Hasdal'ın eskisine göre temizlendiğine dair duyum almış inşallah doğrudur, maddeci ve jiletçiden ziyade hırsızlardan çekiniyorum...

Benim gibi mülayim adamı niye problemli bölüğe atarlar bu askeriyede harbiden mantık aramayacaksın. :)

Su sıkıntısı derken banyo-tuvalet olarak mı diyorsun içecek suyumuz temiz olsa bari?

Son zamanlarda askerlikle ilgili o kadar kötü/ilginç yorumlar okudumki artık ne görürsem göreyim şok olmam herhalde. :) Ama tabi okumakla birebir yaşamak arasında fark olacağı kesin.

Su sikintisini acemilikte cekeceksiniz. Sorunu cozememislerse manisa merkez/bati kislanin koguslar kismina su az geliyor bazense hic gelmiyor. İcme suyunu kantinden alirsiniz. Sikinti wc lerde. Tras olurken vs.. :)

Hasdalda sular kesilmiyor ama lezzetli bir suyu yok. İcme suyunuzu yine kantinden alacaksiniz.

Boluk problemli derken bu insanlarda bizim insanimiz aslinda. Yani bir turkiye gercegi, askerlikle alakali bir durum degil. Bu adamlarin en cok kendine zarari var, sana bana degil..

Onemli not: hasdala gelecek arkadaslar kesinlikle kendilerine acemilikte verilecek kirmizi renkli akbil benzeri ziraat kartlarinin icine yukleyecekleri paralari orada tuketip gelsin. Burada o kartlar gecmiyor ve paranizi tekrar o karttan alabilmeniz burada cok zor.

• quote:

hocam ilgin icin cok tesekkur ediyorum pcye gecince facebook adresimi yollayacagim sana istersen eklersin:) ben isten kacmam hocam bos kalmayi sevmiyorum cunku tek korkum madde kullanan insanlardi acikcasi asla kucumsemiyorum kimseyi ama madde kafasi degisik oluyormus bilindigi uzere.

Madde kullanan çok fena uçuyor, 2 gün önce evin civarındaki parkta tiner çekmiş birinden dolayı polis ve ambulans geldi, polis baktı kimseye zararı yok dedi ambulansa bin git işlem yapmayacağım, polisin elini ayağını öpmeye kalktı sarıldı falan poliste sarıldı bindirdi ambulansa. Anlayacağın canlarını sıkmadığın sürece zararları yok, polis götürmeye kalksaydı çıkaracağı olayı tahmin edebiliyordum, poliste biliyordu yapmadı. Ben onlardan değil hırsızlardan çekiniyorum, zaten hırsızlardan oldum olası nefret etmişimdir. Başkasının dolabından bişe alındığını görsem de dayanamam muhtemelen, pis bir hırsız yüzünden disko'ya yollanmam inş.

• Bu arada evet hasdal eski hasdal degil, devrecilik eskisi kadar yok. Saniyorum kisa donemlerin kalabalik gelmesiyle ve simdi teskeresini alan adamlara yasatilan sikintilardan oturu kimse kimseye eskisi kadar zorluk cikarmiyor. Bizim bolugumuzde ki teskere alan 2-2 tertipler biz cektik baskasi cekmesin diyerek, birazda sartlar elvermedigi icin devreciligi bitirdiler. Yerine siracilik geldi. Yeni gelen alt devreler her isi yapar dusuncesi siraciliktir. Gece gece egitime kaldirma gibi sacmaliklar devreciliktir.

• quote:

quote:

Su sikintisini acemilikte cekeceksiniz. Sorunu cozememislerse manisa merkez/bati kislanin koguslar kismina su az geliyor bazense hic gelmiyor. İcme suyunu kantinden alirsiniz. Sikinti wc lerde. Tras olurken vs.. :)

Hasdalda sular kesilmiyor ama lezzetli bir suyu yok. İcme suyunuzu yine kantinden alacaksiniz.

Boluk problemli derken bu insanlarda bizim insanimiz aslinda. Yani bir turkiye gercegi, askerlikle alakali bir durum degil. Bu adamlarin en cok kendine zarari var, sana bana degil..

Onemli not: hasdala gelecek arkadaslar kesinlikle kendilerine acemilikte verilecek kirmizi renkli akbil benzeri ziraat kartlarinin icine yukleyecekleri paralari orada tuketip gelsin. Burada o kartlar gecmiyor ve paranizi tekrar o karttan alabilmeniz burada cok zor.

Tavsiyelerin için teşekkürler. 2 günde bir tıraş olsam yeter bana geç çıkıyor zaten ama wc olayı her yönden sıkıntı söylemesi ayıptır ben biraz uzun dururum normalde umarım bu durum sıkıntı yaratmaz.

Acemilikte aşağı yukarı ne kadar harcadın ona göre para götürüp yükletsek sonra içinde para kaldı diyip fuzuli harcamalar yapmayalım. :)

• He birde en çok merak ettiğim konulardan biri; bana kısa dönem çavuş olursun diyorlar, neye göre seçiliyorki bu, böyle birşeyin olma ihtimali gerçekten yüksek mi?
  • quote:

quote:

hocam ilgin icin cok tesekkur ediyorum pcye gecince facebook adresimi yollayacagim sana istersen eklersin:) ben isten kacmam hocam bos kalmayi sevmiyorum cunku tek korkum madde kullanan insanlardi acikcasi asla kucumsemiyorum kimseyi ama madde kafasi degisik oluyormus bilindigi uzere.

Madde kullanan çok fena uçuyor, 2 gün önce evin civarındaki parkta tiner çekmiş birinden dolayı polis ve ambulans geldi, polis baktı kimseye zararı yok dedi ambulansa bin git işlem yapmayacağım, polisin elini ayağını öpmeye kalktı sarıldı falan poliste sarıldı bindirdi ambulansa. Anlayacağın canlarını sıkmadığın sürece zararları yok, polis götürmeye kalksaydı çıkaracağı olayı tahmin edebiliyordum, poliste biliyordu yapmadı. Ben onlardan değil hırsızlardan çekiniyorum, zaten hırsızlardan oldum olası nefret etmişimdir. Başkasının dolabından bişe alındığını görsem de dayanamam muhtemelen, pis bir hırsız yüzünden disko'ya yollanmam inş.

Jiletci ve madde bagimlilarini cok dusunmeyin. Sesleri cok cikar ama onlar kendi derdine dusmustur. Gun icinde kimse zom olamaz. Anca geceleri takilirlar, biraz gurultu cikarip ilerleyen saatlerde yatarlar. Sahsiniza dogrudan kimsenin saldiracagini veya huzursuzluk verecegini dusunmuyorum. Ortaliga bagirirlar falan..

Hirsizliga gelince 7. Bolukte varmi bilmiyorum. Bizim bolukte 3 aydir yoktu, dun ilk kez bi cuzdan calindi.

Siz siz olun minik, adi sani belli olmayan kilitlerden almayin. Orta boy kale kilit alin. Veya saglam bir sifreli kilit alin. Ben bile ogrendim her kilidi acabiliyorum artik :)

• quote:

He birde en çok merak ettiğim konulardan biri; bana kısa dönem çavuş olursun diyorlar, neye göre seçiliyorki bu, böyle birşeyin olma ihtimali gerçekten yüksek mi?

İhtimal yuksek ama kesin degil. Diger boluklerdeki kisa donem arkadaslarimiz onbasi oldular. Muhtemelen cavusta olurlar ama bizim bolukte 14 kisa donemin hicbirini cavus yapmadilar. İhtiyaca gore yaparlar. Rutbenin burda onemi olmadigi gibi bazi durumlarda cavusluk basa beladir. Acemilikte cavusa komutanim diceksiniz, burada ise cavusun erden bir farkinin olmadigini anlicaksiniz.

• ben yanima cok para esya almayacagim zaten boyundan bagli cuzdan aldim rahmetli babaannem gibi boynumda cuzdan gezerim artik:)

• quote:

quote:

quote:

Tavsiyelerin için teşekkürler. 2 günde bir tıraş olsam yeter bana geç çıkıyor zaten ama wc olayı her yönden sıkıntı söylemesi ayıptır ben biraz uzun dururum normalde umarım bu durum sıkıntı yaratmaz.

Acemilikte aşağı yukarı ne kadar harcadın ona göre para götürüp yükletsek sonra içinde para kaldı diyip fuzuli harcamalar yapmayalım. :)

Acemilikte sigara masrafiniz, bol miktarda su ve cola gibi icecek masrafiniz olacak. Kola makinelerinden egitim sonrasi baya bozuk para harcicaksiniz. Yemekler guzel cikacak, yerseniz keyfi tatli, biskuvi vs. Yersiniz. Sizilde almamissaniz don, atlet ve corap masrafiniz olur. Don:2,5 atlet:3-3,5, corap 1tl. Fazlasini odemeyin, itiraz edin. Acemi birliginde kantincilere cok guven olmuyor mlsf.

Ustalikda para cok gidecek. Carsi izinlerinizde cok harcicaksiniz. Birde burada yemekleri acemilikteki gibi firmalar degil askerler yapiyor. Kantin ve fastfood harcamalarinizda artacak.

Buraya gelirken sehir ici otobuslerine ve metrobuslere binmeden askeri kimliginizle gecmeye calisin. Cogu para almaz. Metrolarda da sansinizi kullanin.. Olmadi, o zaman bilet alirsiniz.

• dostum gercekten cok tesekkur ediyorum bu saatte tuttuk seni:) ilerleyen gunlerde yine konusmak ve gorusmek uzere:)

• Kogus kalk 6:30, bana da musade zaten :) en kisa zamanda face den eklemeye calisirim. Burayada firsat buldukca bakarim, iyigeceler.

Askerlik gozunuzde buyumesin beyler, bitiyor, bitecek insallah. 'Atarsa..'

• iyi gceler dedem:) hayirlisiyla bitsin askerligin:)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.