Şimdi Ara

6 Gün askerlik yaptım. Şimdi geri döneceğim. Nasıl olacak bilen birileri bi fikir versin.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz uzun ama lütfen üşenmeden okuyun benim için çok önemli şimdiden Allah razı olsun....

s.a millet Kasımın başında bilecik 9. Alay komutanlığına teslim oldum. Biraz sağlık sorunum vardı 6. gün Eskişehir Askeri hastaneye gönderildim. oradada 1 ay hava değişimi verdiler haftaya 1 ay doluyor. Merak ettiğim birkaç bişi var yardımcı olursanız sevinirim.
    1- Yemin törenine katılamadım yemin edemedim doğal olarak tek başımamı yemin edeceğim. Yemin etmeyen askere çarşı izni yok demişlerdi. Çarşı izninde sıkıntı olur mu ??
    2-Ben izindeyken meslek seçimleri oldu. Bende bilgisayar programcısıyım. Meslekçi seçilme şansım kalmadı diye düşünüyorum.
    3- Ağır RDM yim :) Bilecik genelde doğuya asker gönderiyor. artı olarak acemilikte eğitimler 2 ay ve doğuya gidiceğimiz için eğitimlere çok önem veriyorlar bu eğitimin bi kısmını kaçırdım (ilk 4 hafta temel askerlik eğitimi veriyorlarmış). Bu eğitimlere tek mi katılacağım? ve acemilikte yada ustabirliğinde silah verilecek mi ??
    4-şimdi geri döndüğümde acemiliğin 1 ayı geçmiş olacak ben tekrar 2 ay başından acemilik mi yapacağım yoksa kaldığım yerden devam edip 1 ay sonra ustabirliğine mi gönderileceğim.
    5- Bana rdm olduğumdan dolayı silah verilmez diyorlar silah verilmediği için beni asayiş yada sınır karakoluna gönderirlermi yoksa iç hizmetlerde mi çalıştırmak zorundalar (Jandarmayım bu arada).
    6- Hava değişim parası oluyormuş bu parayı nerden alacağım ve ne kadar alacağım ?
    7-2. bir 1 aylık hava değişimi verirlerse oda mı askerlikten düşüyor ben 3 kere 1 er ay hava değişimi hakkın var (askerlikten düşen) diye duymuştum fazlası verildiğinde askerlikten düşmez demişlerdi.

Şimdilik bu kadar sanki 1-2 soru daha vardı aklımda ama şu an gelmiyor aklıma gelirse eklerim.

• yokmu bilgisi olan kimseee??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • kardeşim hepsini okumadım ama rdm olarak geçtilerse silah vermezler ama rdm katılışı diye bişeyde var usta birliğine gidince görürsün.. orası rdm teşhisi koyarsa silah vermezler 10 ayda nöbet tutmassın.. kafadan takılırsın eğitimi tek vermezler merak etme. Ayrı gayrı vakitleri yok.. 30 gün havadeğişimi almıssın sakın oraya gittiğinde revire cıkarsan istirahat alma istirahat aldıgın hergün sana 1 gün askerlik yaptırıcaktır

30 gün istirahat hakkı var askerin sana onu havadeğişimi olarak vermişler kafadan yatmıssın revire falan cıkmamaya çalış sağlıgına dikkat et.. ve 24 gün iznin hala var cok sıkılırsan kullanırsın ve erken gelme şansın bile var fazla askerlik yapmıcaksın istirahat alırsan farklı
  • rdmden silah tutamaz raporu alanlar da nöbet tutabilir bizim birlikte mühimmatı onlara veriyorlardı nöbet tutuyorlardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.