Sayın Deep Impact, Son yazdıklarım farklı açıdan değerlendirilebilir. Sonuçta bilimde sınırlarını hep zorlayacaktır.Kendi inanışlarımıza ters gelsede bilim yolculuğuna devam edecek, bizlere yeni alternatif alanları, tutucu çevrelere rağmen yaratacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: kimnenasıl
Sayın Deep Impact, Son yazdıklarım farklı açıdan değerlendirilebilir. Sonuçta bilimde sınırlarını hep zorlayacaktır.Kendi inanışlarımıza ters gelsede bilim yolculuğuna devam edecek, bizlere yeni alternatif alanları, tutucu çevrelere rağmen yaratacaktır.
bilim yolculuğuna devam etsin. bilimin yolculuğu benim inancımla çelişmiyor ki ...
gönül gözü kavramı bilimsel bir kavram değil. daha çok Allah la cc irtibatı sıkı, insanları bir ölçüde manevi yönden tanıyabilen insanlar için kullanılır.
ama falcılar, sihirbazlar, kendini mesih ilan edenler ve meczuplar ile aynı kategoriye girmez. onu belirtmek istedim. dolayısı ile bilim ile inancımın çelişeceği bir durum da söz konusu değildir. bönül gözü kavramını da tartışmıyorum tartışmak da istemem. gereği de yok. konu ile bağlantısı da. ama kaotika haklı bir tespitte bulunmuş. fakat şimdi de dediğim gibi bu konumuz dışında.
Sonuç olarak insanlaktan değil biyolojik bir yapı olan insandan bahsediyoruz. Dolayısıyla insan çevresini beş duyu organıyla algılıyor. Verdiğiniz örnekler de bunu destekliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: kaotika
mustafa ogr, Bir radyoteleskobun verileri sese dönüştürülebilir, ya da kör bir astronomun algılayabileceği şekilde kabartma verilere dönüştürülebilir. Ya da bu verileri doğrudan beyne gönderen bir sistem geliştirilebilir. Bu durumda evreni neyle algılıyoruz. Burada baş aktör radyoteleskoptur. İnsanın bunu nasıl beynine gönderip algıladığı ise bir ayrıntıdır. Örneğin astronomlar yeni bir pulsar buldukları zaman "radyoteleskop ile bulundu" derler. Hiç bir zaman "radyoteleskobun ekranına gözle bakarak bulundu" demezler.
Uçak radarları, farklı hava olaylarının elektromanyetik sinyallere farklı tepki vermesi ilkesine dayanır. Bu sayede radar, gözle görme imkanı olmasa da tehlikeli hava olayları hakkında pilota bilgi verir. Pilot genelde radar ekranına bakar, fakat ekrandan gözünü kaçırsa da sesli ikaz yardımı ile yolunun üzerindeki tehlikeli bir durumdan haberi olur. Burada pilotun radar ekranına bakması, çevreyi gözü ile algıladığı anlamına gelmez.
Bu, pilotun uçağı 5 duyu organı vasıtasıyla algıladığını gösterir.
Sayın Deep Impackt tabii ki.Sayın Kaotika nın tesbitine katkıda bulunmak istedim.Yoksa konuyu dağıtmak yada farklı yönlere çekme gibi bir çabam yoktu.Ayrıca sizin neye inanıp neye inanmadığızı ben bilemem. Saygı duyarım sadece.Zaten sayın mustafa _ogr konuyu insandan bahsediyoruz diyerek netleştirdi. Ben yine de beş duyumuzun şimdilik bize fazlasıyla yettiğini,başka duyulara varsa daihtiyaç duyulmadığını yineleyeceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: kimnenasıl
Ben yine de beş duyumuzun şimdilik bize fazlasıyla yettiğini,başka duyulara varsa daihtiyaç duyulmadığını yineleyeceğim.
ben böyle bir durumda anne karnını örnek veririm. anne karnında olsak belki de oradaki yaşam da bizim mutlu olmamıza yetecekti. ama ne zaman dünyaya geldik ve gördük ki anne karnında hayal edemeyeceğimiz güzellikler var. belki de 5 duyu organı ile farkedemediğimiz "fiziksel" güzellikler var bu dünyada. mesela bir göz ile gördüğümüz güzellikler gibi alıncı bir duyu organı ile görebileceğimiz güzellikler olmadığını iddia etmek doğru olmaz sanırım.
ama fiziken de teknolojik açıdan da belki de hiçbir zaman farkedemeyeceğiz bu güzellikleri. ya da bazı cihazlar yardımı ile belki ileride farkedeceğiz. öyle ya ... bilimde "durmak yok yola devam" ... biraz siyasi oldu ama "cuk" oturdu ...
Şöylede olabilir.Bir açıdan baktığımızda da belki de çevremdeki bazı arkadaşların dediği gibi bilime gerek yoktur.Ya da bilim bize bu 6. duyuyu görmeyenlere karşı bir alet geliştirecektir.
Öyleyse kaç tane duyu organımız var?
Duyu farklıdır duyu organı farklıdır bence...
quote:
Orjinalden alıntı: Ömer
Organlarımız duyularımız için midir, sizce?
quote:
Orjinalden alıntı: Hitman640509040147
quote:
Orjinalden alıntı: Ömer
Organlarımız duyularımız için midir, sizce?
Organlar ve Duyular... Organlar Duyular İçindir.Fakat duyular organlar için değildir...
hortlatıyorum :D
hocam 12 sene sonra uyandırayım :) duygulanın biraz
:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme