Şimdi Ara

6÷2(1+2)=? (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
717
Cevap
0
Favori
62.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki

6÷2(1+2)=?

(En Son Oy Tarihi: 27.7.2022)
Giriş
  • 904 kişi anaokulu terk.

quote:

Orijinalden alıntı: malchik

javascript contayı yakmiş

Standart sapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conquistador -- 1 Mart 2012; 17:59:01 >
  • her zaman ilk önce parante içi yapılır. parantezden çıkan sonuçlar çarpma,bölme,toplama, çıkarma işlem önceliğine göre devam eder... sonuç:1
  • Tek 7 bulan benmiyim?
  • 9
  • 9
  • buradaki kimsenin bilimsel hesap makinesini en basit haliyle bile kullanmayı bilmediği de ortaya çıkmış oluyor..

adamlar birbirlerini yiyorlar yahu..çarpma ve bölmede parantez önceliği gibi safsataları diyenlere de gülüyorum

• hala işlemin hatasız olduğuna, parantezlerin yeterli olduğuna inananlara ve söyleyenlere gelsin bunlar da..

• 9
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyorhan

11 sene önce ÖSS hazırlık için gittiğim dershanede matematik kurallarını bozmadan hoca 2x2 nin 5'e eşit olduğunu göstermişti. Nasıl yapmıştı hatırlamıyorum ama farklı bir yöntemle yapıldığında kurallara uygun bir şekilde 5 e eşit geliyordu. Burada da sonuç 9 ama sanırım buna benzer bir yöntemle arkadaş 1'e eşitleyecek olsa gerek ki böyle bir anket açmış :)

senin dediğin olayın aynısını ünideki otomotiv hocası gösterdi hemde hiçbir kurala dokunmadan bayağı tartışmıştık ders bitiminde oda mezara gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

hala işlemin hatasız olduğuna, parantezlerin yeterli olduğuna inananlara ve söyleyenlere gelsin bunlar da..

+ sonsuzzzzzzzzz.

• 6 ÷ 2(1+2)= 1
    6 ÷ 2 x (1+2)= 9

Soru bir notasyon sorunudur... Konu kapanabilir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk 1 dedim ama sanki çk=(1,9) olsa daha mantikli olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

6 ÷ 2(1+2)= 1
    6 ÷ 2 x (1+2)= 9

güzel açıklama

üniversitede anlarsınız diye burnunu havalara diken bi iki arkadaş olmuş, üniversite 3. sınıftayım ve ve cevap 1 diyorum ee?

2(1+2) -- 2*(1+2) ile aynı sonucu verir ancak aynı şey değillerdir, söze dökersek 2 adet 1+2 demek yani 2 adet 3 parantez "ile ilgili işlemler" önce yapılır.
  • son bir açıklama yapmak istiyorum. Cevap 9. Bu tür işlemlerde asil olması gereken önce parantez içi yapılır. Yani 1+2=3 yazılır. Işlem 6:2.3 şekline dönüşür. Şimdi burdaki olay şu, aslında çarpma ve bölme birarada verilmişse hangisinin önce yapılacağı ayraç kullanılarak belirtilmek zorunda. Eğer belirtilmemişse soldan sağa doğru yani önce bölme varsa bölme, çarpma varsa çarpma yapılır. Burada da önce bölme olduğu için bölme, sonra çarpma yapılır yani 6:2=3 ve 3.3=9 olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kronk-x

quote:

6 ÷ 2(1+2)= 1
    6 ÷ 2 x (1+2)= 9

güzel açıklama

üniversitede anlarsınız diye burnunu havalara diken bi iki arkadaş olmuş, üniversite 3. sınıftayım ve ve cevap 1 diyorum ee?

2(1+2) -- 2*(1+2) ile aynı sonucu verir ancak aynı şey değillerdir, söze dökersek 2 adet 1+2 demek yani 2 adet 3 parantez "ile ilgili işlemler" önce yapılır.

6/2(1+2)

Arasında bir işaret olmayınca çarpma işlemi yapmıyormuyuz ?

6/2.3

• quote:

Orijinalden alıntı: W7K2D

quote:

Orijinalden alıntı: kronk-x

quote:

6 ÷ 2(1+2)= 1
    6 ÷ 2 x (1+2)= 9

güzel açıklama

6/2(1+2)

Arasında bir işaret olmayınca çarpma işlemi yapmıyormuyuz ?

6/2.3

6/2(3)=1
    6/2.3=9

Birinci işlemin yönergesi parantez yönergesi
    İkinci işlemin yönergesi verili bir çarpma işlemi yönergesi

Birinci işlemde tek bir verili yönerge (bölme) ve iki sabit değişken (6 ve 2(3) ) var.
    İkinci işlemde ise iki verili yönerge (önce bölme sonra çarpma) ve üç sabit değişken (6, 2 ve 3) bulunuyor.

2(3) notasyonu tek bir sabit değişkene işaret eder.
    2x3 veya 2x(3) notasyonunda iki farklı değişken ve ayrıca bir de verili yönerge (çarpma) var
    Ne yazık ki apaçık notasyon sorunu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 2 Mart 2012; 14:48:50 >

• 6\2(3)
    6\6
    1
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.