Şimdi Ara

6÷2(1+2)=? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
0
Favori
62.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

6÷2(1+2)=?

(En Son Oy Tarihi: 27.7.2022)
Giriş
  • 2 'yi parantez içine dağıt .... Parantezi Topla 6 / 6 = 1 çıkar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ad1g3

2 'yi parantez içine dağıt .... Parantezi Topla 6 / 6 = 1 çıkar ...

Parantez içinde yapılabilecek işlemler olduğu sürece dışarıdaki bir sayıyı içeri alamazsın!

Parantezin içinde x+y olmasıyla 1+2 olması aynı şeyler değil.
  • dokız
  • hayır kardeşim ya ilk olarak parantez içi ve paranteze etki eden işlem yapılır sen o 2 yi dağat bakalım cevap ne çıkıyo bide 2yle 6nın yerini değiştirp cevapla bakalım ne çıkıyo o 2nin orda olmasının sebebi parantezdeki işlemden sonra o işlemi etkilemesi ben lise öğrencisiyim ve sınavda parantezden sonra o bölme işlemini yaparsam beni ilk okula atarlar bukadar cahillik yapmayın...
  • 1
  •  6÷2(1+2)=?

Buna göre yapın beyler.. 9 çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 78erhan78

1

Hocam senin imzanın ingilizce kısmı ters olmuş galiba, nothing isn't impossible olmucak mı

Edit: Aldırma hocam devam et saçmalıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyyah -- 1 Mayıs 2011; 3:27:19 >
  • düzeltiyorum pir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWertigo

6÷2(1+2)=?

Buna göre yapın beyler.. 9 çıkıyor

Evet mantık bu.

İşlem önceliği..

1) Parantez içi
    2) Çarpma ya da bölme (başta olan önce yapılır)

Cevap 9'dur yani. 1 olması için 6÷(2(1+2)) olması gerekir!
  • ya o paranteze gerek yok benim yazdığımı okumadınmı parantezin yanındaki herzaman paranteze etki eder sizin mantığınız şey gibi 1 i 3 e böl 0.3333 devirdir bunu 3 le çarp 0.9999 devirdir e 0.0001 nerde bu bir kuraldır parantezi etki eden işlem önce yapılır öbür türlü dağalma özelliğini de yok edersiniz bi düşünün...
  • Dayanamayıp profa sorduk.Bölme işlemi varken çarpma işlemi parantez içine dağılamıyormuş.

Hesap makinesi ile bu işlemi yapıncada cevap 9 çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

Dayanamayıp profa sorduk.Bölme işlemi varken çarpma işlemi parantez içine dağılamıyormuş.

Hesap makinesi ile bu işlemi yapıncada cevap 9 çıkıyor.

Benim Casio Fx82ms 1 diyor sonuca
  • %52 cevap "1" demiş.
  •  6÷2(1+2)=?
  • oohhhaaa adam bölme işlemi varken dağalma özellği uygulanamaz dedi ya varmı böyle bişey dağalma işlemini her türlü parantez içindeki toplama işlemine dışardeki en yakın çarpma işlemiyle dağatılabilir istediğin kadar bölme işlemi olsun
  • Ben ilk bakışta 1 dedim ve oyladım fakat biraz daha bakınca durumun biraz karışık olduğunu farkettim.
    Şöyle olsaydı eğer; 6/[2(1+2)] cevap bariz 1'dir.Başta parantez olmayınca işlem şuna dönüşüyor:
    6/2X3

2x3 parantez içinde olmadığından işleme soldan başlarız diye biliyorum,çünkü çarpma ve bölmenin işlem önceliği eşit.Yani cevap 9 olacak.
  • o parantez fark etmez olsada olur olmasada çünki diğer parantezin yanında çarpım durumunda olan işlem herzaman parantezi ilk önce etkiler bu olmasaydı dağalma kuralı olmazdı niye anlamıyorsunuz...
  • Sonuç 9.İşlem önceliği soldakidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_v_p -- 1 Mayıs 2011; 4:07:24 >
  • duruma göre değişir...

ulan ygs lys kopya bilmemne derken kısa devre yaptı adamlar yazıktır ya...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.