Şimdi Ara

6+1 Adımda İngilizce Öğrenmek [Konu Tamamlanmadı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle belirteyim; konuyu bir anda hazırlamam mümkün değil arkadaşlar, zamanla her şeyi yazacağım. Sizlerden istediğim sabır ve bol bol tekrar.

*İngilizce Öğrenmek için gerekli dokümanları sizlerle daha sonra paylaşacağım.

Merhaba arkadaşlar, forumda birçoğumuzun ortak problemi kesinlikle yabancı dil yetersizliği, genellikle de İngilizce. Bu konuda sizlere elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Daha önce TOEFL IBT çalışma rehberi hazırladım ve çalışma tekniklerimi uygulayanların çoğu başarılı oldu, umarım bu konuyu da diğer konum gibi iyi bir seviyeye taşıyabilirim. Konuyu takip eden arkadaşlara da haftalık ödevler vereceğim.

1. Adım; Gerekli Süre: 6-10 Hafta

Yeni bir yabancı dil öğrenen kimseyi bebeklere benzetebiliriz, ilk önce dinlemeyi daha sonra da konuşmayı öğrenirler. Nihayetinde okumayı ve yazmayı öğrenirler.

Yani bu adımda sizlerden istediğim, bol bol kelime çalışmanız. Çünkü kelime bilmeden o dili okumak, yazmak ve konuşmak imkansızdır. Kelime öğrenim sınırını asgari olarak günlük 35 kelime belirledim ben, isterseniz bu sayıyı daha da arttırabilirsiniz.

2. Adım; Gerekli Süre: 11. Haftadan itibaren;

Yeni bir dili öğrenmenin diğer bir yolu da o dili sürekli dinlemektir. İngilizce öğrenmek için youtube aracılığıyla basit diyalogları dinleyebilir, çevrim içi sınıflara katılabilir ya da dili ağır olmayan dizi, çizgifilmleri ya da filmleri Türkçe altyazı ile izleyebilirsiniz.

3. Adım; Gerekli Süre: 11. Haftadan itibaren;

Tabiri caizse, hayatta kalacak kadar İngilizce kelime öğrendikten sonra İngilizce bilen birisi (yabancı ya da Türk fark etmez) ile basit diyaloglara girebilirsiniz, bu sizin için çok iyi bir tekrar yöntemi olacaktır. Bu aşamadan sonra Beginner Text Book denilen ve gramer öğreten kitaplara başlayabilirsiniz.

4. Adım; Gerekli Süre: 11. Haftadan itibaren;

Hakkını vererek kelime çalıştıysanız hikaye kitabı diyebileceğimiz reader'ları okumaya hazırsınız demektir. İlla ki hikaye de okumanız gerekmiyor, reklamları, tabelaları ya da yemek tariflerini de okuyabilirsiniz.

5. Adım; Gerekli Süre: 11.Hafta - 2 Yıl.

Buraya kadar istikrarlı çalıştıysanız tebrikler ! sıfırdan başladıysanız, artık A-1 seviyesinde İngilizce biliyorsunuz. Bundan sonra daha zor kelimeler içeren kitaplara ya da dokümanlara geçebilir, daha kompleks cümleler kurabilirsiniz. Bu aşamadan sonra Türkçe-İngilizce sözlük kullanmak yerine İngilizce-İngilizce sözlük kullanmanızı tavsiye ederim. Kelimelerin anlamını cümlelerden çıkarmak, daha akışkan konuşmanıza ve yazarken sıkıntı yaşamamanıza yardımcı olacaktır. Aynı tempo ile çalışmaya devam ederseniz, 2. yılında sonunda seviyeniz B2-C1 arasında olacaktır.

6. Adım; Gerekli Süre: 11. Haftadan itibaren;

İngilizce'yi olabildiğince günün her alanında kullanmalısınız. Misal olarak İngilizce günlük tutmalı ya da hayal gücünüzü kullanarak kendi hikayelerinizi yazmalısınız. Her geçen günde daha fazla yazmaya ve daha kompleks kelimeler kullanmaya çalışın.

6+1. Adım; Gerekli Süre: 11.haftadan itibaren: Önerilen; 2. Yıldan sonra

Aslında İngilizce öğrenmenin en kolay yolu; Anadili İngilizce olan bir ülkede yaşamak ya da o ülkeyi 8-12 hafta gibi süreyle turist olarak ziyaret etmektir. Ancak ülkemizdeki ekonomik koşullardan dolayı birçoğumuz yurtdışına çıkamıyoruz. o nedenle 7. adım yerine 6+1. adım olarak yazdım.
    _____________________________________________________________________________________

Teorik Anlatımım bitti arkadaşlar, pratiği anlatmak için şu an yeterli zamanım yok, en kısa zamanda başlayacağım.

• güzel tavsiyeler var
  • Teori iyi güzelde bunu uygulamak işte problem orda çok çalışmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerinize sağlık. Vakit bulup tamamlayabilseniz keşke...
  • Merakla bekliyoruz.
  • Gönül ister günde 50 kelime de ezberlemek ama 35 kelimeyi 1 günde nasıl kalıcı bir şekilde ezberleyeceğiz onuda açıklasaydın keşke.
    Ezberlenir ama 2-3 gün sonra unuturuz. Bizde 2,5 Ayda 2500 kelime ezberlememizi istiyorsun.

ama diğer öneriler güzel uygulamaya çalışacam. Pratik olarak da açıklama bekliyoruz kısa zamanda teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corpixx -- 4 Eylül 2014; 16:51:05 >
  • konuyu biraz ihmal ettiğimi farkettim, ders kayıtları falan derken boş zamanım yok denecek kadar azaldı, kusura bakmayın arkadaşlar.

@Kuresel-ikinma / @Opinion - en kısa zamanda konuyu tamamlayacağım

@Corpixx - ezberleme tekniklerini bildiğinizi varsaydım ancak ona da değinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.