Şimdi Ara

6.0V ile 650 mA şarj aleti, 1000 mA pili şarj etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
7.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Weewell Marka bebek telsizi aldım.

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=301128&productid=oyunweewma295

Bu telsizde kullanmak üzere 2 adet ince 1000 mA şarjlı pil aldım fakat. Ürünün bataryası ile şarj olmuyorlar.

Adaptörün üzerinde yazan:

İnput: 100V-240V -50/60 Hz, 0.15A

Output: 6.0v :::, 650 mA

650 mA ince şarjlı pil bulamıyorum. Eğer bulursam sorunum çözülür mü?

Şarj Aletinin çalıp çalışmadığını nasıl anlarım?

• kardeşim öncelikle 1000ma pli en az 1000ma bir şarj aletiyle şarj edebilirsin yukarı değer olmasında bi sakınca yok ama aşağı değer olmaz sen ma değeri daha fazla olan bir alet bul yada pilin ufak değerli olanını bul ancak pilin ma değeri azalırsa şarjı az gider olçmek içinde bir multimetreye ihtiyacın var ancak voltajı bir cıhaz bağlamadan ölçersin ama apmeri yani (ma) değerii olçmen için aletin cıkısına ma değeri şarj aletinin değerini aşan bir alet bağlaman lazım (ama değeri aşma konusunu fazla abartma ) yardımcı olabildimse sevinirim ...

en iyisi hiç uğraşma git bitane pil şarj cihazı al kurtuk ondan şarj eder kullanırsın 10-15 tl bşeydir iyi olanları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekno61 -- 25 Ekim 2010; 20:04:31 >
  • Çok teşekkür ederim. Bende korkmuştum cihaz bozuk diye. Zaten Yanında şarj cihazı da almıştım. Ayrıca 2 tane ince pil. Ben pratik olsun diye bebek telsizinden şarj etmek istemiştim. O halde mah düşük iki ince pil temin edeceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekno61

kardeşim öncelikle 1000ma pli en az 1000ma bir şarj aletiyle şarj edebilirsin ...........................

1000mA lik pil 1000 mA şarj aleti ile nasıl sarj edilir?
  • quote:

kardeşim öncelikle 1000ma pli en az 1000ma bir şarj aletiyle şarj edebilirsin
    ............

Bu konuda yüksek ihtimalle yanılıyorsun. Şarj aletlerinin üzerinde yazan o çıkış değeri verebiliği akım yani şarj etme hızı ile ilgili. Gerilim uygun olduğu taktirde cihaz yine şarj eder fakat daha şarj daha uzun sürer. Mesela 60A değerinde bir kurşun akü olduğunu düşün. Bunu şarj etmek için 60A çıkışlı bir şarj aleti gerekli ama 6A ile şarj edilirler

http://www.eproje.com/modules.php?name=News&file=print&sid=627

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 26 Ekim 2010; 12:49:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

quote:

............

Bu konuda yüksek ihtimalle yanılıyorsun. Şarj aletlerinin üzerinde yazan o çıkış değeri verebiliği akım yani şarj etme hızı ile ilgili. Gerilim uygun olduğu taktirde cihaz yine şarj eder fakat daha şarj daha uzun sürer. Mesela 60A değerinde bir kurşun akü olduğunu düşün. Bunu şarj etmek için 60A çıkışlı bir şarj aleti gerekli ama 6A ile şarj edilirler

düşük akımla şarjın daha sağlıklı olduğu malum. Merak ettiğim çok yüksek akımla malum ısıma ve diğer sebeblerden dolayı akü nün ömrü kısalacaktır. Soğuk bir yerde şarj edilse aküye zarar gelir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaplumb ağa

quote:

quote:

............

düşük akımla şarjın daha sağlıklı olduğu malum. Merak ettiğim çok yüksek akımla malum ısıma ve diğer sebeblerden dolayı akü nün ömrü kısalacaktır. Soğuk bir yerde şarj edilse aküye zarar gelir mi?

Her batarya için düşük şarj sağlıklı değil. Birçok batarya için hızlı şarj bataryanın ömrünü uzatıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.2 volt şarjlı pil yapmak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1000 ma. pili 1000 ma. akımla şarj edersek göreceksinizki 5-8 döngüden sonra(şarj-deşarj)pilin ömrü bitecektir.Pil veya akülerde şarj akımı max. % 10'dur.Yani 1000 ma. pili en fazla 100 ma. akımla şarj edersek döngü (kaliteli şarjlı pillerde 1000 defa söylenir)uzayacaktır.Yani ömrü.
    Samed beyin bahsettiği hızlı şarj;yinede pek istenmez.Zora çare ve acele gerektiğinde yapılır.Hızlı şarjın Türkçe'si dalgalı doğru akımla şarj demektir.Ör; 1,2-1,6 Khz gibi.Pil gruplarında hızlı şarj cihazı ben henüz duymadım.Belki özel yapımlar olabilir.En güzeli kapasitesi ölçüsünde şarj.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

1000 ma. pili 1000 ma. akımla şarj edersek göreceksinizki 5-8 döngüden sonra(şarj-deşarj)pilin ömrü bitecektir.Pil veya akülerde şarj akımı max. % 10'dur.Yani 1000 ma. pili en fazla 100 ma. akımla şarj edersek döngü (kaliteli şarjlı pillerde 1000 defa söylenir)uzayacaktır.Yani ömrü.
    Samed beyin bahsettiği hızlı şarj;yinede pek istenmez.Zora çare ve acele gerektiğinde yapılır.Hızlı şarjın Türkçe'si dalgalı doğru akımla şarj demektir.Ör; 1,2-1,6 Khz gibi.Pil gruplarında hızlı şarj cihazı ben henüz duymadım.Belki özel yapımlar olabilir.En güzeli kapasitesi ölçüsünde şarj.

Energy ve Varta'nın 15dk da şarj cihazları var, onları bir incelemeni tavsiye ederim

Şu yazıyıda incelemeni tavsiye ederim
    http://www.greenbatteries.com/nibafa.html#Rapid%20charging%20NiMH

• Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim Samed bey.Yiğitlik pillerde görünüyor.Şarj akımında değil anlaşılan.Tabi bu tip pilleri temin etmemiz yada mevcut elimizdekiler bildik düzen olduğuna göre.
  • biuu ;
    Büyük ihtimalle sizin telsizinizin pilleri şarj etme özelliği bulunmuyor dur. 2 Adet pil 6V ile şarj edilmez. Adaptörünüz sadece pirizde kullanım için verilmiştir. şarjlı pil kullanacaksanız pillerini ayrı olarak şarj etmeniz gereklidir. 6V 650mA cihazın çalışma özellikleridir. 650mA kullanmak zorunda değilsiniz.
    tekno61 ;
    1000mA pilleri şarj etmek için 1000mA şarj cihazı kullanırsanız pilleriniz çok hızlı şarj olur ve pilleriniz ısınır, kullanım ömürleri azalır. en ideali ( Avrupa Standardı ) 10 da biri değer ile 16 saat şarj etmektir.
    biuu ;

Aldığınız VPW Markalı şarj cihazı işinizi görür fakat şarj cihazı alırken daha kaliteli ( Duracell, Varta Gibi ) cihazlar seçerseniz. Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olur.

Pil alımları için benim önerim.www.pilburada.com adresi güvenilir ve sattıkları ürünlerin teknik desteğini veriyorlar.

• Dalgalı doğru akımla şarj nasıl oluyor? Ben kullandığım Ni-Mh 250maH 9V pilleri 75mA'de 5 saatte şarj ediyorum mesela. Pillerin üzerlerinde de 25mA akımda 14 saat, 75mA'de 5 saatte şarj olacağı yazıyor. Her pil aynı yöntemle de şarj olmz tabiki. Ni-Mh şarj aleti ile li-po pili şarj edemezsiniz. Ni-Cd piller ile ni-Mh pillerin şarj yöntemleri de farklıdır. Genelleme yapıp yanlış bilgi vermeyelim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaplumb ağa

quote:

quote:

............

Her batarya için düşük şarj sağlıklı değil. Birçok batarya için hızlı şarj bataryanın ömrünü uzatıyor

biraz kafam karıştı ,hp marka cep telefonuma baktım şimdi,bataryası 1100mah ve şarj cihazıda yani adaptörüde 1100 ma,ama ben cep telefonumu 3 yıldır sorunsuz şekilde kullanıyorum ,batarya problemi yaşamadım.3 günde bir şarj ettiğimi düşünürsek,360 kez şarj-deşarj olmuş.

• Sn.freedom33;Evet pil ve adaptör akımı aynı yani 1100 ma.Kafanız karışmaması açısından;adaptör geribildirim voltaj ve akım kontrollu smps trafo ile beslendiğinden bu trafolar voltaj ve akımı kendisi ayarlar.akıllılar yani.Ama adaptörden max. 1100 ma çekebilirsiniz demek ister.Yani bu adaptör max. 11-12 A pili(aynı voltajda)şarj edebilir.Akıllı derken;geri bildirim voltajı atıyorum 4VDC.ye ayarlanmış ve akımda max. 1100 ma.e ayarlanmış imal edilmiş bir adaptör şarj ederken pil voltajı yükseldikçe voltajı ve akımı düşürür.İşte 1100 ma. bir pili şarj ederken kendisi oto. olarak zaten 100-110 ma. akımla şarj eder.En garantisi + kabloya seri A.metre bağlarsanız kaç akımla şarj ettiği net anlaşılacaktır.
    Sn.maytere;dalgalı doğru akımla şarj(hızlı şarj) 1 sn.de 1300-1600 Hz. dalga şeklinde yüksek akımla aküye akım verme şeklinde oluyor.12V-100 A. bir aküyü max. 14V-10A akımla normalde şarj ediyorsak,hızlı şarjda 20-30A akım yükleniyor ama 1 sn.de 1300-1600'e bölerek.Şoklama gibi yani.
    Aslında adaptörlerdeki en son kullanılan kondansatörleri devreden kaldırsak onlarda böyle hızlı şarj eder.Ama güzelim pilleri harmonikli akıma teslim etmiş oluruz.Bence akü yada pil geç dolsun ama kısa sürede bozulmasın,ömrü uzun olsun.

• Biuu Sanırım bu kadar bilgiden sonra baya aydınlanma olmuştur :)
  • Gerçekten de bu kadar ayrıntı bilgi sahibi olacağımı ummuyordum. Hepinize teşekkür ederim.
  • Ben de weewell bebek telsizi aldım. Uzun bir süre pil sorunu yaşadım. 650mA bulamadım ve bir sürü pil denedim. Sadece adaptör ile kullanabildim. İçerisinden sadece tek ünite için pil çıkıyor olması çok saçma olmuş.

Bugün GP marka 600mA lik pil buldum. Taktım. 8 saattir şarj oluyor olmasına rağmen pil durumu hiç değişmedi. Sanırım bu başka bir problem var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abrek84

biuu ;
    Büyük ihtimalle sizin telsizinizin pilleri şarj etme özelliği bulunmuyor dur. 2 Adet pil 6V ile şarj edilmez. Adaptörünüz sadece pirizde kullanım için verilmiştir. şarjlı pil kullanacaksanız pillerini ayrı olarak şarj etmeniz gereklidir. 6V 650mA cihazın çalışma özellikleridir. 650mA kullanmak zorunda değilsiniz.
    tekno61 ;
    1000mA pilleri şarj etmek için 1000mA şarj cihazı kullanırsanız pilleriniz çok hızlı şarj olur ve pilleriniz ısınır, kullanım ömürleri azalır. en ideali ( Avrupa Standardı ) 10 da biri değer ile 16 saat şarj etmektir.
    biuu ;

Aldığınız VPW Markalı şarj cihazı işinizi görür fakat şarj cihazı alırken daha kaliteli ( Duracell, Varta Gibi ) cihazlar seçerseniz. Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olur.

Pil alımları için benim önerim.www.pilburada.com adresi güvenilir ve sattıkları ürünlerin teknik desteğini veriyorlar.

Aynı cihazdan ben de aldım. İçerisinden 3 adet çok dandik çin malı şajlı pil çıktı. Kitapçığında her iki ünitenin de şarjlı pilleri şarj edebildiği yazıyor ama amper yada volt belirtmiyor. Önce Philips in 900mA lik pillerini taktım. Cihaz çalıştı ama şarj etmedi. Bu sırada diğer ünite üzerindeki dandik pilleri şarj etti. Cihazlar da mı bir sorun var diye pillerin yerini değiştirdim ama sonuç değişmedi.

Sonra cihazın 650mA olduğunu öğrendim ve daha düşük, 600mA lik pil aldım ama bunları da şarj etmedi.
    Üzerinden çıkan pilleri şarj edip te diğerlerini etmemesi çok garip.

• quote:

Orijinalden alıntı: saltug

quote:

Orijinalden alıntı: Abrek84

biuu ;
    tekno61 ;
    biuu ;

Aynı cihazdan ben de aldım. İçerisinden 3 adet çok dandik çin malı şajlı pil çıktı. Kitapçığında her iki ünitenin de şarjlı pilleri şarj edebildiği yazıyor ama amper yada volt belirtmiyor. Önce Philips in 900mA lik pillerini taktım. Cihaz çalıştı ama şarj etmedi. Bu sırada diğer ünite üzerindeki dandik pilleri şarj etti. Cihazlar da mı bir sorun var diye pillerin yerini değiştirdim ama sonuç değişmedi.

Sonra cihazın 650mA olduğunu öğrendim ve daha düşük, 600mA lik pil aldım ama bunları da şarj etmedi.
    Üzerinden çıkan pilleri şarj edip te diğerlerini etmemesi çok garip.

Siz yine şanslıymışsınız. Bende şarjlı pil falan çıkmadı. Artık başka adaptör de şarj ediyorum.

• Benim de bir sorum olacak sizlere zahmet.. konu kirliliği olmasın diye burdan soruyorum..

Premier PVC-1235 Şarjlı El Süpürgesi var bende. Adaptörünü düşürüp kırdık.. voltajı ve amperine bakmadan direk attım. şimdi alacağımın kaç volt ve amper olacağını bilmiyorum. aküsü 4.8 volt 1300 mAmper. adaptörü kaç volt almalıyım sizce?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.