Öğrenci adamım, birikmiş bi 6.000 liram var. Biraz sahibinden.com da araba baktım, bu fiyata 90-95 model aralığında eli yüzü düzgün araçlar var. Çoğu da lpg li az yakıyor. Aylık gelirim 1000 liranın üstünde. Aracın vergisini bakımını yakıtını ödeyebilecek gücüm var.
Ayda 800-900 civarı yol yapıcam. Km de 20 kuruş yaksa, Ayda 160-180 lira yakıt masrafım var. Zaten o civarda bi parayı ben dolmuşa, otobüse taksiye veriyorum her ay.
Sizce bu fiyata araba almak mantık lı mı? Sonuçta en fazla 2 sene kullanacağım sonra satacağım.
Yanlış anlamayın, lütfen!
Önce okulunu bitir. Derslerine zaman ayır.
İki sene sonra alırsın. Oldu-olmadı araç çok gerekli olursa kiralarsınız.
temiz spring veya uno al.
Uno daha genç işidir fakat daha küçüktür.
Hemen hemen aynı yakarlar.
Spring karbüratörlü. Uno enjeksiyonludur.
Spring önden çekişli olduğundan ve vites aralıkları kısa olduğu için daha iyi kaçar.
Spring in bagajı tüp takılınca düşer simit tüp takılmaz.
Uno nun bagajı içerdedir ayrı değildir geniş yükleme alanı sunar.
Spring memur arabası Uno öğrenci arabasıdır
İkisininde parçaları bol tamiri ucuzdur 6 bine farklı markalar bulursun ama parçası ve tamiri masraflıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: Aydoğan*
Yanlış anlamayın, lütfen!
Önce okulunu bitir. Derslerine zaman ayır.
İki sene sonra alırsın. Oldu-olmadı araç çok gerekli olursa kiralarsınız.
Okulum bitti yüksek lisans yapıyorum. Zaten arabayı da tübitak bursuyla alıcam.
Aynı sizin gibi hesap yaparak aylık yakıt giderinin 200 lirayı geçmeyeceğini söyleyen bir arkadaş, araba aldı ve aylık yakıt giderinin 400 liranın altına düşmediğini söylüyordu. Sonra arabayı sattı.Şimdilerde, Aylık toplu taşıma giderinin 140 lira olduğunu, her ay en az 260 lira kar ettiğini söylüyor. Demem o ki, araba konusunda evdeki hesap kesinlikle çarşıya uymaz.
Ama masraflarını karşılayabilir derseniz 6 bin liraya araba tabiki alınır. Şahsen ben hyundai excel tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
Aynı sizin gibi hesap yaparak aylık yakıt giderinin 200 lirayı geçmeyeceğini söyleyen bir arkadaş, araba aldı ve aylık yakıt giderinin 400 liranın altına düşmediğini söylüyordu. Sonra arabayı sattı.Şimdilerde, Aylık toplu taşıma giderinin 140 lira olduğunu, her ay en az 260 lira kar ettiğini söylüyor. Demem o ki, araba konusunda evdeki hesap kesinlikle çarşıya uymaz.
Ama masraflarını karşılayabilir derseniz 6 bin liraya araba tabiki alınır. Şahsen ben hyundai excel tavsiye ederim.
Arabam var die zırt pırt her yere arabaylan gidersen olacağı o. Babamın zaten arabası var. Bi arabanın ne kadar masrafa sokacağı konusunda bayağı bilgi sahibiyim. Sadece 6000 liralık bi arabaya hayatımda hiç binmedim. Buna değer mi değmez mi onu soruyorum.
ben de aracımı 3 yıl önce falan aldım, 96 model uno yaklaşık olarak 6000 tl civarıydı, 110.000km idi aldığımda şu an 140.000 km'de ve 1 defa bile sanayiye gitmedim. filtre-yağ değişimi yap benzin koy kullan durumum 3 yıldır devam ediyor. öncelikle 4 tekerlekli birşey olsun, ayağımı yerden kessin yeter diyordum ama şu an arabamı sadece 0 km bir araç alırsam değiştirmeyi düşünüyorum. yaklaşık olarak 35000 TL'lik bütçem var ve bu bütçeye gelinceye kadar 2. el başka bir araba almayı hiç düşünmedim (uno memnuniyetimden dolayı).
Arkadaşımın 7.000 liraya alıp memnun kaldığı unodan bahsedecektim, benden önce birkaç arkadaş uno önermiş zaten..
Abi al bi tempra yada reno bak keyfine doğru söylüyorsun neden değmesin 76 model araçlar trafikte gexiyor baksa sen millete otobüsdte milletin apış arası kokusu ile seyahat edip ayakta çile çekmektense az yakan tüplü bir aracın olsun heryere götürür seni şimdi parası bol arkadaşlar alma filan derler sen bakma onlara bende bi tempra arıyorum aynı aralıklara daha pahalı arabada alabilirim fakat almıyacağım araç sahiplerine inat
quote:
Orijinalden alıntı: speedystop
Abi al bi tempra yada reno bak keyfine doğru söylüyorsun neden değmesin 76 model araçlar trafikte gexiyor baksa sen millete otobüsdte milletin apış arası kokusu ile seyahat edip ayakta çile çekmektense az yakan tüplü bir aracın olsun heryere götürür seni şimdi parası bol arkadaşlar alma filan derler sen bakma onlara bende bi tempra arıyorum aynı aralıklara daha pahalı arabada alabilirim fakat almıyacağım araç sahiplerine inat
+1940
Bişeyi unutuyosunuz böyle bir araç he ay 100 tl yer sanayide sürekli bir yeri bozulur
örneğin şöyle bi civic alınsa çok masraf çıkarır mı?
2000mod samara
sana tavsiyem springe şahine vs sakın bulaşma.yazdıklarından durumunun kötü olmadığını anlıyorum biraz daha bekle gerekirse 7000 7500 tl ye avrupa bir araç al şehiriçi dışı spring şahin tarzı araçlar kullanması bile yoruyor insanı.araç bakmayada gerçekten anlayan biriyle git .ortalık sahtekar kaynıyo. en azından beğenip teste götürceğin aracı götürmeye değip değmeyeceni söylesin sana .
sana tavsiyem springe şahine vs sakın bulaşma.yazdıklarından durumunun kötü olmadığını anlıyorum biraz daha bekle gerekirse 7000 7500 tl ye avrupa bir araç al şehiriçi dışı spring şahin tarzı araçlar kullanması bile yoruyor insanı.araç bakmayada gerçekten anlayan biriyle git .ortalık sahtekar kaynıyo. en azından beğenip teste götürceğin aracı götürmeye değip değmeyeceni söylesin sana .
senin yerinde olsam 90 model bir civic yerine daha modelli bir araç tercih ederdim yukarda verdigim örnekler gibi o yaştaki aracın temizini bulmak zor ki verdigin ilandaki civicde pek temize benzemiyor..ha arar tarar temizini bulurum dersen olabilir niye olmasın ama karbüratörlü yerine enjeksiyonlu araç her zaman iyidir bence
Deger niye degmesin.Misal bugun iftara arkadasin 92 model hyundai excel'i ile gittik.Otobusle gitsek 45 dakika da gidecektik,6.000 liralik araba ile 15 dakikada gittik.
Araba dedigin a noktasindan b noktasina goturmez mi zaten.6.000 liralik aracta goturur,60.000 liralik aracta goturur.
quote:
Orijinalden alıntı: Alp_Tigin
quote:
Orijinalden alıntı: ilker1041
quote:
Orijinalden alıntı: Alp_Tigin
senin yerinde olsam 90 model bir civic yerine daha modelli bir araç tercih ederdim yukarda verdigim örnekler gibi o yaştaki aracın temizini bulmak zor ki verdigin ilandaki civicde pek temize benzemiyor..ha arar tarar temizini bulurum dersen olabilir niye olmasın ama karbüratörlü yerine enjeksiyonlu araç her zaman iyidir bence