Şimdi Ara

5V 'u 12'ye yukseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
10.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bir devre yapiyorum..bi tarafinda 5V'u 12V'a yukseltmem gerekiyor..bu isi nasil yapariz...

• bunu yapmak için elinde ne var
  • Yükseltici Trafo gerekebilir fakat bende tam olarak bilmiyorum.Böyle bir devre banada lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: meandorsaber

arkadaslar bir devre yapiyorum..bi tarafinda 5V'u 12V'a yukseltmem gerekiyor..bu isi nasil yapariz...

MC34063 entegresi ile yapabilirsin.kolay bulunabilen ucuz bir entegredir.
  • Teşekkürler.Peki Akımı direk entegre üzerinden çekmemiz sonucunda ısınma fazla olurmu?Yani transistör falan gerekirmi?
  • Hocam datasheetine baktım.Kullanışlı bir entegre fakat birde bunun baskıdevresi falan varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.

(DATASHEET'LERDE BASKIDEVRESİNİ BULDUM FAKAT ÖZENİLMEMİŞ)
  • Malesef benim elimde de hazır baskı devresi bulunmamakta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    18 yıl önce açıldı
    Windows 10 dan 11 e Yükseltme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki arkadaslar bu bahsi gecen yukseltmeyi bi transistor ile yapamazmiyiz..(mesela bir fet ile)
  • quote:

Orjinalden alıntı: meandorsaber

peki arkadaslar bu bahsi gecen yukseltmeyi bi transistor ile yapamazmiyiz..(mesela bir fet ile)

bide yukardaki entegrenin bacak baglantilarini bulamadim :S
    yardimci olursaniz cok sevinirim...
  • Su fet olayini cevaplicak arkadas yokmu?
  • Evet arkadaşlar bende takipteyim.

Benim aradığım şey tam olarak böyle;

5V 500mA USB Çıkışından 12V 200mA'lık bir fanı rahatça çalıştıracak bir devre arıyorum.Isınmayan ve ucuz(GALİBA ÇOK ŞEY İSTEDİM)
  • neden 12 volta yükseltip fan çalıştırmaya çalışıyorsunki 5v luk fanlardan kullan çok daha verimli olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezerkıran

neden 12 volta yükseltip fan çalıştırmaya çalışıyorsunki 5v luk fanlardan kullan çok daha verimli olur

Ewt hem neden bilgisayarın güç kaynağından 12 volt almıyorsun?(eğer laptop kullanıyorsan sezer abinin dediği gibi 5V fanlardan kullan)
  • http://www.turuselektronik.com/product.php?productid=50192&cat=376&page=1
  • LM2577 ile cok rahat yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goktugcakmak -- 26 Eylül 2008; 12:17:26 >
  • Bilal abi öyle ufak fan aramıyorum ben 120MM 5V fan linki bulursan sevinitim
  • yaparsın ama ne gerek var dedikleri gibi 5v luk fanları çalıştır. 12v yapcam diyosan illa bi trafo şart ama akımdan çok yersin buda extra enerji kaybı demek hiç gerek yok bence bağla bilgisayarın 12v una yada git bi 12v luk trafo al ona uğraştığın vakte yazık:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selman497 -- 25 Eylül 2008; 15:28:15 >
  • arkadaşım Allah kolaylık versin sana çünkü dediğin devreyi ben 2004 de,Marmara üniversitesinde okurken Ferdi Boynak tan almıştım,belki okuyanlar bilir (ödev olarak) kolay sanmıştık :)) inanılmaz zor,en son hazır bi devre aldık hem elemanlar bulunmuyordu hemde naptıysak olmadı buna rağmen 100mA anca akım cekebildik,firmaları araştırma tavsiye edebilirim..
  • Yukarıda lm2576 yazmıstım yanlıs olmus. LM2577

5V 'u 12'ye yukseltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goktugcakmak -- 26 Eylül 2008; 12:19:55 >
  • http://www.eproje.com/modules.php?name=News&file=article&sid=686
    bu siteye bak baskı devresi de var direnç değerlerini değiştirip istediğin voltajı elde edersin

5V 'u 12'ye yukseltme
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.