Şimdi Ara

5v 2a cihaza 5v 1a adaptör kullanabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Xiaomi mijia 360 ip kamera aldım geçen gün hepsiburada'nın kampanyasıyla. İçinden ne yazık ki adaptör çıkmıyor, sadece 2 metrelik bir micro kablo çıkıyor. Araştırdım cihazı Çin'den alanlardan 5V 2A gücünde bir adaptör çıkıyormuş. Cihazın kullanım kılavuzunda da yazıyor bu değer.

    Bende hali hazırda 5V 1A, 5.3V 2A, 9V 2A şeklinde adaptörler var. 5.3V 2A (Samsung telefona ait) adaptörü kullansam sorun olur mu? Ya da 5V 1A kullanmam cihaza zarar verir mi?



  • 5.3V 2A (Samsung telefona ait)
  • 5v 1amper uygun olur. Her zaman tam yük çalışacak hali yok.
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Bu başlığı açmadan önce bir sürü araştırma yaptım. Genel olarak öğrendiğim şu: Cihaza giden volt tam istenildiği gibi olacak ama amper yüksek olabilir. Amperin yüksek olması, adaptörün güçlü olduğunu gösterir ve yüksek olması cihaz açısından sıkıntı olmaz. Cihaz ne kadar gerekliyse o kadar amper çeker. Misalen 5V 1A ile çalışan bir cihaza 3A bile adaptör uyar ama 9V adaptör olmaz.

    Şimdi bendeki 5.3V samsung adaptörü kullansam, cihazın ihtiyacından fazla olan 0.3V cihaza zarar verir mi? Veya 5V 1A iphone adaptörünü kullansam, cihazın ihtiyacı olan 2A gücü sağlayamadığı için ısınıp hem kendine hem cihaza zarar verebilir mi? IP kamera olduğu için günlerce açık kalacak cihaz. Hem cihazı uzun süre kullanmak hem de böyle yangın vs. sıkıntı yaşamak istemiyorum. Gerekliyse yeni bir 5V 2A adaptör alabilirim.




  • gencturk33 kullanıcısına yanıt
    Kalitelisinden 5V-2A ya da 3A adaptör alın.

    Cihaz ben 2A istiyorum diyorsa daha düşük tercih etmemeye çalışın. Belki 0,5A çekiyordur ama güç hesaplaması gereği kaynağın daha fazla güçlü olması beklenir.
  • gencturk33 kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrıldı01 -- 2 Ağustos 2020; 14:33:54 >
  • Hızlı şarj cihazlarını hızlı yapan temel şey amperin yüksek olması değil voltajın yüksek olmasıdır.

    QuickCharge cihazlarını araştırırsan voltajın kademeli olarak azaltıldığını görürsün. 9V mertebesinden 5V a kadar kademeli olarak iner. Günümüz hızlı şarj teknolojisinin temel prensibi yüksek potensiyel fark ile iyon hücreye "pulse" tipi darbe vermektir. Böylelikle geleneksel şarj teknolojilerine kıyasla çok daha verimli ve çok daha hızlı bir şarj elde edilir.

    İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C834D35AF -- 3 Eylül 2019; 2:8:19 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrıldı01 -- 2 Ağustos 2020; 14:51:4 >
  • 5v 2a cihazım var.5v 1a aldım.cihaza taktım.2-3 dakika donmuş.5v 2a gerek

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.