Şimdi Ara

5900X & MSI Mag Coreliquid 360r Soğutma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar işin içinden çıkamadığım için son çare birde buraya yazayım dedim. Başlıktaki işlemciye ve soğutucuya sahibim. İkisini de sıfır aldım yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Dün takılma yaşamaya başladım ve bir rest atayım dedim. Bilgisayar işlemci sıcaklığının yüksekliğinden dolayı bios a yolladı beni. Boştayken işlemci 80 dereceydi. Bilgisayarı açtım. kullanabiliyorum fakat yük altında işlemci hızını 1 GHz seviyesine kadar düşürüyor. %20 %30 civarlarında 3,6 ile 4 GHz arasında takılıyor. İşlemci 81 dereceyi geçmiyor CPU diyot ve CPU Package ise 90-91 derece aralığında.

İşlemciyi ve soğutucuyu söktüm. Thermal macunu temizledim yeniledim geri taktım. Sorun çözüldü. Fakat ertesi gün tekrar aynı hale geldi. Sıvı soğutmanın pompası ve fanları çalışıyor gözüküyor. PC'ye yük bindirmeden kullanabiliyorum.

Anakartım Asus X570 Prime Pro

Sizce sorun anakartta mı? İşlemcide mi? Soğutucuda mı? Bana soğutucunun boruları tıkandı gibi geliyor. Bir önceki bilgisayarımın sıvı soğutmasında da aynı sorunu yaşamamıştım. Fakat 4. ya da 5. yılında olmuştu. Bu daha 3 aylık.

Bios'u sıfırladım bir şey değişmedi.

Sıcaklık değerlerini ve fan hızlarını aşağıdaki görsele ekledim. Geçici olarak aşağıdaki soğutucuyu almayı düşünüyorum. Tabii eğer sorun soğutucudaysa

www.hizliresim.com
    284colu.jpg
    https://www.hizliresim.com/284colu
    teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Arctic Freezer 34 eSports DUO - Intel / AMD Uyumlu, 2 Adet BioniX P Fanlı, 4x Isı Borulu, PWM Fanlı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00060A) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/arctic-freezer-34-esports-duo-intel-amd-uyumlu-2-adet-bionix-p-fanli-4x-isi-borulu-pwm-fanli-islemci-sogutucu-ar-acfre00060a.html

Edit: Arctic Freezer 50 soğutma alındı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 31 Ocak 2022; 4:15:0 >

• O hava sogutucu (f34) 5900x e göre degil, standard ayarlarda yetmez bile... Senin sistemde sorun oldugu asikar. Üstesinden gelemedigin de belli oluyor. Bir bileni bulabilsen yarim saat sürmez, cözer. Kendini üzmeye degmez bence, üc bes verip baktir birine...

Ben ugrasirim diyorsan, öncelikle sivi sogutmayi test etmen lazim yahut garantiye gönderip onlara test ettireceksin. Anakartin biosunu default yapip kaydet sonra xmp yi geri ac, standard ayarlarda kalsin. Hangi termal macunu kullaniyorsun onu yazmamissin galiba... Daha önce sivi sogutma montaji yaptigini ve bu konuda tecrübeli oldugunu varsayiyorum misal, sivi sogutma blogunun altindaki plastik korucuyu falan cikartmissindir, macunu güzelce yayip ince bir tabaka halinde sürüp, vidalari capraz sikmissindir.

Su da var bu sekilde tekrar calismaya zorlarsan, anakart ariza verebilir, kapanip bir daha acilmama sorunu yasayabilirsin. Bu acil durumlardan biri... Hic düsünmedigimiz bir sorun da olabilir, mesela islemci arizalidir, sivi sogutmanin am4 kitini degilde intel kitini takmissindir, bilemedim. Makineye bakmak lazim...

Yine de hava sogutma öner dersen, muhakkak dual tower yani cift kule cift fanli büyük modellere bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Hocam bu bilgisayardan 3 tane topladım, 2 tanesi ofiste fakat ofis uzak. Oraya git gel ile uğraşmak istemiyorum. Biosu default yapıp açtım. xmp yi sıfırladım açık kapalı denedim sonuç değişmedi. Soğutucunun tam oturduğundan eminim.

Soğutucuyu ve işlemciyi çıkarıp geri taktıktan sonra sorun 1 günlüğüne çözüldüğü için sorunun soğutucuda olduğunu düşünüyorum. Soğutucuyu garantiye yollasam ne kadar sürede gelir bir bilginiz var mı? Amazondan almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 30 Ocak 2022; 21:56:48 >
  • Mokıta kullanıcısına yanıt

Kablolari dogru yere taktigindan da eminsin. Mecbur sivi sogutma servise gidecek, ama amazondan aldigin icin amazon-teknik servisi arayip presedürü takip etmen gerek. Bu süre zarfinda pc kenarda beklemek zorunda kalacak.

Hocam %100 eminim her şeyin doğru takıldığından. Kabloları sökmedim zaten dün. Kasayı 3 aydır kullanıyordum sorun yoktu yeni başladı sorun. Bilgisayardan çok iyi anlayan birisiyim. müh. bitirdim şu anda da unreal engine 5 üzerinden geliştirme yapıyorum. Yine de sizin için tekrar kontrol ettim kasayı açıp bir yanlışlık ya da çıkan bir kablo var mı diye. Sık sıkta bilgisayar toplarım hakimim konuya. Yarın bir soğutucu alacağım, arkadaşa soğutucu lazımmış. Ona alınacak soğutucu, başta benim kasada deneyeceğiz. Sorun soğutucuda ise soğutucuyu garantiye göndereceğim amazon üzerinden. Arkadaşa alınan soğutucu, benim soğutucu garantiden gelene kadar bende kalacak. Bilgisayarın kullanılamaz halde kalması sorun, işlerimi aksatır çünkü. Geçici bir soğutucuda olsa çalışması lazım kasanın. Ama sorun işlemcideyse yapacak bir şey yok mecbur bekleyeceğiz.

Ek olarak farklı bir tavsiye varsa yine okumaktan zevk alırım. Her türlü yardıma açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 30 Ocak 2022; 23:20:1 >

• Hava Sogutma Alacaksanız Arctic 50 300W ya da Noctua D15 alın omurluk kullanırsınız diye dusunuyorum.

• Mokıta kullanıcısına yanıt

O zaman sanssizlik hocam, yapacak en mantikli sey baska bir sogutucu ile denemek olur. Arctic f50, noctua d15, bequiet dark rock pro 4, deepcool asssasin 3, zalman cnps20x bunlar iyidir, ama tuzlu geldi diyorsan en düsük schtye fuma 2 olabilir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • huso kullanıcısına yanıt

inceleyeceğim hocam sağolun tavsiyeler için

Hocam boruların tıkandığını test etmek için kasayı iyice bir salladım. 1 saatliğine geçici olarak sorun yine düzeldi sonra yavaş yavaş tekrar başladı. Artık neredeyse eminim sıvı soğutmanın içinin tıkandığından.

Yazdığınız soğutucuları da inceleyeceğim sağolun tekrardan yardımlarınız için

• Arctic Freezer 50 satın aldım. 6 ısı borulu çift blok, sıvı soğutma garantiden gelene kadar iş görür diye düşünüyorum.

• Sorun soğutucu da olmayabilir. Amd de olan bir sıkıntı.

4 5 kişide daha okumuştum. Anakart pompa çalışıyor görünüp calistirmiyordu pompayi.
    6 ay 1 sene kadar oluyor bu sorunu okuyali. bios güncelleme denendi mi? Yazılımsal bir sıkıntı idi asus x570lerde.

• Konuyu hort olacak ama bu sorunun bazı seri MSI 360r'lerde olduğunu kabul etti ve v2 olanlarla değişim kampanyası başlattı. Bende de başlıktaki işlemci ve soğutucu var. Bende ise sorun biaz daha değişik, pc'yi kapattım 1 dk sonra yeniden açınca fanlar çalışıyor ama pompa hemen devreye girmiyor ve yüksek ısıdan pc kapanıyordu. Yarım saat bekledikten sonra tekrar açtığımda sorun ddüzelmiş oluyor. Bende kutulayıp değişim için göndereceğim tabi bu süreçte bende idarelik uygun fiyatlı başka bi soğutucu almalıyım.

İlgili haber;

https://www.donanimhaber.com/msi-iki-sogutucusunu-geri-cagirdi--146124

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.