Şimdi Ara

5850 ye thermalright t-rad-2 gtx soğutucu urunu incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  5850 ye thermalright t-rad-2 gtx soğutucu urunu incelemesi

arkadaslar 5850 ekran kartımstok fanı cok ısınıyordu.okadar ısınıyorduki cıkan sıcak hava odayı bile ısındırıyordu.stok fan ile boştaki değerlerim boşta 34 -37 yuk altında 72 73 furmark ta 81derece idi.bende sogutucu almaya karar verdim ve Penryn arkadasımızın tavsiyesi ile thermalright t-rad 2 gtx aldım.arkadaslar fanları inanılmaz sessiz.ilk basta calısmadıgını zannettim ama baktimki son devirde donuyor.yani bosta veya yukte bostadada donderseniz sesini duymanız imhansız. ve cok guzelde hava ufluyolar.ekran kartı ile 1 saat boyunca sıcak havada (suan gunesli ve bunaldıtıcı bi havada)boşta 25 dereceyi gordu.ve 1920 1080 cozunurlukte full +full de 44 dereceyi gecmedi.daha once 72 nin altına inmiyordu bu ayarlarda.alacaklara kesinlikle tavsiye ederim.ustelik fiyat ve taksit secenegi cok uygun.ozellikle oc cilere cok yarıycak bi sogutucu.5870 e de uyumlu.

Penryn arkadasıma yardımlarından dolayı tsk ederim.

http://www.sanalmarketim.com/urun/17523eb7fe1b6775557d69abb3de2d02/THERMALRIGHT-T-Rad%C2%B2-GTX-Cift-Fanli-Ati-ve-Nvidia-Uyumlu-VGA-Sogutucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 31 Mart 2010; 13:04:31 >

• montajı kolay mı herkes yapabilir mi?
  • Bu soğutucunun incelemesini yapan baska biri daha vardı 5870 ile. O soğutucunun VRM'yi soğutmadığını, bunun için ekstra VRM soğutucusu almak zorunda kaldığını söylemisti. 5850 ile böyle bir sorun yasamadınız anladığım kadarıyla yada VRM sıcaklığına bakmadınız hiç?
  • kolay 9 tane stok sogutucunun vidasını cıkartıyorsun.stok sogutucu kutu cıkıyor.kutu icerisinden montaj kitapcigi cıkıyor.zaten kutudan fanları filan ustune montajlı geliyoralıpta yapamam demeyin.kart ta garanti dısı bırakcak hicbir ek parcası yok.stok sogutucusunu ve vidalarını kaybetmeyin yeter.
  • hayırlı olsun soğutucun, güle güle kullan .. dün kadıköyde 5850 ararken görmüştüm oldukça hayvani bişeydi ama vrm'leri açıkta bırakman başına iş açabilir ilerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 31 Mart 2010; 12:35:37 >
  • Hız aşırtma yapmadan istersen DOD ile soğut bir işe yaramaz.

Yeni bir soğutucu almısın, bir cümlende bile overclock kelimesi geçmiyor.

Sonuç olarak soğutucu güzel fakat hız aşırtma yapmadıktan sonra parayı sokağa atmak...

Birde inceleme daha ayrıntılı olabilirdi, o soğutucunun kutusundan sadece GPU soğutucusu çıkmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Hız aşırtma yapmadan istersen DOD ile soğut bir işe yaramaz.

Sonuç olarak soğutucu güzel fakat hız aşırtma yapmadıktan sonra parayı sokağa atmak...

Birde inceleme daha ayrıntılı olabilirdi, o soğutucunun kutusundan sadece GPU soğutucusu çıkmıyor.

bu kadar kırıcı bir mesaj atmana hic gerek yoktu.furmark testlerinide koyucam.ama bu kartı kullanan lar bilirlerki suan icin oc lik bişey yok.hemde niye incelemesini koymayımki ,bircok kisiye on bilgi vermiş oldum.alacak ama kafasında soru işaretleri olanlar icin herturlu soruyu yanıtlaya bilirim.
    kutudan tabiki sadece sogutucu cıkmıyor ama bahsettigin kucuk ekran kartı ram sogutucularından bahsediyorsan onun ne resmini koyayim.insanın hevesini kırmada mert senin ustune forumda birisi tanimiyorum.sen bakmazsın olur biter.ama 5850 si olan ve ısı yonunden problem yasıyanlar baksın .ve amator bu işlerle ugrasanlar.!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki furmarkta max kaç derece görüyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckolik13 -- 31 Mart 2010; 12:41:07 >
  • quote:

Yazdıkalrına tamamen katılmakla birlikte, Gerçektende biraz kırıcı bir yorum yazmışsın

Bu arada bu soğutucuyu takınca kart yaklaşık 3 slot yer kaplıyor galiba? Doğrumu? Bu durumda crossfire yapmakta mümkün gözükmüyor? Bu konuda incelemeyi yapan arkadaş bilgi verirse sevinirim. Bir de bu soğutucu 5870 içinde kullanılıyormu? Bağzı arkadaşların dediği gibi vrm için ayrı bir parça lazımmı, kutudan çıkıyormu, şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Güle güle kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

quote:

Yazdıkalrına tamamen katılmakla birlikte, Gerçektende biraz kırıcı bir yorum yazmışsın

Bu arada bu soğutucuyu takınca kart yaklaşık 3 slot yer kaplıyor galiba? Doğrumu? Bu durumda crossfire yapmakta mümkün gözükmüyor? Bu konuda incelemeyi yapan arkadaş bilgi verirse sevinirim. Bir de bu soğutucu 5870 içinde kullanılıyormu? Bağzı arkadaşların dediği gibi vrm için ayrı bir parça lazımmı, kutudan çıkıyormu, şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Güle güle kullanın

crosfire slotunu kapatmıyor.inanmiyorsan resim ekleye bilirim.sogutucu 5870 icinde uyumludur

• Hayırlı olsun; sonunda almışsın Ben malesef takamıyorum bu soğutucuyu; çünkü kartın hemen altında ses kartı var
    Anakartım crossfire ama diğer slotuda kullanamıyorum; 8x çalışıyor çünkü...
    Bu arada 5850 ve 5870'ler her ne kadar %20'de oldukça sessiz ve serin olsalarda fan hızı yükseldikçe ses inanılmaz artıyor; hatta çekilmez oluyor. Bunun en büyük nedenide fanın çok küçük olması bence; koyamamış cimri ATI az daha büyük fan oraya...
    Şu an için o.c. ihtiyacın olmasa bile ileride mutlaka olacak; o zaman bu fanlara daha çok ihtiyacın olacak.
    Güle güle kullan hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 31 Mart 2010; 13:07:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

crosfire slotunu kapatmıyor.inanmiyorsan resim ekleye bilirim.sogutucu 5870 icinde uyumludur

Yo hayır inanmamak mevzu değil Ben zaten bilmediğimden sordum size
    Peki bu ek vrm soğutucu durumu nedir?
  • Merhaba,

Tekrar hayirli olsun, diger konuya yazmistim ama burada da lafi gecmis, buraya da yazayim, ilgilenenler olabilir.

Tesekkurler,

Hicks

quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Merhaba,

@hsngencer, oncelikle hayirli olsun. Benim merak ettigim birsey var, VRM'ler yeteri kadar soguyor mu? Bu kartlardaki en buyuk sorun GPU'dan cok VRM'lerin isinmasidir. Rica etsem musait bir vaktinizde asagidaki sekilde test eder misiniz?

1- GPU-Z'i ****:
    http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/

2- GPU-Z'i calistiralim ve "Sensors" sekmesine gelelim.
    3- Asagidaki iki secenegi de isaretleyelim:

"Log to file" bunu isaretleyince gelen pencerede masaustunu gosterelim.

"Continue refreshing this screen while GPU-Z is in the background"

4- GPU-Z'i bu sekilde acik birakalim.
    5- Furmark'i ****. (http://www.techpowerup.com/downloads/1446/FurMark_1.7.0.html)
    6- "Stability Test" modunda, "Xtreme Burning Mode", "8xMSAA" ve "Post Processing" aktif olarak GPU-Z'i de ekranda gorebileceginiz bir cozunurlukte 15 dk. kadar calistralim. (GPU-Z'i devamli gorup takip edebilmeniz onemli, VDDC Phase #1 / #2 / #3 degerlerini devamli monitor edip 125 derece uzerine cikarsa Furmark'i durdurlamisiniz.)

Islemler bittikten sonra masaustundeki log dosyasini inceleyebilirsiniz. VDDC Phase #1 / #2 / #3 degerleri VRM'lerin sicakliklarini verir. Bu sicakliklar en yuksek kac derece olmus, benim icin onemli olan bu...

Tesekkurler,

Hicks

• gerçekten güzel sonuçlar vermiş. hayırlısı olsun hocam

tüh ya bu soğutucu fermi uyumlu yapılmayacakmış.. keşke yapılsaydı en beğendiğim soğutucu buydu..

http://forum.donanimhaber.com/m_38785777/tm.htm
  • ekran kartı sogutucusu güzel arkadaşların dediği gibi vrm bölümünü nasl sogtuyorsun sorun olmuyormu??

son olarak işlemci sogutucundamı thermalright?? o iki fanla maksimum kaç derece gördün işlemcide
  • simdiye kadar bi sorun olmadi.hep oyundaydim su saate kadar.
    evet islemci sogutucumda thermalright true black bosta 26 yuk altında 48 dereceyi gecmiyor.
  • yük altındayken vrm lerin sıcaklıklarını söylermisin
  • hasanım güle güle kullan bende aldım aynısından süper soğutucu.yalnız vrm leri ne yaptın?kutudan çıkan hs lerden uydur onların üzerine aman çıplak bırakma!hd4xxx ve hd5xxx serisinde ençok ısınan kısımlar oralar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 31 Mart 2010; 14:59:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

yük altındayken vrm lerin sıcaklıklarını söylermisin

yuk altındayken sıcaklık 60 a dusurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 31 Mart 2010; 16:01:51 >
  • Soğutucuyu Hasan'dan önde ben almıştım.Kullandım gayet iyi.Elime AC accelero s2 geçti onuda deneyim dedim ama biraz rahatsızlandım.Biraz daha iyiyim şuan.

Kartın soğutması iyide hani overclock değerlerin nerde ?

Bu arada Accelero s2 de dvi girişlere değmesinden dolayı 4-5 tane yaprağı eğdim.Alacak arkadaşların haberi olsun.Elimden gelse sökücem

Birde Ac Accelero s2 de maaelsef 2. pci exp. slotunuza eldeva diyorsunuz.En azından ben ediyorum.

@hsngencer

Tekrar hayırlı olsun.Beğendiğine sevindim.Hadi git şimdi overclock yap hadii.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.