konunun bu işlemci ile tek alakası göstereceğim oyunda işlemci darboğazı yaptırmayacağına inandığım içindir yoksa konu tamamen herkesin ağzına sakız olan darboğaz meselesine bir de bu açıdan bakmaktır. tek oyunda 4 resim göstereceğim farklı ayarlarda ve bu konuyu 5600x varken açamazdım çünkü onda ne ayar yaparsam yapayım pek bir şey değişmiyordu işte bu işlemci darboğazıdır genelde bunu duyarız ama bir de gpu limiti var.kart güzel işlemci zayıf olunca ilk yapılan en düşük ayara alıp çözünürlük düşürmektir ve fps artacak zannedilir ama aslında işlemciye daha da eziyet edilmektedir.ayarlar sona bile alınsa yine aynı fps'dir.kısaca bir türlü fps artışı sağlayamıyorsanız işlemci darboğazıdır.benim göstereceğim gpu limit. oyunumuz rdr2 ve bu oyunu çalıştıracak yeterli diskimiz güç kaynağımız ve 2x16 3600 cl14 yeterli ramlerimiz var.ilk resimde 1080p en düşük ![]() bunu yaparak ne diyoruz işlemci ve ekran kartına haydi son gücünüzde çalışın çünkü ekran kartının önünde bir engel yok ama ekran kartı tam çalışabilmek için işlemciye ihtiyaç duyuyor bu durumda işlemci de tam gaz çalışmak durumunda kalıyor.ikinci resimde işlemciyi biraz rahatlatalım ve ekran kartını yoralım. ![]() 2k en düşük ayara aldığımızda fps biraz düştü ama demek ki işlemcinin keyfi zaten yerindeymiş bize bir faydası olmadı ama ekran kartı çözünürlük yüzünden biraz düştü.üçüncü resimde işin içine ekran kartını daha çok sokuyoruz 1080p en yüksek ![]() bu resimde ekran kartı artık iyice yoruldu ama işlemci bana mısın demiyor çünkü onluk bir şey yok 2080 super'den çok daha kuvvetli kartları kaldırabilir şu an elimde olsa.ve son resmimizde full ekran kartına yükleniyoruz ve 2k en yüksek. ![]() burada artık iyice düştü fps.bu resimlerin hepsi gpu limiti gösterir yani ne demek bu kartın gücü bu kadar.3d değil made in heaven işlemci taksan daha da gitmez.102 56 neredeyse iki katı fark var bu durumda bir işlemci darboğazı söz konusu değil. özetle: eğer ki düşük çözünürlük ve yüksek fps istiyorsanız işlemci deli gibi olacak kart da iş görür bir şey olacak.işlemci çok iyi değil derseniz gördüğünüz gibi 2k ultra yapınca işlemciye sormuyor bu ikisi ekran kartını yorayım mı diye. hacı böyle olmaz bu isimde başlık açıyorsun bi işlemci darboğazı göstermedin şuradan şuraya gitmem valla derseniz bu 1080 en düşük işini bir de shadow tomb raider'de yapalım. 3d+2080 super kartta oc var işlemci stok ![]() bu da 11700k ve 3080 sistemim ikisi de stok ![]() niye böyle oldu çünkü kart güçlü ama işlemci yetişemedi besleyemedi kartı.o sistemde 2k ultra oynuyorum işi gücü salarsak bir de öyle yapalım pek fark olmaz hatta bu sistem daha iyi çıkar ama işlemci gücü göstermek için güzel bir test.zaten bu 3d isimli arkadaş overclock.net forumunda shadow tomb benchmark başlığında oc'li 12900k ile falan kapışıyor yani zaten ayarı değil 11700k.işte bu işlemci darboğazı. |
5800x3D ile olmayan işlemci darboğazı faktörü
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Detaylı ve bilgilendirici bir konu olmuş hocam elinize sağlık. 2K çözünürlük için 5800x3d gereksiz gibi görünüyor onun yerine 5600, 5600x, 5700x amd tarafında oyun için yeterli olur aradaki bütçe farkı ile ekran kartı daha yüksek model alınabilir. Günümüz şartlarında donanım değiştirme pahalı bir hobi olmuşken gereksiz yere harcamalardan kaçınmak gerekir. Şu an 2k da 3600 ile düzeyli bir ilişkimiz var ama uygun fiyatlı 5600, 5600x, 5700x yakalarsam geçmeyi planlıyorum bakalım 3600 den sonra 2k çözünürlükte ne kadar performans artısı olacak yada boşa mı vericez o kadar para :)
-
-
-
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X