5800 açılırken beyaz zemin üzerinde mavi nokia yazısı geldiğinde takılıyor pilini çıkarıp taktım beklettim pilsiz ama nafile aynı yerde takılıp kalıyor servisyen önce benim yapabileceğim birşeyler varmıdır acaba..._ teşekkürler
Ana Başlık'ta nasıl hard format atacağın yazıyor. Belki işine yarar.
Hafıza kartını çıkarın ondan sonra açın telefonu. Büyük ihtimalle hafıza kartına kurulmuş olan bir programdan dolayı açılımıyor telefon. Telefon açılırsa hafıza kartını takın ve telefonun açılmasını engelleyen programı kaldırın (hangi programdan şüpheleniyorsanız). Olmazsa hafıza kartını formatlayın.
Daha da olmadı yukarıdaki arkadaşın dediği gibi telefona ve hafıza kartına format atın.
evet hafıza kartını çıkarınca açıldı şimdi o son yüklediğim programları siliyorum ama telefon inanılmaz yavaşlamış ...?
Sorunun sebebi telefonuna kurduğun herhangi bir uyumsuz programdan veya kurmuş olduğun programın telefonun açiliş dosyalarını bozmasından kaynaklanıyor, hafiza kartını çıkarıp programları tek tek silmek evet bir çözüm ancak ayni sorunla tekrar karşılaşmicaksın demek değil o yüzden telefonun hard format atmak en kesin çözüm olucaktır hem bu sayede telefonundaki programları tek tek silmene gerek kalmicaktir nede olsa hafıza karıtın ellememiş olucaksın. Örnek vermem gerekirse; Geçenlerde G desk i kurdum ve biraz fazla kurcaladım sonuç; bu olay trlefonu açmaya kalktığımda mavi nokia yazısında kaldı böyle bir durumda yapman gereken
Yeşil tuş, sonra kırmızı tuş, sonra foto tuşu ve son olarakda açma kapama tuşu.Bu sıralama ile tuşlara bas.Sırasıyla her tuşa basarken elini ondna çekmiceksin.Telefon titreyene kadar bekle.
Ve telefon 0 tabi hafiza kartına kurulu programlar hala duruyor ve çalişir durumda
yavaşlar normaldir yüklediğin bişiy yaptı bunu bendede aynısı oldum bi format çektim simdi üst düzel kullanmıyorum artık program oyun atmıorm kafası rahat :D
arkadaslar 5800 cep telefonunun acildiktan sonra beyaz ekran nokia yazisinda takilip kalmasi sorunu ile ilgili olarak;
bir sure once yasamaya basladigim bu sorun beni cok rahatsiz etmeye basladi.foruma da bu surede bakamamistim,,bircok kiside daha oldugunu ogrendim,,,hafiza kartini cikarip acarak, sorunun cozuldugunu de ogrendim,,,bu forum olayi gercekten cok faydali :)..herneyse,,yaklasik 20 bilemediniz 30 kere yasadigim ve format atarak cozdugum bu sorunla ilgili olarak; agirlikli dusuncem programlardan kaynaklandigi idi,,,forumu inceledigim zaman bazi arkadaslar bunun hafiza kartindan da olacagini belirtmisler,,,olasi bir durum,,cunku hafiza kartini cikarip taktigimizda sorun cozuluoy,,tabiki sorun yarattigini dusundugumuz programida kaldirmamiz gerekiyor,,,bugun bu sorunla yine karsilastim,,her zaman kurdugum , hatta v31 den once ve sonra kurdugum,,hatta bu sorunu yasamaya basladiktan sonra bile kurdugum sorun yasamadigim "best reminder" programini kurdum,,sadece deneme amacli telefonu kapattim ve aman Allah im ayni sorun,,,telefon acilmiyor ,,beyaz ekran da kaliyor,,sasirdim tabiki,,cunku programi daha once cok kere kurmustum,,,sonra hafiza kartini cikarttim,,telefon acildi,,hafiza kartini taktim,,telefon acildi,,programi kaldirmadan tekrar telefonu kapattim,,ama yine sorun devam etti,,,tekrar cikarttim,,,telefon acildi,,,tekrar hafiza kartini taktim,,telefon acildi,,programi kaldirdim,,,tekrar kapattim,,sorun olmadi,,bunu iki uc kere yaptim,hep ayni sekilde sonuclandi,,,acaba programlarin hafiza kartina kurulumu ile ilgili bir durummu diye suphelendim,,programi telefon hafizasina kurdum,,,ayni seyleri yaptim,,ve ayni sorunlarla ve ayni cozumle karsilastim,,,,demekki hafiza karti ve hafiza kartina kurulumla direk ilgili degil,,program aciliracilmaz otomatik arka planda calisan program,,bu durumla ilgili oldugunu dusundum,,programin otomatik calismasini engelledim,,,fakat malesef yine ayni sorunlarla ve cozumlerle karsilastim,,,simdi program kurulu degil,,,ve telefonu birkaz kez ac kapa yaptim,,sorun yok,,,
sonuc itibari ile,,,durum hafiza karti ile ilgili olabilir,,,hafiza karti na kurulan programlarla ilgili olabilir,vs,vs,vs,,yani olasilik cooookkkk,,ama tek ortak nokta oldugunu dusunuyorum,,,bilmiyorum sorun yasayan digerarkadaslarin versiyonu ne,,,ama tek ortak nokta V31 den sonra bu sorun yasanmaya basladi,,,v31 den once cerez gibi uygulama yukluyordum,,ama artik korkudan birsey yapamiyorum,,,,
ayrica bu olaydan sonra bircok kere ac kapa yaptim sorun olmadi,,,ama sonra bir acma kapamada ayni sorunu yine verdi,,cok kafa akristirici bir durum
sizlerin bu konuda dusuncesi,,tavsiyesi,,fikri,,onerisi,,,olan varmi,,,
simdiden tesekkurler.....eger daha once cok fikir beyan edildiyse artik ksuura bakmayin,,konuyu yeninden actigim icin
Bende birşey söyliyim bu programları kurarken sertifika tanınmıyor uyumlu değil vs. hatalar alıyoruz o hataları gözardı etmeyin inanın denedim çok yavaşlatıyor telefonu ve şuan telefonumda 1 program bile yok
arkadaslar bu problemle ilgili internette bircok arastirma yaptım,
suanda dunya uzerinde bircok insan aynı sorunla karsilaşmış durumda....bunun v31 e ait bir bug oldugu düşünülüyor...ve birsonraki güncelleme ile sorunun çözülmesi bekleniyor...
ayrıca bunun sebebinin usb ile bilgisayara baglantının neden oldugu belirtiliyor..bu şekilde kopyalanan dosyanın kurulmasında sorun yaşanmaktadır...buna baglı olarak bende daha önceden sorun yaşatan bir program uzerinde yeniden deneme yaptım...
önce usb ile programı telefon hafızasına gönderdim..programı tel hafızasına kurdum...telefonu kapattım..ama açılmadı...
sonra programı internetten indirdim..direk tel hafızasına...sonra tel hafızasına kurdum...şuanda sorun yok....
dediklerini doğruluyor sanki !!!
selam arkadaşlar.... ben de 4 günden bu yana nokia 58XM_siyah kullanıcısıyım.....ve bugün 5.gün.....telefon kvk da....sizlerin yazdıklarını inceledim dikkatle.....kendi gözlemlerimi de aktarmak isterim....öncelikle cihazın ses problemi yok...problem cihazla birlikte gelen kulaklıklarda....kendi mp.3 kulaklığımı taktığımda gayet tatmin edici desibelde ve frekansta ses çıkışı alabildim....kendi kulaklığım da sennhiser veya creative marka felan değil,,,,20tllik sonny..ucuz bişiy.. benim telefon neden serviste derseniz; ben de anlam veremedim....bütün firmware güncellemelerini ve pc senkronizayonunu pc suit ve ovi suit yardımıyla tam yaptım.....nokia maps 2.00 ile geliyor,nokia maps 3.00 a güncelledim,,,sadece sertifikalı olan appsleri yükledim...öyle fazla da değil 3-5 tane...onun dışında birkaç duvar kağıdı ve 150 adet mp.3.....sonuç 4.günde cihaz kitlendi .....kapama/ açma butonuna bastığımda, cihaz stand-by moduna girip açılırken çıkan nokia arayüzünde takılıp donma yaptı,,, bataryayı çıkarmadan da düzelmiyordu hiç bi şekilde......ayrıca içinde gelen 8gblık hafıza kartı sıkışık kaldı....çıkmak bilmedi bir türlü....nerdeyse telefonu kırıcaktım çıkarabilmek için..... açma/kapama butonu içine göçtü bir de,,,,baktım hiç bişekilde açılmıyo tel,dedim şimdi hard resete ihtiyaç olacak....kart da milim kıpırdamadı,hiç bi atma felan yok... kvk daki bayana durumu anlattım...yazılımsal sorun teşhisi koydu.... ee,iyi de açma kapama butonu içine göçmüş ...donanım sorunudur bu da daha çok ..bakalım ne olucak....sitesinden kontrol ettim az evvel imei nosu ile....onarılıyor,kalite kontrolü bekleniyor diyor.....hayırlısıyla sorunsuz teslim edilir inşallhh ilk defa nokia kullanıyorum....nokia gözümden düştü doğrusu.... o bişiy değil bir sanal marketten de önlü arkalı şu pahalı şeffaf kılıflardan sipariş etmiştim evvelinde....yarın kargolanıyor...telefonu feci çizerler serviste...kılıfın da hayrı kalmaycak...
saygılarımla
quote:
Orijinalden alıntı: alptaskin
5800 açılırken beyaz zemin üzerinde mavi nokia yazısı geldiğinde takılıyor pilini çıkarıp taktım beklettim pilsiz ama nafile aynı yerde takılıp kalıyor servisyen önce benim yapabileceğim birşeyler varmıdır acaba..._ teşekkürler
aynı benim sorunum!!! dün başıma geldi ...şuan tel kvk da... ve telefon sadece 4 günlük....
quote:
Orijinalden alıntı: nokiauser
suanda dunya uzerinde bircok insan aynı sorunla karsilaşmış durumda....bunun v31 e ait bir bug oldugu düşünülüyor...ve birsonraki güncelleme ile sorunun çözülmesi bekleniyor...
ayrıca bunun sebebinin usb ile bilgisayara baglantının neden oldugu belirtiliyor..bu şekilde kopyalanan dosyanın kurulmasında sorun yaşanmaktadır...buna baglı olarak bende daha önceden sorun yaşatan bir program uzerinde yeniden deneme yaptım...
önce usb ile programı telefon hafızasına gönderdim..programı tel hafızasına kurdum...telefonu kapattım..ama açılmadı...
sonra programı internetten indirdim..direk tel hafızasına...sonra tel hafızasına kurdum...şuanda sorun yok....
tezin için çok teşekkürler dostum ama bende savını çürütücem çünki ben bütün telefonuma kurduğum sertifikalı appsleri netten direkt telefona atarak kurma işlemi yaptım...yani usb kablo felan devreye girmedi ben de...dün tel kilitlendi...beyaz nokia arayüzüne gelince....bi de indirdiklerimin çoğu ovistore garantisindeki sertifikalı ücretsiz appslerdi ama telefon hard resetlik duruma geldi...... ayrıca ben hafıza kartını çıkarmayı başaramadım çünki feci halde sıkışmıştı...öyleki az kalsın teli kırıyodum kartı çıkarıcam diye.....kart atmadı gitti bir türlü..... belki çıksaymış kart yerinden olay kendiğinden çözülecekmiş ama şuan kvk de.....sanırım yarın teslim ederler.....ovistore daha bir nokia denetiminde,,,ordan yüklenilen sertifikasyonlu appslerin bunu yapması daha bir facia...ilk kez nokia aldım ben hayatımda.......pişman olucam nerdeyse...niye omnia2 almadım diye...
quote:
Orijinalden alıntı: Semih78
quote:
tezin için çok teşekkürler dostum ama bende savını çürütücem çünki ben bütün telefonuma kurduğum sertifikalı appsleri netten direkt telefona atarak kurma işlemi yaptım...yani usb kablo felan devreye girmedi ben de...dün tel kilitlendi...beyaz nokia arayüzüne gelince....bi de indirdiklerimin çoğu ovistore garantisindeki sertifikalı ücretsiz appslerdi ama telefon hard resetlik duruma geldi...... ayrıca ben hafıza kartını çıkarmayı başaramadım çünki feci halde sıkışmıştı...öyleki az kalsın teli kırıyodum kartı çıkarıcam diye.....kart atmadı gitti bir türlü..... belki çıksaymış kart yerinden olay kendiğinden çözülecekmiş ama şuan kvk de.....sanırım yarın teslim ederler.....ovistore daha bir nokia denetiminde,,,ordan yüklenilen sertifikasyonlu appslerin bunu yapması daha bir facia...ilk kez nokia aldım ben hayatımda.......pişman olucam nerdeyse...niye omnia2 almadım diye...
kardes pisman olma,,,artik kesin eminim,,v31 e ait bir hata ve sadece bizim ulkede olan bir durum degil,,sonraki guncellemede durum duzelecektir
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Semih78
quote:
kardes pisman olma,,,artik kesin eminim,,v31 e ait bir hata ve sadece bizim ulkede olan bir durum degil,,sonraki guncellemede durum duzelecektir
hadi hayırlısı diyelim ozman... yeni fw kapıda diyolar....hayır ikide bi böyle sertikalı denenmiş appslerde bile kitlenip kalcaksa tel sinir bozucu sürekli veri yedekle,hard reset.... tamam cihazın kitlenmesi normal ama bu cpu gibi nedenlerle olmalı yoksa onaylı appslerden kaynaklanması biraz tuhaf oluyo....bu nokianın ovi storeu sahiplenmediğinin göstergesidir...büyük prestij kaybı kanımca....alalı 4 gün oldu çok dandik bir sebepten kvkda telefon....ayrıca o iğrenç hafıza kartı sorununu benden başka yaşayan yokmu ya koca forumda? o kart sorununu aşabilseydim zaten servise gitmicekti kendim 7370kodu ile halletcektim
arkadaslar programlari PC suite ile kuruyorum ve artik telefon acilirken beyaz ekranda donma problemini yasamiyorum,,,,programlari hem tel hemde hafiza katrina kuruyorum,,,sorun yasadigim programlarda dahil,,artik sorun yasamiyorum...bilginize...
Arkadaşlar güzel anlatmışsınız da BUg filan göremedim ben 2 aydır kullanıyorum en ufak bir Bug veya bir hata veya en ufak bir sorunla karşılaşmadım , acaba sizin sorunlar yüklediğiniz Cihaz ve PC programlarından ve ayarlarından kaynaklanan yazılımsal sorunlar olmasın ???
quote:
Orijinalden alıntı: DOĞUHAN
Arkadaşlar güzel anlatmışsınız da BUg filan göremedim ben 2 aydır kullanıyorum en ufak bir Bug veya bir hata veya en ufak bir sorunla karşılaşmadım , acaba sizin sorunlar yüklediğiniz Cihaz ve PC programlarından ve ayarlarından kaynaklanan yazılımsal sorunlar olmasın ???
dogru soyleyebilirsin,,,kalici bir bug olabilir,,ama her programda etkili olmayabilir....
daha once dedigim gibi,,sadece turkiye deki insalara ozgu bir problem degil,,,v31 den beri cok olammakla beraber yasanan bir sorun,,,
ozellikle cok fazla program kuran kisilerde olma ihtimali yuksek,,,ama bir onceki mesajda dedigim gibi,,saatlerdir programlar kuruyorum,,,sorun yok...
Evet arkadaşlar bende bu sorunla 30 dk önce karşılaştım. Telefonun alarmı niye çalmadı yav saat 7.15 olmuş dedim. Telefonun alarmını kurup kapamıştım. Bi baktım beyaz erkanda NOKIA yazısında kalmış. Biraz uğraştım filan ama nafile. Hafıza kartını çıkartıp deneyim dedim ve oldu hemen açıldı. Otomatik çalışan tek program Handy Taskman di. Hemen sildim hafıza kartından burdaki mesajları görünce. Açıp kapadım sorun yok.
V31 den sonra bu soruna neden olan programlardan biri Handy Taskman dir. Sakın kurmayın.
quote:
Orijinalden alıntı: Cpt. MacTavish
Evet arkadaşlar bende bu sorunla 30 dk önce karşılaştım. Telefonun alarmı niye çalmadı yav saat 7.15 olmuş dedim. Telefonun alarmını kurup kapamıştım. Bi baktım beyaz erkanda NOKIA yazısında kalmış. Biraz uğraştım filan ama nafile. Hafıza kartını çıkartıp deneyim dedim ve oldu hemen açıldı. Otomatik çalışan tek program Handy Taskman di. Hemen sildim hafıza kartından burdaki mesajları görünce. Açıp kapadım sorun yok.
V31 den sonra bu soruna neden olan programlardan biri Handy Taskman dir. Sakın kurmayın.
handy taskman de sorun olabilir,,baska programda,,kisaca hafiza kartina telefonun icinden kurulacak programlarin cogu bu soruna neden olabilir...daha oncede dedigm gibi,,bu sorunu sayisizca yasadim,,cunku cok fazla program kurup kaldiriyorum,,ama pc suite uzerinden program kurdugumdan beri artik bu sorunu yasamiyorum,,,telefon programla doldu tasti,,sorun yok