Şimdi Ara

5800 in dokunmatigi gittikce kotulesiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonu geçen sene 14 kasimda falan almistim. Kalibrasyonu yapildi. Ama dokunmatigi surekli kotuye gidiyor. Telefonu mayis ayinda anneme verdim annem dun sikayet etti bunun dokunmatigi basmatik oldu diye. Kalibrasyon da yaptik ama hakikaten basmatik olmus menude zor dolasiyoruz malesef. Neden boyle olmus olabilir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 10 Temmuz 2011; 15:12:09 >

• senin telefonda bir problem olmasın bende kullanıyoum gayet rahat
  • olabilir, şaşırmam da benimkinde sorun varsa...

bir ara forumdaki bir arkadaş telefonunu geri vermişti, nasıl mı? hatırlarsanız radyosunda rds özelliği var. ancak nokia bu özelliği iptal etti sonra. arkadaş nokiadan bu özelliğin iptal edildiğine dair bir kağıt ve telefonu aldığı tarihte bu özellikle reklam yapıldığına dair de kanıt ile tüketici heyetine gitmiş ve telefonu bilmemne dolandırıcılığından değiştirtmişti. hala böyle bir şey var mı?
  • ilginç bir durum servisine bir başvur istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

olabilir, şaşırmam da benimkinde sorun varsa...

bir ara forumdaki bir arkadaş telefonunu geri vermişti, nasıl mı? hatırlarsanız radyosunda rds özelliği var. ancak nokia bu özelliği iptal etti sonra. arkadaş nokiadan bu özelliğin iptal edildiğine dair bir kağıt ve telefonu aldığı tarihte bu özellikle reklam yapıldığına dair de kanıt ile tüketici heyetine gitmiş ve telefonu bilmemne dolandırıcılığından değiştirtmişti. hala böyle bir şey var mı?

dostum o arkadaştan ben nasıl ayptığını anlatmasını rica etmiştim çok sağolsun konu açıp anlatmıştı.. ama kendisi değişimi RDS in gerçekten çalışmadığı v52 den önceki sürümde gerçekleştirmiş.. bilindiği gibi v52 de RDS sorunu yok... ancak ben gene de fırsat bulabilirsem garantisi bitmeden bir şansımı deneyeceğim.. bu arada siz de vakit kaybetmeden servise verin telefonu derim ve mutlaka RDS düzgün çalışmıyor çoğu istastyonda bilgi göstermiyor diye de ekletin... çünkü gerçekten v40 daki gibi düzgün çalışmıyor...

• Telefona basmatik damgası vurmak için konu açmışsın resmen.
    Telefon bu beğenmiyorsan kullanmıyıcan dokunmatiği kötüye falan da gitmiyor bu lafı da ilk senden duydum yani kötüyse kötüdür zaten gittikçe dokunmatiği kötüye gitmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: castraelectro

Telefona basmatik damgası vurmak için konu açmışsın resmen.
    Telefon bu beğenmiyorsan kullanmıyıcan dokunmatiği kötüye falan da gitmiyor bu lafı da ilk senden duydum yani kötüyse kötüdür zaten gittikçe dokunmatiği kötüye gitmez.

fanatiklik yapmana gerek yok bana sorarsan. zaten basmatik damgası vurulduğu kadar vuruldu ve makaraya alındı. benim burada basmatik demem bir şey değiştirmeyecek. çünkü telefon da zamanının gerisinde de kaldı. aynı fiyata daha güzel telefonlar bulunabiliyor.

senin böyle bir şey duymaman benim umurumda da değil malesef. çünkü senin bu olayı yaşamaman bana bir şey kazandırmıyor ve de kaybettirmiyor.

ben böyle bir sorun yaşatan bir telefona sahibim ve nokta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: castraelectro

Telefona basmatik damgası vurmak için konu açmışsın resmen.

fanatiklik yapmana gerek yok bana sorarsan. zaten basmatik damgası vurulduğu kadar vuruldu ve makaraya alındı. benim burada basmatik demem bir şey değiştirmeyecek. çünkü telefon da zamanının gerisinde de kaldı. aynı fiyata daha güzel telefonlar bulunabiliyor.

senin böyle bir şey duymaman benim umurumda da değil malesef. çünkü senin bu olayı yaşamaman bana bir şey kazandırmıyor ve de kaybettirmiyor.

ben böyle bir sorun yaşatan bir telefona sahibim ve nokta.

Arkadaşım soft format atınca bana da oluyo 3-4 kez kalibrasyon yapıyorum düzeliyor,kalibrasyonu yapabildiğin kadar yavaş dokundur ki hassaslaşşın.

• hard format atmanı tavsiye ederim, hem telefona hem hafıza kartına
  • kalibrasyonu kalemle yapıp öyle dene, bi kaç kere yaptıktan sonra hala düzelmiyosa ekran dokunmatiğinin değişme zamanı gelmiş demektir
  • O yuvarlaklarin icine kalemle dokunuyorum. Gene de eskiden daha rahat yazilirdi telefonla. Ben bir hard format atayim degismez ise servise verecegim.

Ekrani da yumusamis zaten, eskiden de esniyordu ama bu kadar degil. Bilmem nasil oldu oyle ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • custom fw yükle zaten nokia kendi geliştirmiyor, dışardan yükleme yaparsan gayet normal kullanırsın...
  • quote:

O yuvarlaklarin icine kalemle dokunuyorum. Gene de eskiden daha rahat yazilirdi telefonla. Ben bir hard format atayim degismez ise servise verecegim.

Ekrani da yumusamis zaten, eskiden de esniyordu ama bu kadar degil. Bilmem nasil oldu oyle ...

5800 ucuz bi telefon olduğu için dokunmatiği kalitesiz. sıcak ve soğuğa karşı çok dayanıksız. cepte falan durdukça ekran niteliğini yitiriyor.
  • Orijinalden alıntı: Tyler Durden

O yuvarlaklarin icine kalemle dokunuyorum. Gene de eskiden daha rahat yazilirdi telefonla. Ben bir hard format atayim degismez ise servise verecegim.

Zaten dokunmatik cam olmadıgı için çabuk yıpranıyor koruyuculu kullanırsan pek bisey olmaz.Nokianın sattıgı orjinal parçalar da çok pahalı mesela batarya 105 tl falan
  • Kalibrasyonu nasıl yapıyoruz arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

Kalibrasyonu nasıl yapıyoruz arkadaşlar?

ekran ayarları kısmında olması lazım. ayarlar kısmını kurcala bulursun en sonunda.

işlem sırasında ekranda minik noktalar olacak, o noktaların da içi boş. kalemini tam o noktanın içine dokunduracaksın.

-------------

daha önce ekran koruyucu kullanıyordum da, ama bayağı karın bir şeydi fotoğraf makinem için almıştım ekran boyutuna göre kesiyordun falan. o şey dokunmatiği basbayağı etkilemişti. ilk servise verdiğim zaman ekran çizik diye kaydedince kızıp çıkarmıştım o tabakayı. çünkü çizik falan değildi. sonra da yeni bir tane takasım gelmedi.

şu an telefon annemin. 3 hafta önce telefonu kullandığımda dokumatiğin tepkilerinin kötüye gittiğini görmüştüm. annem de ondan yakınıyordu. 2 gün önce telefonla konuşurken gene yakınınca konu açma ihtiyacı duydum.

neyse ben bir servise yollayım bunu hazır garantisi bitmeden...

• Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.