Şimdi Ara

5800 GPS Navigasyon Nasıl Yapılır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
177.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben 5800 almak için arştırma yapıyorum. sanırım alacağım. bu arada araştıramalarım sırasında şunu ögrendim sanırım bazı arkadaşların sorularına cevap olacak. navigasyon kullanımı sırasında telefonda gps ve agps hizmeti kullanıldığınıı ögrendim. gps telefonda modül olarak var ve havadaki uyduları tarıyor ve işine lazım olanı kullanıyor sanırım 3 tanesini. tabiki hava acık ve siz kapalı bir ortamda değilseniz hızlı, diğer türlü yavaş yapıyor bu işi. kapalı alanda iseniz bağlantı ya olmuyor yada uzun sürüyor. ama menülerden agps desteği açıldığında alet size yakın baz istasyonlardan nerede olduğunun bilgisini alıp ( hücre bilgi ekrenları gibi nerede olduğunuz telefonda gözükürya ) bulunduğu bölgeye yakın uydulara ulaşmaya calışıp zamandan tasarruf ediyor. tabiki baz istasyonlardan aldığı bilgi ile cihaz hızlı bir şekilde nerede olduğunu size gösterebiliyor uyduya gerek kalmadan ama sanırım cok etkili göstermiyordur. neyse bundan sonra ki olay kontür gidişi. eğer faturalı hattınız varsa baz istasyondan aldığınız bilgi için size bir ucret yansımıyor. ancak kontürlü hatlarda operatörler sizin 1kbyte az bilgi aldığınız halde bunu veri transferi olarak algılayıp kontür düşürmeye başlıyor.

bazı arkadaşların kontürlerinin azalmasının sebebi bu olması lazım diyedüşünüyorum. tabiki bunlar bir kullanıcı bilgisi değil sadece araştırmalarımın verdiği bilgiler.

siz yinede bunu bir araştırın. kolay gelsin.

Bu arada telefonla ilgili bir soru ormak isterim. telefonu ilk test ettiğimde telefonu elime alıp kullanırken telefonun arkasından kapaktan cıtırdama sesleri geliyordu sanki kapakta biraz sorun var gibi. ayrıca dokunmatik ekranla ilgili sıkıntısı olan varmı acaba

• kapaktan ses geliyor fakat öyle abartılacak bişey değil telefon geyet iyi almadıysan almanı tavsiye ederim dokunmatik sorunsuz güzel çalışıyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

Garmin XT Mobile 5.0.60 kullanıyorum.TR haritası bende sorunsuz çalışıyor.Şimdi ise Fransa ve İspanya haritalarını arıyorum.2-3 tane 2.harita olarak eklemeyi denedim ama program TR'den başka bir harita göremedi.Elinde Fransa ve İspanya haritaları çalışan versiyon olan var mı map idleri ile birlikte?

o sürüm türkçe değil galiba yoksa bende indirecektim vazgeçtim 5.50 ile devam...
  • Çok teşekkürler, beni 200- 250 TL masraftan kurtardınız.
  • arkadaslar suan bu yazılımla gpsı kullanabılıyormuyuz sorunsuz olarak
  • Benimde dosyaları karta kopyalarken "Yeterli alan yok" hatası veriyor. Halbuki fazla fazla yer var. Ne yapmam gerekiyor. O noktada tıkandım kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelin_rtrk -- 10 Ocak 2010; 21:28:15 >
  • reis-i eagles paylaşımın için çok teşekkürler..

fakat ben henüz yükleyemedim proğramı. (boş alan var ve kesinlikle hafıza kartına yükleme yapmaya çalışıyorum, telefon hafızasına değil).

hafıza kartında yeterli alan yok uyarısını bende alıyorum. özellikle "private ve sys" klasörlerini atamıyor? bu sorun neden kaynaklanabilir ve nasıl aşarız, yardım lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasangul -- 11 Ocak 2010; 0:02:34 >
  • acaba bu programı 5530 a kurup kullanabiliyormuyuz bilgi verirseni çok memnun olurum
  • 4. Adımdaki 5 klasörü telefona atarken telefonun hafıza kartında yer olmasına rağmen "Yeterli Alan Yok" uyarısı veriyor.

Bu sorunu yaşayan çok forumda okuduğuma göre ama kimse çözüm bulamadı mı yoksa cevap yazmak mı istemiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelin_rtrk

4. Adımdaki 5 klasörü telefona atarken telefonun hafıza kartında yer olmasına rağmen "Yeterli Alan Yok" uyarısı veriyor.

Bu sorunu yaşayan çok forumda okuduğuma göre ama kimse çözüm bulamadı mı yoksa cevap yazmak mı istemiyor?

bende de aynı sorun var çözümü bulan yokmu
  • harita gör e girince ekranın sağ alt köşesinde no map yazıyo varmı yardımcı olabilecek???
  • garmin kullanırken acaip kontür gidiyor :( köntür gitmemesi için bişi yapılamıyormu :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail157

quote:

Orijinalden alıntı: pelin_rtrk

4. Adımdaki 5 klasörü telefona atarken telefonun hafıza kartında yer olmasına rağmen "Yeterli Alan Yok" uyarısı veriyor.

bende de aynı sorun var çözümü bulan yokmu

ben sorunu çözdüm hafıza kartı telefona takılıyken atmıyor hafıza kartını telefondan çıkartıp pc ye takınca dosyaları hafıza kartına atıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ToxiCity_

garmin kullanırken acaip kontür gidiyor :( köntür gitmemesi için bişi yapılamıyormu :(

şuan yolu aklımda değil ama yardımlı gps i kapatacaksın yani telefonun sadece gps aygıtı ile bağlanacak internete girmeyecek

• Reis-i Eagles

arkadaşımızın imzasından yaptım çalışıyo 5800 kullanıyorum gayet güzel oldu tşkürler.
  • Son Versiyonları yükledim süper şekilde sorunsuz çalıştı 5800 3 tuşuna gerek yok büyültme ve küçültme ekran üzerinde kendi beliriyor zaten.Güvenlik sebebiyle bazı dosyaları direk atamıyorsunuz kart okuyucu kullanın....Araçla bir kaç test sürüşü yaptım kendi kannatimdir GARMİN i Nokia Maps den OVİ DEN DAHA KULLANIŞLI BULDUM....
  • iyi günler arkadaşlar nokia 5800 garmin programını yükledim yalnız kullanım kılavuzunda diyor ki Harita görünümünde haritayı görebilmeniz için 1 defalığa mahsus uyduya bağlanmanız gerekir. Bağlandıktan sonrada 3 tuşu ile mutlaka yakınlaştırma yapın ve program haritayı algılasın. Aksi taktirde No Map yazacaktır.
    Ama nokia 5800 dokunmatik olduğundan tuş takımı yok ki ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim
  • yaa reis kardesim ben garmini iki telefona kurdum e 71 e ilk kurumu yaptım sorunsuz calıstı
    ama bugun 5800 a yukledim deneme surumuni baslatın key girin gibi bi menu cıkıyor ilk sonra devam et deyince haritalar aktif değil diyor ve asist gps ile giriyor değiştiremiyorum kont goturuyor deli gibi ne yapmam lazım yardım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahpeyker25

iyi günler arkadaşlar nokia 5800 garmin programını yükledim yalnız kullanım kılavuzunda diyor ki Harita görünümünde haritayı görebilmeniz için 1 defalığa mahsus uyduya bağlanmanız gerekir. Bağlandıktan sonrada 3 tuşu ile mutlaka yakınlaştırma yapın ve program haritayı algılasın. Aksi taktirde No Map yazacaktır.
    Ama nokia 5800 dokunmatik olduğundan tuş takımı yok ki ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

Ekranda zaten + ve - işaretleri olması lazım bak , onlara dokunarak haritayı yönetebiliyorsun,
    parmağınla da sürükleyebiliyorsun tuşa gerek yok !
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.