Şimdi Ara

5770 CUcore 40A Güç Kaynağı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar Cafemdeki makinelere Asusun 5770 modelini aldım. İşlemcileride AthlonII x4 640..

Makineler zaman zaman donuyor. Dandik oyunlarda bile donma yapıyor. Üstündeki Güç kaynağıda Thermaltake in kasasıyla gelen

500Watt power.. Ama Powera baktığımda 400Watt max peak 500W yazıyor. 12v çift kanaldan 17A + 17A altında da 300 Watt yazıyor.

Şimdi Aldığım Ekran kartının kutusunda da

A minimum 500W system power supply ( with 12V Current rating of 40A )

Şimdi Ben bunlara tek çare power almayı düşünüyorum

elimde 5770 li makineden 4 tane var birde Gts450 olan makineler var

Uygun ve kaliteli bişe almam lazım yardımcı olabilirmisiniz.?

High Power in Plus 500 watt serisini düşünüyodum geçen bi yazı okudum arkadaşın biri Ekran kartı tek kanaldan besliyo gibilerinden

kuşkulandım şimdi karar veremedim hangi model alcağına.. İlk etapta 4 tane alıcam bütçe 500 tl kadar aslında 500 tl de zorlıcak ama..

Şimdiden Teşekkür herkese.

• Sorunun powerden kaynaklandığına eminmisin.Bu yakın bir sistemi 350 watt aopenle 1 hafta çalıştırdım.2 aydırda 400wattlıkk asus vento güç kaynağıyla çalıştırıyorum.Bir sorun olmadı.Bileşenlerin sıcaklık değerleri normal mi?
  • Bence Aerocool 550w modelini alın, bu güç kaynakları mevcut kasalardan çıkıyor ve kutusuz şekilde satılıyor bu yüzden biraz ucuzlar fakat teknobiyotik bu markayı ithal ettiğinden gözünüzü korkutacak bir şey yok yani, işin özeti bu power supply ile i5 2500k işlemci overclock + HD6950 kullananlar bile var, 12v kanalından 408w güç veriyor buda sizin sisteminize fazla fazla yetecektir. Ürün ithalatcı firmaya ait olduğundan çoklu alımlar için pazarlık yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-550w-guc-kaynagi-2628.html

• yok abi 5770e senin psu fazlasiyla yeter ben 350w high power 10+13 ile kullaniyorum bi sorun cikarmadi oyun falan oynarken
  • Sıcaklık değerlerine bakmadım açıkçası hiç.. Ama sıcaklıktan olacağını zannetmiyorum. O.c falanda yok makinelerde.. Ekran kartı Zaten Cucore Modeli.. Kendisi fanı ayarlıyodur heralde.

Ya ben direk güç kaynağına bağlıyorum valla donmasını.. Ne biliyim Birde kutunun üstünde öle yazınca minimum 500Watt ve 12v dan ortalama 40 amper veren güç kaynğı diye iyice tribe girdim.

En azından 4 tanesini alıyım diyorum ilk etapta onlardan çıkan powerlarıda diğer poweri düşük olan gts250 lili makinelere takmayı düşünüyorum.

High Power in plus olan modelinin etiketine baktım Dual 12v+ dan 2x 20A veriyor. İşimi görürmü acaba. Yoksa biraz daha düşük olan Element modelinimi alsam.?
  • Psu ile ilgili sorununuz olma ihtimali oldukça düşük görünüyor. 12V den 300W verebiliyor ise psu lar sıkıntı çıkmaz ki bir zahmet te versinler artık 500w etiketli psu için 25A çok düşük bir değer.

Ama kafaya taktınız ve Psu alacaksanız eğer AOpen Z550 uygun görünüyor. yada High Power dan performance yada element de alabilirsiniz. Seçenekler arasına akasa essential li koymakta da yarar var. Hepsi işinizi görür fazlası ile.

Bu arada tebrik ediyorum kafede 5770 ve 450 kullan nadir insanlardan birisiniz. Benim arkadaşım 9400GT lerle çok mutlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Psu ile ilgili sorununuz olma ihtimali oldukça düşük görünüyor. 12V den 300W verebiliyor ise psu lar sıkıntı çıkmaz ki bir zahmet te versinler artık 500w etiketli psu için 25A çok düşük bir değer.

Ama kafaya taktınız ve Psu alacaksanız eğer AOpen Z550 uygun görünüyor. yada High Power dan performance yada element de alabilirsiniz. Seçenekler arasına akasa essential li koymakta da yarar var. Hepsi işinizi görür fazlası ile.

Bu arada tebrik ediyorum kafede 5770 ve 450 kullan nadir insanlardan birisiniz. Benim arkadaşım 9400GT lerle çok mutlu

Hocam benim tanıdığım bir kafe sahibi kafeyi büyütüp birde tüm pclere gtx 460 almış ben ona şaşırdım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx760 için Güç Kaynağı
    9 yıl önce açıldı
    HD3870 için 390watt PSU?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Psu ile ilgili sorununuz olma ihtimali oldukça düşük görünüyor. 12V den 300W verebiliyor ise psu lar sıkıntı çıkmaz ki bir zahmet te versinler artık 500w etiketli psu için 25A çok düşük bir değer.

Haklısın Çevremdeki cafelerin hiç birinde yok..

Cafede ki ekran kartları değişik değişik :) Hemen hepsinden var diyebilirim.

Gts 450 - 5770 - gts 250 - 9600gt ve en kötüsü olarak 4670 ler var.. Bu şekilde tüm bilgisayarlarımdaki ekran kartları valla..

En son aldığım makinelere 24" lcd bile aldım ya. Milletin evinin çoğunda pc var ama çoğunun evinde böle pc olmadığına eminim O yüzden değişiklik yaratsın istedim.

Ben ekran kartlarını aldım ama işte bunlara power gereksinimi duymadım ilk başta hepsini kasadan gelen powerlarla kullanıyorum. 3 çeşit kasa var kafemde coolermaster thermaltake ve everest.

4670 leri everest kasalarla kullanıyorum. Bilgisayarların hemen hepsi ara sıra donma yapıyor. Bende Güç kaynaklarına kafayı taktım.

4 tane power alırsam Sorunumun büyük bi kısmını çözücektim ama Kafam karıştı şimdi.

Sorunun Güç kaynağından olmadığını nasıl tespit edebilirim. Sıcaklıklara bakarakmı.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 24 Temmuz 2011; 0:25:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: izmitcarsi

Sıcaklık değerlerine bakmadım açıkçası hiç.. Ama sıcaklıktan olacağını zannetmiyorum. O.c falanda yok makinelerde.. Ekran kartı Zaten Cucore Modeli.. Kendisi fanı ayarlıyodur heralde.

Ya ben direk güç kaynağına bağlıyorum valla donmasını.. Ne biliyim Birde kutunun üstünde öle yazınca minimum 500Watt ve 12v dan ortalama 40 amper veren güç kaynğı diye iyice tribe girdim.

En azından 4 tanesini alıyım diyorum ilk etapta onlardan çıkan powerlarıda diğer poweri düşük olan gts250 lili makinelere takmayı düşünüyorum.

High Power in plus olan modelinin etiketine baktım Dual 12v+ dan 2x 20A veriyor. İşimi görürmü acaba. Yoksa biraz daha düşük olan Element modelinimi alsam.?

Bende aynı kartı kullanıyorum.Kendisi fanı ayarlamıyor.Cd sinde gelen prg. daki menüden yapacaksınız.

• 5770 kullandıgın sistemdeki işlemciye baglı olarak senin sistemin çekeceği gün 250 ile 300 arasında değişir. 125w lık bir cpu kullanıyorsan kart oyuna girince psu sıkıntı çıkarıyor olabilir dogrudur. Böyle bir ihtimal görünüyor. Senin yapacagın kaliteli bir güç kaynagı alacaksın bir tane ve deneyeceksin. 100 lira civarına kaliteli psu lar var.
    Kasalar ile gelen psu lar cidden berbat çıkmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx

Bende aynı kartı kullanıyorum.Kendisi fanı ayarlamıyor.Cd sinde gelen prg. daki menüden yapacaksınız.

Yalnız fanı denediğimi hatırlıyorum oyuna girdigimde Ati Cataltys den baktığımda ısındıkça fan hızı artıyodu..
  • quote:

5770 kullandıgın sistemdeki işlemciye baglı olarak senin sistemin çekeceği gün 250 ile 300 arasında değişir. 125w lık bir cpu kullanıyorsan kart oyuna girince psu sıkıntı çıkarıyor olabilir dogrudur. Böyle bir ihtimal görünüyor. Senin yapacagın kaliteli bir güç kaynagı alacaksın bir tane ve deneyeceksin. 100 lira civarına kaliteli psu lar var.
    Kasalar ile gelen psu lar cidden berbat çıkmışlar.

Bende Psu dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.. Çünkü virüs tendir diye bi komple taramadan sonra bi kaç kere format bile atmıştım ama sonuç aynı..

Model olarak ne önerirsiniz High power Plus serisi 500w lık güç kaynğı işimi görürmü dersiniz.?
  • konunu baltalamak gibi olmasın da benim de kafama takılan bişey var konu açamıyorum da şimdi benim de işlemci aynı athlon 640 ekran kartı sapphire 5770 coolermasterın kasasıyla gelen 500wlık psu var ama peak gerçek değeri 360wmış.Şimdi ben şubattan beri kullanıyorum sorunsuz bi şekilde bi kere bile res atmadı pc sizce yeterli mi bu psu çizgi elektroniğin sitesinde hesapladım yetersiz kalıyor ama sorun yaşamadım şimdi sistemin anakartı psusu filan yanma gibi bi durum olur mu yeni psu mu almalıyım önerilerinizi bekliyorum
  • Aerocool un 550w lıp psu su fena değil onun dışında Hip hgower in element/performance/plus serileri ve akasa essential 550i el aopen z550 d eolabilir. aynı değer spu lardır bunlar. Şu konulardanda faydalanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: izmitcarsi

quote:

Yalnız fanı denediğimi hatırlıyorum oyuna girdigimde Ati Cataltys den baktığımda ısındıkça fan hızı artıyodu..

Asus cucore 5770 ler, 850_1200 def.hızlarında diğer kart modellerine nazaran 1.2 volt gibi yüksek bir değer kullanır.Dolayısıyla buda ısınmayı beraberinde getiriyor.CCC kartı kastığınızda yada oyunlarda yeterince fanı hızlandırmıyor.Buda bahsettiğim prg. ile yada bir başka prg ile fan ayarlarınızı yapmanızı gerektiriyor. Bir deneyin ondan sonra donanım değiştirin. Şunuda ilave edeyim xilence 500 w lık dandik modeli 5770 e yeterli geliyordu.

• quote:

Asus cucore 5770 ler, 850_1200 def.hızlarında diğer kart modellerine nazaran 1.2 volt gibi yüksek bir değer kullanır.Dolayısıyla buda ısınmayı beraberinde getiriyor.CCC kartı kastığınızda yada oyunlarda yeterince fanı hızlandırmıyor.Buda bahsettiğim prg. ile yada bir başka prg ile fan ayarlarınızı yapmanızı gerektiriyor. Bir deneyin ondan sonra donanım değiştirin. Şunuda ilave edeyim xilence 500 w lık dandik modeli 5770 e yeterli geliyordu.

Teşekkür ederim dediğinizi denicem. Bi kaç günde öle test ederiz donma yapmaz ise psu almaya gerek kalmayabilir o zaman..

Bu arada 5770 için max sıcaklık değeri nedir.? Tehlike sınırı 90C miydi tam hatırlayamadım ama..

Evimdeki pc de gtx280 le zamanında 85C lere kadar çıkıyodum ama yinede donma yapmıyordu..

• 5770'in 90'lı derecelere çıkması nasıl olabilir yahu? İki sene içinde o kadar kart o kadar kasa değiştirdim daha 5xxx serisi kartlarda 65 derece üstüne çıkamadım testlerle bile.

Kartlar gerçekten o denli çok ısınıyorsa kasanın havalandırmasıda sorun olabilir, bu durumda kasa+psu değişimi bekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

5770'in 90'lı derecelere çıkması nasıl olabilir yahu? İki sene içinde o kadar kart o kadar kasa değiştirdim daha 5xxx serisi kartlarda 65 derece üstüne çıkamadım testlerle bile.

Kartlar gerçekten o denli çok ısınıyorsa kasanın havalandırmasıda sorun olabilir, bu durumda kasa+psu değişimi bekler.

Hocam yanlış anladın heralde. 5770 in Tehlike sınırını sordum sadece.
  • Kafamı kurcalayan diğer bi sorun da kartın kutusunun üstünde yazan yazı.

A minimum 500W system power supply ( with 12V Current rating of 40A )

Her 500W psunun 12v+ Amper çıkışları farklı oluyor. Mesela Şu an donma yaptığı psu da 17A+17A toplam Watt 300 yazıyor.

Farzedelim seasonic 500w 80plus güç kaynağını aldık ondada aynı şekil 17A + 17A yazıyor ama toplamı 408 watt oluyo.

Yine sorun çıkmasından korkuyorum. Çok can sıkıcı bi durum bin laradan fazla para veriyoruz makineler yinede donuyor.

Bazen çocuklar makara bile yapıyo benimle valla.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.