Şimdi Ara

5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
4.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın Timeguard,

    Tekrar ediyorum.
    Lütfen arızalanan Cougar PSU'nun seri numarasını paylaşın.
    Bu forumda siz yazdığınıza göre muhatabım sizsiniz, arkadaşınız değil.
    Verdiğiniz örneklere dayanarak söylüyorum hayatınızda Cougar PSU kullanmamışsınız.
    Yine de kullanmadığınız bir ürün hakkında duyumlara dayanarak yorum yapabiliyorsunuz.
    Ya lütfen kişisel deneyiminizi paylaşın ya da başkalarından alıntılar yapıp kendi yorumunuzu eklemeyin.

    Bahse konu Cougar STX700 modelimiz 80+ setifikalı bir model olup arıza oranı % 1'in altındadır.
    www.plugloadsolutions.com
    CLEAResult Plug Load Solutions
    https://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=149&type=4




  • OK_Comsis kullanıcısına yanıt
    Arıza sistemin arıza göstermesi stabil olmaması şeklinde ürün bozuktur alınmaz ürünler arızalı denilmiyor 5700xt kartının çeşitli modelleri özelinde ve üzerinde vermiş olduğum örneklere hitaben sistem arızaya geçmiştir stabil kalmamıştır açıkça görülebilir cougar stx 700 psu değişmeden de düzelmediği belirtilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 24 Ağustos 2020; 13:13:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OK_Comsis

    Sayın Timeguard,

    Tekrar ediyorum.
    Lütfen arızalanan Cougar PSU'nun seri numarasını paylaşın.
    Bu forumda siz yazdığınıza göre muhatabım sizsiniz, arkadaşınız değil.
    Verdiğiniz örneklere dayanarak söylüyorum hayatınızda Cougar PSU kullanmamışsınız.
    Yine de kullanmadığınız bir ürün hakkında duyumlara dayanarak yorum yapabiliyorsunuz.
    Ya lütfen kişisel deneyiminizi paylaşın ya da başkalarından alıntılar yapıp kendi yorumunuzu eklemeyin.

    Bahse konu Cougar STX700 modelimiz 80+ setifikalı bir model olup arıza oranı % 1'in altındadır.
    https://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=149&type=4
    5700xt gibi önemli bir ekran kartını giriş ve orta seviye psu'larda kullanmam açıkçası. Ekran kartına 3000 tl üzerinde bütçe ayırmışken niye Corsair VS, Xigmatek X-power, Frisby 650W, Aerocol Kcas, Cougar STX, High Power Simplicity, Thermaltake Litepower, Cooler Master MasterWatt Lite gibi psu'ları kullanayım? Bu tarz iyi ekran kartları iyi psu'larla kullanılmalı.




  • bu tarz sorunlarda hatalı donanım bileşenini bulmak bazen zor olabiliyor.

    mümkünse eğer farklı ekran kartı takıp bir süre test et eğer sorun yaşamazsan ekran kartını nvidia bir kart ile değiştir. AMD ekran kartlarının daha problemli olduğunu okumuştum.

    eğer yapmadıysan bios update de deneyebilirsin. ayrıca anakart açılırken dram ışığı yanık kalıyor mu onu da bir kontrol edebilir misin ? sonrasında belleğini memtest ile taratmanı öneririm. En azından bir parçanı elemiş olursun.

    bios reset yapmışsın zaten ondan dolayı OC var mıydı diye sormayacağım, ayrıca ekran kartını farklı bir slota takıp da dene derim, güç kablolarını da bir kontrol et.

    ek olarak aylarca sorun yoktu bazen çıkıyor bu sorun demişsin sıcak havalarda mı bu sorunu yaşıyorsun ?
  • Siz 80+ diye konulara girdikçe nedense bana bir gülme geliyor.

    İki ay önce PLS ile mailleşerek sizin Frisby PSU'ların 80+ sertifikalarının akibetini sormuştum ve bana sadece 1 PSU'nun 80+ sertifikası olduğunu belirttiler. Piyasada kaç tane model var 80+ diye satılan kim bilir.

    Gamemax - Guangdong Sohoo Technology Co. Ltd. üretimi 80+ Silver bir PSU'yu da başına Frisby ekleyerek piyasaya sokmak ve "bakın bizim markamızın 80+ Silver PSU'ları da var" algısına oynamak sizce etik mi peki? Gamemax ürünü alan bir tanıdığım Frisby kullandığını ve çok memnun olduğunu söyleyince uyanmıştım bu mevzuya. (Faturasında Frisby yazıyordu.) Umarım onları da Frisby diye etiketlemiyorsunuzdur.

    Keşke neden PSU anketinde bizim markamız yok diye konulara saldırmak, deneyimli ve bilgili üyelerle forumlarda dalaşmak yerine, kaliteli PSU'ları yerel piyasaya uygun fiyatlardan sürebilseniz. Benim Comsis'in ürünlerine karşı ufak bir sempatim vardı, ekran kartsız ofis bilgisayarları için falan düşünebilirdim yani. Onu da forumdaki aktivitenizle yerle bir ettiniz.

    Distribütörü güven vermediği için kaliteli ürünleri bile almaktan imtina eden kullanıcılar var. Siz distribütör olarak iyi bir izlenim bırakmıyorsunuz bence. İnsanlar aptal değil.

    STX700 mevzusu zaten facia. Timeguard'ın attığı linkte aşağıdaki bir kullanıcı da başka model bir kartla STX700'de sorun yaşadığını belirtmiş zaten. Bir de ekran kartları tarafından bozulabilen bir PSU olduğunu kendiniz doğruluyorsunuz. Başka söze gerek var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 26 Ağustos 2020; 12:38:9 >




  • 80+Plus org listesinde ürünlerin olması çok bir şey ifade etmiyor defalarca yazdık, reel'de olması gereken verimlilik önemlidir.

    Örneğin;

    kaynak:
    www.jonnyguru.com
    JonnyGURU.com – Home of the PSU GURUs.
    http://www.jonnyguru.com



    Cougar CMX V3 850w modelinde eksilerden bazıları;


    " only two token Japanese caps on the secondary"
    " soldering needs work "


    Cougar GX-S650

    " soldering and fan quality could be better"


    Cougar PowerX 550W

    " sleeve bearing fan makes me wonder about its potential lifetime "
    " only one Japanese capacitor "


    Cougar GX-S 500W

    " the unit was a little loosey goosey with the overshoot transient tests – all three of them "


    Cougar GX G800

    " had connector pin looseness issues leading to abysmal voltage regulation in cold testing "
    " 3.3V ripple suppression only adequate for the job "


    Yukarıdaki eksi yönlerde genel olarak kapasitör, lehimleme ve voltaj verimlilikleri ele alınmış ve dikkat edilmiş, bu ürünlerin 80+ sertifikası almaması için ciddi bir sorun yok ancak az önce söz ettiğim gibi oyun sisteminde uzun süre yük altında ne kadar stabil kaldığı önem arz ediyor. Overclock'lu sistemler de o kadar benchmark yapıyoruz hiç sorun olmuyor, ama alakasız bir oyuna girince bir süre sonra sistem çökebiliyor.

    Powerboost markasına ait ürünleri ciddi inceleme yaptırarak paylaşımlarda bulunmanız gerekmektedir, insanlar yaşadıkları sorunları yazdığında markayı kötülemek ya da karalamak gibi çıkarımları düşünmeyiniz.

    Cougar STX700 modeline ait bir inceleme bulamadım varsa lütfen paylaşın.




  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Hocam biz o arkadasa yillardir anlatamadik, biz birakiyoruz bir baskasi ayni seyleri söylüyor ve akli basinda olanlar da zaten söylemeye devam edecekler... Burda kelime güresi ile sizi yenmeye calismaktan baska yaptiklari birsey varsa gösterin. Gecende baska bir konuda test ekiplanlarini mention layarak direk sordum cevap gelmedi. Bu konuda yine -> benim muhattabim sensin cünkü sen paylastin, sorunu yasayan bir baskasi olabilir, ama sen bana o sorunlu modelin seri numarasini ver diyor.. Sen technopata girip, o konuyu bulup, o arkadasa neden sormuyorsun, neden ona madem yardimci olmuyorsun? O arkadastan iste model numarasini? Bu isten sen mi para kazaniyorsun, Timeguard mi? Timeguard niye senin yerine ugrassin?

    Zamaninda cok basit teknik veriler ile konusulmustu bazi konular, lakin bir yere varilamayinca konuya ilgide kesilmisti... Sen güzelce tane tane yazmissin ama bu yazdiklarin o arkadasin cikarlarina paralel olmadigi icin sallamaz.. Biliyorum ki sende zaten onun icin degil forum icin yaziyorsun. Yillardir degismeyen konu bu... O yüzden cokta sey etmeyin. Baksana kullanmadigin ürün hakkinda nasil yorum yapabiliyorsun diyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

    STX700 yani cgr st-700 modeli sanki diger stx modellerinden ayri gibime geldi. Kendi sayfasinda STX modellerini göster dedigimizde:http://cougargaming.com/products/psus/stx/ cikan sayfada stx 700 modeli görünmüyor, bakmissinizdiz zaten. Bu model sadece bazi ülkeler gönderilen ara bir model olabilir.

    STX 550 modelinin review i mevcut: ama simdi su var! caugar neredeyse her modelinde farkli bir bulk capasitor kullanmis, söyle ki 550 modelinde "Capxon" (https://www.eteknix.com/cougar-stx-power-supply-review/2/ ), 650 modelinde "Teapo" (
    Nitroxsenysyoutube
    Cougar STX650 полный разбор
    https://www.youtube.com/watch?v=tdun2pYYb5A&feature=youtu.be&t=231
    ), 750 modelinde "Nippon Chemi-Con" (
    HardwarEsferayoutube
    Análisis / Review Fuente de Alimentación 80 PLUS STX 750, semana especial COUGAR
    https://www.youtube.com/watch?v=z_15dKhm0dw&feature=youtu.be&t=202
    ), secondary side lari bos verdim. Zaten onlarda ucuz modellerdir capxon elite vs.. 3 modelde 3 farkli Kapasitör gördük! stx700 modelinde japon olmasi imkansiz zaten.

    ***

    Comsis in kendi sayfasinda baktigimizda bile stx 700 modeli ile ilgili dogru bilgilere ulasamiyoruz:
    www.comsis.com.tr
    Cougar STX 700W Power Supply (80 Plus) - Power Supply - PC Bileşenleri
    https://www.comsis.com.tr/index.php/pc-bilesenleri/power-supply/cougar-stx-serisi-700w-power-supply.html
    ordaki resimler stx 750 modelinden alinmis, 720W (12V) yaziyor fotolarda fakat stx 700 modeli 672w (12V kanalindan) veriyor.

    burda esas problem pcie kablo sayisi... sayfalarinda 2 adet oldugu yaziyor. Cougarin sayfasina geri döndüm orda 650w lik icin 2 adet pcie 8pin oldugu yaziyor fakat dikkatten kacmamasi gereken bir sey var, Y-Splitter i 2 adet sayiyorlar! yani aslinda 1 adettir o ve 150w a kadar destek verir. Bununla amd ekrankartlarini nasil beslemeyi düsünüyorlar?

    5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.

    Ünite eski, grup regülasyonlu bir kere... (https://linustechtips.com/main/topic/1122694-why-group-regulated-units-shouldnt-be-boughtsold-in-2019-and-on/ ) Y Splitter ile iyi kombinasyon olur :)

    ***

    sonra birde total harmonik bozulma değerlerine baktim ürünlerin...

    stx 700:
    5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.
    ITHD: %21,49

    stx 650:
    5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.
    ITHD: 22,4 (bu üründe de bir gariplik var)

    stx 750:
    5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.
    ITHD: 10,69

    stx 450:
    5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.
    ITHD: 12,22

    ***

    %21,49 ITHD degeri icin,
    5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.

    5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.

    "İşletmenizdeki total harmonik bozulma değeri yüzde 10’un altındaysa uygun. % 10 ile %20 arasındaysa sınırda. % 20 ile % 30 arasındaysa tehlikeli. % 30 un üzerindeyse çok tehlikeli demektir." Kaynak:https://elektrikhub.com/akim-harmonigi-nedir-zararlari-nelerdir/

    Bu degerin yüksek olmasi iyi degildir.

    ***

    stx 700 de %100 ki verimlilikte de zaten bir problem oldugu görülüyor, kendisinden yüksek ve düsük modellerden daha kötü...

    5700xt sahibi arkadaşları içeri davet ediyorum. Birkaç sorum var.

    ***

    Ben acikcasi Metality hocama katiliyorum, bende bu ürünü kesinlikle almazdim. Ve bu ürünün Amd ekrankartlariyla bozulmasi beni hic mi hic sasirtmadi. En kötü OK_comsis icini acip foto koyabilir ama zaten üc asagi bes yukari biliyoruz ne görecegimizi... Bir tek Bulk caps i ögrenmis oluruz.




  • @Kahvedüşkünü adlı arkadaş verimliliği çok yanlış anlamış
    650 watt %85 verimliyse 650*0.85=550 watt diyor
  • Detaylı bilgiler için teşekkür ederim kardeşim

    Göze çarpan meselelerden biri kapasitörlerin farklı olması, bu da bana göre maliyet ile birlikte standart bir üretimin olmamasını ifade ediyor ve belirttiğin üzere 1x pcieX kablonun Y şeklinde çoklanarak yanıltıcı olması, her zaman TDP değeri (atıyorum şimdi X ürünü için verilen tdp değeri 100w diye bu ürün 100w güç tüketmiyor) ile yük altında ki güç tüketim değerleri karıştırılıyor, bunu da maalesef hiç bir bilgisi olmayan kullanıcılar düşünüyor, psu üreten bir firmanın bunları atlaması çok kötü tabi...

    Diğer husu 750w modelinin 12v 720w yazması da ayrıca sıkıntı bu seviyede ki güç değerine sahip psu'nun GOLD sertifika alması lazım, (asla direkt PLUS olamaz) belki bir üstü olması da gerekebilir detaya girmeyeceğim, burada da hataları var.

    Voltaj dalgalanması olarakta sanırım nitelendirebileceğimiz harmonik bozulma, işte sistem çalışırken çeşitli durumlarda girdiği yükte psu'nun verdiği tepkileri ifade ediyor, bu yüzden de stabil olmuyor ürünler, 3-5v kanalları yüzünden sata ve usb'leri bozulan bir sürü kullanıcı oluyor.




  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    ben 2 ayrı pcie kablosuyla kartımı beslemeye devam ediyorum o zaman saglam tırstım bu olaydan sonra :D (bana da bi zararı yok yani dursun öyle nolcak. varsa da faydası var )

    bizim de kartımız 200w falan vuruyor 150wyi zorlamayalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 28 Ağustos 2020; 1:56:34 >
  • Evga bilmiyormuydu G2 ye Y-Splitter dayamayi... alin size demis 4 adet pcie 70cm hemde 12AWG premium :) yani G2 de yok böyle bir olay. Dogrusunu yapiyorsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc açılırken boot olmuyor demiş arkadaş. Çoğu kişi psu sorun, yanlış kablo bağlantısı veya yetersiz güçten kaynaklı olabilir demiş. Bunlar ihtimal dahilinde. Ancak boot olmama olayı var ise psu sonraki bakılacak parçalar arasında bence. Sorun ekran kartı ramleri olabilir. Ramlerde sorun varsa bootta sorun yaşarsın. Büyük ihtimal ramlerin bir veya bir kaç tanesinde lehim sorunu olabilir. Ya fabrikasyon üretim hatası yada sonradan soğuk lehime düşmüş olabilir. Sıfır kart ise soğuk lehime düşmesi zor tabi. Bence ekran kartı ramleri test eden msi kombustor ile sağlam bir test yapmanı tavsiye ederim.
  • 5700xt yi 3 aydır corsair 850w ile kullanıyorum daha hiç bir sorunla karşılaşmadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bazı tipik kişilerin gpuyu psudan gelen çatal şeklinde 2x8pin değilde ayrı ayrı gelen 8 pinlerle besleyin vs gibi yazılar görüyorum bunun amacı nedir boşa mı aldık rm1000x psuyu? :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugrpkr

    Hocam bu bazı tipik kişilerin gpuyu psudan gelen çatal şeklinde 2x8pin değilde ayrı ayrı gelen 8 pinlerle besleyin vs gibi yazılar görüyorum bunun amacı nedir boşa mı aldık rm1000x psuyu? :))
    Onun amacını bende anlamış değilim hocam bende de High Power 1200 w psu var ekran kartını tek kablodan gelen 8+8 takıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ceann Capall

    Onun amacını bende anlamış değilim hocam bende de High Power 1200 w psu var ekran kartını tek kablodan gelen 8+8 takıyorum.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşta rog strix 2080super var coil whine varmış ondada 2 ayrı pcie bağladıktan sonra kesildiğini söyledi tek bildiğim bu, bende cw de yok çözemedim ne işe yaradığını, geçen akşam denemek istedim 2 ayrı pcie kullandım rdr2 de normal oyun içinde olmayıpta benchmark ta olan anlık dropların azaldığını farkettim o da hissedilir derecede değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugrpkr kullanıcısına yanıt
    Bende söylüyorum, cünkü öyle olmasi gerektigi icin söylüyorum, tek kablo 150w + 75w anakarttan 225w ile beslemek var, 150+150+75 lik bir kaynaktan gpu ya al istedigin kadar demek var. pcie kablo standartlari var, bir adet 8pin kablo Y Splitter olsun olmasin 150w a kadar destek verir ama bazi psularda tolerans vardir bazilarinin bu noktada zaafi vardir. Psu m kaliteli diye toleransi kullanmanin zorlamanin manasi yoktur. Seasonic kendi psu larinda bunu zorunlu tutuyor(kablolar 18awg), eger yapmazsaniz psu yu elinize alirsiniz diyor. Bakin yukarda söyledim evga g2 modelinde Y Splitter yok! 4 adet tek tek kablo verilmis. Evga bilmiyormuydu Y Splitter ile cogaltip, kablodan tasarruf etmeyi? Bunu söyleyenler sizin icin söylüyorlar, bu durumdan bir gram kârlari yok.

    hatta su da var kablonun yari capi iyidir mesela 16awg dir, üzerinden daha fazla akim gecebilir, veya ayni akimda, 18awg ye göre daha az isinir... tolerans dedim ama bununda acilimi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 28 Ağustos 2020; 12:26:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunGFu

    Bende söylüyorum, cünkü öyle olmasi gerektigi icin söylüyorum, tek kablo 150w + 75w anakarttan 225w ile beslemek var, 150+150+75 lik bir kaynaktan gpu ya al istedigin kadar demek var. pcie kablo standartlari var, bir adet 8pin kablo Y Splitter olsun olmasin 150w a kadar destek verir ama bazi psularda tolerans vardir bazilarinin bu noktada zaafi vardir. Psu m kaliteli diye toleransi kullanmanin zorlamanin manasi yoktur. Seasonic kendi psu larinda bunu zorunlu tutuyor(kablolar 18awg), eger yapmazsaniz psu yu elinize alirsiniz diyor. Bakin yukarda söyledim evga g2 modelinde Y Splitter yok! 4 adet tek tek kablo verilmis. Evga bilmiyormuydu Y Splitter ile cogaltip, kablodan tasarruf etmeyi? Bunu söyleyenler sizin icin söylüyorlar, bu durumdan bir gram kârlari yok.

    hatta su da var kablonun yari capi iyidir mesela 16awg dir, üzerinden daha fazla akim gecebilir, veya ayni akimda, 18awg ye göre daha az isinir... tolerans dedim ama bununda acilimi var.
    Söyleyenlerinde sizin gibi bu kadar açıklayıcı yazısına hiç rastlamadım açıkcası sadece grafik ve söylemlere konuşuyor gibiler. 150w olayı misal çok daha açıklayıcı bunu bilmiyordum mesela sağolasın hocam. Gereksiz splitter ile besledik o zaman bu zamana kadar. 2 adet y splitter da kasada gereksiz kalabalık gibi sleeve kabloya yönelicez sanırım aliexpress den sipariş verdiğim argb kablolar gelmezse :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.